• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara yüzünden boğuluyorum artık

özellikle yazın bir mekana gidip açık havada oturmak isteyince nefret ediyorum sigaradan. rüzgarda kaçamıyorum da üstüme üstüme geliyor dumanı. keşke açık alanları da sigarasız alan&sigara içilen alan diye ayırsalar.

bir de yürürken sigara içenlere sinir oluyorum tüm duman arkadakine, yandakine gidiyor biz çekmek zorunda mıyız demek istiyorum artık.

vantilatörüm var.
ona da anneannem karışıyor. elektrik faturası çok gelirmiş.
Allahım o da ayrı bir dert. biraz önce görmedi, haldur huldur içeri daldı, telefonum yere düştü, dikkat et diye bağırdım, ekranı kırıldı sandım telefonun. kalkmış bana saygısız, bana bağırma diyor. ekranı kırsaydı "ne yapayım kaza oldu" der geçerdi.

her şeyden bıktım, her şeyden.
Bunların hepsi ayrı eve çıkınca geçiyor, ama evlenerek ama keyfi :) Sıkıntıların hepsi de unutuluyor ilginç bir şekilde.

üst komşu cama çıkıyor mesela bizim camlar da açık tüm odama doluyor duman napsak bilemiyorum.

Ben de çok rahatsız olurum. Arkadaşlarla cafedeyken ya da arabadayken bir anda hiç sormadan rahatsız olur musunuz demeden bi tane çıkarıp yakıyorlar ya bide, sinir oluyorum. İnsan kibarlıktan sorar bari yav.

Sigara içenler ve içilmesine bile katlanamayanlar aynı ortama girmesin zaten.
Misafir gelir, öff sigara,,
Sana ne..
Ev benim,bile bile geliyorsun,sen varsın diye içmemezlik etmeyecem kendi evimde.
Senin sağlık kuralların ya da anlayışın kendi evinde geçerli.
Kokuyor,ee senin de terin ağır kokuyor ama hiç duş almayı düşünmüyorsun,
Oh ben de içimi döktüm,evet çözümü yok
Hem ter hem sigara korkanları ne yapacağız?:bicak:

Bunu ancak nikotin dozu düşük sigaraya geçmesiyle biraz atlatırsınız. En yükseğinden içiyo muhtemelen, yoksa balkonda bu kadar rahatsız etmez.

Sigara kullaniyorum oksurukten bogulacak gbi oluyorum ayda bir ama yinede birakamiyorum annenizde birakamaz malesef :( o yuzden bu kdar dert edip skinti yapmayin bu kdar derim yapacak tek sey bu gbi gozukuyor .. ayrica kadin evin icinde icse evin ici dha beter kokacak yaz scaginda birde o koku cabuk cikmaz bnde yaz kis camda iciyorum evin ici kokmasin diye ama benim 3.5 yasinda bir kizim var bn mecburiyetten icemiyorum evin icinde yoksa yaz kis dinlemem oturur keyifli keyifli icerdim sukret derim yinede

özellikle yazın bir mekana gidip açık havada oturmak isteyince nefret ediyorum sigaradan. rüzgarda kaçamıyorum da üstüme üstüme geliyor dumanı. keşke açık alanları da sigarasız alan&sigara içilen alan diye ayırsalar.

bir de yürürken sigara içenlere sinir oluyorum tüm duman arkadakine, yandakine gidiyor biz çekmek zorunda mıyız demek istiyorum artık.
Hele son anda sigarayı şöyle alttan elinin tersiyle arkaya doğru atıp araca binmeler, binaya girmeler, eve gelmeler yokmu o an ki koku hepsine bedel:KK14:
Eşime sigarayı bıraktıramadım henüz ama çok şükür bu halleri atlattık:super:
Konu sahibinin yılların birikimi kolay değil gibi görünüyor:olamaz:

Ama lafım size değildi valla :KK70:
Ben de arkadaşlardan dem vurdum sizin vasıtanızla :KK70:
İki karşıt görüş olayı,konuyu ben açmış olsaydım aynen bunları yazardım
Hakkınızı helal edin lütfen
ne demek, helal olsun tabi :)
ara sıra olmak şartıyla ben de katlanırım, evine misafir olarak gittiğim insan içiyorsa konusunu bile yapmam, kendi kendime dahi yapmam çünkü önceliğim başkadır. misafir olarak gitmişim, ya da misafir gelmiş, aman içmesinler demem. benim asıl rahatsızlığım balkonda bile lanet olası rüzgarın o dumanı benim suratıma bi şekilde getirmesi ve annem de sigarayı nereye tutacağını bilmiyor resmen. kadının sağında oturuyorum mesela, anne sol tarafına alır mısın sigarayı diyorum. öyle yapıyor sonra 2.yi yakınca yine benim olduğum tarafa tutuyor. yani dikkat etmiyor, anlayışı yok. insan bi bakar di mi ben bu sigarayı nereye doğru tutuyorum, birinin suratına mı tutuyorum diye. benim az sayıda olsa da sigara içen arkadaşlarım var, azami dikkat ettikleri için ben pek rahatsız olmuyorum mesela onlardan çünkü onlar dikkatli olmaya çalışıyor.

valla bana bu gidişle hükümet bütün açık alanlarda yasaklayabilir gibi geliyor ya da bunun için hamle yapabilir ama ülke karışır herhalde :) eğer öyle bir durum olursa uzaktan izlerim hiç keyfimi bozmam. benim işime gelir çünkü.

Bunların hepsi ayrı eve çıkınca geçiyor, ama evlenerek ama keyfi :) Sıkıntıların hepsi de unutuluyor ilginç bir şekilde.
kesinlikle unutulacağından eminim. ama anneannem resmen kontrol delisi ya, her şeyi kendine göre yapmamızı istiyor. odama geçerim kapımı kapatırım, kapıyı niye kapatıyorsun der. gece uyuyacağım gelir der ki kapını kapatma. her şeye mi laf eder bir insan?

evlilik nasip kısmet işi, ben de bilmediğim bir olay için bekleyemem belki de hiç evlenmeyeceğim? o yüzden ilk fırsatta ayrı ev. ama bazen korkmuyor da değilim kimseye söylemesem de. yani yalnız yaşamak iyi hoş da bazen korkar mıyım acaba? ben mesela deprem falan olunca korkuyorum yalnız olmaktan. ev arkadaşı deseniz, bilmiyorum o da çekilir dert mi? sıkıntı. :)

üst komşu cama çıkıyor mesela bizim camlar da açık tüm odama doluyor duman napsak bilemiyorum.
ona sorsanız ben evimde içiyorum kime ne der :)

Ben de çok rahatsız olurum. Arkadaşlarla cafedeyken ya da arabadayken bir anda hiç sormadan rahatsız olur musunuz demeden bi tane çıkarıp yakıyorlar ya bide, sinir oluyorum. İnsan kibarlıktan sorar bari yav.
bence de nezaketen de olsa sormalılar.

Bunu ancak nikotin dozu düşük sigaraya geçmesiyle biraz atlatırsınız. En yükseğinden içiyo muhtemelen, yoksa balkonda bu kadar rahatsız etmez.
hayatta geçmez piyasadaki en rezil, en leş sigarayı içiyor sanırım.
zamanında sigarayı ben de denedim arkadaşımla, hatta annemin içtiği markadan almıştık, ben ona demiştim annem afedersiniz ama b.k içiyor resmen, ne tadı var acaba demiştim ondan almıştı :D o kadar mı iğrenç olur ya... ne ki yani dumanı çek üfle, çek üfle, ne anlamı var? 1-2 tane içtik sonra attık çöpe.

Sigara kullaniyorum oksurukten bogulacak gbi oluyorum ayda bir ama yinede birakamiyorum annenizde birakamaz malesef :KK43: o yuzden bu kdar dert edip skinti yapmayin bu kdar derim yapacak tek sey bu gbi gozukuyor .. ayrica kadin evin icinde icse evin ici dha beter kokacak yaz scaginda birde o koku cabuk cikmaz bnde yaz kis camda iciyorum evin ici kokmasin diye ama benim 3.5 yasinda bir kizim var bn mecburiyetten icemiyorum evin icinde yoksa yaz kis dinlemem oturur keyifli keyifli icerdim sukret derim yinede
her yerde içiyor umurunda değil ama sıcak olduğu için balkonda içiyor bu aralar.

Hele son anda sigarayı şöyle alttan elinin tersiyle arkaya doğru atıp araca binmeler, binaya girmeler, eve gelmeler yokmu o an ki koku hepsine bedel:KK14:
Eşime sigarayı bıraktıramadım henüz ama çok şükür bu halleri atlattık:super:
Konu sahibinin yılların birikimi kolay değil gibi görünüyor:olamaz:
e o sigara birinin üstüne değse, gelse ne olacak?
hiç unutmam, zamanında akrabamızla geziyorduk ben de çocuğum, yaşım ya 6 ya 7. akrabamın elindeki sigara gözümün kenarına geldi biliyor musunuz? boyum da kısa tabi o zamanlar, ufak birşeyim. yanında yürüyordum o da maşallah elinde sigara, eli kolu sallana sallana yürüyor. gözüm çıkıyordu valla.

valla bana bu gidişle hükümet bütün açık alanlarda yasaklayabilir gibi geliyor ya da bunun için hamle yapabilir ama ülke karışır herhalde :) eğer öyle bir durum olursa uzaktan izlerim hiç keyfimi bozmam. benim işime gelir çünkü.

kesinlikle unutulacağından eminim. ama anneannem resmen kontrol delisi ya, her şeyi kendine göre yapmamızı istiyor. odama geçerim kapımı kapatırım, kapıyı niye kapatıyorsun der. gece uyuyacağım gelir der ki kapını kapatma. her şeye mi laf eder bir insan?

evlilik nasip kısmet işi, ben de bilmediğim bir olay için bekleyemem belki de hiç evlenmeyeceğim? o yüzden ilk fırsatta ayrı ev. ama bazen korkmuyor da değilim kimseye söylemesem de. yani yalnız yaşamak iyi hoş da bazen korkar mıyım acaba? ben mesela deprem falan olunca korkuyorum yalnız olmaktan. ev arkadaşı deseniz, bilmiyorum o da çekilir dert mi? sıkıntı. :)

ona sorsanız ben evimde içiyorum kime ne der :)

bence de nezaketen de olsa sormalılar.

hayatta geçmez piyasadaki en rezil, en leş sigarayı içiyor sanırım.
zamanında sigarayı ben de denedim arkadaşımla, hatta annemin içtiği markadan almıştık, ben ona demiştim annem afedersiniz ama b.k içiyor resmen, ne tadı var acaba demiştim ondan almıştı :KK70: o kadar mı iğrenç olur ya... ne ki yani dumanı çek üfle, çek üfle, ne anlamı var? 1-2 tane içtik sonra attık çöpe.

her yerde içiyor umurunda değil ama sıcak olduğu için balkonda içiyor bu aralar.

hiç unutmam, zamanında akrabamızla geziyorduk ben de çocuğum, yaşım ya 6 ya 7. akrabamın elindeki sigara gözümün kenarına geldi biliyor musunuz? boyum da kısa tabi o zamanlar, ufak birşeyim. yanında yürüyordum o da maşallah elinde sigara, eli kolu sallana sallana yürüyor. gözüm çıkıyordu valla.
Bazı markalar var zannedersin nikotin oranı 1500. Ben içtiğim halde ben bile dayanamıyorum kokuya. Yoklukta bile içemem onları, galiba benim içtiğim düşük olduğu için bilmiyorum.

hamilelikten önce bende sigara kullanırdım ve sizin gibi tepki veren insanların abarttığına inanırdım ama hamilelikten sonra koku hassasiyetimle beraber o kokunun ne leş mide bulandırıcı bir koku olduğunu hatta eşimin tek tük içtiğinde bile yanıma yaklaştığında midemin kalktığını gördükten sonra anladım.. inanın şuan anneniz sizin ne yaşadığınızı anlamıyor :( odanızın camını falan açıp orada otursanız? gerçi balkon kadar olmaz ama sigara dumanından iyidir.

hamileyken bile sigara icen bir kadindan daha fayda bekleme.canim cok.sinir oldum.annene ya cocugu bohuluyorum dumandan diyor napiyim diyor kadin yazik

merhaba hanımlar, iyi akşamlar. aranızda eminim ki bir sürü sigara içen insan var, bu konuda alınmayın diye söylüyorum sizin sigaranızdan bana ne sonuç olarak. sorun tam olarak ben miyim yoksa annem mi, emin olamıyorum bu konuda.

annem deliler gibi sigara içer, senelerdir bir türlü bırakmadı, bırakmaya da niyeti yok. her zaman içmiş, hamileyken bile. annemin sigarası yüzünden yaz akşamlarım zehir oluyor yahu. balkonda oturuyoruz, malum havalar sıcak bizde de klima falan yok, faydalanabileceğim tek yer balkon, doğal serinlik yani. ama akşam eve geldiğinde balkon benim için kabus olmaya başladı. çünkü sigarasından artık gerçekten boğuluyorum, uzağına oturuyorum yine rüzgar o pis dumanı bana getiriyor. bunu kendisine söyledim de, boğuluyorum dedim, ben içmiyorum ama senin yüzünden ben de zehirleniyorum, her tarafıma siniyor dedim. ne yapayım deyip kestirip atıyor. yaz akşamlarından nefret ettim onun yüzünden. ya evde sigara içen tek insan o. acaba bu yüzden mi bana batıyor? içtiği sigaranın dumanı, kokusu falan çok ağır.

sigaradan bu kadar fazla rahatsız olmazdım eskiden. öyle ara sıra dışarı çıkınca sigara içen arkadaşlarımdan da rahatsız olmuyorum, idare ediyorum ama her gece her gece yaşadığım yerde artık sinirlenmeye başlıyorum yani. leş gibi ya. bu işin çözümü de yok, içeride duramıyorum çünkü çok sıcak. dışarıda annem fosur fosur içiyor, bi temiz hava alamıyorum. annemin zaten dünya bile umurunda değil çocuğu umurunda olsun. içimi dökmüş oldum işte bi çözümü yok bu konunun.
Sigara genelde içmeyene kokar. Büyük ihtimalle içmeyip tiksindiğiniz için sizi daha çok etkiliyor. Sanırım yapılacak birşey yok katlanmaya çalışın

merhaba hanımlar, iyi akşamlar. aranızda eminim ki bir sürü sigara içen insan var, bu konuda alınmayın diye söylüyorum sizin sigaranızdan bana ne sonuç olarak. sorun tam olarak ben miyim yoksa annem mi, emin olamıyorum bu konuda.

annem deliler gibi sigara içer, senelerdir bir türlü bırakmadı, bırakmaya da niyeti yok. her zaman içmiş, hamileyken bile. annemin sigarası yüzünden yaz akşamlarım zehir oluyor yahu. balkonda oturuyoruz, malum havalar sıcak bizde de klima falan yok, faydalanabileceğim tek yer balkon, doğal serinlik yani. ama akşam eve geldiğinde balkon benim için kabus olmaya başladı. çünkü sigarasından artık gerçekten boğuluyorum, uzağına oturuyorum yine rüzgar o pis dumanı bana getiriyor. bunu kendisine söyledim de, boğuluyorum dedim, ben içmiyorum ama senin yüzünden ben de zehirleniyorum, her tarafıma siniyor dedim. ne yapayım deyip kestirip atıyor. yaz akşamlarından nefret ettim onun yüzünden. ya evde sigara içen tek insan o. acaba bu yüzden mi bana batıyor? içtiği sigaranın dumanı, kokusu falan çok ağır.

sigaradan bu kadar fazla rahatsız olmazdım eskiden. öyle ara sıra dışarı çıkınca sigara içen arkadaşlarımdan da rahatsız olmuyorum, idare ediyorum ama her gece her gece yaşadığım yerde artık sinirlenmeye başlıyorum yani. leş gibi ya. bu işin çözümü de yok, içeride duramıyorum çünkü çok sıcak. dışarıda annem fosur fosur içiyor, bi temiz hava alamıyorum. annemin zaten dünya bile umurunda değil çocuğu umurunda olsun. içimi dökmüş oldum işte bi çözümü yok bu konunun.
Kadincagizi iyice gomdunuz sizde biraz sakin olun o neymis oyle duygulariniz nefrete dogru gidiyor....siz o evi istemiyorsnz annanenizi istemiyorsnz ne istiyrsunz herkes sizin etrafinzda donsun hersey sizin istediginz gibi olsn istyrsnz onlarda cok sey istyrdr sizden emin ol hic tanimadigin birisi anne ne gicik oldm dyr citiniz cikmiyr. ..

Kadincagizi iyice gomdunuz sizde biraz sakin olun o neymis oyle duygulariniz nefrete dogru gidiyor....siz o evi istemiyorsnz annanenizi istemiyorsnz ne istiyrsunz herkes sizin etrafinzda donsun hersey sizin istediginz gibi olsn istyrsnz onlarda cok sey istyrdr sizden emin ol hic tanimadigin birisi anne ne gicik oldm dyr citiniz cikmiyr. ..
insanlar kişisel alanına saygı duysun istiyordur belki kimbilir....

Bundan 3yıl önce oğlumla kaldırımda yürürken iğrenç dangozun biri dikildiği yerden izmariti atmış oğlumun yüzüne gelmişti, yavrum baya ağladı, ben kimin attığını göremedim, bağırdım çağırdım sinir krizi geçirdim, tabi ben yaptım diye çıkar mı meydana! Allah'tan iz kalmadı. Nefret ediyorum yürürken kaldırımda dükkan önünde sigara içip izmariti fırlatanlardan!

Bundan 3yıl önce oğlumla kaldırımda yürürken iğrenç dangozun biri dikildiği yerden izmariti atmış oğlumun yüzüne gelmişti, yavrum baya ağladı, ben kimin attığını göremedim, bağırdım çağırdım sinir krizi geçirdim, tabi ben yaptım diye çıkar mı meydana! Allah'tan iz kalmadı. Nefret ediyorum yürürken kaldırımda dükkan önünde sigara içip izmariti fırlatanlardan!
bir de dükkandan balkondan çay içip dibini kaldırıma dökenler var kaç kez ayağım sağım solum ıslandı öyle. içiyorsan içerde iç içeri at ama yok o sokağa dökülecek illa bir şeyler

bir de dükkandan balkondan çay içip dibini kaldırıma dökenler var kaç kez ayağım sağım solum ıslandı öyle. içiyorsan içerde iç içeri at ama yok o sokağa dökülecek illa bir şeyler
Aynen, kaldırımdan bile tedirgin şekilde yürüyoruz...

Küçük oğluma hamileyken de karnım burnumda atmden para çekmem gerekiyordu, yine gereksizin biri sigara yaktığı yetmiyormuş gb ensemden eğilmiş ekrana girecek ağzından burnundan dumanlar çıkıyor, beyefendi görmüyor musunuz buna bari saygınız olsun az ötede için diye sert çıkınca lütfedip "2 adım öteye" gitmişti. Benim psikolojim kaldırmıyor artık memleketteki çoğu şeyi.

Back