- 3 Nisan 2014
- 35.999
- 146.529
-
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
kapalı yerlerde sigara içmek yasak, gayet haklı da bir yasak o duman bütün mekana yayılıyor, insanların temiz hava haklarını ellerinden alıyor. diğer insanların hakları > yasa > bazı insanların keyfi
Sİz içtiğiniz için kokuyu bizler kadar alamıyorsunuz ve koyun koyuna yatmadıkça rahatsız olmayız sanıyorsunuz. Oysa gerçekten çok çok kötü kokuyor, benim midemi bulandırıyor sigara kokusuİnsanlarla koyun koyuna yatmıyorsanız rahatsız olmanıza gerek yok. Sonuçta sigara içmesek de eve gelince duş alıyoruz. Kafede sigara olmasa bile her türlü koku siner zaten. Sağlığı baz alarak kısıtlarsanız da onun ucu her yere çıkar. O zaman fastfood zincirlerine de yasak gelsin, alkole de yasak gelsin. Aynı evi payaşan kişilerin rahatsız olmasını anlıyorum ama kafede 3-4 saat oturduğunuz kişilerin sigarası kimseyi ilgilendirmez bana göre
Gerçekten bu kadar sigara aşkı hiçbir yerde yok. Almanyada da öyle ısıtıcı mısıtıcı, kapalı bahçe falan hiç görmedim kış aylarında kafede güzelce oturuyorsun çayını kahveni içiyorsun, sonra kalkıp gidiyorsun. Öyle bahçeye gerilen muşamba , sıtıcı vb görmedim hem çirkin bir görüntü, hem alenen yasaları deliyorsun, hem de kapalı bir yeri dumana boğuyorsun hem de kimse sigara aşkıyla muşamba altında oturmaz. Ne sigaraymış arladaş güzelce tourun yiyin için işte böyle saçmalıklara ne gerek var
Selam,
Aslında dert bile değil ama danışmak istedim. Arkadaş grubumuzda bir kişi sigara içmiyor ve çoğumuz içiyoruz. Sigara içmeyen arkadaş cafelere gittiğimizde sürekli içeri oturmak istiyor. Sigara içmemizi istemiyor. Ama biz kahveyle sigara içmek istiyoruz. Hem çalışan insanlarız kafa dağıtmak için buluşuyoruz bir kahve olmuş 90 tl sohbet muhabbet kahve sigara hoşumuza gidiyor hem de cafelerin iç kısımları bangır bangır müzikli, baristaların kahve yapma sesi vs sıkıcı oluyor. Yani sigara içmesek bile içeriyi değil camekanlı kısmı tercih ederiz.
Buluşmalara önden gidip kapalı kısma oturuveriyor. Yemek yemeye gittiğimizde o rahatsız olmasın diye içeri oturuyoruz. Sonuçta yemek yerken hoşuna gitmeyebilir vs ama kahve-muhabbet esnasında kısıtlanmak sıkıcı olmaya başladı.
Bir hastalığı alerjisi vs yok. Haftaya buluşacağız önden bildiri geçmiş içeri kısma oturalım diye. Böyle önden yazmasına da gıcık oldum açıkçası. Ben zevk almayacağım yere gitmek istemiyorum ama diğer arkadaşlara ayıp olur mu bilemedim. Daha önceden çok kez bara vs gittik o zamanlar böyle bir şey yoktu son zamanlarda çıktı bu adet. Bizim dışımızda çoğu arkadaşı da sigara kullanıyor onlara da böyle mi bilmiyoruz. Siz olsanız ne yapardınız?
Saydığınız ülkelerin gelişmişlik seviyesi ve kalitesine bakarsanız neden kimisinde sigara içiliyor kimisinde içilmiyor anlaşılıyor zaten.Bu biraz Avrupa’da elektronik sigara kullanımının yaygınlaşması ve sigaranın bize göre çok daha pahalı olmasıyla alakalı bence. İtalya’dan getirilen Marlboro sigarasıyla Türkiye’de ki arasında dağlar kadar fark var mesela… Avrupa’dan gelen sigaraları içtiğimde ben burda içmiyormuşum dedim o kadar ağır sigaraları var çünkü. Almanya özelinde bilmiyorum ama Sırbistan’da bize göre bayağı bayağı yaygın sigara tüketimi hemen yanımızdaki Yunanlarda gayet parklarda cafe önlerinde yayıla yayıla içiyorlar çoğu tütün sarıyor bir de çünkü sigara bize göre onlarda daha pahalı.
Saydığınız ülkelerin gelişmişlik seviyesi ve kalitesine bakarsanız neden kimisinde sigara içiliyor kimisinde içilmiyor anlaşılıyor zaten.
E ben de onu diyorum gelişmemiş ülkelerden örnek veriyorsunuz. Avrupada sirplar da sigara içiyor ama deseniz millet bir tarafıyla güler yani verdiğiniz örnek de yanlış. Bi sigara güzellemesi eksikti sitede o da başlamış. Pasif içicilik yazana bile nolcak falan deniliyor ya yok artık. O muşambali yerlerde montlarla fosur fosur sigara içerken hiç de iç açıcı görünmüyorsunuz. Duş alıyoruz diyenler de ne kadar kabul etmeseniz de iğrenç kokuyorsunuz. Ben içerken mutluyum diyene lafım yok ama ben kokmam yok ben uzağa üflerim falan yazanlar gerçekten hiç kendinin farkında değil.Doğru çok gelişmiş olduğunu iddia etmedim ama bize göre AB ülkeleri ya hani örnek verdim. Biz de zaten Almanya seviyesinde gelişmiş bir ülke değiliz ya hani…
Miss Cafe restaurant vb yerler sigara içilen ve içilmeyen bölümlere ayrılmış durumda, sigara içilmeyen bölümde içmek yasak ve cezası var ama sigara içilen bölümde oturmak içmeyenin kendi tercihidir, yasak olmayan yerde oturduğunuzda koku sinmesi duman olması normal, keyif deyince sigara diye tepki gösteriyorsunuz ama herkesin kendine göre bir keyfi var bir tavır almanız gerekiyorsa tavrınızı mekanlara koyacaksınız, nasıl ki bazı mekanlar alkolsüz veya evcille giremiyorsunuz, sigarasız mekanlar da yapsınlar, ben de nargile sevmem o yüzden nargile barlara cafeleri gitmiyorum misal, ki bana ne her yerde içerim diyen insanlar zaten saygısı olmayan kişilerdir ama yasak olan yerlerde, ki bunlara hastane ve okul bahçeleri, hatta okulların giriş kapısının önü, çocuk parkları vb dahildir içmeyen ama kendilerine ayrılan bölümlerde keyif yapan insanlara da hak gasp ediyor denmez.kapalı yerlerde sigara içmek yasak, gayet haklı da bir yasak o duman bütün mekana yayılıyor, insanların temiz hava haklarını ellerinden alıyor. diğer insanların hakları > yasa > bazı insanların keyfi
Ben sigara icmiyorum ama evimde de arabamda da icilmesine izin veriyorum.Sigara içiyorum ama mesela bende salonda ve odalarda sigara içmem de içirmem de, yaz mevsimi balkonda, kış mevsiminde de mutfakta içiyorum, evinde sigara içirmeyene de saygı duyarım zira ben bile evimde içirmiyorum ama dışarıda sigara içene baskı yapılmamalı.
Ben sigara içiyorum ama evde içirmiyorum bu yasağı da kızım ve evime gelen sigara içmeyen misafirlerim için koydum, biz içiyorsak kendimize içiyoruz başkaları rahatsız olmasın dedim, her sigara içen de saygısızlık yapanlarla aynı sanılmasın, ben içmeyenin evine gidince kurallara uyarım, sigaradan tıkanan olursa diye açık mekanda bile otursak içebilir miyim dokunuyor mu diye sorarım, çocuk parklarında yasak mesela oradaki banklara oturup sigara içmem ama çocuğunu parka getiren anne babalar ohhh bir tüttürüyorlar izmariti de yere atıyorlar, içmeyenler de fındık fıstık kabuklarıyla pet şişe dolduruyor parkı, ben de yerlere çöp atılmasına ayar oluyorum mesela ama ne yapayımBen sigara icmiyorum ama evimde de arabamda da icilmesine izin veriyorum.
Hatta "bu arabada her sey serbest" dedigim icin arkadaslarim ozellikle benim arabayla bir yerlere gitmek istiyor
E ben de onu diyorum gelişmemiş ülkelerden örnek veriyorsunuz. Avrupada sirplar da sigara içiyor ama deseniz millet bir tarafıyla güler yani verdiğiniz örnek de yanlış. Bi sigara güzellemesi eksikti sitede o da başlamış. Pasif içicilik yazana bile nolcak falan deniliyor ya yok artık. O muşambali yerlerde montlarla fosur fosur sigara içerken hiç de iç açıcı görünmüyorsunuz. Duş alıyoruz diyenler de ne kadar kabul etmeseniz de iğrenç kokuyorsunuz. Ben içerken mutluyum diyene lafım yok ama ben kokmam yok ben uzağa üflerim falan yazanlar gerçekten hiç kendinin farkında değil.
Şimdi burda Sırbistan Türkiye gelişmişlik kıyaslaması yapmayalım. Ben gelişmiş olduğunu iddia ederek yazmadım yorumlarda Avrupa‘dan örnekler olunca hangi avrupa kısmını uyandırdım. Umarım anlatabilimişimdir.E ben de onu diyorum gelişmemiş ülkelerden örnek veriyorsunuz. Avrupada sirplar da sigara içiyor ama deseniz millet bir tarafıyla güler yani verdiğiniz örnek de yanlış. Bi sigara güzellemesi eksikti sitede o da başlamış. Pasif içicilik yazana bile nolcak falan deniliyor ya yok artık. O muşambali yerlerde montlarla fosur fosur sigara içerken hiç de iç açıcı görünmüyorsunuz. Duş alıyoruz diyenler de ne kadar kabul etmeseniz de iğrenç kokuyorsunuz. Ben içerken mutluyum diyene lafım yok ama ben kokmam yok ben uzağa üflerim falan yazanlar gerçekten hiç kendinin farkında değil.
Ya yok türkiyedeyken ofiste de dışarı çıkıp icerlerdi, güya her gün duş alıyor ama leş gibi kokuyor hepsi. Eli kokuyor ağzı kokuyor saçı kokuyor. Bildiğin iğrenç. Nedense de de sorsan hepsi çok titiz, çok dikkat ediyordur falan.Tamamen açık alanda içilse o kadar koku sinmez fakat camekanlı yarı açık yerlerde kışın pencere bile açmıyorlar çoğu zaman, sözde açık alan ve monta koku sindiyse ne sıklıkla mont yıkayabilirsin?
Şimdi burda Sırbistan Türkiye gelişmişlik kıyaslaması yapmayalım. Ben gelişmiş olduğunu iddia ederek yazmadım yorumlarda Avrupa‘dan örnekler olunca hangi avrupa kısmını uyandırdım. Umarım anlatabilimişimdir.
Sigara içerken nasıl göründüğümüz konusunda sizin fikrinizi sormamışlardır eminimO kadar rahatsızsanız zaten çevrenizde sizin gibi içmeyenlerle bağınız olur.
aslında halka açık her alanda yasaklanması lazım ama Türkler fosur fosur içiyor maalesef.
İyi ki de sigara yasağı geldi. Bu hafta balkanlarda bir yerdeydim, otobüste bile elektronik sigara iciliyordu. Kimse de dönüp laf etmedi, demek ki normalleri bu. Eski Türkiye gibi. Ben hatırlıyorum , minibüste "çocuk var sigara içme" diyene "taksiye bin abla" derlerdiBirçok ülkede sigara içenler için kapalı küçük kulubeler var, bizde ise içmeyenler kaçmak sığınmak zorunda kalıyor birkaç yere. Durakta sigara kokusu, yolda yürürken sigara kokusu, kafelere bile artık sigara kokusu. Nereye gidersen git kaçamıyorsun.
Canım Balkanlar Avrupası maalesef sıkıntılı elbette onlardan gerideyiz çoğu konuda ama sigara olduğunu sanmıyorum. Metrolarına binmek dahi istemiyorum Türkiye’nin 90’lar modelini anlatırlar ya onun gibiydi ve Bulgaristanda hemen yanımda sigara içen adam vardı gerisini düşün o daracık alanda.
Bu tarz konularda Avrupa örneklerini de doğru bulmuyorum. Çevre kirliliğinden yürüdüğüm yoldaki balgamlara kadar birçok şey dahil Avrupa’dan o kadar geri olunca tek geride kaldığımız sigara mı sorusu gülünç oluyor.