- 9 Ekim 2023
- 1.211
- 1.747
- 27
-
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Kahveleri icerdeyken soyleyin. Sonra tum sigara icen arkadaslar olarak e hadi kizlar sigaraya diyin kalkin sonra disarda bir masaya oturup sigaranizi icin. İceride tek kalan o olacaktirDiğerleri ne düşünüyor bilmiyorum kimse cevap yazmamış. Bildiğim kadarıyla bizim dışımızda sigara içen başka arkadaşları da var. Kulübe bara vs giden biri oralar duman altı oluyor. Sanki biraz inat konusu haline getirdi gibi. Annemle mi buluşuyorum arkadaşımla mı belli değil.
Ayrıca camekanlı kısım da olsa sigara içmek yasak
Açık alan tanımı yasada çok net
Yeşil dedektörden şikayet edip mekana ceza kesilmesini sağlamalı halkımız
Birçok ülkede sigara içenler için kapalı küçük kulubeler var, bizde ise içmeyenler kaçmak sığınmak zorunda kalıyor birkaç yere. Durakta sigara kokusu, yolda yürürken sigara kokusu, kafelere bile artık sigara kokusu. Nereye gidersen git kaçamıyorsun.aslında halka açık her alanda yasaklanması lazım ama Türkler fosur fosur içiyor maalesef.
maalesefBirçok ülkede sigara içenler için kapalı küçük kulubeler var, bizde ise içmeyenler kaçmak sığınmak zorunda kalıyor birkaç yere. Durakta sigara kokusu, yolda yürürken sigara kokusu, kafelere bile artık sigara kokusu. Nereye gidersen git kaçamıyorsun.
Ayrıca camekanlı kısım da olsa sigara içmek yasak
Açık alan tanımı yasada çok net
Yeşil dedektörden şikayet edip mekana ceza kesilmesini sağlamalı halkımız
Amerika'da bir oyuncu kız sigara iciyor diye bildiğin kınadılar yaşlı erkekler gibi diye. Bizde ise havalı olanı sigara içmek.maalesefBir de anlamadığım giyimine, kuşamına, cilt bakımına önem veren kadınların fosur fosur sigara içmesini anlayamıyorum. İnsanı sigara kadar yaşlandıran, kötü kokutan birşey yok. Yurtdısında yasadım kimse Türkiye'deki kadar sigara içmiyordu, içmiyorum diyince bir de şaşırıyorlar Aşırı rahatsız ediyor bu durum beni.
Bir sürü ülkede yaşadım, bizler kadar sigara hayatın merkezi hiç değil. Mesela şu an yaşadığım yerde en son ne zaman sigara içen insan gördüm onu bile hatırlamıyorum. Biraz alt kademe işi görünüyor burada, sigara da göçmenler arasında daha yaygın. Zaten öyle çalışırken molaya çıkayım, aman bu sigara içiyor buna uyalım gibi bir şey mümkün dahi değil. Sanki doğal planı sigara içmekmis de içmeyenler onlara uymak zorunda gibi davraniliyor türkiyede, umarım ilerde bu anlayış biter. Ben de sigara bir dönem içmiş birisiyim ama herkesin bırakmasını dilerim gerçekten büyük yükmüş üstümüzde, çok rahatladım.Amerika'da bir oyuncu kız sigara iciyor diye bildiğin kınadılar yaşlı erkekler gibi diye. Bizde ise havalı olanı sigara içmek.
Bi ara markette çalıştığımda orada çalışan kız ben burada başladım sigaraya diğer çalışanlar içiyordu merak etme sende başlayacaksın demişti gülerek.Ne münasebet benim aklım yok mu onlardan etkileneceğim nasıl bu kadar kesin ? biraz da yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.Benim babam içmiş yıllarca ama annem bizler doğunca bıraksın diye başının etini yemiş ve babam da şu an kullanmıyor.Bizim sigara içmemiz gibi bir durum olamaz bile öcü gibi bakıyoruz sağlığı da insanın kafasını da bozan bir şey bence.Giden paralar da cabası...maalesefBir de anlamadığım giyimine, kuşamına, cilt bakımına önem veren kadınların fosur fosur sigara içmesini anlayamıyorum. İnsanı sigara kadar yaşlandıran, kötü kokutan birşey yok. Yurtdısında yasadım kimse Türkiye'deki kadar sigara içmiyordu, içmiyorum diyince bir de şaşırıyorlar Aşırı rahatsız ediyor bu durum beni.
Sigara içmeyebilir, kokusundan rahatsız oluyordur, üzerine sinen kokudan tiksiniyordur, sigaradan nefret etmesi anlaşılabilir bir durum ama o zaman bunu açıkça söyleyecek ki herkes biraz kendinden fedakarlık yapacak biraz sigara içmeyenden fedakarlık isteyecek ortak bir noktada buluşulacak.Başka bir arkadaşı direkt yanında içiyordu mesela. Herkesi bu şekilde kısıtlayabildiğini sanmıyorum o yüzden gitmeyeceğim sanırım
O içeri oturmuş olsa bile burası daha rahat bizim için der ve herkesi dışarı çıkarırım. Çoğunluğa uymak iyidir, yaptığı pek hoş olmamış. Sigara içmek istediğinizde hep beraber dışarı çıkıp geri mi gireceksiniZ.Selam,
Aslında dert bile değil ama danışmak istedim. Arkadaş grubumuzda bir kişi sigara içmiyor ve çoğumuz içiyoruz. Sigara içmeyen arkadaş cafelere gittiğimizde sürekli içeri oturmak istiyor. Sigara içmemizi istemiyor. Ama biz kahveyle sigara içmek istiyoruz. Hem çalışan insanlarız kafa dağıtmak için buluşuyoruz bir kahve olmuş 90 tl sohbet muhabbet kahve sigara hoşumuza gidiyor hem de cafelerin iç kısımları bangır bangır müzikli, baristaların kahve yapma sesi vs sıkıcı oluyor. Yani sigara içmesek bile içeriyi değil camekanlı kısmı tercih ederiz.
Buluşmalara önden gidip kapalı kısma oturuveriyor. Yemek yemeye gittiğimizde o rahatsız olmasın diye içeri oturuyoruz. Sonuçta yemek yerken hoşuna gitmeyebilir vs ama kahve-muhabbet esnasında kısıtlanmak sıkıcı olmaya başladı.
Bir hastalığı alerjisi vs yok. Haftaya buluşacağız önden bildiri geçmiş içeri kısma oturalım diye. Böyle önden yazmasına da gıcık oldum açıkçası. Ben zevk almayacağım yere gitmek istemiyorum ama diğer arkadaşlara ayıp olur mu bilemedim. Daha önceden çok kez bara vs gittik o zamanlar böyle bir şey yoktu son zamanlarda çıktı bu adet. Bizim dışımızda çoğu arkadaşı da sigara kullanıyor onlara da böyle mi bilmiyoruz. Siz olsanız ne yapardınız?
sevdiğiniz biri ise yanında oturun sigara içmeye çıkın sonra.Selam,
Aslında dert bile değil ama danışmak istedim. Arkadaş grubumuzda bir kişi sigara içmiyor ve çoğumuz içiyoruz. Sigara içmeyen arkadaş cafelere gittiğimizde sürekli içeri oturmak istiyor. Sigara içmemizi istemiyor. Ama biz kahveyle sigara içmek istiyoruz. Hem çalışan insanlarız kafa dağıtmak için buluşuyoruz bir kahve olmuş 90 tl sohbet muhabbet kahve sigara hoşumuza gidiyor hem de cafelerin iç kısımları bangır bangır müzikli, baristaların kahve yapma sesi vs sıkıcı oluyor. Yani sigara içmesek bile içeriyi değil camekanlı kısmı tercih ederiz.
Buluşmalara önden gidip kapalı kısma oturuveriyor. Yemek yemeye gittiğimizde o rahatsız olmasın diye içeri oturuyoruz. Sonuçta yemek yerken hoşuna gitmeyebilir vs ama kahve-muhabbet esnasında kısıtlanmak sıkıcı olmaya başladı.
Bir hastalığı alerjisi vs yok. Haftaya buluşacağız önden bildiri geçmiş içeri kısma oturalım diye. Böyle önden yazmasına da gıcık oldum açıkçası. Ben zevk almayacağım yere gitmek istemiyorum ama diğer arkadaşlara ayıp olur mu bilemedim. Daha önceden çok kez bara vs gittik o zamanlar böyle bir şey yoktu son zamanlarda çıktı bu adet. Bizim dışımızda çoğu arkadaşı da sigara kullanıyor onlara da böyle mi bilmiyoruz. Siz olsanız ne yapardınız?
Soğuk değil kapalı ama camekanlı kabansız falan oturuyoruz. Direkt iç kısımlar çok sıkıcı kasa ve baristalar içeride olduğu için hem çok ses oluyor hem de içeride oturan çok az kişi var sıkıcı oluyor. Geçen ikimiz buluşmuştuk içerideki kahve yapma sesinden müzik sesinden bunaldım. Sürekli gir çık yapmak da bıktırıyor kahveyle içiyoruz arkamızı da dönüyoruz. Bu kadar katı olan kişiler sigara içenlerle baştan arkadaşlık kurmamalı bence. Buluşma fikrini ortaya atan da o çünkügenelde o sigara içmeyen arkadaş ben oluyorum. Şu ara sigara içen arkadaşlarımla arama mesafe koydum. Kışın cafelerde kabanlarla dışarıda ısıtıcı altında oturmaktan nefret ediyorum. Açık hava bile olsa o leş gibi duman kokusu beni çok rahatsız ediyor ve ister istemez pasif içici oluyorum. Ben içeriye gidiyorum isteyen 2 dk dışarıda içip sigarasını gelsin diyorum. Kimseye ayıp olmasın diye ciğerlerimi kirletemem.
Linçlik bir durum yok bence, herkes arkadaş olacağı kişiyi seçme özgürlüğüne sahip, sigara içmeyen kişi kendisi gibi içmeyenlerle arkadaş olmak isteyebilir ama içenlerle arkadaşsa o zaman onların buluşma mekanlarını ona göre seçeceğini de biliyordur, evlerde toplansalar bu arkadaş evinde sigara içirmese ve arkadaş grubu illa içeceğiz dese, kadın çok haklı derim çünkü içmeyen evinde de içirmek zorunda değil gittiğin eve uyum sağlarsın içmezsin, dışarıda bir mekanda buluşuyorsun sohbete kendini kaptırmış kahveni içerken sigaranı da içmek istersin e herkes içerken bir tane içmeyen arkadaşın kapris yaparsa çekilmez, üstelik dikkat de ediyorlarmış, daha ne yapsınlarBelki linç yerim ama kalabalığın rahatı tek kişininkinden önemlidir benim gözümde, tek kişi herkesi kendine uydurmaya çalışırsa bu istek değil kapris olur
İnsanlarla koyun koyuna yatmıyorsanız rahatsız olmanıza gerek yok. Sonuçta sigara içmesek de eve gelince duş alıyoruz. Kafede sigara olmasa bile her türlü koku siner zaten. Sağlığı baz alarak kısıtlarsanız da onun ucu her yere çıkar. O zaman fastfood zincirlerine de yasak gelsin, alkole de yasak gelsin. Aynı evi payaşan kişilerin rahatsız olmasını anlıyorum ama kafede 3-4 saat oturduğunuz kişilerin sigarası kimseyi ilgilendirmez bana göremaalesefBir de anlamadığım giyimine, kuşamına, cilt bakımına önem veren kadınların fosur fosur sigara içmesini anlayamıyorum. İnsanı sigara kadar yaşlandıran, kötü kokutan birşey yok. Yurtdısında yasadım kimse Türkiye'deki kadar sigara içmiyordu, içmiyorum diyince bir de şaşırıyorlar Aşırı rahatsız ediyor bu durum beni.