Sigara sorunu

Kahveleri icerdeyken soyleyin. Sonra tum sigara icen arkadaslar olarak e hadi kizlar sigaraya diyin kalkin sonra disarda bir masaya oturup sigaranizi icin. İceride tek kalan o olacaktir arkadasinizin yaptigi cok bencilce. Buna katlanmak zorunda degilsiniz surekli

Sigaralı kısımda ben de oturmam
Üstüm başım leş kokuyor
Saçlarıma siniyor kokusu, mis gibi şampuan kokum gidiyor

Ama ben o arkadaşınızın yerinde olsam, derim ki kızlar ben sigaralı yerde duramıyorum, benimle sigarasız yerde ayrı plan yapın.
Emrivaki yapmam yani

Sigara içenler biraz bencil oluyor
Molalar onlara göre ayarlanacak, onlara uygun yerde oturulacak vs. Oysa kendileri kokularıyla rahatsızlık veriyorlar ama kokuyu duyarsızlaştıkları için kendileri almıyor, o yüzden bize ne kadar iğrenç geldiğini anlamıyorlar

Arkadaşlarınızla ağız birliği edip biz hepimiz sigaralı yerde oturmak istiyoruz diyin. Tek çare bu

Arkadaş ortamında sigara içen varsa dışarıda oturulmasını abes görmüyorum. Bu durumda sigara içmeyen biri olarak ısıtıcının yanını kapardım sanırdım. Belki kendisine böyle bir ayrıcalık tanınabilir. Sigara içilmeyen kısma gidilmesinin istisnası aranızda bir hamile varsa ona bu durumda sigara içilmeyen ortamda durulmasıdır. Arkadaşınız hamile değilse premseslik yapmasın.

Ayrıca camekanlı kısım da olsa sigara içmek yasak
Açık alan tanımı yasada çok net

Yeşil dedektörden şikayet edip mekana ceza kesilmesini sağlamalı halkımız

olur bir sigara keyfimiz var onu da elimizden alsın halkımız.

konu sahibesi ben olsam kahve geldiğinde alır dışarı çıkarım orada otururum zaten tiryaki olan peşinizden gelir kendiside ister gelir ister gelmez önden yer dayatması yapmasını hoş bulmadım.

Geçen gün bir mekanda 1 saat kadar oturdum, sadece arkamdaki adam sigara içiyordu ve kiyafetlerime çok fena koku sinmiş. Kışın mekanlar bir arkadaşın dediği gibi azıcık pencereyi açıyorlar ve açık mekan oluyor, 5 kişinin sigara dumanı çok rahatsız ediyordur ve kıyafetlere de gerçekten siniyordur o koku. Ben arkadaşınızı anladım o yüzden. Eğer gerçekten açık mekanda oturmak istiyorsanız tamamen açık olan, koku sinme durumu olmayacak yerlere gitmeyi teklif edin.

Son düzenleme:
aslında halka açık her alanda yasaklanması lazım ama Türkler fosur fosur içiyor maalesef.
Birçok ülkede sigara içenler için kapalı küçük kulubeler var, bizde ise içmeyenler kaçmak sığınmak zorunda kalıyor birkaç yere. Durakta sigara kokusu, yolda yürürken sigara kokusu, kafelere bile artık sigara kokusu. Nereye gidersen git kaçamıyorsun.

maalesef Bir de anlamadığım giyimine, kuşamına, cilt bakımına önem veren kadınların fosur fosur sigara içmesini anlayamıyorum. İnsanı sigara kadar yaşlandıran, kötü kokutan birşey yok. Yurtdısında yasadım kimse Türkiye'deki kadar sigara içmiyordu, içmiyorum diyince bir de şaşırıyorlar Aşırı rahatsız ediyor bu durum beni.

Ayrıca camekanlı kısım da olsa sigara içmek yasak
Açık alan tanımı yasada çok net

Yeşil dedektörden şikayet edip mekana ceza kesilmesini sağlamalı halkımız

O camekanli yerler açık alan değil ki. Asıl koku da orada oluyor. Mekanlar gerçekten açık alan yapsa o kadar rahatsızlık vermez.

Amerika'da bir oyuncu kız sigara iciyor diye bildiğin kınadılar yaşlı erkekler gibi diye. Bizde ise havalı olanı sigara içmek.

Amerika'da bir oyuncu kız sigara iciyor diye bildiğin kınadılar yaşlı erkekler gibi diye. Bizde ise havalı olanı sigara içmek.
Bir sürü ülkede yaşadım, bizler kadar sigara hayatın merkezi hiç değil. Mesela şu an yaşadığım yerde en son ne zaman sigara içen insan gördüm onu bile hatırlamıyorum. Biraz alt kademe işi görünüyor burada, sigara da göçmenler arasında daha yaygın. Zaten öyle çalışırken molaya çıkayım, aman bu sigara içiyor buna uyalım gibi bir şey mümkün dahi değil. Sanki doğal planı sigara içmekmis de içmeyenler onlara uymak zorunda gibi davraniliyor türkiyede, umarım ilerde bu anlayış biter. Ben de sigara bir dönem içmiş birisiyim ama herkesin bırakmasını dilerim gerçekten büyük yükmüş üstümüzde, çok rahatladım.

Bi ara markette çalıştığımda orada çalışan kız ben burada başladım sigaraya diğer çalışanlar içiyordu merak etme sende başlayacaksın demişti gülerek.Ne münasebet benim aklım yok mu onlardan etkileneceğim nasıl bu kadar kesin ? biraz da yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.Benim babam içmiş yıllarca ama annem bizler doğunca bıraksın diye başının etini yemiş ve babam da şu an kullanmıyor.Bizim sigara içmemiz gibi bir durum olamaz bile öcü gibi bakıyoruz sağlığı da insanın kafasını da bozan bir şey bence.Giden paralar da cabası...

İçeride oturmayı kabul etsen bile olmuyor ki çünkü kahve gelince biri ben bi çıkıp sigara içeyim diyor diğer içenlerde hop peşine gidiyor birde genelde kafeler sigara içilen alanı daha fazla ısıtıyorlar

Başka bir arkadaşı direkt yanında içiyordu mesela. Herkesi bu şekilde kısıtlayabildiğini sanmıyorum o yüzden gitmeyeceğim sanırım
Sigara içmeyebilir, kokusundan rahatsız oluyordur, üzerine sinen kokudan tiksiniyordur, sigaradan nefret etmesi anlaşılabilir bir durum ama o zaman bunu açıkça söyleyecek ki herkes biraz kendinden fedakarlık yapacak biraz sigara içmeyenden fedakarlık isteyecek ortak bir noktada buluşulacak.

Arkadaş grubunun sigara içtiğini biliyor çay kahve yanında sigara içmekten keyif aldığınızı bilecek kadar da tanıyordur bu durumda emrivaki yapması hoş değil, maksat emrivakilerle sizlerle olan ilişkisini kopartmaksa dürüstçe sigara içenlerle arkadaş olmak istemiyorum deyip kestirip atsın.

Bu tarz durumlarda çoğunluğa uyulmalı bence. 5 kişi bir kişi için keyfinden vazgeçmemeli. Ben arkadaşlarıma uyarım. Rahatsız oluyorsam gitmem.

O içeri oturmuş olsa bile burası daha rahat bizim için der ve herkesi dışarı çıkarırım. Çoğunluğa uymak iyidir, yaptığı pek hoş olmamış. Sigara içmek istediğinizde hep beraber dışarı çıkıp geri mi gireceksiniZ.

Belki linç yerim ama kalabalığın rahatı tek kişininkinden önemlidir benim gözümde, tek kişi herkesi kendine uydurmaya çalışırsa bu istek değil kapris olur

sevdiğiniz biri ise yanında oturun sigara içmeye çıkın sonra.
sevmiyorsanız da görüşmeyin.

Soğuk değil kapalı ama camekanlı kabansız falan oturuyoruz. Direkt iç kısımlar çok sıkıcı kasa ve baristalar içeride olduğu için hem çok ses oluyor hem de içeride oturan çok az kişi var sıkıcı oluyor. Geçen ikimiz buluşmuştuk içerideki kahve yapma sesinden müzik sesinden bunaldım. Sürekli gir çık yapmak da bıktırıyor kahveyle içiyoruz arkamızı da dönüyoruz. Bu kadar katı olan kişiler sigara içenlerle baştan arkadaşlık kurmamalı bence. Buluşma fikrini ortaya atan da o çünkü

Belki linç yerim ama kalabalığın rahatı tek kişininkinden önemlidir benim gözümde, tek kişi herkesi kendine uydurmaya çalışırsa bu istek değil kapris olur
Linçlik bir durum yok bence, herkes arkadaş olacağı kişiyi seçme özgürlüğüne sahip, sigara içmeyen kişi kendisi gibi içmeyenlerle arkadaş olmak isteyebilir ama içenlerle arkadaşsa o zaman onların buluşma mekanlarını ona göre seçeceğini de biliyordur, evlerde toplansalar bu arkadaş evinde sigara içirmese ve arkadaş grubu illa içeceğiz dese, kadın çok haklı derim çünkü içmeyen evinde de içirmek zorunda değil gittiğin eve uyum sağlarsın içmezsin, dışarıda bir mekanda buluşuyorsun sohbete kendini kaptırmış kahveni içerken sigaranı da içmek istersin e herkes içerken bir tane içmeyen arkadaşın kapris yaparsa çekilmez, üstelik dikkat de ediyorlarmış, daha ne yapsınlar

İnsanlarla koyun koyuna yatmıyorsanız rahatsız olmanıza gerek yok. Sonuçta sigara içmesek de eve gelince duş alıyoruz. Kafede sigara olmasa bile her türlü koku siner zaten. Sağlığı baz alarak kısıtlarsanız da onun ucu her yere çıkar. O zaman fastfood zincirlerine de yasak gelsin, alkole de yasak gelsin. Aynı evi payaşan kişilerin rahatsız olmasını anlıyorum ama kafede 3-4 saat oturduğunuz kişilerin sigarası kimseyi ilgilendirmez bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…