Sigara sorunu

Sigara kullanmıyorum,kokusu çok rahatsız edici.
Ben olsam rahatsız olduğum zaman yanınızdan kalkıp dolaşır gelirim...
Ama arkadaş herkesin ona uymasını istiyorsa bencil geldi bana.
Sizde msj karşılık olarak fikrinizi söyleyin.
Yada Sigara içmek isteyenler dışarıda içip masaya geri dönse hem daha az içmiş olursunuz.
K

Çok nadir sigara içiyorum ona rağmen içeride oturmam. Gerçekten bayık oluyor.( eğer çok soğuk bir şehir değilse) Arkadasiniz da sigara içen çoğunluğa uymalı. Ya mesajla ya yüzyüzeyken durumu konuşun. Senin yerinde olsam buluşmaya erken gidip dışarıya otururum. Neden oturdun derse de sigara için çıkmak zor oluyor, kaç kişi içiyoruz sürekli muhabbetimiz bozuluyor derim.

Sigara içmeyen ve tıkanan biri olarak arkadaşinizi anlamakla beraber tavrını itici buldum. Yani genelde çoğunluğa uyulur. Yemek yerken içeride oturuyormussunuz zaten o da kahve içerken atki beresini takip dışarıda isiticinin orda oturabilir. Bende gıcık olurdum sanırım

çok rahatsız oluyorsa gelmesin bu kadar basit.

Başka bir arkadaşı direkt yanında içiyordu mesela. Herkesi bu şekilde kısıtlayabildiğini sanmıyorum o yüzden gitmeyeceğim sanırım

Sigara içmeyen birisi olarak evet o camekanlı kısımlar beni inanılmaz rahatsız ediyor.
Fakat dediğiniz gibi bir arkadaş ortamında bazen içeriye bazen dışarıya otururuz. Bazen benim isteğim bazen onların isteği olur. Bence doğrusu da budur diye düşünüyorum. İki tarafında gönlü ve iki tarafında fedakarlığı lazım.

Bence içeri veya dışarı oturulması ile alakası yok. Çoğunluk hangisini istiyorsa ona uyum sağlanması gerekir. Ki siz yemeklerde içeri oturuyoruz diyorsunuz yani o kişinin de istediği oluyor. Ama bu şekil emrivaki çok sinir bozucu. Uygun bir dille uyarın hep birlikte anlamıyorsa da çağırmayın bir daha.

Başka bir arkadaşı direkt yanında içiyordu mesela. Herkesi bu şekilde kısıtlayabildiğini sanmıyorum o yüzden gitmeyeceğim sanırım
ben olsam topluluğa yazarım
"kusura bakmayın arkadaşlarım neden içeride oturuyoruz anlamıyorum her defasında.. rahat sigara içemeyeceğim ortamda da bulunmak istemiyorum" gibi mi yazsanız bilemedim

Diğerleri ne düşünüyor bilmiyorum

genelde o sigara içmeyen arkadaş ben oluyorum. Şu ara sigara içen arkadaşlarımla arama mesafe koydum. Kışın cafelerde kabanlarla dışarıda ısıtıcı altında oturmaktan nefret ediyorum. Açık hava bile olsa o leş gibi duman kokusu beni çok rahatsız ediyor ve ister istemez pasif içici oluyorum. Ben içeriye gidiyorum isteyen 2 dk dışarıda içip sigarasını gelsin diyorum. Kimseye ayıp olmasın diye ciğerlerimi kirletemem.

arkadaşın tam bi işgüzar
kendini akıllı sanıyor kurnaz sanıyor
önden kalkıp da içeri oturalım demesi zaten kendi isteğini direkt dayatma belirtisi
bence sen diğer arkadaşlarınla tek tek konuş bu konudaki fikrini öğren
arkadaşsınız sonuçta konuşmaya çekinmene gerek yok

bence en iyisini yapmışsınız
kimsenin kimsenin ciğerini kirletme hakkı olmadığı gibi
kimsenin de diğerlerinin sigara keyfini kısıtlamaya hakkı yok
mesele burda sigarayı 2 dk içip gelme olayı değil
mesele , sigara eşliğinde yapılan sohbetten alınan keyif; içenler için
bu konuda hassas olanlar sigara içenlerle takılmayacak bunun çözümü bu

aslında halka açık her alanda yasaklanması lazım ama Türkler fosur fosur içiyor maalesef.

aslında halka açık her alanda yasaklanması lazım ama Türkler fosur fosur içiyor maalesef.
hayır , yasaklanması lazım değil
açık hava sonuçta rahatsız olan o ortama girmez
uzaklaşır, 5 adım ileri gider, içeri girer veya komple gider yanlarından
neden insanların keyif aldığı bişey yasaklansın ki ?
üstelik tercih etmeyenler için çözüm üretilmişken ?
sağlığa zararlı olduğunu zaten herkes biliyor içen de içmeyen de
içmeyen insan buna göre davranabilir bu kadar basit
zaten içmeyenler için yeteri kadar şey yapıldı, uzun zamandır kapalı alanda sigara içmek yasak
sizler için bi çözüm zaten sunulmuş ama size yetmiyor daha fazlasını istiyorsunuz
daha fazlasını istemekte bencillik oluyor
içmeyenlerin içmeme isteğine saygı gösteriliyorsa içenlerinde içme isteğine saygı göstermek durumundayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…