- 25 Nisan 2023
- 426
- 707
-
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Sizden farklı tercihleri olduğu için insanlara ikinci sınıf vatandaş diyerek aşağılamanız hiç hoş değil bence. Farklı alışkanlıkları, görüşleri olan herkesi bu şekilde ikinci sınıf vatandaş yaftası altında aşağılarsak toplum ayrımcılıktan Geçilmez diye tahmin ediyorum. Siz öyle insanlarla görüşmek istersiniz, istemezsiniz ayrı konu. Kapalı ve dumanaltı mekanlardan rahatsızlık duymanızı haklı buluyorum.Bağımlı olmadığım için mi bilmiyorum anlamıyorum bu sigara bağımlılığını. Oruç zamanı ne güzel içmedem duruyorsunuz? Gerçekten kötü bir amacım yok, merak ediyorum hayatınızın merkezine koyduğunuz bu sigarayı aman 1 saat de içmeyeyim diyemiyor musunuz? Zevki ayrı tutuyorum tabii ki ama böylece arkadaşınızı dışlamış, ona saygı duymuyor oluyorsunuz. Doğrusu sizin aralıklarla dışarı çıkıp içmeniz bence.
Ben açıkçası arkadaşınıza hak verdim. Emrivaki hoş değil ama kapalı alanda 5 arkadaş içerken birinin içmemesi ona resmen eziyettir. Ben tek arkadaşım kapalı alanda içince bile çok rahatsız oluyorum. Az buluştuğumuz için sorun etmiyorum. Hep buluşutuğum arkadaşlarım neyse ki sigara içmiyorlar. Türkiyede bence de son derece fazla bir sigara tutkunluğu var. Sigara molası, sigara kahvesi bu popülarite nereye kadar devam edecek bakalım. Gerçekten güzelce parfüm sıkan kendine bakan kadınlarımız lütfen içmeyin. Hiç yakışmıyor. Çok pis kokuyor ve onca emek verdiğiniz güzelliğinizi gölgeliyor. İyi bir imaj da çizmiyor kesinlikle ikinci sınıf insan oluyorsunuz. Sağlığınız ve kendiniz için bırakmak isteyen herkese bırakmasını diliyorum.
Geçen gün canlı müziğe gittim mekan kapalı ve duman altıydı. Arkadaşımda yatıya kalacağımdan üstümdekiyle yatacaktım mecbur. Eve geldim bir midem bulanıyor, kaç saat geçti kusacak gibiyim, diyorum zehirlendim mi acaba. Sonra anladım ki üstüme sinen sigara kokusundan bulanıyor, allah razı olsun bir duşa girdim üstüme de temiz tişört verdi de mide bulantısı falan kalmadı. O zamana kadar sigaradan midem bulanıyor diyenleri anlamazdım ama ben fosur fosur sigara içen bir ailede çocukluğum geçmesine rağmen çok kötü oldum.
buradan sonrasını ciddiye alamıyorum kusura bakmayınve çat diye karşımıza çıktı.
sizin tercihiniz , getirmeseydiniz hanımefendi o zaman biz ne diyelim yaniYani şu durumda evet bir hatam var, şu kadar bencillik içerisinde bir çocuk dünyaya getirmek. Onun da vicdan azabı hep yakamda merak etmeyin.
Siz beni bırakın hayatı ciddiye alın.buradan sonrasını ciddiye alamıyorum kusura bakmayın
birden bire belirmiş karşınıza sigara içilen alan , evet
hokus pokus :)
sizin tercihiniz , getirmeseydiniz hanımefendi o zaman biz ne diyelim yani
Ben toplumda kalıplaşmış bie kelime olması nedeniyle kullandım, kötü bir amacım yok. Sigara içenler çoğunlukla yasalar gereğiyle kıstılanıyor. Sözüm buna yönelik. Yoksa sigara içene karışmak benim haddime değil.Sizden farklı tercihleri olduğu için insanlara ikinci sınıf vatandaş diyerek aşağılamanız hiç hoş değil bence. Farklı alışkanlıkları, görüşleri olan herkesi bu şekilde ikinci sınıf vatandaş yaftası altında aşağılarsak toplum ayrımcılıktan Geçilmez diye tahmin ediyorum. Siz öyle insanlarla görüşmek istersiniz, istemezsiniz ayrı konu. Kapalı ve dumanaltı mekanlardan rahatsızlık duymanızı haklı buluyorum.
buradan sonrasını ciddiye alamıyorum kusura bakmayın
birden bire belirmiş karşınıza sigara içilen alan , evet
hokus pokus :)
sizin tercihiniz , getirmeseydiniz hanımefendi o zaman biz ne diyelim yani
bizim insanımız anca konuşur, iş aksiyon almaya gelince sus pusGercekten bazi yerlerde kafeler kaldirim ustunde oluyor direkt ve yurume alanlari alabildigine genis değil. Insanlarin kaldirimda yürümeye de hakki olsun bir zahmet.
Her şeyi de sigara içenlere göre ayarlayamaz insan. Sigara içilen kaldirimdan yürümeeseydiniz demekte son nokta artik.
Hayatımda bu kadar haksız olunan bir yorum ve saçmalık duymadım.bizim insanımız anca konuşur, iş aksiyon almaya gelince sus pus
ama laf olsun torba dolsun diye şikayetlenmeye bayılır o hanımefendi gibi
söz konusu kafe kaldırımı işgal ediyorsa ilgili mercilere şikayet edilebilir
şikayetini yaptı mı ? bence hayır çünkü yapmış olsa söylerdi
söz konusu adama bi uyarı yaptı mı ? ona da hayır , sesini çıkaramadığını söyledi
konuyla ilgili yapılması gerekenleri yapmayıp sanal alemde sigara içenlere laf etmek kolayına geldiği için
burda bana sataştı
ayrıca ben sigara içilen kaldırımdan yürümeseydiniz demedim
tekrar okuyun isterseniz
kaldırımı hikayeye sonradan ekledi kendisi :)
önce sokak ortasında oğlumla yürüyorduk dedi
ben de geçecek başka yer mi yoktu sigara içenlerin dibinden yürümüşsünüz dedim
sonra kaldırım dedi bilmem ne dedi kıvırdı çevirdi lafı istediği gibi
pat diye karşısına çıkmışmış
inandırıcı bi hikaye de değildi açıkçası .
klasik anadolu insanı örneği yani kendisi hariç herkes suçlu .
yorumlarımı sana beğendirme gibi bi zorunluluğum yok .Hayatımda bu kadar haksız olunan bir yorum ve saçmalık duymadım.
Evet sabahtan beri zehir savunmak için kırk takla atıp çocuğuyla kaldırımda yürüyen kadına sataşan kişi konuştu.yorumlarımı sana beğendirme gibi bi zorunluluğum yok .
" saçmalık " kelimesini kullanan biriyle aynı seviyeye de inmem zaten .
Evet sabahtan beri zehir savunmak için kırk takla atıp çocuğuyla kaldırımda yürüyen kadına sataşan kişi konuştu.
Ya savunduğunuz kişinin ne yazdığına girin de bir bakın isterseniz. Kadın sokakta çocuğuyla yürüdü diye haksız çıktı iki kişi zikkkimlanacak diye. Ayrıca iğrenç kokan insanların sürekli yok ben dikkat ediyorum demesinin saçma olduğunu söyledim baya baya leş gibi kokuyorlar çünkü. Gerçekten iki suya tutunca o agizdaki saçtaki iğrenç koku çıkıyor mu zannediyorsunuz? Surda toplu taşımada ter kokusu dense karşı çıkacak olanların agzi lağım gibi kokuyorken sorun yok nedense.Kimse burda zehir falan savunmuyor siz kaç yorumdur sigara içenlerin hoş görünmediğinden yok efendim iğrenç koktuğundan bahsetmenize rağmen yine sizin ayarınızda bir üslupla cevap verilmedi ama inatla konuyu kaotikleştirmeye çalışıyorsunuz
Off o da çok abartmış onu da başlatıp kökten kurtulun bu sorundanSoğuktan değil sigaradan dolayı istemiyor. Toplu buluşmada da ikili buluşmada da böyle. Çok dikkat ediyoruz sandalyelerimizi arkaya doğru çekiyoruz arkaya doğru üflüyoruz falan ama yok. Önden gidip içeri oturuyor garsona gidiyor biz içeri oturacağız diyor. Dün de böyle bildiri geçmiş. Durmadan sigara için içeri girip çıkmak da bizi sıkıyor. İkili buluştuğumuzda da mecbur onu yalnız bırakıp içip geliyorum bir de telaş oluyorum yalnız kaldı diye. Sigara içmesek bile içeri kısımlar gerçekten bunaltıcı oluyor.
hayır , yasaklanması lazım değil
açık hava sonuçta rahatsız olan o ortama girmez
uzaklaşır, 5 adım ileri gider, içeri girer veya komple gider yanlarından
neden insanların keyif aldığı bişey yasaklansın ki ?
üstelik tercih etmeyenler için çözüm üretilmişken ?
sağlığa zararlı olduğunu zaten herkes biliyor içen de içmeyen de
içmeyen insan buna göre davranabilir bu kadar basit
zaten içmeyenler için yeteri kadar şey yapıldı, uzun zamandır kapalı alanda sigara içmek yasak
sizler için bi çözüm zaten sunulmuş ama size yetmiyor daha fazlasını istiyorsunuz
daha fazlasını istemekte bencillik oluyor
içmeyenlerin içmeme isteğine saygı gösteriliyorsa içenlerinde içme isteğine saygı göstermek durumundayız
ben düşmem onun seviyesineKimse burda zehir falan savunmuyor siz kaç yorumdur sigara içenlerin hoş görünmediğinden yok efendim iğrenç koktuğundan bahsetmenize rağmen yine sizin ayarınızda bir üslupla cevap verilmedi ama inatla konuyu kaotikleştirmeye çalışıyorsunuz
Ya savunduğunuz kişinin ne yazdığına girin de bir bakın isterseniz. Kadın sokakta çocuğuyla yürüdü diye haksız çıktı iki kişi zikkkimlanacak diye. Ayrıca iğrenç kokan insanların sürekli yok ben dikkat ediyorum demesinin saçma olduğunu söyledim baya baya leş gibi kokuyorlar çünkü. Gerçekten iki suya tutunca o agizdaki saçtaki iğrenç koku çıkıyor mu zannediyorsunuz? Surda toplu taşımada ter kokusu dense karşı çıkacak olanların agzi lağım gibi kokuyorken sorun yok nedense.