Sigara sorunu

hayır , yasaklanması lazım değil
açık hava sonuçta rahatsız olan o ortama girmez
uzaklaşır, 5 adım ileri gider, içeri girer veya komple gider yanlarından
neden insanların keyif aldığı bişey yasaklansın ki ?
üstelik tercih etmeyenler için çözüm üretilmişken ?
sağlığa zararlı olduğunu zaten herkes biliyor içen de içmeyen de
içmeyen insan buna göre davranabilir bu kadar basit
zaten içmeyenler için yeteri kadar şey yapıldı, uzun zamandır kapalı alanda sigara içmek yasak
sizler için bi çözüm zaten sunulmuş ama size yetmiyor daha fazlasını istiyorsunuz
daha fazlasını istemekte bencillik oluyor
içmeyenlerin içmeme isteğine saygı gösteriliyorsa içenlerinde içme isteğine saygı göstermek durumundayız
Kafeye girip çıkarken solumak zorunda mıyız? Modern ülkelerde kapıların 9metre yakınında sigara içmek yasaktır mesela etkilendiği için insanlar. İğrenç bir şey, leş gibi bir koku kimse buna mecbur değil. Hala kapalı alanda sigara içilmesine inanamıyorum cidden inanılmaz bir cahillik. Evimde de balkonda içirmiyorum batıyor her yer artı içeri girmesiyle tüm koku içeri taşınıyor.

Benim çevremde bunu muhabbet ile eslestirmeyen çok insan var, içiyorum ama eh işte bırakmanın üstüne düşmedim diyen arkadaş ortamında içilmeyen alan isteyen o koku duman altı çok kötü aslında ya diyen bunu keyifle bagdastirmayan çok insan var. Nasıl kızın tepkisi anormal ise her ortamda keyifli olmanın ilk şartı pespese sigara beklentisi de anormal. Çantaya kadar siniyor sonra, korkunç bir koku bazen otobüste bile midem bulanıyor yanımdakinden parfumle karışıp ozlesmis artik

Gerçekten bu kadar sigara aşkı hiçbir yerde yok. Almanyada da öyle ısıtıcı mısıtıcı, kapalı bahçe falan hiç görmedim kış aylarında kafede güzelce oturuyorsun çayını kahveni içiyorsun, sonra kalkıp gidiyorsun. Öyle bahçeye gerilen muşamba , sıtıcı vb görmedim hem çirkin bir görüntü, hem alenen yasaları deliyorsun, hem de kapalı bir yeri dumana boğuyorsun hem de kimse sigara aşkıyla muşamba altında oturmaz. Ne sigaraymış arladaş güzelce tourun yiyin için işte böyle saçmalıklara ne gerek var :KK51:
Yurtdışında çoğu yerde es.ar yasal :KK70: kıyaslamak yanlış bence

Kafeye girip çıkarken solumak zorunda mıyız? Modern ülkelerde kapıların 9metre yakınında sigara içmek yasaktır mesela etkilendiği için insanlar. İğrenç bir şey, leş gibi bir koku kimse buna mecbur değil. Hala kapalı alanda sigara içilmesine inanamıyorum cidden inanılmaz bir cahillik. Evimde de balkonda içirmiyorum batıyor her yer artı içeri girmesiyle tüm koku içeri taşınıyor.
modern ülke dediğin yerlerde esrarı uyuştucuyu sokaklarda satıyorlar :)
sapla samanı ayırt edemeyen biriyle konuşacak bişeyim yok
memnun değilsen o modern dediğin ülkelere taşınabilirsin

Yurtdışında çoğu yerde es.ar yasal :KK70: kıyaslamak yanlış bence

Esrar içenler gidip bir köşede içiyor, sokakta içmiyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Burdaki anahtar kelime kimseyi rahatsız etmemek. Bizim ülke cidden dumanaltı, durakta sigara içiliyor, yazın zaten her yerde içiliyor her mekanın bahçesinde birileri havaya üflüyor, kaçış yok yani biri ille de gelip hava sahasını kirletiyor. İçenlere de yazık, topluma da yazık.
Kıyaslamak da gayet doğru bizim insanlarımızın canı yok mu?

Selam,
Aslında dert bile değil ama danışmak istedim. Arkadaş grubumuzda bir kişi sigara içmiyor ve çoğumuz içiyoruz. Sigara içmeyen arkadaş cafelere gittiğimizde sürekli içeri oturmak istiyor. Sigara içmemizi istemiyor. Ama biz kahveyle sigara içmek istiyoruz. Hem çalışan insanlarız kafa dağıtmak için buluşuyoruz bir kahve olmuş 90 tl sohbet muhabbet kahve sigara hoşumuza gidiyor hem de cafelerin iç kısımları bangır bangır müzikli, baristaların kahve yapma sesi vs sıkıcı oluyor. Yani sigara içmesek bile içeriyi değil camekanlı kısmı tercih ederiz.
Buluşmalara önden gidip kapalı kısma oturuveriyor. Yemek yemeye gittiğimizde o rahatsız olmasın diye içeri oturuyoruz. Sonuçta yemek yerken hoşuna gitmeyebilir vs ama kahve-muhabbet esnasında kısıtlanmak sıkıcı olmaya başladı.
Bir hastalığı alerjisi vs yok. Haftaya buluşacağız önden bildiri geçmiş içeri kısma oturalım diye. Böyle önden yazmasına da gıcık oldum açıkçası. Ben zevk almayacağım yere gitmek istemiyorum ama diğer arkadaşlara ayıp olur mu bilemedim. Daha önceden çok kez bara vs gittik o zamanlar böyle bir şey yoktu son zamanlarda çıktı bu adet. Bizim dışımızda çoğu arkadaşı da sigara kullanıyor onlara da böyle mi bilmiyoruz. Siz olsanız ne yapardınız?
valla bizim çift arkadasımız var, onlarda sadece kadın olan içiyor bekar arkadasım içiyor eşimle bende içiyorum 4 'e 1 kaldıgı için erkek olan arkadaş tabiki bizim dediğimiz oluyor.bu sadece tek kişinin alacağı bir karar değil ben olsam sürekli yapıyorsa gitmem.sorarsa senin bencilliğinden gelmedim derim.

Esrar içenler gidip bir köşede içiyor, sokakta içmiyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Burdaki anahtar kelime kimseyi rahatsız etmemek. Bizim ülke cidden dumanaltı, durakta sigara içiliyor, yazın zaten her yerde içiliyor her mekanın bahçesinde birileri havaya üflüyor, kaçış yok yani biri ille de gelip hava sahasını kirletiyor. İçenlere de yazık, topluma da yazık.
Kıyaslamak da gayet doğru bizim insanlarımızın canı yok mu?
Durakta, yolda içenlerden ben de hoşlanmıyorum ama konu cafe.

Sigarayla aşk yaşayan biri olarak katılıyorum. Bebeğim olduğundan beri sokakta bile köşe kapmaca oynuyorum sigarayla dolaşanlarla :KK43: Keşke herkesi mutlu edebilecek çözümler üretilse..

modern ülke dediğin yerlerde esrarı uyuştucuyu sokaklarda satıyorlar :)
sapla samanı ayırt edemeyen biriyle konuşacak bişeyim yok
memnun değilsen o modern dediğin ülkelere taşınabilirsin
Esrarın sokakta satılmasıyla yüzümüze sigara üflenmesi arasındaki bağlantının alakasızlığı şovu dkdkdj. Esrar satışı ve kanser arası bağlantı kuran bir çalışma varsa yollarsan sevirim. Sahi, Türkiye uyuşturucu trafiğinde kaçıncı sıradaydı yahu? Zaten taşındım ondan böyle rahat konuşuyorum rahat ol.

Esrarın sokakta satılmasıyla yüzümüze sigara üflenmesi arasındaki bağlantının alakasızlığı şovu dkdkdj. Esrar satışı ve kanser arası bağlantı kuran bir çalışma varsa yollarsan sevirim. Sahi, Türkiye uyuşturucu trafiğinde kaçıncı sıradaydı yahu? Zaten taşındım ondan böyle rahat konuşuyorum rahat ol.
kimse kimsenin yüzüne sigara dumanı üflemiyor
ben sigara içmediğim dönem sigara içilen yerlerin önünden bile geçmezdim
çünkü bu benim hassasiyetimdi ve ona göre davrandım
takıldığım mekanların da izin verilen alanlar dışında sigaraya müsade ettiğini görmedim
sigara konusunda hassas biriyseniz kapalı alanda yasak delen mekanları tercih etmezsiniz
hatta gider şikayet edersiniz video vs çekip
ama böyle sokakmış açık alanmış açık havaymış insanlara bu kadar müdahale edemezsiniz

yorumunun diğer kısımlarına cevap verme gereği duymuyorum mantıksız olduğu için
bi sonraki yorumunda esrarı savunacaksın çünkü

kimse kimsenin yüzüne sigara dumanı üflemiyor
ben sigara içmediğim dönem sigara içilen yerlerin önünden bile geçmezdim
çünkü bu benim hassasiyetimdi ve ona göre davrandım
takıldığım mekanların da izin verilen alanlar dışında sigaraya müsade ettiğini görmedim
sigara konusunda hassas biriyseniz kapalı alanda yasak delen mekanları tercih etmezsiniz
hatta gider şikayet edersiniz video vs çekip
ama böyle sokakmış açık alanmış açık havaymış insanlara bu kadar müdahale edemezsiniz

yorumunun diğer kısımlarına cevap verme gereği duymuyorum mantıksız olduğu için
bi sonraki yorumunda esrarı savunacaksın çünkü
Kim bu insanların yüzüne sigara dumanı üfleyen ben de anlamadım. Bazen yolda önümde yürüyen biri sigara içerek yürüyor rahatsız olunca iki adım yana kayıyorum. Bu kadar kafaya takıp hayat memat meselesi yapmak için ağır takıntılı olmak gerek. Açık alanda kimin sigara içtiği umrumda değil çünkü kendi sosyal mesafemi ayarlayabiliyorum.
Kafelerde de aynı şekilde. Rahatsız olanlar içeri oturuyor. Yok kafeye girdiğim 5 saniye içinde de maruz kalmak istemiyorum diyorlarsa dediğim gibi ağır takıntı bu.

Kim bu insanların yüzüne sigara dumanı üfleyen ben de anlamadım. Bazen yolda önümde yürüyen biri sigara içerek yürüyor rahatsız olunca iki adım yana kayıyorum. Bu kadar kafaya takıp hayat memat meselesi yapmak için ağır takıntılı olmak gerek. Açık alanda kimin sigara içtiği umrumda değil çünkü kendi sosyal mesafemi ayarlayabiliyorum.
Kafelerde de aynı şekilde. Rahatsız olanlar içeri oturuyor. Yok kafeye girdiğim 5 saniye içinde de maruz kalmak istemiyorum diyorlarsa dediğim gibi ağır takıntı bu.
takıntının başka bi boyutunu yaşıyor zaten onlar
yada burda dikkat çekmek için böyle yorumlar yapıyorlar
rahatsız olmak başka bişi kafayı takmak başka bişi
toplum içinde nasıl davranacağını kendi çözümlerini nasıl üreteceklerini bilmiyorlar demekki
yüzüme üflüyorlar gibi bi palavra çok çiğ duruyor
kafelere girip çıkarken solumak zorunda mıyız demiş mesela
e kardeşim siz nasıl mekanlara gidiyorsunuz ki suratınıza duman üfleniyor
mekana girerken solumak zorunda kalıyorsunuz derim o zaman ben
kıraathaneden hallice mekanlarda takılıyorlarsa her türlü yasak delinir zaten
ben kendi gittiğim mekanlarda hiç böyle sorunlar yaşamıyorum
sigara içilen alanla içilmeyen alan belli . zaten oralarda kimse kapalı alanda sigara yakmaya cesaret edemez
yetişkin olmuş insanlar da sosyal mesafesini ayarlama becerisine sahip olsun bi zahmet

hayır , yasaklanması lazım değil
açık hava sonuçta rahatsız olan o ortama girmez
uzaklaşır, 5 adım ileri gider, içeri girer veya komple gider yanlarından
neden insanların keyif aldığı bişey yasaklansın ki ?
üstelik tercih etmeyenler için çözüm üretilmişken ?
sağlığa zararlı olduğunu zaten herkes biliyor içen de içmeyen de
içmeyen insan buna göre davranabilir bu kadar basit
zaten içmeyenler için yeteri kadar şey yapıldı, uzun zamandır kapalı alanda sigara içmek yasak
sizler için bi çözüm zaten sunulmuş ama size yetmiyor daha fazlasını istiyorsunuz
daha fazlasını istemekte bencillik oluyor
içmeyenlerin içmeme isteğine saygı gösteriliyorsa içenlerinde içme isteğine saygı göstermek durumundayız
Sokak ortasında 2 yaşındaki oğlumla yürüyorken yandaki kafede sigara içen bir adamın savurdu kül oğlumun gözüne geldi. Cok şükür bir sey olmadı ama can havliyle kaç dk ağladı oğlum. Dr a falan gittik. Ve külü savuran adam hiçbir şey olmamış gibi içmeye ve muhabbet etmeye devam etti. Oğlumu o an emanet edebilecek bir kişi olsaydı yanımda o kafeyi de o adamı da perişan ederdim. Aynen açık alanda içmek çok güzel çözüm.
Sigara hem ekonomik hem de ekolojik olarak bir virüstür.
Saygı duymak zorunda değilim.
İçen kısıtlı alanda içebilmeli

Sokak ortasında 2 yaşındaki oğlumla yürüyorken yandaki kafede sigara içen bir adamın savurdu kül oğlumun gözüne geldi. Cok şükür bir sey olmadı ama can havliyle kaç dk ağladı oğlum. Dr a falan gittik. Ve külü savuran adam hiçbir şey olmamış gibi içmeye ve muhabbet etmeye devam etti. Oğlumu o an emanet edebilecek bir kişi olsaydı yanımda o kafeyi de o adamı da perişan ederdim. Aynen açık alanda içmek çok güzel çözüm.
Sigara hem ekonomik hem de ekolojik olarak bir virüstür.
Saygı duymak zorunda değilim.
İçen kısıtlı alanda içebilmeli
üzücü bi kaza yaşamışsınız ama bunun yaşanabilmesi için adama çok yakın durmanız lazım
sokakta başka yer kalmamış gibi ufacık çocukla sigara içenlerin dibinden yürüyen sizsiniz
kendinizde de hata olduğunu bildiğiniz için sesinizi çıkaramamışsınız adama
ayrıca kimsenin parasını nereye harcadığı sizi ilgilendirmiyor ister sigaraya harcar ister yırtar klozete atar

Diğerleri ne düşünüyor bilmiyorum kimse cevap yazmamış. Bildiğim kadarıyla bizim dışımızda sigara içen başka arkadaşları da var. Kulübe bara vs giden biri oralar duman altı oluyor. Sanki biraz inat konusu haline getirdi gibi. Annemle mi buluşuyorum arkadaşımla mı belli değil.
Her ortamda alemin enayisi olarak bayrağı eline alıp diken ama ardında kimseyi göremeyen o kadın, sana da merhaba😂
Yazmazlar yahu, rahatsız olurlar ama siz derseniz desteklemezler de, bize farketmez deyip şeytan taşlamaya döndürürler.
Şahsen sigara içmiyorum yiyorum denebilir, bugün ben ocakta Ankara’da hastalığıma rağmen açık sigaralı alanda oturdum.
Benle oraya oturmayacak kişi gelmesin az kişili görüşmede.

Ha kalabalık olur, ve çoğunluktur.
Kahve için ‘yarım saat da dışarıda oturalım’ derim, denir yani.
Ya da çoğu kişi içmez ‘bizim yüzümüzden üşümeyin çay sonrası kısa süre çıkarız içeride kalalım’ derim.
Ama her seferinde ne başkasını gözardı ederim ne de edilmeme izin veririm, bu sebeple de zaten o kalabalık görüşmelerden bir süre sonra aforoz edilirim.
Edilmek istiyorsanız buyrun, yiğitler meydana😂

üzücü bi kaza yaşamışsınız ama bunun yaşanabilmesi için adama çok yakın durmanız lazım
sokakta başka yer kalmamış gibi ufacık çocukla sigara içenlerin dibinden yürüyen sizsiniz
kendinizde de hata olduğunu bildiğiniz için sesinizi çıkaramamışsınız adama
ayrıca kimsenin parasını nereye harcadığı sizi ilgilendirmiyor ister sigaraya harcar ister yırtar klozete atar
Cidden yaya olarak cafenin alanını işgal edebilecegime ihtimal veriyor musunuz? Trafikte, sokakta hiç yaya olarak bulundunuz mu? Büyük şehirlerdeki cafelerin sokakları sandalye atarak nasıl işgal ettiğinden bihaber misiniz? Bahsettiğim cafe sokagi ortasina kadar işgal etmiş ve 20 cm lik minik bir saksı ile sınırını çizmisti ve çat diye karşımıza çıktı. Çocuğum araba tarafından yürümesin diye duvar tarafından yürütüyordum. Ayrıca adam muhtemelen konu sahibi gibi karşısındakinin suratına üflememek için elini arkasına atmış tam da sokağa savuruyordu. Yani şu durumda evet bir hatam var, şu kadar bencillik içerisinde bir çocuk dünyaya getirmek. Onun da vicdan azabı hep yakamda merak etmeyin. Ekonomiye bu kadar mikro açıdan bakmanıza zaten bir şey diyemiyorum. İyi günler.

Bağımlı olmadığım için mi bilmiyorum anlamıyorum bu sigara bağımlılığını. Oruç zamanı ne güzel içmedem duruyorsunuz? Gerçekten kötü bir amacım yok, merak ediyorum hayatınızın merkezine koyduğunuz bu sigarayı aman 1 saat de içmeyeyim diyemiyor musunuz? Zevki ayrı tutuyorum tabii ki ama böylece arkadaşınızı dışlamış, ona saygı duymuyor oluyorsunuz. Doğrusu sizin aralıklarla dışarı çıkıp içmeniz bence.

Ben açıkçası arkadaşınıza hak verdim. Emrivaki hoş değil ama kapalı alanda 5 arkadaş içerken birinin içmemesi ona resmen eziyettir. Ben tek arkadaşım kapalı alanda içince bile çok rahatsız oluyorum. Az buluştuğumuz için sorun etmiyorum. Hep buluşutuğum arkadaşlarım neyse ki sigara içmiyorlar. Türkiyede bence de son derece fazla bir sigara tutkunluğu var. Sigara molası, sigara kahvesi bu popülarite nereye kadar devam edecek bakalım. Gerçekten güzelce parfüm sıkan kendine bakan kadınlarımız lütfen içmeyin. Hiç yakışmıyor. Çok pis kokuyor ve onca emek verdiğiniz güzelliğinizi gölgeliyor. İyi bir imaj da çizmiyor kesinlikle ikinci sınıf insan oluyorsunuz. Sağlığınız ve kendiniz için bırakmak isteyen herkese bırakmasını diliyorum.

Geçen gün canlı müziğe gittim mekan kapalı ve duman altıydı. Arkadaşımda yatıya kalacağımdan üstümdekiyle yatacaktım mecbur. Eve geldim bir midem bulanıyor, kaç saat geçti kusacak gibiyim, diyorum zehirlendim mi acaba. Sonra anladım ki üstüme sinen sigara kokusundan bulanıyor, allah razı olsun bir duşa girdim üstüme de temiz tişört verdi de mide bulantısı falan kalmadı. O zamana kadar sigaradan midem bulanıyor diyenleri anlamazdım ama ben fosur fosur sigara içen bir ailede çocukluğum geçmesine rağmen çok kötü oldum.

Son düzenleme:
Çoğunluk kahve sigara keyfi yapmak istiyorsa tek kendi istemiyorsa ya katılmayacak ya da ayak uyduracak.
Arkadaşınız iç kısma oturduğunda hepiniz gel ya dışarı oturalım deyip hepiniz dışarı geçerseniz mecbur gelecek.

X