- 26 Mayıs 2018
- 8.185
- 38.685
- 51
Bence asıl problem bu cümlede saklı.Ben de keske oyle olsam. Esimle iletisim problemimiz hep var belki de ondan diyemiyorum.
Aynen ya saçları kıyafetleri kokuyor içenlerin ben de hiç kullanmadım denemedim bile ama içen birini anında anlıyorum gerçi ben rahatsız olmam kokudan yanımda içilmesinden kapalı alanlarda duramam ama sigara içilirken bide çocukların yanında içilince deliriyorum her sigara içilişinde duş alıp dişler fırçalanmalı sadece ağız kokmuyor heryerine siniyor koku eşi bence de kesin anlamıştır içtiğinieşiniz sigara içtiginizi biliyor tabiki. o pis koku uzerinizden ellerinizden kolay kolay cikmiyor cunku.sadece bilmemezlikten geliyor daha çok icmemeniz için. aynısını yaşadım eşim 3 sene benden sakladığını sandı. oysa o kokuyu içmeyen anında anlıyor. en son üzüldüm haline dayanamadım ben salak değilim biliyorum balkonda iç dedim. ama pişman oldum çünkü tozuttu. eşinizde bildigimi soylersem daha cok icer diye korkuyordur bildigine adim gbi eminim naneli sakizla olmaz o iş. bence yapmanız gereken içtiginizi ama yardımla bırakmak istediğinizi söyleyin profesyonel destek alın. benim eşimden tek istedigim bu
Benim sigaram herkese batiyordu evlenmeden once de. Babam icer kiz kardesim icer. Ben balkondan gelirken babam bugun uc oldu derdi. Kardesime seslenmezdi. Akrabalara bayrama memlekete gitsek bi kac kisi görürdü senin ictigine sasirdik der takip ederlerdi gidip geldiğimi. Bana kimse yakistiramadi sanki buyuk suc gibi. Hep az sayida kimsenin ogrenmesini sagladim. Hep elestirdiler. Esiimden once iki kez evlenmek istedim soyledim ictigimi istemediler. Bu yuzden ailemle kotu oldum. Bari birakayim dedim esim icin o da olmadi.Böyle bir konuda çok uzak bir tanıdığım eşiyle boşanma arefesinde geldi.
Sorun sizin sigara içmeniz değil eşinize yalan söyleyip onu kandırmanız.
Eşin mi sigara mı kararını ver ve birini bırak.
Bence sigaradan daha farklı sorunlarınız olmalı hadi düğünde sevgiliyken falan tamam da adamla aynı evdesiniz nasıl anlamaz bunuMrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Kadın da erkek gibi sigarayı parmaklarıyla tutup, dudağının arasına alarak içiyor. Fark yok yani. Size gelince, minicik bebeginiz varken, az sonra onu kucağınıza alacağınızı bile bile, onu kanser etme riskini göze alarak içiyorsanız zaten size bu mereti biraktirabilecek daha güçlü bir motivasyon kaynağı yok.Mrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Birşey söyleyim mi senin üzerindenyalan söylememeliydiniz.
siz eşinizin kendi kriterlerine göre eş seçme hakkını elinden almışsınız
aynı şeyi erkek yapsa hoş görmezdim, kadın yapınca da
ah canım beğenmiş işte ne yapsın, diyemiyorum.
Esimin maksadi kadinin hassas vucudu olmasi dayaniksiz olmasiydi. Tuhaf dediginiz cinsiyet meselesine gelince; halkin arasina karismamissiniz sanirim. Kadina neyi yakistiriyorlar ki... Kadin degil midir ki yuzyillardir hep ikinci plana atilan. Zihniyet yanlis ama ilk defa duydum demek insani tanimiyorum anlamina geliyor bence. Benim konum farkli ama tuhaf duymadim dediginiz icin yazdim.Cok tuhaf degil mi?sigaranin zararlarini biliyoruz da cinsiyeti oldugunu ilk kez ben de burda okudum Alir eline kahvesini uzatir ayacıklarını yakar sigarasını. Pöfür pöfür icer yani
Bu kadar az içiyorsanMrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Sigaraya öyle düşkün olan insanları tanıyorumki siz bı iciyosunuz kaç ay icmiyosunuz nasıl oluyo benim bildiğim sürekli içilir icmiyosan birakmissindir tekrarmi özeniyosun bak kaç ay tutmussun kendini hepten bırakabilirsin ama madem içiyosun eşin de karışmasın nolmus sanki kötü bişey değil tabyy onun için kokusu tiksindirici olabilir .... Mesela ben koku olan ortama bile giremiyorum genzimi yakıyo burnumun kemiği sızlıyor okadar hassasim asla sevemem sevmem ama eşim içiyor şimdiye kadar yakinlaşmamizda koku olarak rahatsızlık duymadımMrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Bir ara beni anlatiyorsunuz diye düşündümYukarıda bir arkadaşa içen bilir demissin. Ben iciyorum kardesim hem de gunde 1 paket sigara iciyorum bazen de 25 dal (dali tane olarak söylüyoruz dimi) hemde nasil iciyorum sabah uyanirim ilk isim,kahve yapip yaninda 2 tane götürmek..
Ben iciyorum ama senin gibi olanlari anlamiyorum. Bence sen sigara bağımlısı değilsin. Sigara bagimlilarinin bazilari hamileyken bile içiyor 3 4 tane,kimisi hamile oldugunu ogrendiginde bırakıyor,dogumdan sonra iciyor. Hatta mis gibi kokuyor diyenler de varmış.
Sen gunde 1 sigaranin yarısını iciyorsun ve bir gunde cocugunda oldugunu düşüncek olursak,17 18 saat ayaktasin ve sigara icmiyorsun. Sen sigara bagimlisi degilsin. Olamazsin. Onceden de bir paket bile icmiyormussun ve hamileyken hic icmemissin. Senin sigara icmemen icmen de daha kolay senden kolay kimse birakamaz.
Bak benim esim sigara içmez.
Sabahtan beri evdeyiz hic içmedi. Dün yemege çıktık alkol aldi benim pakedimden sigara istedi ve 4 5 tane sigara icti
Simdi onumuzdeki gunler de de icmez yani 2 hafta kadar içmez. Işin garibi de 6 ay bile icmese alkol olan ortamda ictigi sigaradan midesi bulanmıyormuş
Ben gecen sene 10 gun sigarayi biraktim,yaktigim sigara basimi döndürdü kokusu igrencti midemi bulandirdi ama utanmadan buna ragmen icmeye devam ettim eger icmeseydim ben suanda belki de icmiyordum.
Bence siz sigarayi seviyorsunuz ama bagimli degilsiniz
Ben ve benim gibilerde sigaradan nefret ediyorlar ama birakamiyorlar. Bizim durumumuz daha güç daha zor. Ucaga binmek ölüm otonus yolculugu yapamam. Uykudan uyaninca aklima yemek temizlik gelmez kahve gelir. Yemekten sonra cay gelmez aklima sigara gelir. Kahve icerken aklima cikolata da gelmez sigara gelir.
Sen bırak gülüm gunde yarim dal ne ki? Ondan da bisey anlamiyorsundur. Yani bence cokta iradeli birisin.
Mrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Ya bende kadınlara hiç yakıştırmayanlardanım.
İçemez içmemeli anlamında değil bu.
Erkekler zaten hertürlü pisliğe layık oldukları için tuaf gelmiyor gözüme.
Ama kadını erkeksi yapıyor buda çok itici bence.