Esim ve benim cozemedigimiz bir sorun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Servisimde senin gibi yatan bir hasta var. Tipki senin gibi icmis sigarayi. Bagimlisi degldm dyr. Keyif sigaramdi der hep. Kiah hastasi. Yasi daha 50. Ve ventilator e bagli. O cihaz olmadan nefes alamiyor. Evet her sigara icen koah olmuyor ama kaliteli yasamak varken neden zararli biseyden zevk duyaym
Senin secimin elbette. Ama hadi simdi bir soz ver. Kafanda bitir. Elini surme. Yuruyus yap. Bak hayatin ne kadar guzellesecek. Ben cok gclu bir kadinim ve sigarayi biraktim de.
Guzel dusunceler ve telkinler verdigin icin cok teskkur ederim. Aslinda bayiliyorum sabah yurusune gidenlere. Gune enerjik baslayanlara gipta ediyorm. Ama gel gorki 2 kicuk cocugum var birini okula hazirliyorum derken biri uyaniyor okula git gel bebek arabasiyla vaktim olmuyor. Bi ara spor salonuna gidiyordum birakmak zorunda kaldım. Cunku ben sadece tempolu yuruyus seviyorum aletler bana gore degil . Ama ictenliginiz icin tesekkur ederim umarim bir gun ins.diyelim

Babam gibi: Elinde sigara varken kardeşim ve bana; içmeyin şu b.ku, içmeyin! Diye öğüt verirdi. :D
Kendisi içiyorken sizi kısıtlamaya çalışması nedir yahu,cimrilikten mi? Açıklaması ne?
Yok cimrilikten degil kesinlikle benim icmemi istemiyor aciklamasi sadece bu. Kim icerse icsin beni ilgilendirmiyor diyor ama sen icemezsiiinn diyor. Of ff

Neden size böyle bir kısıtlama getirmesine müsade ediyorsunuz ki? Kendi içiyor size içemezsin diyor çok saçma geldi bana. Mantığını çözemedim evet kendi kullanmasa haklı diyebilirdim ama bir sebebi olmalı size içemezsin demesinin.

Ben bırakalı 5 yıl kadar oldu bağımlıydım ama bir kerede kestirip attım. 40 günün sonunda vücudum direnmekten beynim düşünmekten parmaklarım sigara tutma isteğinden vazgeçti..nacizane tavsiyem bırakın..
Sebebi sadece beni oyle icerken gormek istemezmis.( Kendi iciyor ama) o baska nedeni yok icemezsin diyor. Kisitliyor beni bu konuda

Kendisi içmese adam haklı derim. Kim koynunda ister sürekli küllük gibi kokan birini?
Eşim nişanlıyken bıraktı. İyiki bırakmış yoksa kesin çok tartışırdık. Nefret ederim çünkü sigaradan..

Ama kendi içip size baskı yapması çok saçma.
Ben olsam illa içeceksem "sen önce kendine bak" der devam ederim..
Benim hatam bastan oldu. Bastan bu kadar icmiyordum aslinda o yuzden pekte belli etmedim uzaktaydik nisanliken ayda 1 gorusuyorduk icmiyordum bagimli olmadigim icin ama simdi kabullenmmemiyor icmemi

Yok cimrilikten degil kesinlikle benim icmemi istemiyor aciklamasi sadece bu. Kim icerse icsin beni ilgilendirmiyor diyor ama sen icemezsiiinn diyor. Of ff
Siz de onu kendi cümleleriyle vurun.

Siz de onu kendi cümleleriyle vurun.
Ben zaten soyluyorum icme o zaman sende ona verecgin parayi biriktirelim. Madem zararli sen neden içiyorsun diyorum. Oda sen haklisin birakcam zaten. 2 gunde 1 paket iciyorum artik git gite azaltcam diyor. Evet azaltiyor. Ama az is yerinde cani sıkılsın yada maddi manevi bisey moralini bozsun ust uste yakiyor

Ben zaten soyluyorum icme o zaman sende ona verecgin parayi biriktirelim. Madem zararli sen neden içiyorsun diyorum. Oda sen haklisin birakcam zaten. 2 gunde 1 paket iciyorum artik git gite azaltcam diyor. Evet azaltiyor. Ama az is yerinde cani sıkılsın yada maddi manevi bisey moralini bozsun ust uste yakiyor
Tamam işte.
Siz de onun yanında için ve sen içmeyi bırakana kadar ben de bırakmayacağım deyin.
Belki böylece karı koca bırakırsınız.

Benimki sigara içmediği için ve benim astım hastası olduğumu bildiği için içtiğim zamanlar evde kıyamet kopuyordu.. biraz zaman sonra ondan gizli içtim çünkü gerçekten dayanamıyordum.. hamile kaldım ve hiç içmedim kendime diyorum demekki dayanabiliyormuşum..
Senin kocan içiyor içmese hadi neyse diycem de ee ona ne karşılıklı yakın işte hem gizli saklı iş yapmamış olursun.. o da ayrı bir tuhaf.. bıraksan daha iyi ama bırakamıyorsanda iç valla gözünün önünde karılmaya hakkı yok..

Ya bu sigara konusunda hür irademi hapiste gbi hissediyorm hemde muebbet. Napsam istemiyor. Acikcasi onun gözünün icine baka baka icsem nasil bir tepki verecegini kestiremiyorm
Çokta şapaapmamak lazım eşit konumdasınız sonuçta oda içiyor. Sana baskı yapmaması gerekir sende aynı baskıyı ona kur bakalım

Arkadaslar merhaba . Oncelikle yadirgayanlariniz yada icme zararli diyenleriniz olacak. Kotu elestirenleriniz de olacaktir ama napim vazgecemiyorum sigaradan. Esim kendisi de sigara içiyor. Ama benim icmemi istemiyor. Ben yillardir esimden gizli iciyorum..kendisi de ictigi icin kokusunu farketmiyor bende :)
Acikcasi soyle ben sabah uyaninca kahvalti sonrasi ve de kahve icersem yanina mutlaka bir tane iciyorum oyle gunde 1 paket degil. Ama bu halde bile muptelasiyim. Alışmışım eger icmezsem kendime gelemiyorum kahveden tad alamiyorum biraz da sinirli oluyoyorum. Biliyorum zararli kimseye kotu ornek olmak istemem kendimden kucuklere ama aliskanlik iste bu vazgecemiyorum. Ama naptiysam ne ettiysem esim istemiyor. Gizli icmekten biktim. Insallah birakirim tabiki oncelikle ilk dilegim bu olsun. Ama sizce esim kendisi bununyaparken beni kisitlamasi dogru degil diye dusunuyorum. Sonucta herkes akli basinda bir birey. Her kararima saygi duyar ama bu konuda hep tartisiyorz..
Yani eşiniz içiyor size içmeyin diye baskı yapıyor siz de bunu kabulleniyorsunuz. Çok garip. Sigara çok kötü alışkanlık kendiniz için bırakmalısınız. Bunları zaten biliyorsunuzdur da ben eşiniz bir şeyi yaparken size yapma diye baskı uygulamasını ve sizin bunu kabullenmenizi anlayamadım. Ha derseniz ki iyiliğim için baskı yapıyor onu da bu koşulda anlayamadım çünkü bu sefer gizli gizli içiyorsunuz değişen bir şey yok üstüne bir de strese giriyorsunuz. Umarım bu kabullenişiniz yalnızca sigara konusunda böyledir. Yanlış anlamayın elbette ama bazı erkekler kendi yaptıkları bir çok şeyi normal görüp kadınlara yasak koyuyorlar ve kadınlarda bunu normalleştiriyor ya ,buna kızıyorum.

Sigara çok zararlı kendiniz için bırakın ama gizli saklı eşinizden çekindiğiniz için içme işini çözmelisiniz bence.Birinden izin alma yaşını geçeli çok oldu. Bu eşiniz bile olsa.

Ben 10 senedir sigara iciyorum..marifet mi? Zıkkımın kökü. Günde 1 paket. Güne kahveyle başlarım. Ondan evel tiroid hapımı icerim sonra kahve,kahvalti asla etmem. Kahvaltida yenen yiyeceklerin tadı güzel degil salatalik ve sucuk hariç :işsiz:
Esine bu konuda izin verme gunde 1 2 tane iciyorsun anladığım kendini teselli ediyorsun. Keske bıraksan. Ve tabi bende basta ben:işsiz:
Esin icerken sana icemezsin diyemez .
Benim esim icmez. Ama arada bir 1 2 tane yakiyor,ortam oluyor alkol ortami, yakiyor icine de cekiyor nasil bagimli degil anlayamiyorum.:63:eskiden icermis bırakmış oyle diyor nasil bıraktın diyorum. Annem evde icirtmiyordu üniversiteden gelince üşeniyordum balkona çıkmaya diyor:işsiz:

Bu sigara ciftlerin arasini bozuyor. Benimki de ufff mahvettin bizi vs diyor odada iciyorum ya:işsiz: hep laf eder ama icemezsin diyemez onun gözünü oyarım. Birakalim ya. Bende yürüyüş seviyorum. Aletli spor sevmiyorum. Yürüyüşe başlayalim burdan birbirimize destek olalım :KK76:

Benim de esim icmiyor ben iciyorum. Bastan problem etmedigi icin simdi de edemiyor. Boyle seyler bastan konusulmali evlendikten sonra, onceden bilinen seyler icin insan darlanmasina cok sinir olurum.
Eskiden sogukta evde icerdim ona kizardi ama kedimiz olunca artik evde sigara icmiyorum, icirtmiyorum. Esim de kedi sayesinde nasiplendi. :KK70:

Benim de esim icmiyor ben iciyorum. Bastan problem etmedigi icin simdi de edemiyor. Boyle seyler bastan konusulmali evlendikten sonra, onceden bilinen seyler icin insan darlanmasina cok sinir olurum.
Eskiden sogukta evde icerdim ona kizardi ama kedimiz olunca artik evde sigara icmiyorum, icirtmiyorum. Esim de kedi sayesinde nasiplendi. :KK70:

Kedilere cok zararlı dimi? Boyle birsey duymustum. Vahsi siyah derili kedicik napiyor peki canim? Benimki dün bana pati attı. Beni sevmiyor :(

Kedilere cok zararlı dimi? Boyle birsey duymustum. Vahsi siyah derili kedicik napiyor peki canim? Benimki dün bana pati attı. Beni sevmiyor :KK43:

Bize de zararli da kedicigi maruz birakmaya kiyamadim. :) Yanimda uyuyor. Bizimki cok vurmaz oyle, bilerek kizdirmam lazim ozaman vuruyor. :D

Bize de zararli da kedicigi maruz birakmaya kiyamadim. :) Yanimda uyuyor. Bizimki cok vurmaz oyle, bilerek kizdirmam lazim ozaman vuruyor. :KK70:
Benimde köpegim uyuyor suan koltukta. Bana bunlarin uykusundan fenalik geldi. Yazik yaaaaa. Sakin demekki seninki :) bugun enteresan birsey duydum belki biliyosundur. Kediler kokularını yok etmek icin vucutlarini yalarmış. Temizlemek icin değil. Vahsi doğada onu avlamasinlar diye. Sahibine tirnak atmasinin sebebi "ulan salak kokumu yok ediosun izimiz belli olcak"diyeymis nankorlukten falan degil. Ki zaten bence nankor bir hayvan da degil. Sonra tirnak attiktan sonra yalamasi da kokuyu kamufle etmek sahibi korumak icinmis. Yaladigi kisiyi aileden goruyor seviyor demekmis. Oldukca mantikli geldi bana. Girlama sesi icin ise,bunu duymamistim ama kedi besleyen insanlarin diger insanlara gore kalp krizi gecirme olasigili yuzde 30 40 daha düşük mus. Bazi hastaliklara iyi geldigini duymustum.

Benimde köpegim uyuyor suan koltukta. Bana bunlarin uykusundan fenalik geldi. Yazik yaaaaa. Sakin demekki seninki :) bugun enteresan birsey duydum belki biliyosundur. Kediler kokularını yok etmek icin vucutlarini yalarmış. Temizlemek icin değil. Vahsi doğada onu avlamasinlar diye. Sahibine tirnak atmasinin sebebi "ulan salak kokumu yok ediosun izimiz belli olcak"diyeymis nankorlukten falan degil. Ki zaten bence nankor bir hayvan da degil. Sonra tirnak attiktan sonra yalamasi da kokuyu kamufle etmek sahibi korumak icinmis. Yaladigi kisiyi aileden goruyor seviyor demekmis. Oldukca mantikli geldi bana. Girlama sesi icin ise,bunu duymamistim ama kedi besleyen insanlarin diger insanlara gore kalp krizi gecirme olasigili yuzde 30 40 daha düşük mus. Bazi hastaliklara iyi geldigini duymustum.

Sakin sayilmaz ama sadece vurma huyu az. Yabancilara daha cok vuruyor. :D Ama severken bazen minik minik isiriklar atip sonra da yaladigi oluyordu. :D anlam veremiyorduk belki dedigin olabilir.

Sakin sayilmaz ama sadece vurma huyu az. Yabancilara daha cok vuruyor. :KK70: Ama severken bazen minik minik isiriklar atip sonra da yaladigi oluyordu. :KK70: anlam veremiyorduk belki dedigin olabilir.
Ay yerim onu iyi niyetlim benimmm canim yaaaaaa . Iste o yuzden yapiyorlarmis ne kadar dogru bilmem. Yabancilara karşı asabi olmasi cok harika bence
Benim kopegim herkese mavi boncuk dağıtıyor kedimde yılısık :KK70: bence boyle kendini koruyan ve baskalarina temkinli hayvanlar aşırı güzel:KK200:

Icini okumak demiyelim de ornek veriyorm mesela bazi arkadaslarimla otururken bak onlarin esi bisey diyormu keyifli keyifli iciyorkar. Sen neden boylesin falan diyorum. Oda diyorki hic biri beni ilgilendirmez icen istedigi gibi icsin banane ama ben senin icmeni istemiyorum diyor. Sanki ben baska dunyadan gelen bi kadinim. Fanusa koy bari diyorum sacmalama diyor
Tamam iste adam beni ilgilendirmez diyo onlar milletin karisina hangi sifatla ne hakla karisacak... acikca bu sebepten hoslanmiyirum demez ki milletin yuzune sana da demez... sadece izin vermiyir iste ama neden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X