Sigara ictigimi esime soyleyemiyorum.

Oyle demeyin. Birakirim niyetiyle evlendim. Gizli gizli icer yuruturum demedim. Hep caba sarfederek azalttim. Insanlar birbirlerine neler yapiyor. Bana karsi cok hatalari oldu cok mu durusttu hayir. Ben ona hic hata yapmadim. Masumane birakmak istegim. Ama olmuyo. Birakayim derkrn daha da icesim geliyor. Durustluk gercekten cok guzel. Birakirsin diyenleri dinledim. Bu da firsat gibi geldi ama tam olmadi. Soylemek istiyorum ama cok korkuyorum. Belki de bi sey demeyecek bilmiyorum.
Yeni başladım deseniz

Bilmiyorum tepkisini. Eninde sonunda ogrenecek. Bu duruma dusmek istemiyorum. Birakamadim da. Bunu derken bile birakma cabam var.

Iyi okumamissiniz. Evlenirken yarim dal icmiyordum. Gunde yarim paket iciyotdum. Azalta azalta yarim dala indi. Haftasonu icmiyorum. Diğer gunler de o yarimin yarisi da ruzgara gidiyordur. Ben bile tam anlamiyorum ki zaten.
En güzeli hemen şimdi bırakın.
Zaten yarım dal dediğiniz gibi çeyreği sizin vücudunuza giriyordur.

Bir parça duman için yuvanızın huzurunu bozmayın.

Mrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Bizim işyerindede kızlar var.Eşim bilmio diolar.Nasıl saklıyosunuz diyorum.Gerçi herkeste aynı etkı yapmaz.Bazılarının teninde çok pis kokuyor.Olabilir arkadaşlar bırakamayabilir.Eşinize söyleseydiniz keşke.Neyse olan olmuş.

Eşinizi kandırarak evlenmişsiniz kandırmaya devam ediyorsunuz yazmışsın. Eşini kandırarak evlenmişsin ne ya sanki yazan arkadaşın tek özelliği sigara içmemesi mi adamın gözünden. Biraz abarttın konu sahibinin de üstüne gereksiz gittin.
İlk önce şunu söylemek istiyorum size ne? Sizin gibi düşünmek zorunda mıyız?
İkinci olarak kandırmak ne demek bi bakın sözlük anlamını kavrayın sonra bana yanlış bi cümle kurduğum hakkında ahkam kesin :)
Son olarakta etik değerlerinizi gözden geçirin her ne olursa olsun eşim benden bişey saklasa helede tercihen istemediğim bişeyi evlenmeden önce ve sonrasında saklasa ona güvenimi sorgularım beni kandırmış olur. Dürüst olmayı amaç edinin bu hayatta.
Ve mahalleden arkadaşınız değilim sizin senli beni konuşmayın 😘

"Kadin nasil et yer' sozu kadar sacmaymis "kadin nasil sigara icer" sözü. Ne alaka yani erkek nasil iciyorsa ayni sekilde, icine ceke ceke...
Bence günde yarim dal icin soylemeye degmez. O yokken icmeye calis. Kim kime yuzde yuz acik ki dogrulari soyleme konusunda?? Zaten istediginde birakabilen birisin.
yine de kendine hakim olamadigin zamanlar coksa Eczaneye ya da devlet hastanesine danisabilirsin bırakma konusunda
Bir gün denk gelse ve o zaman da lafı vursa umrunuzda olmaz yani? Bahaneniz de yarım dal zaten, ne olacak olur sanırım.

İlk önce şunu söylemek istiyorum size ne? Sizin gibi düşünmek zorunda mıyız?
İkinci olarak kandırmak ne demek bi bakın sözlük anlamını kavrayın sonra bana yanlış bi cümle kurduğum hakkında ahkam kesin :)
Son olarakta etik değerlerinizi gözden geçirin her ne olursa olsun eşim benden bişey saklasa helede tercihen istemediğim bişeyi evlenmeden önce ve sonrasında saklasa ona güvenimi sorgularım beni kandırmış olur. Dürüst olmayı amaç edinin bu hayatta.
Ve mahalleden arkadaşınız değilim sizin senli beni konuşmayın 😘
Herkese açık bi platforma yazmışsın ben de senin gibi düşünmeyip düşüncemi yazdım belli ki birinin senin gibi düşünmemesi asıl senin zoruna gitmiş. Sen öyle deyince etik değerlerimi gözden geçirdim hemen şimdi gayet yerinde. Amaç edineceğim şeyi bilirim ben sen kafanı yorma. Mahalle arkadaşın değilim senli benli konuşuyorsun deyip bi de sonuna öpücük atmışsın yani sadece laf olsun diye yazmışsın hani insanlar bi şey yazdım sansın diye :) normalde siz derdim ama o öpücükten sonra hayatta demem baya samimi olmuşuz çünkü :KK66:

Mrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.
Tedavi olun hanımefendi.. Ama bu direk kendi isteğinizle hemen birakayim şeklinde olmaz..Aile hekiminize gidin size nikotin sakizi bantları gibi tedavilerle yardımcı olsun

Bir gün denk gelse ve o zaman da lafı vursa umrunuzda olmaz yani? Bahaneniz de yarım dal zaten, ne olacak olur sanırım.
Bu aralar cok daraldim, bir tane ictim der. Ne var ki bunda? Ulkemizde her sigara içenin gizledigi birileri olmustur mutlaka. Mesela cogu insan otuzlarinda bile ailesinden gizler sigara ictigini. Herkes cocugunu yesilayci saniyor ama ortaokulda icmeye basliyor cogu.
Benim annem 60ina gelecek. Hâlâ ananem bizdeyken ayak yapıyor sigaraya giderken.
Ayni sekilde okulda ogretmenden , askerde çavuştan gizli tuvalette köşede sigara icilir. Yani insanlar aliskindir gizlemeye bu konuyu.
Bence oyle buyuk de bir dert degil.
Guven sarsacak birsey de degil. Ne yani sanki duzenek kurdu da esrar mi iciyor gizli gizli??

Ayrica bence sigaranin gizlenince cazip gelmesi diye birsey var. Yuksek ihtimal kocasi ogrenir ve onay verirse artik sigara cazip gelmez konu sahibine

Çok gereksiz bir karşılaştırma olmuş gerçekten

Evlenmeden önce bir şart sunmuş ve ortada yalan var.

Sizin durumunuz çok farklı. Eşiniz babanız değil . Bunun icin saygi duymaniza gerek yok.
Ben tüm insanlara saygı duyuyorum, bir tek babama değil :)
Gerekli veya gereksiz olduğu için de yapmadım 😁 Konuyu okuyunca kendi eşimle gurur duydum. Nasıl insanlar var, kadın sigara içer mi? Kafasında olan. Çok şükür benim adam iyiymiş.
Konu sahibi de yalan söylemesin. Benim de eşim kayımvalideme sigara içtiğimi söylemememi istedi. Ama ben sorduğunda içiyorum dedim. Bana ay ben sigara içen gelin istemem dedi. Bende o zaman kendine başka gelin bulacaksın dedim konu kapandı.

Sigara hiç kullanmadım hayatımda ama şu cümledeki saçmalığı, mantıksızlığı görünce böyle zihniyetlere inat başlayasım geldi. Şaka bir yana sigara içmek ahlaksız bir şey falanda benmi bilmiyorum çok abartmış eşiniz
Bence ahlaksızlık olarak bakmamış eşi.
Mesela bende bir kadının eline yakıştırmam sigarayı.
Ahlaksızlıkla alakası olduğunu sanmam yani :)

Bu aralar cok daraldim, bir tane ictim der. Ne var ki bunda? Ulkemizde her sigara içenin gizledigi birileri olmustur mutlaka. Mesela cogu insan otuzlarinda bile ailesinden gizler sigara ictigini. Herkes cocugunu yesilayci saniyor ama ortaokulda icmeye basliyor cogu.
Benim annem 60ina gelecek. Hâlâ ananem bizdeyken ayak yapıyor sigaraya giderken.
Ayni sekilde okulda ogretmenden , askerde çavuştan gizli tuvalette köşede sigara icilir. Yani insanlar aliskindir gizlemeye bu konuyu.
Bence oyle buyuk de bir dert degil.
Guven sarsacak birsey de degil. Ne yani sanki duzenek kurdu da esrar mi iciyor gizli gizli??

Ayrica bence sigaranin gizlenince cazip gelmesi diye birsey var. Yuksek ihtimal kocasi ogrenir ve onay verirse artik sigara cazip gelmez konu sahibine

bu biraz karşındakine bağlı.
mesela eşim sigarayı hiç denememiş biri.
karakterine bakarak söyleyeyim, şu yaştan sonra da deneyeceğini düşünmüyorum.
ve asla tahammülü yok.
onun için alkol kullanan/kullanmayan insan kadar keskin bir ayrım sigara.

insanın bile bile kendine zarar vermesi, bakımsızlık, bir şeye bagımlı olmayı kabullenme gibi çıkarımları var sigara kullanan insanlarla ilgili. yani ona göre sigara sadece sigara degil.
bir karakter zaafı.
evet dünyanın sonu degil, ama bu kadar önemseyen biri ise bu konuda yalan söylemek, nasılsa saklarım diye yola çıkmak da doğru değil 🤷🏻‍♀

Bence sigara içmeniz değil ondan saklamanız problem olacak.
Ne olursa olsun eşlerin birbirinden birşey saklamaması taraftarıyım.
Adam size düşüncesini söylemesine rağmen "onun için bırakırım" düşüncesiyle hareket etmeniz yanlış olmuş,bildiğiniz eşinizi kandırmışsınız.
Yeni başladım demeye de vicdanınız el verir mi bilmiyorum,yalanın üzerine bir yalan daha eklemiş olacaksınız. En mantıklısı dürüstçe söyleyin. Bu arada bende eşiniz gibi düşünüyorum,kadınların eline asla sigarayı yakıştırmıyorum.

Eşiniz nasıl anlamamış ki. Belki az içtiğiniz içindir ama eşinizden değil evladınızın küçük oluşundan çekinip bırakın derim. Onun hiçbir suçu yok çünkü

Sigara birakmak isteyenler icin sakizlar var eczanede. Bu tip durumlarda kullanabilirsin ya da nikotin banti ile birakabilirsin. Ya da esine soylemelisin.
Sigarayı bırakmak tamamen kararlı olmaktan ibaret bence. Nihayetinde kimse istemediğimiz bişeyi bize zorla yaptıramaz. Sigara istendiği için kullanılıyor, bağımlılıkla bi alakası yok bence. İşin bahanesi bu. Bıçak gibi 18 ay kesip, kendi isteğimle tekrar başladığım için böyle düşünüyorum. Üstelik 2 defa bu şekilde bırakıp başladım. İrade, bağımlılık değil de seçim sanki biraz

bu biraz karşındakine bağlı.
mesela eşim sigarayı hiç denememiş biri.
karakterine bakarak söyleyeyim, şu yaştan sonra da deneyeceğini düşünmüyorum.
ve asla tahammülü yok.
onun için alkol kullanan/kullanmayan insan kadar keskin bir ayrım sigara.

insanın bile bile kendine zarar vermesi, bakımsızlık, bir şeye bagımlı olmayı kabullenme gibi çıkarımları var sigara kullanan insanlarla ilgili. yani ona göre sigara sadece sigara degil.
bir karakter zaafı.
evet dünyanın sonu degil, ama bu kadar önemseyen biri ise bu konuda yalan söylemek, nasılsa saklarım diye yola çıkmak da doğru değil 🤷🏻‍♀️
Saklarim diye yola cikmadim. Birakirim diye ciktim olmadi.

X