Sigara ictigimi esime soyleyemiyorum.

Tamamen birakamiyorum. Denedim olmuyor. O yarimi icince tamam bugunluk yeter gibi geliyor. Söylemek istiyorum. Cesaretim yok. Soka girer gibi geliyor. Bilemedim ne yapsam
Eşinizin tepkisi ne olur, ona göre karar verin.
Ağır tepki verir, güveni sarsılır vb evliliğe zarar verecekse söylemeyin, ama mutlaka bırakın sigarayı.

Eğer sadece kırılır derseniz söyleyin, vicdanınız rahat eder.

Kadin cicektir hostur zariftir. Vucudu dayanmaz anlaminda dusunuyor.
Ya hiç yakın temasa geçmediniz ya da eşiniz koku alma duyularını kaybetmiş herhalde, nitekim böyle pis bir koku diş fırçalamakla falan çıkmıyor kendinizi kandırmayın. İçmeyen birinin normal şartlarda hemen anlaması lazım. :KK53: Anlaşılmayacak kadar az içiyorsanız(ki öyle iddia ediyorsunuz) o zaman bağımlı falan değilsiniz. Günde yarım dal sigara için mi kocanızı kandırarak evlendiniz? :eek: Ha birde kadınlar çiçek falan değildir. Erkekler çiçektir. Cinsiyetçi kocanıza iletiniz.

Bence alın eşinizi karşınıza diyin ki “Kadın kadındır çiçek babandır” Yıl 2019 hala kadın şöyledir erkek şöyledir şunu kadın yapabilir bunu kadın yapamaz söylemleri bitmedi siz de bir kadın olarak bunu nasıl normalleştirebiliyorsunuz? Eşinizi kandırmışsınız evet hoş değil eğer sigarayı bırakamıyorsanız ki sizinkinin bağımlılık olduğunu düşünmüyorum gizlice iş çevirmektense söyleyin içiyorum diye. Napabilir yani boşanma davası mı açacak karım sigara içiyor diye?

Biliyordur eşiniz de ses etmiyor demek ki. Sigara içmiyorsa kesin anlamıştır. Yarımı tamı yok elinize alsanız geçmez kokusu. Keşke açık ve dürüst olsaydınız.

Mrblar. Iki yillik evliyim. Bir çocuğum var. Evlenmeden once gunde yarim paket sigara icerdim. Oldum olasi birakmak isterdim ama basaramazdim. Icmedigim gun olmazdi. Gelelim esimle olan tarafa. Esimle arkadas vasıtasıyla tanistik. Arkadasim da bilmez sigara ictigimi. Sadece evde icerim o yuzden bir iki arkadas disinda bilen yoktu. Eşime sigara ictigimi soylemedim ilk tanistigimizda. Hep nefret ettigini kadinlari sigara icerken gördüğünde garipsedigini soylerdi. Kadin nasil sigara icebilir gibi. Ben esimi cok begendim. Sigarayi birakirim dedim onun icin. Icmem olur biter. Soylemeye gerek yok. Dugun gunu bile gizli ictim ama. Evlenince gizli gizli azalta azalta gunde yarim dala indirdim. Sadece haftasonu icmedim. 1 paket bir ay gidiyordu. Temelli birakamadim. Hamile kaldim hic icmedim. Dogum yapali 5 ay oldu ve ben tekrar basladim. Simdi sorun şu. Esim eve gelmeden yarim dal icip ertesi gune kadar icmiyordum. Simdi o varken duramiyorum artik. Cikip balkona yakmamak icin zor duruyorum. Hic icmiyor biliyor. O kadar kotuyum ki napacagimi bilemiyorum.

Bir yalanı bu kadar uzun süre sürdürenden korkarım valla..

Sigara icmek degil yalan soylemek kotu. Gizleme acik acik soyle kimse sigara yuzunden esinden ayrilmaz zaten

Kadin niye sigara içmesin😏 çok gıcık olduğum bı şey bu.. evet sağlığa zararlı, icilmemeli ama sigaranın kadini erkeği mi var Allah aşkına... Ya söyleyin ya da bırakmak için elinizden geleni yapın. Başka çözüm yok gibi görünüyor 😁

Eşinizin tepkisi ne olur, ona göre karar verin.
Ağır tepki verir, güveni sarsılır vb evliliğe zarar verecekse söylemeyin, ama mutlaka bırakın sigarayı.

Eğer sadece kırılır derseniz söyleyin, vicdanınız rahat eder.
Bilmiyorum tepkisini. Eninde sonunda ogrenecek. Bu duruma dusmek istemiyorum. Birakamadim da. Bunu derken bile birakma cabam var.
Ya hiç yakın temasa geçmediniz ya da eşiniz koku alma duyularını kaybetmiş herhalde, nitekim böyle pis bir koku diş fırçalamakla falan çıkmıyor kendinizi kandırmayın. İçmeyen birinin normal şartlarda hemen anlaması lazım. :KK53: Anlaşılmayacak kadar az içiyorsanız(ki öyle iddia ediyorsunuz) o zaman bağımlı falan değilsiniz. Günde yarım dal sigara için mi kocanızı kandırarak evlendiniz? :eek: Ha birde kadınlar çiçek falan değildir. Erkekler çiçektir. Cinsiyetçi kocanıza iletiniz.
Iyi okumamissiniz. Evlenirken yarim dal icmiyordum. Gunde yarim paket iciyotdum. Azalta azalta yarim dala indi. Haftasonu icmiyorum. Diğer gunler de o yarimin yarisi da ruzgara gidiyordur. Ben bile tam anlamiyorum ki zaten.

Sigarama hiç karışmaz dışarıda yanında yürürken de içsem bişey demez evde uzanıp içsem de bişey demez.. Şimdi hamileyim içmiyorum diye yanımda kendisi de içmez.. Çok saygı duydum tekrardan

Çok gereksiz bir karşılaştırma olmuş gerçekten

Evlenmeden önce bir şart sunmuş ve ortada yalan var.

Sizin durumunuz çok farklı. Eşiniz babanız değil . Bunun icin saygi duymaniza gerek yok.

Bağımlılık işte yarım dala kadar düşmüşsün Ramazan da bırak gitsin ben sigara içen biri değilim ama eşim içer babamda içer gecengün akciper filmi cekindim dr puslu dedi sigara içiyor Musun diye sordu hayır dedim biri yanında mı içiyor dedi evet dedim etkilenmişsin dedi ben sigara içmediğim halde böylede içsem cigerim nasıl olur acaba

Kadın sigarada içer , içkide içer bir kadın istediği herşeyi yapar , yediler kafayı kadın kadın diye ...
Herkes kendinden sorumlu kadını erkeği Yok bi salın artık şu kadınları yahu ...
Ben eşinizin yerinde olsam size güvenemem,bırakmaya çalışın bari söylemekten çekiniyorsanız ...

Babamın yanında içmem mesela. Bayramda seyranda geldikleri zaman zıttırı bahanelerle aşağıya inerim. Görmüyor ama farkında tabi, yaşadığım gerilimi anlatamam. Keyif falan bi kenara daha ilk nefeste, kokuyu halletme derdine düştüğümden eziyet oluyor. Eşim de içiyor. Kalan zamanlar rahatım. Sizin durumunuz daha çok eziyet. Sigara içmek isteğinizi baskılayabilirsiniz diye düşünüyorum elinizde olsa 1 paket içecek durumda değilseniz tabi. Ama bu konuyla güven problemi yaşayıp, başka yerlerden acısını çıkarma potansiyeline sahip bir karakter olabilir eşiniz. Hah bugün başladım diye karşısına çıkamayacağınıza göre ya karşısına geçip bi dal yakıp, anlatıp göze alacaksınız ya da bırakacaksınız başka yol yok gibi.

Asla böyle birine güvenemem adam kendine ona göre bir eş seçmiş yalanın icine düşmüş yazık :KK66:
Oyle demeyin. Birakirim niyetiyle evlendim. Gizli gizli icer yuruturum demedim. Hep caba sarfederek azalttim. Insanlar birbirlerine neler yapiyor. Bana karsi cok hatalari oldu cok mu durusttu hayir. Ben ona hic hata yapmadim. Masumane birakmak istegim. Ama olmuyo. Birakayim derkrn daha da icesim geliyor. Durustluk gercekten cok guzel. Birakirsin diyenleri dinledim. Bu da firsat gibi geldi ama tam olmadi. Soylemek istiyorum ama cok korkuyorum. Belki de bi sey demeyecek bilmiyorum.

Aynı değil ama benzer durumdayken markete gidiyorum diye evden çıkardım. Marketin orada sote bir yer vardı. Orada sigaramı içerdim. Sonra alışveriş yapıp eve dönerdim. Şu an yanında içiyorum. Eşimin karşı çıkma sebebi, Sigarayı bırakmama rağmen tekrar başlamam olmuştu bu arada.

Babamın yanında içmem mesela. Bayramda seyranda geldikleri zaman zıttırı bahanelerle aşağıya inerim. Görmüyor ama farkında tabi, yaşadığım gerilimi anlatamam. Keyif falan bi kenara daha ilk nefeste, kokuyu halletme derdine düştüğümden eziyet oluyor. Eşim de içiyor. Kalan zamanlar rahatım. Sizin durumunuz daha çok eziyet. Sigara içmek isteğinizi baskılayabilirsiniz diye düşünüyorum elinizde olsa 1 paket içecek durumda değilseniz tabi. Ama bu konuyla güven problemi yaşayıp, başka yerlerden acısını çıkarma potansiyeline sahip bir karakter olabilir eşiniz. Hah bugün başladım diye karşısına çıkamayacağınıza göre ya karşısına geçip bi dal yakıp, anlatıp göze alacaksınız ya da bırakacaksınız başka yol yok gibi.
Haklisiniz

X