- 17 Temmuz 2024
- 22
- 1
-
- Konu Sahibi abcabc123456abcabc
Maddi sorununuz yoksa zor olan nedir? Asıl zor olan anne baba evinde yaşamak bence. Kendi evim düzenim olmadan hiçbir yerde rahat edemem ben demaddi olarak gerçekten çok iyi bi durumdayım .
Maddi kaygı yoksa fizanda bile kurulabilinirhanımlar hepinize merhaba. fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum ... 27 yaşındayım 2 yıl önce boşandım . çocuğum yok . aile şirketimizde çalışıyorum . maddi olarak gerçekten çok iyi bi durumdayım . ama boşandıktan sonra aile evine geri dönme olayı beni fazlasıyla ama fazlasıyla yordu . yakınlarda farklı bi şehire yerleşip kendi başıma bi hayat kurmak istiyorum . bunun hayali bile mutlu olmama yetiyor. zaten daha önce 5 yıl üniversitede öğrenci evimde kalmıştım ordan da tecrübem var. bilmiyorum belki böyle yazınca size şımarıklık gibi geliyor olabilir ama beni sadece boşanıp aile evine dönenler anlayabilir. bulaşıkcılık yapar yine para kazanırım asla gocunmuyorum . ailemle başka problemlerimde var . zaten aslında evliliiğimide o evden kaçmak için yapmıştım bir nevi. ailemle kalmaya devam edersem ya ruh gibi biri olacağım ya da en yakın zamanda yeniden b-k gibi bi evlilik yapıcam ailemden kaçmak için. özet geçersek boşanmış kadın olarak farklı şehirde sıfırdan hayat kurmak çok zor mu ? zor olsa bile koşarak giderim orası ayrı ama yine de bunu tecrübelenmiş ablalarımdan kardeşlerimden fikir almak istiyorum . bu hayatta benim en büyük imtihanımın annem ve babam olduğunu düşünüyorum..
Aile evindeyken maddi sorunum yok anlamında söyledimMaddi sorununuz yoksa zor olan nedir? Asıl zor olan anne baba evinde yaşamak bence. Kendi evim düzenim olmadan hiçbir yerde rahat edemem ben de
Ne güzel, o halde sıfırdan başlamış olmazsınız ki. Biraz birikim yapıp başka şehirde hayat kurulur. Neden olmasın, bunca mutsuzluktan iyidir, denemeye değer.maddi olarak gerçekten çok iyi bi durumdayım
Bulaşıkçılık örneğini çok zor durumda kalırsam yaparım diye söyledim ek iş olarak. Öncelik kendi mesleğim zaten işimi ayarlamadan gitmem. Gitmeyi planladığım yer de kiralar max 10 kBabacığının şirketinden çıkıp bulaşıkcılıktan aldığın asgari ücretle geçinebileceğine inanıyorsan buyur yap. Bana epey bir şımarıklık gibi geldi. Bence siz evden çıksanız bile sizden maddi destek kesmeyecekler onu bildiğiniz için cesaret ediyorsunuz. Destekte bulundukları sürece 20 25k lık kirayı da ödersiniz bir şekilde geçinirsiniz de hem gerçek hayatı gerçek özel sektörü görmüş olursunuz. Tek kalemde cesarete bakıyor bu iş. Mesleğiniz ne babanızın ocağında ne iş yapıyorsunuz ?
Hımm anladım şimdi. O zaman gerçekleri söyleyelim çok zor. İş yok, güç yok, arabanız tek birikiminiz, onu satarak hata edersiniz. İş bulmadan vs bana kalırsa aile evinde 1-2 sene kalın çok iyi maddiyatın yüzde 80ini çeşitli yatırım araçlarına yatırıp altın/gümüş Hindistan borsası vs bu aralar yükselişte mesela bakabilirsiniz. Güzel bir birikimle kendi evinize geçebilirsinizAile evindeyken maddi sorunum yok anlamında söyledimşuan bana ait sadece arabam var çok zor durumda kalırsam onu satarım diye düşünüyorum
o cümleyi çok yanlış yerde kurdum sanırım ya. Aile evindeyken maddi sıkıntım yok demek istemiştim. Evet geri dönüş yolu kapalıNe güzel, o halde sıfırdan başlamış olmazsınız ki. Biraz birikim yapıp başka şehirde hayat kurulur. Neden olmasın, bunca mutsuzluktan iyidir, denemeye değer.
Evden ayrılınca geri dönüş yolu kapalı mı ailende, bunu merak ettim.
Zaten yaşadığım şehirde ailemin çok evi var ama benim ayrı eve çıkmama onayları yokAile şirketinde çalışmaya devam edip evi ayırsanız?
Maalesef evden çıktığım an bütün iletişimimiz kesilecektabi ki zor..
fakat en çok maddi olarak zor, size durumunuzdan ötürü hiç mi destek vermezler ?
üzdü....
O zaman ailenizin evi de büyüktür. Ben şahsen bu imkanları bırakıp yoksul bir hayata geçmezdim.Maalesef evden çıktığım an bütün iletişimimiz kesilecek
aile şirketimizde çalışıyorum
maddi olarak gerçekten çok iyi bi durumdayım .
belki böyle yazınca size şımarıklık gibi geliyor
Valla sınıf kinimi körükledin anlatamam sana. Ben evinde bu kadar şımarık ve rahat büyütülen birinin, işi bile hazır olup hayatında hiç iş aramamış, hiç o stresleri çekmemiş birinin parasız kalınca bulaşıkçılık yapacağına inanmıyorum. Ağlayarak baba evine dönüp anneciğin eteğine sarılırsınız.bulaşıkcılık yapar yine para kazanırım
Evet ama çok baskıcı ailem var Evden çıkmama yasağı vs vsO zaman ailenizin evi de büyüktür. Ben şahsen bu imkanları bırakıp yoksul bir hayata geçmezdim.
Ama evden çıkmama dahi izin yokValla sınıf kinimi körükledin anlatamam sana. Ben evinde bu kadar şımarık ve rahat büyütülen birinin, işi bile hazır olup hayatında hiç iş aramamış, hiç o stresleri çekmemiş birinin parasız kalınca bulaşıkçılık yapacağına inanmıyorum. Ağlayarak baba evine dönüp anneciğin eteğine sarılırsınız.