sıfırdan eve çıkmak, fikir verir misiniz

Beyaz eşyayı sıfır alın altus vs ucuz bazen bime a101e arcelik yan sanayi ürünleri geliyor 10 bine buzdolabı onlar ikinci elden iyidir. Ya da direkt mağaza elden taksit yapıyor. Koltuk ikinci el olabilir ama yatak sıfır olsun. Ucuz karyola al yatağı sıfır al. Evi çok eşya ile doldurmazsın illa evlenince iyi evde oturulur iyi eşya kullanılır diye bir şey yok

İşe yakın eşyalı ev diyorum. O sürede belki evlilik olur, zevkinize göre alırsınız.

Eğer ilk defa ailemden ayrı yaşayacaksam ve ufak da olsa çekincelerim varsa eşyalı ev tutardım, iş yerime de yakın olmasına özellikle dikkat ederdim. Her ne kadar araban olsa da genç olsan da enerjik olsan da iş yerin uzak olduğu zaman bir süre sonra gözüne daha da uzak gözüküyor. Bu sebeple de bazı şeylerde sıkıntı yaşayabiliyorsun, daha tenha yerlerde sosyalleşmek daha sıkıntı oluyor. Güvenlik konusu da var. O yüzden ben ilk etapta temiz eşyalı bir ev bulup şansımı öyle denerdim

Eğer ilk defa ailemden ayrı yaşayacaksam ve ufak da olsa çekincelerim varsa eşyalı ev tutardım, iş yerime de yakın olmasına özellikle dikkat ederdim. Her ne kadar araban olsa da genç olsan da enerjik olsan da iş yerin uzak olduğu zaman bir süre sonra gözüne daha da uzak gözüküyor. Bu sebeple de bazı şeylerde sıkıntı yaşayabiliyorsun, daha tenha yerlerde sosyalleşmek daha sıkıntı oluyor. Güvenlik konusu da var. O yüzden ben ilk etapta temiz eşyalı bir ev bulup şansımı öyle denerdim

Toplum ve çalıştığın yerdekiler cesaretine ve özgürlüğüne hayran bile kalıp arada kıskanabilirde ciddiyim toplum değil huzur önemli.
Ayrıca eve çıkmaya temel eşya ; koltuk takımı hatta köşe koltuk, tv ,çamaşır makinesi tek kişisin bulaşık makinesine gerek yok şimdilik en azından.
Yatak baza takım alırsın.
Buzdolabı mini yada normal.
Birde mutfak eşyaları tabak çatak takımı tencere tava hep aynı hava
Bunlar ilk aşamada yeterli çokta düşünmeye gerek yok eve çıktığında anlarsın eksiklerini lükse kalmazsan 70000 yeter hatta ilk aşamada ikinci el bile olabilir maddiyata göre işte.
Birde halı onu unutmuşum

çook tatlısınız böyle bir cevap beklemiyordum toplum kıskanır mı bilmem ama bayaa şaşırabilir:)) evet huzur önemli sanki eşyalarımı kendim dizersem daha hevesli olurum diye düşünüyorum

Şimdiden hayırlı olsun. Elalem konuşsun onları düşünme. Bir abla tavsiyesi olarak evini işine yakın seç derim. Öğlen evine geçersin, akşam yorgun argın trafiklerde uğraşmaz evine geçersin. Arkadaşın için diğer uzak evi secmem ben olsam. Arkadaşlar değişir bir de dipdibe olmak çoğu zaman olumsuzluk yaratır. Birbirinize gider gelirsiniz. Yeni ev kuracaksın benzine harcayacagin parayla bir elektronik eşya taksitine girersin. Yavaş yavaş kurarsın düzenini. İşinin yakininda güvenlikli siteyi bul, bir yatak bir gardolap aldın mı bir de perde hop oldu sana ev. Yeme içmeyi zamanla halledersin. Önemli olan kafanı sokup yatacağın yer.

Kimse bir şey diyemez. Artık herkes daha rahat bu konularda. Kimseye de söz hakkı düşmez.
Eşya olarak L koltuk, tv, sehpa, yatak, gardrop, çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi, ocak, ütü, süpürge ve halılar yeterli başlangıçta.
Zamanla mini fırın veya davul fırın alırsınız. Yemeği bir süre sehpada yer, gerek olursa masa sandalye alırsınız.
Evlenirken de eşyaları satarsınız.

çook tatlısınız böyle bir cevap beklemiyordum toplum kıskanır mı bilmem ama bayaa şaşırabilir:)) evet huzur önemli sanki eşyalarımı kendim dizersem daha hevesli olurum diye düşünüyorum
Teşekkür ederim o senin tatlışlığın
Bencede içine sinerek alırsın tertemiz yavaştan başlarsın en önemlisi yatak ilk onu al eve girince birde perde diğerleri gün gün olur yemeği başta dışardan yersin sonradan yazdıklarım ama söyleyim fazla eşya asla alma ben evli olmama rağmen az öz seviyorum.
Eşyalı ev önermem sen zaten bir kere eve çıktınmı aile evine dönmek istemezsin
Baştan kendi eşyaların olsun.
Nasıl başlarsan öyle gider :)

Isinize yakin esyali bir eve çıkın derim. Her ay bir esyanizi aliyor gibi birikim yapin biriktiginde alin beyaz esyacilar mesela kendi depolarinda bekletiyorlar 1 2 yil böyle idare edin sonra bos eve cikarsiniz

Bence esyasiz evi tercih etmelisin.

En temel ihtiyacın;

Yatak
Koltuk

Çamaşır makinesi
Buzdolabı
Elektrik süpürgesi

70 yetmeyecektir bence.

Biraz birikimin olsa iyi olurdu.

Arkadaş yanını önermem.

Beyaz eşyayı spotçulardan almanızı tavsiye ederim. Minik bir çizik var mesela, o kadar. Sıfır ürün yani.

2.el eşya bana göre değil. Acilleri aldıktan sonra yavaş yavaş tamamlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…