• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

shengen vizesi

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.699
658
merhaba kızlar, uzun süreli mesela 6 ay / 1 yıl gibi uzun süreler için shengen vizesi almış olan bu konuda bilgi sahibi olan var mı?
maddi teminat olarak da bankada göstereceğim TL cinsinden mevduat yeterli mi, çünkü konsolosluk ewb sayfasında son 3 aylık gelir gider akışını gösterir banka dökümanı diyor..

Ben aldım.
Belgeleri ne istiyorlarsa eksiksiz götür.
Şöyle ki web sayfasını geç.
Telefon edip konsolosluktan randevu aldıktan sonra sana bir mail atıyorlar.
Mailde ne diyorsa eksiksiz götür. Mailde belgeler yazıyor.

Ben aldım.
Belgeleri ne istiyorlarsa eksiksiz götür.
Şöyle ki web sayfasını geç.
Telefon edip konsolosluktan randevu aldıktan sonra sana bir mail atıyorlar.
Mailde ne diyorsa eksiksiz götür. Mailde belgeler yazıyor.
hangi amaçla( turistik, öğrenci, ) aldınız.ne kadar süreli?

Merhaba ben ilkinde 6 ay ikincisinde 1 yıllık aldım. Devlet memuru olduğum için düzenli bir gelirim olmasına bağladım bu kadar sureli vermelerini. Birde hangi ülkeye gidecekseniz aracı kuruluşlar var idata gibi mesela. Onların istediği belgeleri temin edip çok ekstrem bir durum yoksa genelde uzun sureli veriyorlar shengeni

ben aldım, ailem de çok sık gidip geliyor, annemin şu an hala geçerli 2 yıllık vizesi var, belgeleri eksiksiz götürmen gerek. konsoloslukla konuşman daha mantıklı eğer öğrenci veya ev hanımı isen baba/eş den banka dökümanı isteniyor.

ben ekim ayında italyadan 1 senelik aldım.

ilk alışınsa 3 ay veriyorlar veya 6 ay
fakat ikinci olarak aynı ülkedense belki 1 sene verirler artık uzun süreli almak zor

Ülkesine bağlı, genelde ilk bir-iki vizeyi tam gidiş-dönüş tarihine göre veriyorlar. Vize aldıkça verdikleri süre uzuyor. Normal turistik vizeden bahsediyorum tabii ben.

Back