-
- Konu Sahibi Mercimekliannem
Bol bol yürü canım benim yürüdükçe açılacaksın emzirme öncesi pompa alıp uyarabilirsin süt geliyor endişe etme kuzum göğüslerine sıcak suyla ya da havluyla tutup sütün inmesini sağla meme ucun yoksa silikon uç al emdiklerinden biraz acıyor krem alabilirsin ben kantaron ve zeytinyağı kullanmıştım. Bol su tüket ki vücudunda ödem olmasın duşunu ılık suyla fazla durmadan ayakta al yarana dikkat et temiz kuru tut bölgeyi depend almanı önermem ben kullanmadım çünkü o bölgeye denk geliyor diye doktorumda izin vermedi zaten canım sık sık değisme yap pedini ilk zamanlar kanama oluyor zamanla azalıyor zaten bebeğinle bolca temas kur o süreçte stres yapma asla her şey geliyor geçiyor bebeğini zaten görünce dünyalar senin oluyor ben spinal oldum eşlik etmek güzeldi ha birde hava sana sıcak gelecek asla terleyip üstünde soğutma buna dikkat et kendini sıcak tut kuzum .İç camaşırini yüksel bell al sana önerim pijama gecelik tarzı olsun benim hep normal dendigi icin takim normal almiştım zor oluyor giymek cikarmak yürümek sonda takılı oluyor biraz zaten onda da hisetmiyosun bir şey daha sormak istediğin varsa yazabilirsin
Ne güzel deneyimli bir anneden bunları duymak çok çok teşekkür ederim bebeginle uzun ömürler diliyorum ne kadar oldu doğalı psikolojik olarak şuan nasılsınİlk günler destek gerekiyor canım illaki bebekti yemekti emzirmekti yoğun geçiyor
Rica ederim canım benim 22 gün oldu ilk yürüme filan zor olmuyor endişe etme acı yonünden zaten ilk saatler ağrı kesici yapıyorlar sonraki günler de hafif bir acı oluyor yanma tarzında oda normal yanması yürüdükçe geçiyor benim psikolojik olarak zor geçme sebebi başka hastalıklar yaşamam canım onun dışında bir zorluk görmedim hani brn bide bilmiyordum aniden muayenemde suyumun geldiğini öğrendim sezeryan olunca hiç beklemiyordum doğum olacağını ondandı benim ki bir haftaya kalmadan tamamen toplanirsın ilk 3 4 gün geçer çekim yaptırabilirsin canımNe güzel deneyimli bir anneden bunları duymak çok çok teşekkür ederim bebeginle uzun ömürler diliyorum ne kadar oldu doğalı psikolojik olarak şuan nasılsın
Depend almadım iyi yapmışım o zaman kilot yüksek bel ped gece pedi aldim
Annem kalıcak o gelmezse kayinvalide ama ben pek yatılı birini sevmiyorum evde sanki bir yerden yardım bir yerdede dağınıklık iş çıkıyor desem anlar mısın bilmiyorum
kalkıp otururken yatarken hareket ederken kaç gün acıdı acı eşiğim çok düşük değil ama çok mu acı çektin
Pjama almıştım 3 tkm biri oluyor sadece ikisinin beli kesti bende gecelik aldım
Hastanede fotoğraf çekimi ayarliycak esim ama halim olur mu bilmiyorum düğünde de resmim olmadi diye esim yapalım diyor bilmiyorum kararsız kaldım o can acısı vs olur mu
Neresi kötüymüş sezeryanın. 7 saat sonra yürüdüm, ertesi gün ev temizledim 3 gün sonra yüksek lisans finali için uçakla 1000 km gittim geldim aynı gün.Merhabalar ben 38.haftamda kontrole gittiğimde suyum gelmiş az az bilememişim doktor yatış verdi gece sancım başladı sabah suni aldım sonra doktorum 7cmken muayene edince bebeğin başının çok yukarda olduğunu söyledi ve bir saat daha bekleyip aynı olursa sezeryana girmemi önerdi ama ben bir saat beklemedim ve kabul ettim bebekte taşikardi olduğundan ama sonrasında çok çektim insanlar sürekli niye kabul etmedin haline tabi ilgilenemezsin normal yapamadin yok hamilelikte hareket etmedin yattın sezeryan çok kötü bilmem ne gerçekten çok pişman oldum bunlar sürekli konuşuyorlar benomde sütüm yok bebekle ilgilenemiyorum enfeksiyon ödem hemoroid oldum şimdi böyle konuşuyolar her gün kahroluyorum kaçamıyorum rüyamda bile bunlar çok bunaldım nasil aşacağım
Maşallah size. Ben 2 hafta boyunca çok zorlanmıştımNeresi kötüymüş sezeryanın. 7 saat sonra yürüdüm, ertesi gün ev temizledim 3 gün sonra yüksek lisans finali için uçakla 1000 km gittim geldim aynı gün.
Evet alınganım çünkü lohusayım siz de ona göre anlayışlı davranın deeeeCevap verince alıngansın deniliyor kuzum maalesef biri kayınvalidem yakınlar
Cok tesekkur ederim. Ben ameliyat gecesi her emzirmeden sonra yarim saat yurudum hastane koridorunda. Her kadın farklı, her doğum farklı. Sezeryanı korkulu rüya olarak göstermemeliler ben de bebegimin suyu azaldigi icin sezeryan oldum. Aaa canı da pek tatliymis normal dogurmamis diyenler oldu. Acımadı mı yüzde yüz acıdı. Ameliyat sonrası 24 saat mayalı hamur kıvamındaydım. Normal olmasini cok isterdim kısmet değilmiş, kilo konusunda da 2 haftada 10 kilo gitti.Maşallah size. Ben 2 hafta boyunca çok zorlanmıştım
Doktorunuz yürüyün demedi mi ilk gün hemşireler yürütüyor sonra yakınların sürekli yürümek gerekiyor. Çevrenizdeki konuşanları tersleyin, çocuğunuz sağlıklı doğmuş önemli olan bu. Benim bir normal bir sezaryen doğumum var. Normal doğum diye diretmemek gerek hangisi uygunsa o. Doktorunuz neyi uygun görürse. Emzirin bebeği hala süt gelebilir.Ben bilmiyodum canım hazırlıksızdım dikişlerime bir şey olacak korkusuyla yürümedi sonra zaten ödem enfeksiyon mastit hemoroid derken çektim günbe gün şimdi de az az toplamaya çalışıyorum bir dahaki daha deneyimli olur inşallah
Ahh ne dikiş açılması yahu...Mekik çekmediğiniz, squat yapmadığınız müddetçe yürüyerek o dikişi açmanız çok zor. Ben her emzirmeden sonra yarım saatte bir yürüdüm hastane koridorunda. Ertesi gün sızlama dışında turp gibiydim. Iyileşmeye ve bedeninize güvenin.Ben bilmiyodum canım hazırlıksızdım dikişlerime bir şey olacak korkusuyla yürümedi sonra zaten ödem enfeksiyon mastit hemoroid derken çektim günbe gün şimdi de az az toplamaya çalışıyorum bir dahaki daha deneyimli olur inşallah
Ben de doğumda yani sezaryen sırasında kaybettim bütün kiloları. Sizin ilk geceden sık sık yürümeniz çok faydalı olmuş, ben ikinci gün yürümüştüm sanırım.Cok tesekkur ederim. Ben ameliyat gecesi her emzirmeden sonra yarim saat yurudum hastane koridorunda. Her kadın farklı, her doğum farklı. Sezeryanı korkulu rüya olarak göstermemeliler ben de bebegimin suyu azaldigi icin sezeryan oldum. Aaa canı da pek tatliymis normal dogurmamis diyenler oldu. Acımadı mı yüzde yüz acıdı. Ameliyat sonrası 24 saat mayalı hamur kıvamındaydım. Normal olmasini cok isterdim kısmet değilmiş, kilo konusunda da 2 haftada 10 kilo gitti.
Ben normal doğurdum kimse aferin demedi canım, insanların ağzı var konuşuyorlar yeter ki beğenmedikleri bir şey olsun. Sezeryan gerektiğnde hayat kurtarıcıdır kimseyi dinleme.Merhabalar ben 38.haftamda kontrole gittiğimde suyum gelmiş az az bilememişim doktor yatış verdi gece sancım başladı sabah suni aldım sonra doktorum 7cmken muayene edince bebeğin başının çok yukarda olduğunu söyledi ve bir saat daha bekleyip aynı olursa sezeryana girmemi önerdi ama ben bir saat beklemedim ve kabul ettim bebekte taşikardi olduğundan ama sonrasında çok çektim insanlar sürekli niye kabul etmedin haline tabi ilgilenemezsin normal yapamadin yok hamilelikte hareket etmedin yattın sezeryan çok kötü bilmem ne gerçekten çok pişman oldum bunlar sürekli konuşuyorlar benomde sütüm yok bebekle ilgilenemiyorum enfeksiyon ödem hemoroid oldum şimdi böyle konuşuyolar her gün kahroluyorum kaçamıyorum rüyamda bile bunlar çok bunaldım nasil aşacağım
Ah ah bende başka serviste yatmak zorunda kaldığım için banada yürü çabuk toparlanırsın diyen olmadı. Sürekli gelip gelip ben 2. Gün temizlik yaptım ben senin gününde takla atıyordum diye diye psikolojimi mahvettiler. Şimdi 43. Günüm iç dikişlerim ağrıyor. Dikişimin altı üstü ödem oldu. Karnımın içi acıyor vs. Ama dayanmaya alışmaya çalışıyorum. Enfeksiyon belirtileri neler?Ben bilmiyodum canım hazırlıksızdım dikişlerime bir şey olacak korkusuyla yürümedi sonra zaten ödem enfeksiyon mastit hemoroid derken çektim günbe gün şimdi de az az toplamaya çalışıyorum bir dahaki daha deneyimli olur inşallah
Sakin olun iki doğumu da sezeryan olan biri olarak aslında hepimizin yaşadığı bir durum bu. Çok bilmiş insanlar sezeryanı sanki öcü gibi görseler de bizim için önemli olan bebeklerimizin sağ salim doğması. Bahsettiğiniz sağlık sorunlarını normal doğum yapan arkadaşlar da yaşadı. Hatta o kadar zor doğum yapıp benden çok dikişi olan normal doğum yapan arkadaş biliyorum. Ayrıca sizden daha iyi biliyorlar ise buyursunlar onlar baksınlar bebeğeMerhabalar ben 38.haftamda kontrole gittiğimde suyum gelmiş az az bilememişim doktor yatış verdi gece sancım başladı sabah suni aldım sonra doktorum 7cmken muayene edince bebeğin başının çok yukarda olduğunu söyledi ve bir saat daha bekleyip aynı olursa sezeryana girmemi önerdi ama ben bir saat beklemedim ve kabul ettim bebekte taşikardi olduğundan ama sonrasında çok çektim insanlar sürekli niye kabul etmedin haline tabi ilgilenemezsin normal yapamadin yok hamilelikte hareket etmedin yattın sezeryan çok kötü bilmem ne gerçekten çok pişman oldum bunlar sürekli konuşuyorlar benomde sütüm yok bebekle ilgilenemiyorum enfeksiyon ödem hemoroid oldum şimdi böyle konuşuyolar her gün kahroluyorum kaçamıyorum rüyamda bile bunlar çok bunaldım nasil aşacağım
AğI olan duyarsız olan patavatsız olan konuşur da konuşur.Herkes konuşur yeni doşum yapınca bayılırlar yorum yapmaya yurdum insanı.Orada ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz o yüzden kimin ne dediğini umursamayacaksınız ve duymayacaksınız.Benim bedenim benim tercihim benim bebeğim diyin sürekli kendinize çok daraldığınızda.Bebeğinize odaklanın lohusa depresyonuna sokmayın kendinizi lütfen. Sütünüz yoksa da yok herkes emzirecek diye bir kaide yok ki.Mamayla büyüyüp gayet sağlıklı olan çok insan var.Merhabalar ben 38.haftamda kontrole gittiğimde suyum gelmiş az az bilememişim doktor yatış verdi gece sancım başladı sabah suni aldım sonra doktorum 7cmken muayene edince bebeğin başının çok yukarda olduğunu söyledi ve bir saat daha bekleyip aynı olursa sezeryana girmemi önerdi ama ben bir saat beklemedim ve kabul ettim bebekte taşikardi olduğundan ama sonrasında çok çektim insanlar sürekli niye kabul etmedin haline tabi ilgilenemezsin normal yapamadin yok hamilelikte hareket etmedin yattın sezeryan çok kötü bilmem ne gerçekten çok pişman oldum bunlar sürekli konuşuyorlar benomde sütüm yok bebekle ilgilenemiyorum enfeksiyon ödem hemoroid oldum şimdi böyle konuşuyolar her gün kahroluyorum kaçamıyorum rüyamda bile bunlar çok bunaldım nasil aşacağım