• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

kendi isteğimle sezaryen oldum pişmanım karnım cok acıdı agrıdı ılk 1 hafta emzırmek adeta bır kabustu bır an once ıyıleseyım dıe cok dualar ettım su an 1 ay oldu agrılarım gectı ama dokununca hala acıyor tekrar secme sansım olsa epıdural normal yapardım

hep normal doğum yapmak istedim 40. haftaya kadar bekledim ama sezeryan oldum. hiçte pişman değilim.hatta şimdi diyorumki o dikişler aşağıda olacağına iyiki kasıkta olmuş. epidural çok farklı bi deneyim sanki herşeyi hissediyosun ama hiç acı yok ve bacaklarını kontrol edemiyosun. benim neredeyse hiç ağrım olmadı, aynı gün kalktım yürüdüm, tuvalete çıkabildim, bebeğimi emzirebildim. 1 hafta sonra ilaçlarım bitince biraz dikişlerimde ağrı oldu ama dayanılmaz değil. bide bel ağrım oldu biraz, epiduralden olabiliyomuş, bide hamileliğin bele yaptığı baskıdan tabi. bence doğumdan hiiç korkmayın çünkü siz hiçbişey yapmıcaksınız, herşeyi dr.lar yapıyor :) bence anneliğe dair en acı verici olay göğüs ucu çatlakları, ben ilk 2 hafta ölüyorum sandım emziriken, hamilelğinizin son haftalarında kreminizi sürmeye başlayın göğüslerinize

slm kızlar ben epidural oldum bu 2.doğumum sezeryandan çok memnunum iyiki normal olmamışım diyorum.özellikle epiduralda doğar doğmaz hemen alabiliyorsun tavsiye ederim...

slm kızlar ben epidural oldum bu 2.doğumum sezeryandan çok memnunum iyiki normal olmamışım diyorum.özellikle epiduralda doğar doğmaz hemen alabiliyorsun tavsiye ederim...hiç yatmadım acı veya bel ağrım hiç olmadı kalkmam gereken saatte kalktım yürdüm bütün ihtayaçlarımı karşıladım halende durmam şuan kızım 1,5 aylık korkmanız gereken bişe yok bence rahat olun sadece..

Herkese selam bende yüksek tansiyondan dolayı spinal anestezi ile sezeryan oldum.Çok rahattı hemen bebeğini görebiliyorsun.Hiçbir sorun yaşamadım sonradan sancımda olmadı ve bayağıda kiloluyum çabuk iyileşmez diye düşünüyordum ama çabuk iyileşti.İnşallah ikinciyide spinal anesteziyle olmak istiyorum

ben normal yaptım doğumum çok pişmanım. hala sorun yaşıyorum dikiş yerlerim sızlıyor bazen. doğum sonrası dikişlerimden çok çektim. psikolojim bozuldu resmen. 40 gün oturamadım. çektiğin doğum sancısıda cabası. birsonraki doğumu sezeryan düşünüyorum inş. çevremde norma yapıpta sorunlu olan baya kişi tanıyorum. normal yapıp memnun olanda vardır mutlaka ama ilk doğumlarda sorun oluyo genelde. birde her ikisindede dikiş oluyo zaten o bölgeyi korumak daha zor. ne oturabiliyosun, ne tuvalete gidebiliyosun. ne bilim sezeryan daha garanti bence..

mrb bende normal doğum istiyodum ama mecburiyetten sezeryan doğum yaptım ilk başta dikiş acısı oldu ama dayanılmayacak kadar değil doğum sonrası da üşütmemeye we dikşleri zorlamamaya dikkat edersen sorun yok sonuçta bi şekilde doğum oluyor rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin tüm annelere... normal doğum yapıp sezeryandan çook acı çeken insanlar tanıorum sezeryan doğumun ilk günlerdeki bakımı daha kolay sanki...

doğumdan önce burada doğum öykülerini okudum hepiniz gibi.. ben en baştan beri genel anestezi ile sezaryen istiyordum, normal istemiyordum acı eşiğimin düşük olduğunu düşünüyordum çünkü(doktorum ilk gebeliklerde doğum sancısı 8-10 saat sürebilir dedi),spinali dr'um önerdi ama hem bel fıtığım var hem de psikolojik olarak hangisine hazırladıysan o yolu seçmek daha iyi diye genel anestezi ile sezaryen oldum..doğuma girerken herkesin hem bünyesi hem psikolojisi farklı tabii ama ben kesinlikle sezaryeni tavsiye ediyorum.. hiç korkutulduğu gibi değil inanın bana.. gülerek girip gülerek çıktım,ertesi günü yürüdüm,dikişler öyle anlatıldığı gibi çok acımıyor arkadaşlar,hastanede zaten ağrı kesici veriliyor, ilk günler çok acırsa minoset falan veriyorlar.. yani tamamen kendinizi hazırlamanıza bağlı.. ben şöyle hazırlamıştım: evet,bu bir ameliyat,tabii ki canım acıyacak,ne çok acı duyucam ne de acısız olacak.ama dünyanın nüfusuna bakın, milyonlarca kadın doğurduğuna göre ben de doğum yapabilirim,iyi düşünürsen iyi olur,sabredicem,dua edicem,evet biraz canım acıyacak ama sabrın sonu dünyaya bedel bebeğim olacak... şunu söyleyebilirim doğum sonrası göğüsucu çatlağı çok daha acıttı beni :) öncelikle doktorunuzun önerisi hangi yöndeyse ve kendinizi hangi doğum şekline hazır hissediyorsanız onu düşünün.. inanın abartıldığı kadar acı veren bir ameliyat değil sezaryen..Allah yardımcınız olsun.

doğumdan önce burada doğum öykülerini okudum hepiniz gibi.. ben en baştan beri genel anestezi ile sezaryen istiyordum, normal istemiyordum acı eşiğimin düşük olduğunu düşünüyordum çünkü(doktorum ilk gebeliklerde doğum sancısı 8-10 saat sürebilir dedi),spinali dr'um önerdi ama hem bel fıtığım var hem de psikolojik olarak hangisine hazırladıysan o yolu seçmek daha iyi diye genel anestezi ile sezaryen oldum..doğuma girerken herkesin hem bünyesi hem psikolojisi farklı tabii ama ben kesinlikle sezaryeni tavsiye ediyorum.. hiç korkutulduğu gibi değil inanın bana.. gülerek girip gülerek çıktım,ertesi günü yürüdüm,dikişler öyle anlatıldığı gibi çok acımıyor arkadaşlar,hastanede zaten ağrı kesici veriliyor, ilk günler çok acırsa minoset falan veriyorlar.. yani tamamen kendinizi hazırlamanıza bağlı.. ben şöyle hazırlamıştım: evet,bu bir ameliyat,tabii ki canım acıyacak,ne çok acı duyucam ne de acısız olacak.ama dünyanın nüfusuna bakın, milyonlarca kadın doğurduğuna göre ben de doğum yapabilirim,iyi düşünürsen iyi olur,sabredicem,dua edicem,evet biraz canım acıyacak ama sabrın sonu dünyaya bedel bebeğim olacak... şunu söyleyebilirim doğum sonrası göğüsucu çatlağı çok daha acıttı beni :) öncelikle doktorunuzun önerisi hangi yöndeyse ve kendinizi hangi doğum şekline hazır hissediyorsanız onu düşünün.. inanın abartıldığı kadar acı veren bir ameliyat değil sezaryen..Allah yardımcınız olsun.

doğumunu hangi hastanede yaptın cnm bu arada tebrikler

teşekkür ederim, medicalpark bahçelievlerde yaptım canım ben.. önemli olan doktorunuza sonuna kadar güvenmek.. Allah hepinize sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

ben epidural sezeryan oldum canım ve İYİKİDE OLMUŞUM diyorum
hiç acı olmadı herkes çok abartmış sezeryanı ilk kalkışı zor felan diye
ben çok bi acı bekledim anlatılanlara göre
ama iyikide kötü duyumlar olmuş kendimi en zoruna en kötüsüne alıştırmışım her anda bumuymuş sezeryan diye kahkaha atıyodum
ben güle oynaya girdim ve çıktım
yalnızzzzzzzzz o göğüs çatlaı ykmuuu bitirdi beni
inan o daha zor

ben epidural sezeryan oldum canım ve İYİKİDE OLMUŞUM diyorum
hiç acı olmadı herkes çok abartmış sezeryanı ilk kalkışı zor felan diye
ben çok bi acı bekledim anlatılanlara göre
ama iyikide kötü duyumlar olmuş kendimi en zoruna en kötüsüne alıştırmışım her anda bumuymuş sezeryan diye kahkaha atıyodum
ben güle oynaya girdim ve çıktım
yalnızzzzzzzzz o göğüs çatlaı ykmuuu bitirdi beni
inan o daha zor

canım benim tebrikler..
sezeryan olmanın sebebi nedir senin tercihinmiydi?
ameliyat sırasında bişi hissediyomusun..
iğne belden yapıldı dimi.canın yandımı nasıl geçti biraz ayrıntı verirmisin cnm

canım benim tebrikler..
sezeryan olmanın sebebi nedir senin tercihinmiydi?
ameliyat sırasında bişi hissediyomusun..
iğne belden yapıldı dimi.canın yandımı nasıl geçti biraz ayrıntı verirmisin cnm

tabiki cnm ne sormak istersen sor yazarım ben
37+5 te doğum yaptım ben
pazar gecesi sancım başladı sabaha karşı gittik doktora açılmam varmış ama korkudan sancım kaçmıştı nstde çıkmadı sancılar
ama bebeğimn kalp atışları 200dü
sabah da gel dedi doktorum gittik ve 2 kere gidim nstye sancım 70lerde bebeğimin kalp atışı 200 ve üzeriydi ve açılmak hala 1cm di doktorumuz bebeği tehlikeye atmayalım dedi ve ben apartopar sezeryana girdim
ameliyat sırasında hiç bşe hissetmiyosun
iğnede hiç acımıyo
kan alınırken daha çok acıyo cnın sana öyle diyim
hakkında hayırlısı olsn cnm

her insan da değişir acı hissi kiminin çok canıynar kimi güle oynaya atlatır artık şansınıza kalmış.ama bebeğin doğum anına acısız şahit olmak çooooook güzel bir duygu yaaa hele bide ağlama sesini duyunca o an dünya duruo:))) o anı yaşamya değer bence .. bide yaşanıo we bitio ya kızlar kendizi korkutmayın bu kadar allah hepinize hayrlı sağlık doğumlar nasip etsin .. acısı oluo biraz ama bu her insanda aynı değil.korkmayın anneliğk heycanınızn önüne geçmsen bu duygu

Ben sezeryan oldum ama aslında normal doğum yapmış olmayı tercih ederdim sezeryandan kaynaklı endometrium çıkdı bende 1 sene sonra yani kesi yerinden rahim iç dokusu dışarı kaçıp karnın başka bir yerine yerleşmesine deniyor şimdi bundan ameliyat olmak zorundayım birinci sebebi bu sonuçda sezeryan bir ameliyat olduğu için komplikasyonları daha çok sonra ilkini sezeryan olduğunuz için daha sonraki doğumlarıda sezeryan tercih etmek zorunluluğu var ayrıcada bence eğer normal doğum yapmakda bir risk yoksa doğal olanı tercih etmek lazım ama normal doğumlarında kendine göre riskleri mevcut bebek iriyse normal doğurtmak için ısrarlı olmamak lazım günü çok geçmişse ısrarla normal doğumu beklemek bunlarda hep risk

slm hamiş kızlar;
ben 13 haftalığım:ecrin_bebek: Ve doğum beni çok korkutuyoeyvahedigeldismile eyvahedigeldismile...sezeryan olabilirim die düşünüyorum eğer epidurall olmassam..normal doğumu düşünemicek kadar korkuyorum..:1no2:
Aranızda sezeryan oldum çok memnunum hayatımı normal bi şekilde devam ettirebiliyorum diyen varmı??
Yada keşke o acıları çekseydimde sezeryan olmasaydım diyen??
Kızlar yorumlarınız çokk önemli...tşk ederim şimdiden
rabbim hamiş olan her bayanın doğumunu kolaylaştırsın...
ben sezeryan oldum ama mecburen.günüm 20gün gecmişti acılma yok sancı yok.okadar cok istemiştimki normali.günüm gecip sancım gelmedikce sinirden agladım sezeryan olcam diye.amaaaaaaaaaaaaa aslaaaaaaaa tavsiye etmiyorummmmm.epiduralde olsa aslaaaaaaaaaaaa.sonrası cok zor ya.agrı oluyr.egilip kalkarken dikkat etcen.doguruyn hemen ayaga kalkamıyon kalksanda yavaşyavaş hareket ediyn.ikinci bebik istiyn aradan 5,6,7yılda gecse karın büyüdükce acayip agrın oluyr hem ic hem dış.ensonda izi kalıyr ne olursa olsun.ne olursa olsun normal dogumda bagırıp cagırıcan acı cekcen ama deger ya.

Back