• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

herkez konu açmış sezeryan mı yoksa normal mi die ayy RABBİM yardımcımız olsun kızlar yaa
ben sezeryan oldum ama mecburen.günüm 20gün gecmişti acılma yok sancı yok.okadar cok istemiştimki normali.günüm gecip sancım gelmedikce sinirden agladım sezeryan olcam diye.amaaaaaaaaaaaaa aslaaaaaaaa tavsiye etmiyorummmmm.epiduralde olsa aslaaaaaaaaaaaa.sonrası cok zor ya.agrı oluyr.egilip kalkarken dikkat etcen.doguruyn hemen ayaga kalkamıyon kalksanda yavaşyavaş hareket ediyn.ikinci bebik istiyn aradan 5,6,7yılda gecse karın büyüdükce acayip agrın oluyr hem ic hem dış.ensonda izi kalıyr ne olursa olsun.ne olursa olsun normal dogumda bagırıp cagırıcan acı cekcen ama deger ya.

ikinci bebeğimi bekliyorum 39+3 olduk....ilki normaldi.tek duam bunun da normal olması ama hayırlısı bakalım...
sezeryan diye öve öve bitiremediğiniz şey bir ameliyat sonuçta....çok fazla yorum yapmadan tek br şey diyeceğim.tüm dünyada doğum oranlarına bi bakın.türkiye kadar sezeryan var mı keyfi yapılan????
madem bu kadar iyi bişey neden bütün dünya normal diyor??bütün annelik kursları neden normal doğuma hazırlıyor?
burda üç beş tecrübeli annenin fikri yerine araştırmalara,çalışmalara istatistiklere ve uzmanların sözlerine bakmanızı tavsiye ederim...
ayrıca daha 14 15 haftada bunun stresini yaşamayın.tadını çıkarın.ve bırakın doğa işini yapsın....bırakın bebeğiniz istediği gibi gelsin onu zorlamayın...
hekimlerin meşhur bir sözü vardır:hiç bir uçak havada hiç bir bebek karında kalmaz :))))
mutlu günler....

merhaba ben de epidural sezeryan oldum. 36 haftalik dogdu oglum :emir_bebek: yogun bakimdan odama yuruyerek gittim,2 gece hastane de kaldikdan sonra taburcu oldum , aslinda canim cok tatlidir ama cok aci cektigimi soyleyemem . beni rahatsiz eden tek sey 3-4 hafta kadar rahatlikla oksurup ,hapsiramam oldu.eve gelir gelmez hemen dusa girmistim ,esim yikamisti beni :1: hastane de yikanmamamin sebebi annem ve kayinvaldem 1er gece yanimda kalmisti . buyuklerin nasil oldugunu bilirsiniz ne gerek varmis kokmusmuyum , bitlenmismiyim...ayyy cok konusmusum kisaca ben gerekli de olsa sezeryan oldugum icin cok memnunum. herkese kolay ve acisiz dogumlar...:3:

Son düzenleme:
ben epidural sezeryan oldum,çok rahattı ,sonrasında da hemen ayaga kalktım 1 hafta kadar sonra da agrılarım iyice geçmişti...tabı dogum yaptıgınız için ilk zamanlar yanınızda mutlaka birileri bulunup yardımcı oluyor ama benım ılk haftadan sonra yardıma bile ihtiyacım kalmamıştı...

ikinci bebeğimi bekliyorum 39+3 olduk....ilki normaldi.tek duam bunun da normal olması ama hayırlısı bakalım...
sezeryan diye öve öve bitiremediğiniz şey bir ameliyat sonuçta....çok fazla yorum yapmadan tek br şey diyeceğim.tüm dünyada doğum oranlarına bi bakın.türkiye kadar sezeryan var mı keyfi yapılan????
madem bu kadar iyi bişey neden bütün dünya normal diyor??bütün annelik kursları neden normal doğuma hazırlıyor?
burda üç beş tecrübeli annenin fikri yerine araştırmalara,çalışmalara istatistiklere ve uzmanların sözlerine bakmanızı tavsiye ederim...
ayrıca daha 14 15 haftada bunun stresini yaşamayın.tadını çıkarın.ve bırakın doğa işini yapsın....bırakın bebeğiniz istediği gibi gelsin onu zorlamayın...
hekimlerin meşhur bir sözü vardır:hiç bir uçak havada hiç bir bebek karında kalmaz :))))
mutlu günler....

:46::46::46::46:

ben zorunlu sezaryenle doğum yaptım. bebeğim rahmim açılmasına rağmen yukarıdaydı ve benim sancıdan, doğum öncesi egzersizlerden dolayı onu aşağıya itecek takatim kalmamıştı. ıkınamıyordum. düzenli nefes de alamıyordum. doğumhaneden neredeyse koşarak ameliyathaneye gittik. genel anestezi ile bayıltldım. daha ameliyathanedeyken uyandım. odama çıktığımda hiç ameliyat olmamış gibi hissediyordum kendimi. ne sonda, ne sürgü vs. hiçbir şey kullanmadım. hemen su içmeye başladım. hiç bulantım olmadı. bebeğmi hemen emzirebildim ki bu çok önemliydi benim için. bikaç saat sonra yataktan tek başıma inebiliyordum. sezaryenden 5 saat sonra yürümeye başladım. sadece 2 saat gaz sancısı yaşadım. doğumun 3. gününde tuvalete de çıktım. dikişlerim hiç sancımadı. 5. günümde sapasağlam ayaktaydım. öksürürken bile dikişlerimi hissetmiyordum artık. bugün doğumumun 19. günü evimi sildim, süpürdüm. kısacası ben sezaryenin hiçbir sıkıntısını yaşamaıdm. ama keşke normal doğum için okadar acı çekmeseydim de demedim hiç. çok istedim, çok uğraştım. ölesiye acı çektim ama bebeğim sezaryenle gelmeyi tercih etti. saygı duydum :)

bende doğumdan korktuğum için sezeryan oldum ve çok memnunum ameliyattan sonra hiç ağrı sızı olmuyo ameliyattan sonra yürütmek için kaldırdıklarında biraz zorlandım başka zorluğu yok hele bi hafta sonra iyice eski hayetına dönüyosun

verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederiz kızlar....
bebeğinizle sağlıklı mutlu bi ömür diliyorum hepinize...

Genel anestesiyle sezeryan oldum çok memnunum sadece uyandığımda biraz ağrım oldu o kadar 6 saat sonra ayağa kalktım kalkış o kalkış eve geldiğimde banyo bile yaptım

40 hafta dolmasına rağmen kızım gelmedi o yüzden sezeryan olmak zorunda kaldım iyikide sezeryan olmuşum çok memnun kaldım. ilk günden itibaren bebeğimle rahat bir şekilde ilgilendim, ev işimi bile yaptım.

Bende arkadaşlara katılıyorum,spinal sezeryan oldum.gayet iyi geçti hem oğlumun doğuşunu seyrettim hemde hiç ağrı çekmedim.şuan 11 aylık oldu oğlum dikiş yerleride gitgide kuçulmeye başladı diyebilirim. çok kısa sure sonra camlara varana kadar temizliğimi bile yapmıştım.

kabuslarla uyandığım uykularım, etrafa yaydıgım negatif enerji ve bütün doğum korkularım.
epidural sezeryan ile doğum yaptıktan sonra hepsinin yersiz oldugunu anladım. bebeğim 8 aylık..herşey yolunda..hayırlı dogumlar..:):84:

Epidural ezeryanla tam olarak uyuşmadığım için normal sezeryana aldılar,doğum yapalı 15 gün oldu,16 kilo almıştım bunun 12 sini verdim,hemen ayaklandım,ağrı kesici ilaç bile kullanmadım.Bünyeden bünyeye değişiyor ama iyiki de sezeryan olmuşum diyorm.

bende epidural sezeryan oldum uyuşmayınca genel anestezi verdiler aslında pekte memnun değilim sezeryan olduğuma kilolar göbek hep kaldı kızım beş aylık ama göbeğim hiç erimedi keşke normal doğum yapma şansım olsaymış ama herkesin görüşü farklı hayırlı doğumlar

43+3 gunluk olarak sezeryan oldum hıc pısman degılım :) 28 saat sancı cektıkten sonra acılma olmayınca dogru amelıyathaneye :) normal dogum sancısını cektıkten sonra sezeryanın sızlamaları dıkıs yerı yanı vızzz geldı :) hıc bır problem yasamadım gece oldum sabaha karsı ayaktaydım ertesı gun evıme gıttım banyomu yaptım ve bebegımı emzırdım onemlı olan saglık sezeryanmıs normalmıs bunlar pek onemlı degıl arkadaslar allah cocugunuzu hayırlısıyla kucagınıza almayı nasıp etsın onun yuzunu gordukten ve kokusunu duyduktan sonra ne agrı kalıyo ne sızı :)

1ay önce spinal sezeryan oldum gercekten cok memnun kaldım bacaklarımın uyuşuklugu geçince butun gece hastande gezindim hiç ağrım olmadı gaz sancısıda yaşamadım,bebeğimlede gayet güzel ilgilendim,hastanede bile hemşireleri çağırmaya gerek duymadım altını ben değiştirdim,evde banyosunu annemle birlikte yaptırdım:1:Doğumdan sonra bana büyük bi enerji geldi:54:

SLM HAMİŞ KIZLAR;
ben 13 haftalığım:ecrin_bebek: ve doğum beni çok korkutuyoeyvahedigeldismile eyvahedigeldismile...sezeryan olabilirim die düşünüyorum eğer epidurall olmassam..normal doğumu düşünemicek kadar korkuyorum..:1no2:
aranızda sezeryan oldum çok memnunum hayatımı normal bi şekilde devam ettirebiliyorum diyen varmı??
yada keşke o acıları çekseydimde sezeryan olmasaydım diyen??
kızlar yorumlarınız çokk önemli...tşk ederim şimdiden
RABBİM hamiş olan her bayanın doğumunu kolaylaştırsın...

canım ben 2 çocuk annesiyim ilki normal ikincisi sezaryan yani ikisinin dilinden anlarım şekerim epidural normal doğum yapacaksan zaten 4 saat doğum sancısı çekiyosun belli bi açılma olduktan sonra epidral yapılıyo laylaylom ben doğuma gidiyorum deyip epidural doğum yapılmıyo ha o 4 saat sancıyı çektikten sonrada epidural alıp belini zorlamanada hiç gerek yok daha sonra bel ağrıların çok oluyo ama normal doğumda eğer alttan diişin yoksa doğumdan sonra normal normal hayatına devam ediyorsun ama benim vardı ben oturamıyordum bile sezaryene gelince hiç bişey hissetmiyorsun ama doğumdan sonra ilk hafta dikişlerden dolayı çok zorlanıyorsun ayy bide gaz olayı var yanında kaynana felan varsa hapı yuttun ayrıca artık doktora beni sezaryen et dedinmi sigorta karşılammıyo doktor tavsiye ederse karşılıyo herşeye rağmen normal doğmu tavsiye ederim benim şimdi ayağımı üşütsem dikişlerim ağrıyo 5 ay oldu doknamıyorum bile karar senin şekerim doğumdan korkma çünkü doğrmak değil hamile kalmak zor hamile kaldıysan bi şekilde çıkar ama allah korusun onca bebek için çırpınan insanlar var:25:

Bende spinal sezeeryan oldum ..

Uyanıktım çok rahat ameliyat geçirdim:8:

Sonraasındada hiçbir sıkıntım olmadı.Akşamı ayağa kalktım.

Öğleden sonra doğum yaptım.

Hatta oğlumun altını üstünü ben değiştirdim.dikiş sorunu yaşamadım.

Herkeze öneririm.

Tabiki şuda var;bünye meselesi.:64:

Kişiden kişiye değişir.

Son düzenleme:
Back