- 5 Ocak 2008
- 2.950
- 24
- 0
- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
doğumdan önce burada doğum öykülerini okudum hepiniz gibi.. ben en baştan beri genel anestezi ile sezaryen istiyordum, normal istemiyordum acı eşiğimin düşük olduğunu düşünüyordum çünkü(doktorum ilk gebeliklerde doğum sancısı 8-10 saat sürebilir dedi),spinali dr'um önerdi ama hem bel fıtığım var hem de psikolojik olarak hangisine hazırladıysan o yolu seçmek daha iyi diye genel anestezi ile sezaryen oldum..doğuma girerken herkesin hem bünyesi hem psikolojisi farklı tabii ama ben kesinlikle sezaryeni tavsiye ediyorum.. hiç korkutulduğu gibi değil inanın bana.. gülerek girip gülerek çıktım,ertesi günü yürüdüm,dikişler öyle anlatıldığı gibi çok acımıyor arkadaşlar,hastanede zaten ağrı kesici veriliyor, ilk günler çok acırsa minoset falan veriyorlar.. yani tamamen kendinizi hazırlamanıza bağlı.. ben şöyle hazırlamıştım: evet,bu bir ameliyat,tabii ki canım acıyacak,ne çok acı duyucam ne de acısız olacak.ama dünyanın nüfusuna bakın, milyonlarca kadın doğurduğuna göre ben de doğum yapabilirim,iyi düşünürsen iyi olur,sabredicem,dua edicem,evet biraz canım acıyacak ama sabrın sonu dünyaya bedel bebeğim olacak... şunu söyleyebilirim doğum sonrası göğüsucu çatlağı çok daha acıttı beni :) öncelikle doktorunuzun önerisi hangi yöndeyse ve kendinizi hangi doğum şekline hazır hissediyorsanız onu düşünün.. inanın abartıldığı kadar acı veren bir ameliyat değil sezaryen..Allah yardımcınız olsun.
ben epidural sezeryan oldum canım ve İYİKİDE OLMUŞUM diyorum
hiç acı olmadı herkes çok abartmış sezeryanı ilk kalkışı zor felan diye
ben çok bi acı bekledim anlatılanlara göre
ama iyikide kötü duyumlar olmuş kendimi en zoruna en kötüsüne alıştırmışım her anda bumuymuş sezeryan diye kahkaha atıyodum
ben güle oynaya girdim ve çıktım
yalnızzzzzzzzz o göğüs çatlaı ykmuuu bitirdi beni
inan o daha zor
canım benim tebrikler..
sezeryan olmanın sebebi nedir senin tercihinmiydi?
ameliyat sırasında bişi hissediyomusun..
iğne belden yapıldı dimi.canın yandımı nasıl geçti biraz ayrıntı verirmisin cnm
ben sezeryan oldum ama mecburen.günüm 20gün gecmişti acılma yok sancı yok.okadar cok istemiştimki normali.günüm gecip sancım gelmedikce sinirden agladım sezeryan olcam diye.amaaaaaaaaaaaaa aslaaaaaaaa tavsiye etmiyorummmmm.epiduralde olsa aslaaaaaaaaaaaa.sonrası cok zor ya.agrı oluyr.egilip kalkarken dikkat etcen.doguruyn hemen ayaga kalkamıyon kalksanda yavaşyavaş hareket ediyn.ikinci bebik istiyn aradan 5,6,7yılda gecse karın büyüdükce acayip agrın oluyr hem ic hem dış.ensonda izi kalıyr ne olursa olsun.ne olursa olsun normal dogumda bagırıp cagırıcan acı cekcen ama deger ya.slm hamiş kızlar;
ben 13 haftalığım:ecrin_bebek: Ve doğum beni çok korkutuyoeyvahedigeldismile eyvahedigeldismile...sezeryan olabilirim die düşünüyorum eğer epidurall olmassam..normal doğumu düşünemicek kadar korkuyorum..:1no2:
Aranızda sezeryan oldum çok memnunum hayatımı normal bi şekilde devam ettirebiliyorum diyen varmı??
Yada keşke o acıları çekseydimde sezeryan olmasaydım diyen??
Kızlar yorumlarınız çokk önemli...tşk ederim şimdiden
rabbim hamiş olan her bayanın doğumunu kolaylaştırsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?