- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
bende spinal sezeyan oldum eşim anenm etrafımdaki tüm kadınlar normal doğur diye ısrar etselerde dinlemedim hele kaynanam ben 8 tane yaptım oda alllahın bir emri sen ne diye yarım insan olacaksın dedi durdu zamansız geldi oğlum sezeryan tarihinden evvvle doktoruma tel açtım oda ebelerin bei kontrol edip doğum sancısı ise eger geleceğini söyledi ebe beni alttan muayene ederken bile psikolojim bozuldu canım acıdı kanamam başladı 4 cm açılma vardı ve doktor 3 dakikaya hastanedeydi oda ısrar etti sancın yok ve açılman var kolay doğurursun dedi ama o muayeneyi yaptırmak bile bei mahvetmişken defalarca onu yaşamak çok ürkütücüydü sancılarım şimdi yoktu ama 6 7 cm oldugunda bağırmaya başlayacaktım vesselam sezeryan oldum ilk ayaga kalktıgımda dünya başma yıkıldı ama 5 dakika sürdü gece kalktım kaynanama sağlam görünecem ya sezeyan oldun yatıyon normal doğursaydın şimdi sapasağlam olurdun demesin diye valla kızlar kalkış o kalkış bir daha yatmadım
2.çocuğu ne kadar süre sonra düşünebiliriz ilki sezeryan olursa.
2011 mayıs ayında ben de genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.... size çok net birkaç şey söyleyeceğim kızlar:
1- hamileliğim boyunca 20 kilo aldım ... 54 kilo ile hamile kaldım .. şuan bebeğim 8 aylık ve ben doğumdan 4 ay sonra sadece eski kolma ulaştım .. şuan 54 kiloyum ...
2- sezeryanlar artık eskisi gibi değil.. gayet estetik dikiş oluyor hatta zamanla yok denecek kadar izi belli olmuyor...
3- sezeryandan hemen sonra yürüdüm ... tabiiki sızılar olmuyor değil ama inanın öyle fazla değil...
4- vücüt deformasyon oluyor zaten hamilletikte ne bileyim gögüsler önce doluyor şişiyor sonra emzirdikçe sarkıyor ve içi boşalıyor bunun sezeryanla ilgili değil tabiiki...
çatlak,aşırı derecede kilonun kalması, sarkmalar vs... şeykler tamamen bünyeyle alakalı ... genetik olarak her insan farklı .... dolayısla sizin genellemelere inanmamanını arzu ederim...
tabiiki normal doğum hayati bir durum söz konusu değilse tercih edilmeli fakat sezeryan da gözünüzü asla korkutmasın......
hepinize hayırlı doğumlar....[/QUO
yazdıklarına harfiyen katılıyorum.iki sene önce ilk çocuğumu genel anestesi ile sezeryan şeklinde doğurdum.Şimdi ikiciyi doğurmak üzereyim ve yine sezeryan olacağım için mutluyum.Tamamen kişiden kişiye farklılık gösteriyor.Çok kilolu değilsen oldukça rahat geçiyor ve doğum sonrası iki saat sonra ayağa kalkıp yürüyorsun.İlk banyon kişisel bakımlarının çoğunu da kendin rahatça yapıyorsun canım
mrhb ben 34 haftalık hamileyim bende akalp ritim bozukluğu var epidural sezeryan olsam mı sizce?göbek kalıyor mu spor mekik vb çekebilir miyiz mesela..ağrı vb hissediyor muyuz?napsam bilmiyorum
bende sezeryan yapanlardanım hıc ama hıccc pısman deılım. normal dogum yapan arkadaslarımın anlattıklarını duyunca ıyıkı sezeryanda dıretmısım dıye bır kez bırkez daha sukredıyorum.ısrarla normal dogum yapmak ısteyen arkadaslarım benım aslında nekadarda haklı olduumu ve canımın nekadar kıymetlı oldugunu soyleyıp duruyorlar.keske senın sozune uyup sezeryanla dogum yapsaydım dıyen bır cok arkadasım var. benım doktorum bebegımın normal dogum kanalına gırdıgını ve normal dogum yapabılecegımı soylemıs olmasına ragmen ben ısrarla sezeryan ıstedım. henuz dogum yapmamıs arkadaslara ısrarla sezeryan yanı lokal anestezı yontemını uygulasınlar dıyroum.bebegım 8 aylık oldu ve ben bebegımı hayata getırdıgım andan ıtıbaren masallah hıc acım sancım agrım olmadı.doktorumun verdıgı yara ızlerını kapatıcı kremı devamlı uyguladım sezeryan ızım sılınıp gıtmek uzere.emzırdıgım ıcın hıc kılom kalmadı (oysakı cok kılo almıstım tam 22 kılo ) eskı kılomdayım cok az gobek var oda benım hatam hıc ama hıc mekık cekmedım emzrıdıgım ıcınde hıc rejım yapamadım.bır kac ay sonra eskı formuma ındım falanda fılanda . aslında yazacak oyle cok sey varkı ama uzun uzadıya yazmak ıstemıyroum arkadaslar. tum bebıslerı opuyorum
ben mecburi sezeryan yaptım ama normali istemiyodum zaten sezzeryan çok güzeldi eve gelene kadar sonra yüzüm şişince cehenneme döndü benim için hayat dr bulamıyo nedenini ama eminim ameliyatla bi alakası vardır belki geçici ama ben lohusalıkta bu bunalımı yaşattı bana
26 haftalık hamileyken doğuma girdim, 6 buçuk saat normal doğum sürdü, sancıdan ölüyorum sandım, bebeğimin ve benm kalp atışlarımız değişince zorunlu olarak spinal sezaryan oldum, çok memnunum hiç bi sancım olmadı, eşimin yardımıyla kalktım ama kendi kendime yürüdüm, gece 2 de doğumdan çıktım, sabah yürüdüm akşamüstü hastaneden çıktım 2 saat mesafe geldim evim 4. kat yürüyerek çıktım, 9. günüm hiç bi bel ağrısı baş ağrısı yaşamadım.
şimdi tek istediğim oğlum kerem hayata tutunsun 9 gündür ölümle savaşıyor, inşallah savaşını kazanacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?