- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
aslında sezeryende anesteji dr ve kadın dogum uzmanı çok önemli benim sezeryan yapmam gerekti genel anesteziyle oldum iyi kide olmusum çok rahattı dogum sonrası sersemlik bas agrısı hiçbirşey olmadı tabiki zorlukları var ilk zamanlar neticede bir çocuk dünyaya getiriyorsunuz ve karnınız kaç kat açılıyor işin ehli doktorlarla ve allhın izniyle bir problem olmuyor
canm öncelikle hayrlı olsun bebişin:) benim bi sorum olacak 36 haftalık hamileyim ve epidural sezeryan olucam ilk dogumum buarada, dogumu memlekette olucam ve 1 hafta sonra yaşadıgım yere gelmeyi düşünüyorum yol mesafesi 9 saat 1 haftada toparlananıp yoculuk yapacak duruma gelirmiyim bikaç kişi mümkün deil dedi ama senin başından geçtigi için daha iyi bilirsin tabi...
ben sancıyla gittim hastaneye çatı darlığından spinal sezeryan oldum çokta memnun kaldım.herşeyimi kendim yaptım ilk banyomu tuvaletimi hatta kızımı bile kendim yıkadım. tabi doktor,kilo gibi etkenlerde çok önemli..
bende iki dogumuda atlatmis biri olarak bu konuya yazma geregi duydum :))))
oglumu normal dogum ile dünyaya getirdim 27 saat sanci sonunda dogum yaptim
1.5 sene sonrada bel fitigindan ameliyat oldum ve akabinde hamile kaldim
belimde kanca oldugundan normal dogumu kesinlikle yasakladilar ve sezeryanla kizimi dünyaya getirdim
ve sunu söyleyebilirimki kesinlikle NORMAL DOGUM en iyisi sezeryandan sonra kendime gelmem bir hayli zaman aldi ama normal dogumda öylemi
dogum yaptim 2 saat sonra tam anlamiyla ayaga kalktim (8 dikisim vardi) ve bebegimin tüm ihtiyaclarini ben karsiladim
valla keske izin verselerde 3. cocugu yaparsam onuda normal dogururdum :)))
allah bağışlasın cnm....benim ilk doğumum olucak allahın izniyle bende kesinlikle normal doğum istiyorum..rabbimden bir aksilik olmazsa tabi..
benim bebeğim suyum patladıktan sonra kakasını yaptı.karnımda tok olunca spinal anesteziyle sezeryan oldum.güle oynaya sezeryana gidenlerin aklına şaşıyorum.neşter değen yer kabusum oldu bakamadım bile.sonrası çooook zorrr.ayağa kalkınca karnım patlıcak sandım organlarım sallanıyodu resmen.ama ben acı severim diyen varsa bilemem.sezeryan rahat diyende kesin ben çektim herkes acı çeksin die düşünüyodur.normal yapabiliyorsanız kesinlikle ameliyet olmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?