Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ahhh ağlattın beni aynen öyle millet çocuğum uyumuyo sürekli uyandırıyopr beni, sürekli emmek istiyor diye söylenirken biz keşke yaşasaydı diye içimizden geçiriyoruz. ahhh ahhh. içimizi bi biz biliriz bi de ALLAH.

Bende ilkin uzaktan sevdim ama sonra kucağıma verdiler onun o sıcaklığını hissetmek bile güzeldi Rabbim yardım etsin kendi bebeklerimizi alıp sevelim inşallah

Canım Rabbim dayanma gücüversin sana bana ve bu acıyı yaşayan bütün ailelere, yazını okurken içim yandı agladım kahroldum aynı duygular içindeyim bu acıyı çeken annelerin acılarını zorlu yollarını özetle net bir biçimde anlattın yazdıklarında kendimi buldum bire bir aynı duyguları yaşıyorum.. Bende Mart ayında oğlumu kaybettım 33. Haftada doğdu 3 gün yaşadı Rabbim ne zor imtihanlardan geçiyoruz sen kolaylık ver dayanma gücü ver bizlere ve buradaki bütün acılı annelere en hayırlı zamanda saglıklı hayırlı ömürlü evlatlar nasip et inş.. Hiçbir annenin kucağı boş kalmasın amin...

Öyle güzel anlattın ki hislerime tercüman oldun evet herkes bayramlık aldı çocuğuna ben içi boş tulumlarinı kokladım herkes bebeğini yıkadı ben soğuk mezar taşını yıkadım herkes öptü kokladı ben biraz da olsa ruyamda göreyim diye dua edip ağladım herkes yavrusuna sarıldı ben hayaline sarıldım bana sen iyi değilsin çocukla kafayı bozmuşSun diyorlar Hayır ben sadece evlat hasreti ve acısıyla yanıyorum bunu bile anlamıyorlar anlamlarını beklemiyorum ama içime dokunuyor işte basit miş gibi davranıyorlar söyleyen kişilerin çocuklarının ateşi çıksa profösörden başka doktora götürmeyen insanlar ben de hala hiç bir bebeği kucağıma alamadım bırak almayı bakamadım bile allahım korktuklarımıza uğratmasın umduklarımıza nail eylesin Aminnnnn

aynen canım öyle. kendi çocuklarının eli kanasa komalara giriyor bu insanlar ve evlat acısını küçümsüyorlar resmen.ateş düştüğü yeri yakıyor işte. tek sebep bu. ama tamam artık unut geçti demesinler yaa gerçekten,

Unut dedikçe daha çok üzülüyorum hatta eşim bile annesine kızdı unut geride kaldı deyince kedi değil köpek değil bizim canımız gitti nasıl unutalım diye zaten ikide bir karşıma geçip ömer ne kadar tatlıydı değil mi diyor işte o zaman ölesim geliyor dayanmak çok zor allah yardım etsin bize

Ahhh canım ahhh. Tatlı olmazlar mı hiç? Melek onlar melek. Melek nasıl tatlı olmaz, nasıl güzel olmaz? Benim oğlum için de görenler güzelliğini anlata anlata bitiremiyorlar. Çok güzeldi ak kuzum, çoook. Belliydi Rabbimin onu kendi için yarattığı. Ayrı bir kokusu, ayrı bir güzelliği vardı. O kokuyu başka hiç bir bebekte alamadım. Doğacak olan bu evladımda bile alabilir miyim o kokuyu bilemiyorum... Cennet kuşu onlar, cennet çocukları... Hep bambaşka olacaklar, hep ayrı bir yerleri olacak... Onlar kavuşamadığımız, hasret kaldığımız evlatlarımız bizim. Rabbim aynı acıyla bir daha sınamasın hiç birimizi... Çok zor, dayanması çok zor...

arkadaşlar bugün genetik sonuçlarım çıktı.sadece 1 gende MTHFR1298A>C Homozigot mutant çıktı.diger genlerin hepsi normal.ben bebeğimi 37 haftalıkken kaybetmiştim.sebebi sizce sadece bu gen olabilir mi yarın doktorumla görüşecem.kan sulandırıcıya gerek yok diyebilir belki.doktorum iyi doktor aslında perinatolog.böyle durumda olan var mıydı acaba içinizde .değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Evet canim yariladik yolu bazen gunler cabucak gecsin istiyorum bazende ayni seyleri yaarmiyim diye korkuyorum ama yinede olacak varsa ne yaptim daha once simdi ne yapabilirim diyorum Allah dogru baksin o korusun bize bagislasin yavrularimizi insallah...

Homozigot mutantta bence kesinlikle coraspin ve iğne kullanmalısın. Benim Dr.um başka arkadaşlar için bunu sorduğumda ben herhangi bir değerinde heterozigot bile olsa iğne ve coraspin kullandırıyorum önlem amaçlı demişti ki senin de geçmişinde 37.haftada kaybedilmiş bir bebek var... Benim bir değerim homozigot, bir değerim heterozigot ve ben şuan hem coraspin (ki coraspini hamile kalmadan önce kullanmaya başladım) hem de iğne kullanıyorum...

benim kayıınvalidem de bayramda dedi öyle. birisi bana sordu nasılsın filan diye. iyi iyi o dedi. eşimde şöyle bi baktı annesine. ne diyorsun sen der gibi.. diyorum ya yakınımızdakiler bile böyleyse zaten gerisi boş.. en yakının bile seni anlamıyor.

benim 2 genimde çıkmıştı canım. hem iğne hem coraspirin kullanıyorum. bilinen başka bi sebep olmadığuından dolayı önlem amaçlı kullandırabilir doktorun da.

Bayramının ilk sabahı ya İzmir'de benim annemlerde ya da İstanbul'da k.validemlerde oluruz. Bayram namazından sonra da kahvaltıya otururuz ailecek. Bu bayram k.validemlerdeydik. Eşim 2 kardeş. Kardeşi de eşi ve bebeğiyle kahvaltıya geldi. Kahvaltıdan sonra masada otururken k.validem demez mi işte asıl bayram bu. Çocuklarım yanımda, gelinlerim yanımda, torunum yanımda, hep beraberiz diye. Ben dayanamadım masadan kalktım ağlamaklı bir şekilde. Zaten böyle zamanlarda daha kötü oluyorum oğlum yok diye bir de k.validemin bu söylemi daha çok yaktı içimi. Ağlamaktan içim çıktı, dedim eşime beni oğluma götür, ilk onunla bayramlaşacağım. K.validem geldi sonra, dedi kızım kusura bakma ben düşünemedim. Sen hamilesin diye ben o kadar mutluyum ki anlatamam... Ben de anne biz hiç bir zaman tam olmayacağız, oğlum yok, o hiç olmayacak. Biz hep eksik olacağız deyip ağlamaya devam ettim

Yani dediğiniz gibi en yakınımızdakiler bile unuttular yaşadıklarımızı. Çoktaaaan hayatlarına devam etmeye başladılar. Şu laf ne kadar da doğru. "Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar" diye. Gerçekten de çok doğru. Bir biz ağlıyoruz evlatlarımıza, bir biz acılarını yüreğimizde taşıyoruz... Rabbim hepimize dayanma gücü versin ve en tez ve hayırlı zamanda kardeşleriyle güldürsün yüzlerimizi...

Canım Allah sabır versin hepimize, dayanma gücü versin. Canım bence de kan sulandırıcı kullanmalısın. Benim 2 gende heterozigot çıktı. Şimdiyse coraspin ve folik asit alıyorum. Şimdiyse korunmayı bırakmış durumdayım. Ancak benim prolaktin seviyem biraz yüksek çıktı. Dostinex kullanıyorum şu an. Gebeliği engelliyormiş prolaktin in yüksek olması.
Senin ne kadar oldu canım, inşallah bu olumsuzlukları bi daha yaşamayız hiçbirimiz. Allah hepimize sağlıklı, ömürlü evlatlar nasip eylesin.

Arkadaslar ne yapıyorsunuz çok sessiz buralar hamile olanlar nasıl gidiyor Vay ve zaman ne çabuk geçiyor geçen yıl h vakitlerde 7 haftalık hamileydim çok güzel hayaller kuruyordum şimdi ise evime doğru yola çıktım tekrar oğlumun yanına gitmek için saat sayıyorum ve gözümde yaşlar yüreğimde hasret ve özlem le inşallah bu ay güzel haberlerim olur bana da dua edin olurmu melek anneleri

canım ben martta doğum yaptım.doktoruma sordum.kan sulandırıcıya gerek yok.dedi.doktorum perinatolog ayrıca.başka profa daha danıştım o da aynı şeyi söyledi.benim gen mthf. gen homozigotta olsa heterezigotta olsa gebelikte çok az bi risk oluşturur.buna bağlı olamaz dedi.sokaktaki kişilerin yarısında bu genler pozitif çıkar dedi.iki doktor.ben yine kendi doktoruma görüneceğim için kan sulandırıcı kullandırmıyor.doktorumada güveniyorum çünkü gebeliğimde yaşadığım bütün sıkıntıları doktorumun tecrübesiyle atlattım.promlemli geçti benim hamileliğim.aynı zamanda otopsi yaptırmıştık.onun sonucuna göre hareket edecez daha çıkmadı.kan sulandırıcılar o kadar masum ilaçlar değil doktorum başka komplikasyonlara sebebiyet verir diye kullandırmak istemiyor.bununla ilgili çalışmalar makaleler var ben okudum ikna oldum.

aslında doktorun bencede doğru söylüyor, ama çoğu doktor önlem amaçlı kullandırıyor. çünkü seninkininde sebebi belli diil anladığım kadarıyla. hiçbi sebep yokken, karnımızda bebeklerimiz gitti ve genetikte pıhtılaşma çıktı, başka bir şey bulunamadığı için kullandırıyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…