• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

canım ben martta doğum yaptım.doktoruma sordum.kan sulandırıcıya gerek yok.dedi.doktorum perinatolog ayrıca.başka profa daha danıştım o da aynı şeyi söyledi.benim gen mthf. gen homozigotta olsa heterezigotta olsa gebelikte çok az bi risk oluşturur.buna bağlı olamaz dedi.sokaktaki kişilerin yarısında bu genler pozitif çıkar dedi.iki doktor.ben yine kendi doktoruma görüneceğim için kan sulandırıcı kullandırmıyor.doktorumada güveniyorum çünkü gebeliğimde yaşadığım bütün sıkıntıları doktorumun tecrübesiyle atlattım.promlemli geçti benim hamileliğim.aynı zamanda otopsi yaptırmıştık.onun sonucuna göre hareket edecez daha çıkmadı.kan sulandırıcılar o kadar masum ilaçlar değil doktorum başka komplikasyonlara sebebiyet verir diye kullandırmak istemiyor.bununla ilgili çalışmalar makaleler var ben okudum ikna oldum.

Canım eğer otopsiden bir şey çıkmazsa bence de tekrar gebelik düşündüğünde kan sulandırıcı ilaçları kullanmalısın. Sonuçta Nihanın da dediği gibi bizler bebeklerimizi kaybettik hiç sebepsiz. Sebepsiz de bu haftalarda bebek kaybedilmez. Ayrıca tekrar aynı şeyi yaşamayı göze alıyor musun? Bebeğimi kaybettiğimde yaşadığım üzüntü ve keder eminim ki o ilaçlardan daha fazlasını götürmüştür sağlığımdan. Ne kadar yan etkisi olursa olsun ben bu ilaçları kullanmaya razıyım. Ömrümden ömür çalacaklar da olsa bu ilaçları kullanacağım... İkinci bir yıkımı daha yaşamaktansa varsın yan etkileri olsun, ben bu ilaçları kullanmaya razıyım. Ayrıca 2 geninin heterozigot olması büyük risk bence. (Tabii ki Dr. değilim ama bu hastalığı çok araştırdım, yabancı makaleler bile okudum.) Madem bu değerlerin heterozigot olması çok anlam ifade etmiyorsa bu testleri neden yapıyorlar? Neden heterozigot yazıyorlar değerlerin yanına? Heterozigot olması onlam ifade etmiyorsa direk mutasyon yoktur yazsınlar o zaman...

Canım nasılsın nasıl gidiyor bebiş nasıl bende hala bişey yok bu ay kimyasal gebelik geçirdim malesef
Şükür Canım iyi diyelim.hayırlısı olsun insallah en yakın zamanda rabbim gönlüne göre versin. Benim 3hafta kadar önce gebeliğim sonlandı. Tesadüfen 10.hafada kontrolde kalp atışının durduğunu öğrendim.hiç bir belirti de göstermedi. Dr ilk kaybın ve 2.kaybın o kadar birbirinden farklı ki bir sebebe bağlamam mümkün degil ama patolojiye göndericem incelensin sonuca göre yolumuzu çizeriz dedi. Genetik test falanda yapılacak ama Dr Um sanmıyorum bir sorun çıkacağını çünkü sağlıklı olarak ilk Bebeğin dünyaya geldi dedi. Artık ne düşünüceğimi bilemez oldum. Rabbim beterinden korusun ne diyim veren de o alan da. Yazmak istemedim sizleri etkilememek için ama sorunca yazma gereği duydum

Şükür Canım iyi diyelim.hayırlısı olsun insallah en yakın zamanda rabbim gönlüne göre versin. Benim 3hafta kadar önce gebeliğim sonlandı. Tesadüfen 10.hafada kontrolde kalp atışının durduğunu öğrendim.hiç bir belirti de göstermedi. Dr ilk kaybın ve 2.kaybın o kadar birbirinden farklı ki bir sebebe bağlamam mümkün degil ama patolojiye göndericem incelensin sonuca göre yolumuzu çizeriz dedi. Genetik test falanda yapılacak ama Dr Um sanmıyorum bir sorun çıkacağını çünkü sağlıklı olarak ilk Bebeğin dünyaya geldi dedi. Artık ne düşünüceğimi bilemez oldum. Rabbim beterinden korusun ne diyim veren de o alan da. Yazmak istemedim sizleri etkilememek için ama sorunca yazma gereği duydum
Ah canım benim kusura bakma o zaman allah sabır versin tekrar bende kimyasal yaşadım bizde pıhtılaşma ya baktır alım bence ben yarın üniversite hastanesine gideceğim tekrar allah sabır versin

Ah canım benim kusura bakma o zaman allah sabır versin tekrar bende kimyasal yaşadım bizde pıhtılaşma ya baktır alım bence ben yarın üniversite hastanesine gideceğim tekrar allah sabır versin
Acaba ilk bebeklerimizde mi sıkıntı vardı ben hala neden öldüğünü anlayamıyorum internetten kimyasal gebeliği araştırdım kan pıhtılaşmasından da oluyor muş doktorumu aradığım da düşük yapıyprsun hemen corasprin başla 100 mlg dedi demek ki onun da aklına geldi ne yapalım anne olmak için savaşacağız Rabbim verirse verir zaten zor günler geçiriyoruz ama kısmet işte

Acaba ilk bebeklerimizde mi sıkıntı vardı ben hala neden öldüğünü anlayamıyorum internetten kimyasal gebeliği araştırdım kan pıhtılaşmasından da oluyor muş doktorumu aradığım da düşük yapıyprsun hemen corasprin başla 100 mlg dedi demek ki onun da aklına geldi ne yapalım anne olmak için savaşacağız Rabbim verirse verir zaten zor günler geçiriyoruz ama kısmet işte
amin canım. Ya ben bebeklerimizde problem olduğunu düşünmüyorum ama pıhtılaşma ilkinde olmayıp ikincide olanı duydum. Bakıcam bakalım Dr onada. Ama diyorumya nasip iste. Artık ne hissettiğimi bile bilmiyorum

Rabbim sabır versin canım beterinden korusun

amin canım. Ya ben bebeklerimizde problem olduğunu düşünmüyorum ama pıhtılaşma ilkinde olmayıp ikincide olanı duydum. Bakıcam bakalım Dr onada. Ama diyorumya nasip iste. Artık ne hissettiğimi bile bilmiyorum
Evet durumumuz çok zor allah yardım etsin bize ikinci hayal kırıklığımız oldu inşallah bidaha olmaz bende hep seni düşünüyordum ne yaptı acaba diye hatta sen bana umut olmuştun çünkü bebeklerimiz aynı şekilde melek oldu diye peki doktor ne dedi tekrar bebek için ne kadar beklemen lazım süre verdimi

korunmayı bıraktıgımdan beri yani iki aydır yumurtlama günümden sonra düşük sancısı gibi sancım oluyor. erken gebelik belirtilerinin hepsini yasıyorum adet olana kadar .neden kaynaklanıyor acaba ağrınn yanında vücudumda ateşte oluyor.adetlerim gayet düzenli olması gerektiği gibi oysaki

korunmayı bıraktıgımdan beri yani iki aydır yumurtlama günümden sonra düşük sancısı gibi sancım oluyor. erken gebelik belirtilerinin hepsini yasıyorum adet olana kadar .neden kaynaklanıyor acaba ağrınn yanında vücudumda ateşte oluyor.adetlerim gayet düzenli olması gerektiği gibi oysaki
ya iki aydır aynı ağrılar bende de var hatta şuan bile ağrıyor detim de yeni bitti oysa ki yarın başka doktora gideceğim
üniversite hastanesine birde başka doktora görüneyim dedim

Canm cok üzüldüm gercekten.Allah sabır versin.ins kısa sürede hamile kalır ve bebeklerimizi kucagimiza alırız hepimiz cok büyük travma yaşıyoruz.yasadıklarmz cok üzücü gercekten.

Canm bence gönlünü ferah tut.hep tekrarlayacak diye düşünme.genetik sorun olsaydı ilk bebegin son aya kadar gelemezdi.belki de vücut yeni dogum yaptigi ve toparlanmadığı icin 2.yi kaybetmis de olabilirsin.sonuçta hepimiz zor günler gecirdik ve günlerce yiyip icmedik.yani ben ilk ay hic beslenmeme dikkat edemedim.hep esimin ailemen zoruyla yemistim.

Arkadaslar ne yapıyorsunuz çok sessiz buralar hamile olanlar nasıl gidiyor Vay ve zaman ne çabuk geçiyor geçen yıl h vakitlerde 7 haftalık hamileydim çok güzel hayaller kuruyordum şimdi ise evime doğru yola çıktım tekrar oğlumun yanına gitmek için saat sayıyorum ve gözümde yaşlar yüreğimde hasret ve özlem le inşallah bu ay güzel haberlerim olur bana da dua edin olurmu melek anneleri
Insaallah canım bu ay guzel haber aliriz senden.ben de sonraki adetimden sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum.ibs cok beklemem.tekrar umudu hayali bile beni ayakta tutuyo..ins kısa sürede hamile kalırsak az da olsa acimiz diner diye düşünüyorum.ekim kasım gibi hamile olmayı umuyorum ben de.gecen yaz hamile oldugumu öğrenmiştim.bu yaz bebegimin acısını yaşıyorum.ins diğer yaz annelik sevincini ve baska bebegin mutlulugunu yaşarım. Ve yaşarız hepimiz

ya iki aydır aynı ağrılar bende de var hatta şuan bile ağrıyor detim de yeni bitti oysa ki yarın başka doktora gideceğim
üniversite hastanesine birde başka doktora görüneyim dedim
benimde korunmayı bıraktıktan sonra oldu ne alakaysa.daha öncesinde rahim kasılmalarını hissediyordum pıt pıt atıyordu ama herhangi bir ağrı olmuyordu .yaklasık bir aydır geçti.şimdide adet sancısi ile daha önce düşük yaşamıştım tıpkı onun sancısı gibi ara ara ağrı olıyor kasıklarımda neden kaynaklı oldugunu anlayamadım bi türlü

benimde korunmayı bıraktıktan sonra oldu ne alakaysa.daha öncesinde rahim kasılmalarını hissediyordum pıt pıt atıyordu ama herhangi bir ağrı olmuyordu .yaklasık bir aydır geçti.şimdide adet sancısi ile daha önce düşük yaşamıştım tıpkı onun sancısı gibi ara ara ağrı olıyor kasıklarımda neden kaynaklı oldugunu anlayamadım bi türlü
aynen canım bakalım bana ne diyecek yarın gideblirsem birde bütün izinler iptal edilmiş bugün herkes geri işe çağırıldı son olaylar nedeni ile

Insaallah canım bu ay guzel haber aliriz senden.ben de sonraki adetimden sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum.ibs cok beklemem.tekrar umudu hayali bile beni ayakta tutuyo..ins kısa sürede hamile kalırsak az da olsa acimiz diner diye düşünüyorum.ekim kasım gibi hamile olmayı umuyorum ben de.gecen yaz hamile oldugumu öğrenmiştim.bu yaz bebegimin acısını yaşıyorum.ins diğer yaz annelik sevincini ve baska bebegin mutlulugunu yaşarım. Ve yaşarız hepimiz
inşallah mutlu oluruz canım ama biz hep bi korku ile yaşayacağımız için işimiz daha zor inan ki tam tevekkül edip rahatlamak istiyorum ama nasılsa bi ses ya şöyle olursa ya böyle olursa diye kafamı yiyip bitiriyor

inşallah mutlu oluruz canım ama biz hep bi korku ile yaşayacağımız için işimiz daha zor inan ki tam tevekkül edip rahatlamak istiyorum ama nasılsa bi ses ya şöyle olursa ya böyle olursa diye kafamı yiyip bitiriyor
günaydınlar. canım bizim o içimizdeki sesler hiç geçmeyecek sanırım.. korkunun ecele faydası yok ama, içimizdeki acabalarda bizi yiyp bitiryior sürekli... inşallah artık bizler için herşey güzel olur.

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Bu ay adetim epey gecikti. Söktürücü bildiğiniz bir kür/bitkisel çözüm var mı?

Back