- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 41
canım ben martta doğum yaptım.doktoruma sordum.kan sulandırıcıya gerek yok.dedi.doktorum perinatolog ayrıca.başka profa daha danıştım o da aynı şeyi söyledi.benim gen mthf. gen homozigotta olsa heterezigotta olsa gebelikte çok az bi risk oluşturur.buna bağlı olamaz dedi.sokaktaki kişilerin yarısında bu genler pozitif çıkar dedi.iki doktor.ben yine kendi doktoruma görüneceğim için kan sulandırıcı kullandırmıyor.doktorumada güveniyorum çünkü gebeliğimde yaşadığım bütün sıkıntıları doktorumun tecrübesiyle atlattım.promlemli geçti benim hamileliğim.aynı zamanda otopsi yaptırmıştık.onun sonucuna göre hareket edecez daha çıkmadı.kan sulandırıcılar o kadar masum ilaçlar değil doktorum başka komplikasyonlara sebebiyet verir diye kullandırmak istemiyor.bununla ilgili çalışmalar makaleler var ben okudum ikna oldum.
Canım eğer otopsiden bir şey çıkmazsa bence de tekrar gebelik düşündüğünde kan sulandırıcı ilaçları kullanmalısın. Sonuçta Nihanın da dediği gibi bizler bebeklerimizi kaybettik hiç sebepsiz. Sebepsiz de bu haftalarda bebek kaybedilmez. Ayrıca tekrar aynı şeyi yaşamayı göze alıyor musun? Bebeğimi kaybettiğimde yaşadığım üzüntü ve keder eminim ki o ilaçlardan daha fazlasını götürmüştür sağlığımdan. Ne kadar yan etkisi olursa olsun ben bu ilaçları kullanmaya razıyım. Ömrümden ömür çalacaklar da olsa bu ilaçları kullanacağım... İkinci bir yıkımı daha yaşamaktansa varsın yan etkileri olsun, ben bu ilaçları kullanmaya razıyım. Ayrıca 2 geninin heterozigot olması büyük risk bence. (Tabii ki Dr. değilim ama bu hastalığı çok araştırdım, yabancı makaleler bile okudum.) Madem bu değerlerin heterozigot olması çok anlam ifade etmiyorsa bu testleri neden yapıyorlar? Neden heterozigot yazıyorlar değerlerin yanına? Heterozigot olması onlam ifade etmiyorsa direk mutasyon yoktur yazsınlar o zaman...