Ah arkadasim ah.. Seninle tarihleri tam bi ay var bende oğlumu 30 ağustosta kaybettim. Oglumla yasit kişiler vardi bayramda.. Onlari izledim içim huzunlendi... Emeklerdi dedim... Hep böle düşündüm. Onlari aldim kucagima sevdim.. Düşündüm ki oğlum onlar kadar buyurdu dedim.. Sora eve gidnce agladim. Esim niye agluyosun dedi bende oğlum aklima geldi o çocukları görünce dedim... Oda üzülme dedi bak karnindakini düşün dedi esimde üzüldü. Ah be bayramda çok aciydi oglumsuz bayram geçirmek... Mezarina bile gidemedim. Gidemiyorum hamile olduğum içinCanim benim kiyamam..benimde 30 temmuzdu oglumu kaybettigim kara gün...icimde firtinalar kopuyor..hicbiyere sigamiyorum uzuntuden..
Sen ne zaman hazir hissedersen ozaman basla canim, erkende hamile kalsan gecte hamile kalsan degisen bisey olmuyor..sahsen ben hala oglumu cok ozluyorum, ister istemez hergun agliyorum..yeni hamileligimde hem fiziksel hem ruhsal zor geciyor..kucagimiza alinca degisiyormu biseyler bilmiyorum..
Hakkimizda hayirlisi, insallah rabbim en kisa zamanda yeniden bebek nasip etsin sana da..bu sefer sag salim kavusalim insallah
@arasimmmm
Ben hic birşey almiycam biliuormusun nihancim.. Bebeğimi kucagima aldiktan sora alicam insallah gorumcemle eşim gidip alicak. Ozensem de yapamiyorum beşik duruyor. Alistim. 30 ağustos.. İdari izinin olucak ama mezara gidemiycem. Küçük bi pasta alip mezara koyasim geliyor benim.geçen sene bu zamanlar gün sayıyordum herşeyi hazırdı yavrumunherşeyi kaldırıldı dolaplara konuldu, 1 sene geçecek neredeyse. ben ağustosta buralarda duramam, senesinde napıcam bilmiyorum çok zor..
Benimde yaklasti gunlerim 25 inde dogdu 30 unda melek oldu oglum 25 i dogum gunu hayatta olsa nasil kutlardik kim bilir 30 unu dusunmek istemiyorum 25 inde pastasini alip komsu cocuklara dagitmak istiyorumgeçen sene bu zamanlar gün sayıyordum herşeyi hazırdı yavrumunherşeyi kaldırıldı dolaplara konuldu, 1 sene geçecek neredeyse. ben ağustosta buralarda duramam, senesinde napıcam bilmiyorum çok zor..
Canim bende 25 temmuzda aldim oglumu kucagima 30 unda melek oldu dogum gununde pastasini alip kucuk cocuklari okan komsumuza goturcem onlar yesin en azindan elemden geldigince her dogum gununde pastasini alip cocuklRa yedirmeyi dusunuyorum Allah dovacak yavrularimiza omur versin onlari koruaun giden gelmiyor iste dua edip zamani gelince bizi kavustur mevlam demekten baska elden hic bif sey gelmiyorBen hic birşey almiycam biliuormusun nihancim.. Bebeğimi kucagima aldiktan sora alicam insallah gorumcemle eşim gidip alicak. Ozensem de yapamiyorum beşik duruyor. Alistim. 30 ağustos.. İdari izinin olucak ama mezara gidemiycem. Küçük bi pasta alip mezara koyasim geliyor benim.oğlum bunlari ye diyesin geliyor. Ama olmucak oğlumda kurduğum bütün hayalleri ikincisinde kuramiyorum. Hayal edemiyorum isde. Dogsun sora diyorum hep. Napabilirim ki
Evet canım malesef kimse anlamıyor bende kaç gündür iki gözüm iki Çeşme Ağlıyorum bayramdan etkilendim herhalde birde kimyasal gebelik yaşadım oda moralimi bozdu hatta görümcem bugün uzun uzun nutuk çekti aynı şeyleri yaşama ihtimalin var diye şimdi içime bir korku düştü içim öyle dar kiBayramda bende gittim o kadar kötü oldum ki anlatamam kıyamadım meleğimi orda bırakmaya hepimiz aynı duyguları aynı şeyleri yaşadık zaten eşimin yakınlarından birinin çocuğu olmuştu bebeği sevdim ama uzaktan sevmiştim sonra aldılar kucağıma verdiler cok kötü olduk eşimle gözlerim dolup sevdim bugüne kadar bebek almadım ki kucağımakimseye de demedim gebeyim diye cok üzüldüm ama. Istanbula gittik görümcemin yanına iki tane tuzu kuru konuştular durdular sürekli dünyanın sonu değil falan filan gene olur sudur budur cok üzüldüm sonra ben acı çekiyorum onlar sadece yorum yapıyor herkes gibi saçma saçma başına gelmeyen anlayamaz bizi umarım kimsenin başına da gelmez ama insanlar daha duyarlı olsalar keske
Aynı seyleri yaşıyoruz canım benim görümcemde bi arkadaşıyla salak salak konuştu aklı sıra bana teselli verecek önceliğin bebek olmamalı eşini bebek olunca dışlamamalısın sanki ben eşimi dışlıyorum öyle aptal aptal benim ne yaşadığımı bilmeden konuştular acımı yaşamamış biri böyle gereksiz konuşamaz bana ama önemsemedim dua ettim bol bol Rabbim onlara sakın gösterme diye yapacak bişeyim yok.Evet canım malesef kimse anlamıyor bende kaç gündür iki gözüm iki Çeşme Ağlıyorum bayramdan etkilendim herhalde birde kimyasal gebelik yaşadım oda moralimi bozdu hatta görümcem bugün uzun uzun nutuk çekti aynı şeyleri yaşama ihtimalin var diye şimdi içime bir korku düştü içim öyle dar ki
Evet haklısın Rabbim beterinden koruyordur belki bana diyor ki sen böyle üzüldükçe bebek falan durmaz karnında diyor Hayır insan derki bir kere oldu diye yine olacak diye bişey yok der teselli verir güya en kötüsüne hazırlıyor allah korusun olsa bile yapabilecek hiç birşeyim yok o kadar aciziz ki insan olarak allah ni dilerse o inşallah iyi şeyler dilemiŞtir biz yüreği yanan anneler içinAynı seyleri yaşıyoruz canım benim görümcemde bi arkadaşıyla salak salak konuştu aklı sıra bana teselli verecek önceliğin bebek olmamalı eşini bebek olunca dışlamamalısın sanki ben eşimi dışlıyorum öyle aptal aptal benim ne yaşadığımı bilmeden konuştular acımı yaşamamış biri böyle gereksiz konuşamaz bana ama önemsemedim dua ettim bol bol Rabbim onlara sakın gösterme diye yapacak bişeyim yok.
Canım ya herkes sanki uzman doktor nerden biliyormuş aynı şeyleri yaşayacağını cok kızıyorum böyle insanlara olsada herşey Allah tan elimizden birsey gelmediğini gördük Rabbim bizi beterinden koruyordur belki de bilemeyiz ki biz
Boşver canım böyle gereksiz insanları sözlerine de takılma lütfen bizim acımız bize yeter zaten bana tutmuş arkadaşıyla beraber iyiki eşini boşamadın bak yine birliktesiniz muhabbeti yapıyo bende hiç uzatmadım gereksiz bi muhabbet olur diyo ki işte ben doğum yaptığımda cok korkarak gelmiş annesi cok kötü olursa diye ama annesi gayet iyi relaks mış onları anlatıyo bari benim yanımda deme bari dediğim gibi bizim acımız bize yeter başkalarıyla uğraşmak gereksiz geliyor banaEvet haklısın Rabbim beterinden koruyordur belki bana diyor ki sen böyle üzüldükçe bebek falan durmaz karnında diyor Hayır insan derki bir kere oldu diye yine olacak diye bişey yok der teselli verir güya en kötüsüne hazırlıyor allah korusun olsa bile yapabilecek hiç birşeyim yok o kadar aciziz ki insan olarak allah ni dilerse o inşallah iyi şeyler dilemiŞtir biz yüreği yanan anneler için
Olsa bile yapacak bişeyimiz yok ki ben hamileyim ama önceki gibi ne midem bulanıyo ne kusuyorum bi kokulara karşı hassasiyetim var acaba diyorum bişey mi oldu demekten kendimi alamıyorum ama olsa bile herşey Allah tan yapacak bişeyimiz yokEvet haklısın Rabbim beterinden koruyordur belki bana diyor ki sen böyle üzüldükçe bebek falan durmaz karnında diyor Hayır insan derki bir kere oldu diye yine olacak diye bişey yok der teselli verir güya en kötüsüne hazırlıyor allah korusun olsa bile yapabilecek hiç birşeyim yok o kadar aciziz ki insan olarak allah ni dilerse o inşallah iyi şeyler dilemiŞtir biz yüreği yanan anneler için
Canm bi arkadasm benden 1 gün önce evlendi.7.8 ay hamile kalamadı sonra kimyasal gebelik yaşadı.3.5 ay sonra da tekrar hamile kaldı ve sorunsuz çocuğunu kucağına aldı.su anda cocugu 1.5 yaşlarında falan.seni bos yere korkutuyorlarEvet canım malesef kimse anlamıyor bende kaç gündür iki gözüm iki Çeşme Ağlıyorum bayramdan etkilendim herhalde birde kimyasal gebelik yaşadım oda moralimi bozdu hatta görümcem bugün uzun uzun nutuk çekti aynı şeyleri yaşama ihtimalin var diye şimdi içime bir korku düştü içim öyle dar ki
Canım ne güzel yazmışsın tamda düşündüklerimiz yüreğine sağlık eminim dediğin gibi mükafatı cok güzel olacakGuya yurt dışına ratile geldim.ama bakın bu saatte buraya yaziyorum.disarda gezdikce hep hamile ve yani dogan bebekler görüyorum.aglamamak icinnzor turuyorum kendimi.ve icimde öyle bi boşluk var ki...bir an önce bu boşluğun kapanmasını istiyorum.ve hep dua ediyorum baska hicbirsey gelmiyo elimden ve hicbirseye gücümün yetmedigini ve ne kadar aciz oldugumuzu farkediyorum.ins Rabbim bu hüznümü öteki tarafta sevince dönüştürür diyorum.Herkesin evladını cennetlik olamaz ama ben eminim kizimdan kesin iyi bi yerde diyorum.ve bu dünyada yasayamadigim haysl ettiklerimi su anda aglayarak dusunmemin karşılığını almayı umuyorum.çünkü yaşadığımız cok zor bi durum hem de cok cok zor.baska anneler dogumundan bahsederken ben yutkunuyorum.hamile gorunce ic cekiyorum.diger anneler sorunsuz bebegini kucağına alip eve dönüyor ve yine de lohusa deprasyonu geciriyo.peki biz boş beşiği görüp ne gecirelim acaba.diger anneler sütü artsın diye biseyler yiyo ama biz sütümüz kurusun diye ilac ictik.diger anneler babasi bebege bakmiyo diye soylenirken biz kocalarimizin baska bebegi sevmesine ve bakmasına kiriliyoruz ve üzülüyoruz.diger anneler bebek kiyafetleri yikamaktan usanip soyleniyorken biz evdeki bebek tulumlarina o minnacık zibinlara bakıp saatlerce ağlıyoruz.kimse bilmez icimizde ne fırtınalar koptuğunu.herkese göre basit gelebilir ama bwnim icimde derin bir yara.her yerde hamile....her yerde bebek.... her yerde bebegim....her yerde kızım....her yerde acı....her yerde hüzün....her yerde gözyaşı...heryerde hayallerim....ve her yerde yasanmamisliklarim....eger Rabbim boyle zor bir imtihan vermisse elbette mükafatı da fazladır deyip her an her zaman dua ediyorum iste...tek elimden gelen bu.
Canim kaderden otesi hos belkilerle kendinizi uzmeyin bak ben 39. Haftamda dogum yaptim 3.5 kilo dogdu oglum hic bi sey yoktu basta sonra dogarken su yutmus denildi buda enfeksiyona neden olmus kuvezde 5 gun tedavisi yapildi enfeksiyon dusuyodu ama gel gorki 5 gun aniden kalbi duruyor oglumun. Drlar basinda tedavi altinda okucak varsa Altin kafesede koysak nafile ... Allah alimamizi istemedi belkide diyorum alucakti bizden biz melekleri ivin secilmis annwleriz.. aylarca yillarca bakip buyutup alisip kaybedenlerde var Allah beterinden korusun. Ne acimizin tekrarini gostersin ne de bu gunumuzu aratacak baaka acilar versin. Du edip teslim olmaktan baska elimuzden hic bi sey gelmez. Keske gelsede yavrularimizi geri getirsek ama artik tek dilegim Allahim dogacak yavruma saglik omur ver onu buyutup guzel gunlerini gormeyi nasip et bize acisini gosterme bize diyorum. Vakti gelincede beni cennetindeki kuzuma kavustur duyorum. Allah hepimize saglikli omurlu evlatlar nasip etsin.... vakti gelincede meleklerimize kavusalim insallahNasip kısmet bu islet.biz elimizden geleni yapacağız sonuc Rabbime kalmış.Ben evladm olmasını cok istedim ben kızımı cok sevdim ama bi kez kucağıma bile alamadm.kendi mi o kadar kırılmış o kadar caresiz vevaciz hissediyorum ki..sadece Rabbim bunu takdir etti diyorum.dileseydi 3 5 saat erken hastaneye gider ve bi sekilde biseyler bahane olur ve o bebek sağlıklı dogardi.Demek ki böyle olması gerekiyordu.ve ben yarm saat erken gitsem belki kızım yasayacaktı.ya da 10 dakika gec gitsem bebegimimin kalbi tamamen duracak ve ben normal dogum yapacaktm sezaryan olmayacaktm.ya da biraz daha gec kalsam rahmim bile alınma ihtimali varmış.bazen bari normalolsaydi
bende pasta almak istiyorumi nasıl güzel pasta alır kutlardık kimbilir. özene bözene. ilk doğumgünleri olacaktı ...sen yarılamışsın hatta yarıyı geçmişsin zelalcim. maşallah. darısı bizlere . ALLAH karnımızdakilere sağlık uzun ömür versin inşallah.Benimde yaklasti gunlerim 25 inde dogdu 30 unda melek oldu oglum 25 i dogum gunu hayatta olsa nasil kutlardik kim bilir 30 unu dusunmek istemiyorum 25 inde pastasini alip komsu cocuklara dagitmak istiyorumbayramda bende gittim ogluma cok kotu oldum kasiklarima sanci girdi esim kizdi biraz karnindakini dusu betin benzin gitti diye ama elde degil iste... Allah dogacak evlatlarimizi korusun onlari bagislasin bizlere
ben hala hiç bebek kucağıma alamadım. bayramda iki tane bebek gördüm yeni doğmuş. sadece annelerine hayırlı olsun diyebildim o kadar. zaten ilk önce mezarlıpğa gittiğim için çok kötüydüm o gün. yüzümden düşen bin parçaydı, kimse bişi diyemedi bana .Bayramda bende gittim o kadar kötü oldum ki anlatamam kıyamadım meleğimi orda bırakmaya hepimiz aynı duyguları aynı şeyleri yaşadık zaten eşimin yakınlarından birinin çocuğu olmuştu bebeği sevdim ama uzaktan sevmiştim sonra aldılar kucağıma verdiler cok kötü olduk eşimle gözlerim dolup sevdim bugüne kadar bebek almadım ki kucağımakimseye de demedim gebeyim diye cok üzüldüm ama. Istanbula gittik görümcemin yanına iki tane tuzu kuru konuştular durdular sürekli dünyanın sonu değil falan filan gene olur sudur budur cok üzüldüm sonra ben acı çekiyorum onlar sadece yorum yapıyor herkes gibi saçma saçma başına gelmeyen anlayamaz bizi umarım kimsenin başına da gelmez ama insanlar daha duyarlı olsalar keske
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?