Katılıyorum sezaryen zorunluluk halinde uygulanmalı .Yahu hanımlar.. hala bir kısmınız nasıl bu kadar cahil anlamıyorum. Normal doğum denilen şey vajinal doğumdur. elbette ki anne veya bebek için bir sakınca yoksa zaten her düzgün doktor bunu önerir. sezeryan ise abdominal doğumdur. bu da annenin veya bebeğin sağlığını tehdit eden durumda yapılır. zevk değil tercih değil zorunluluktur. bunu sırf acıdan korktuğu için tercih eden kadının da buna müsade eden doktorun da aklına şaşarım. artık bir dolu doğum çeşidi var acıdan korkan için. suda doğum, epidural vs.. ama sezeryan bir tercih değil, zorunluluktur. elbette ki sakıncaları var ama bir çok kadın ancak sezeryan sayesinde çatlayıp ölmüyor veya çocuk sahibi olabiliyor. konu hangisinin doğal vs. olduğu değil hangisinin bireye uygun olduğudur.
Bende sezeryanla doğum yaptım, mecburduk, ki sezeryan aslında kolay göze alınabilecek bir operasyon değil, sancı çekmiyorsunuz belki ama doğum sonrası zorlukları var.Katılıyorum sezaryen zorunluluk halinde uygulanmalı .
Bende normal doğum yaptım buda benim elimde değildi gidişata bağlı bi durum ayrıca ikinciye sezaryen olmayacağımın garantisinide kimse veremez, boşuna geniş geniş konuşup doğum yapanların canını sıkıyorlar işte normal doğurmayı ayrıcalık olarak gösteriyolar bu duruma gıcığım.Bende sezeryanla doğum yaptım, mecburduk, ki sezeryan aslında kolay göze alınabilecek bir operasyon değil, sancı çekmiyorsunuz belki ama doğum sonrası zorlukları var.
Normal doğum yapamamak benim suçum değildi
Benim bebeğim ters olduğu halde bana bunu dediler hatta baskı bile yaptılar desem yeri biliyo musun sancıyla bebek dönermiş ben acele etmişim gözüm korkmuş sancıdan ki ben adet sancılarım yüzünden hepha ha canım normal doğurabilen normal doğursun elbette,
doğuramayan da kendini kötü hissetmesin benim derdim bu.
he ben takıyor muyum takmıyorum, doktorum bana sen normal doğum yapamazsın dedikten sonra "aaaa ayşenin gelin normal doğum yapmış kilolu bebeği, sen neden doğuramadın ki" diyenlere gülüp geçiyorum, ama gülüp geçmeyip kendini ve bebeğini hayati tehlikeye sokanların haberlerini de acı şekilde almaya devam ediyoruz...
Ha hay yok canım hepsi ona tabi ki bağlanamaz:) ama bu ihtimal de varmış.Ya yok oyle bırsey :)
80 mılyon nufuslu ulkenın 70 mılyonunun totosunda hemoroıd bagırsagında sorun mıdesınde problem vardır
hepsı mı sezeryan
Kadının karnı yarık ve iç organları dışarıda. Arabaya nasıl taşıyacaklardı, arabada nasıl gidecekti? Beklemekten daha kötü olurdu kadını arabaya bindirmek.Demekki sadece turkiye gecikmiyor ambulans her neyse araba yokmuymus esinin dostunun vseyri o kadar beklenrmi ayyyyyy
Bu gercek mi..bende hep duydum bunuNormal doğum yapmış biri olarak ablan doğru söylemiş.
Vücut kendisini yeniliyor.
Çoğu kadındoğum uzmanının eşleri 40 yaşında doğum yapar vücut kendini yenilesin diye
Kuvvetle muhtemel ondan:)Bu gercek mi..bende hep duydum bunu
Nitekim dogumda
n sonra sivilcem cikmadi hic mesela
ondan mi yani :)
ben dogumdan hemen sonra okadar hapsurdum ve oksurdumkıBen bu haberi daha öncede okumuştum yine aynı bu kadındı o haberdede peş peşe iki üç kez hapşırmış hapsırdığı esnada dikişleri patlamış o zaman bu şekilde okumuştum.
Durup dururken dikişlerin patlayıp bağırsakların fırlaması mantıksız geliyor ama hapsırma esnasında olabilitesi var.
ben dogumdan hemen sonra okadar hapsurdum ve oksurdumkı
acıyordu doktora sordum bırsey olurmu cok zorlanıyorum tutmaya calısıyorum dıye
hıııccc bısey olmaz asırı derecede buyuk darbeye maruz kalmadıgın surece veya cok agır bırsey kaldırmadıgın surece dedı
zaten bunları yapman mumkun de olmuyor :)
oyuzden bu kadınınkı hapsuruk falan degıl baska bırsey bu ya doktor hatası ya kadının buyuk bı hatası var