Sezaryen sonrası olabilecek en kötü şey!

Başımdan ikiside geçti sezeryan kolay mi ki

Büyük konuşmak istemem de paşa paşa yatıp sezaryan olurum hamile kalırsam. Şimdi normal doğum yapıp da dikişsiz kesisiz olan çok az. Vajinasında 30 dikişi olan arkadaşım var insan işi mi?? Doğuran doğursun tabi ama herkes bir değil kıyas yapılacak konu değil.

Normal doğum anne için her zaman daha kolaydır. Doğal olan odur çünkü.
Ama sezaryen bebek için en iyisidir. Sıkıntıyı anne çekse de bebekte komplikasyon olma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Bebek icin en iyisi degidir. En basit vajinadan gecerken bebek belirli bakterileri aliyor ve bu bagisikligini güclendiriyor. Sezeryan bebeklerde bundan dolayi cok daha fazla alerrjiler görülür. Ayni sekilde sezeryan sonrasi süt daha zor geliyor ve böyle bircok sey. Yani sezeryan her zaman daha iyi degil.

Dikmemişler teğel yapmışlar ki açılmış dikişler

Oyle diyenlere pek kulak asmamak lazim. Dogum sancisi goreceli birsey, herkesin agri kaldirma kapasitesine gore degisir, bedenin yapisina gore degisir.. Ben sanci odasinda iken orada, malum SSK hastanesi, odada en az 15 kadin vardi, bir tanesi 24 saattir sanci ceke ceke bagira bagira dolaniyordu ortalikta, digerleri sessizdi, ben ilkinde hic sancisiz dogum yaptim desem yalan soylemis olmam, o derece yani.. Patlayan su kasilmalarin siddetini azaltip her kasilmada su salarak acilmayi sagladigi icin sanci duymani engelliyormus, benim basima gelen o. Ama 24 saat sonra su kalmadiginda dogum zora giriyor diye ben hemsireyi uyarmistim, "23 saat oldu, bende sanci filan yok" diyerek, onlar da bir igne yapti, butun dikkatimi sanciya verdim de azicik hissederek 20 dakika icinde doguma girdim. Ikincisinde once sanci basladigi icin iki saat araliklarla gelip giden sancim oldu, o bile kayda deger birsey degildi. Herkes ayni yasamiyor normal dogumu. Tarlada kendi kendine doguran, tuvalette ikinirken doguruveren kadin var.

Bu arada bebegini kabettigine de cok uzuldum, Allah kimseye boyle aci yasatmasin. Teyzemin kizinin ilk bebegi dogumda olu dogmustu, yasadigi travmayi anlatamam. Ama sonradan iki oglu, iki kizi oldu, hepsi normal dogum, hepsi de cok saglikli, buyuduler, evlendiler bile, torunlari var. Darisi basina..

Normali de normal mi yapiyorlar sanki suni sancı verip kesik atiyorlar. Sezeryan bi tane hem de spinal anesteziyle olursa süper.
Bu olay garip geldi sezeryan doğum yapmis biri olarak.
Hemen iyilestim sütümde geldi gerçekten sezeryan doğurmak çok rahattı.

Biz burada kimseye "aa, herkes normal dogururken sen neden sezeryan oldun" demiyoruz. Sezeryan bir mecburiyettir, tercih degildir diyoruz. Hakikatten ikisi arasindaki fark anlasilmiyor mu?

Bizim zamanimizda dogum icin randevu sadece normal dogum yapamayacagi rutin kontrollerde anlasilan kadinlara verilirdi. Bakiyorum simdi herkesler doguma randevu ile gidiyor, normal veya sezeryan.. Normal, vadesi beklendiginde gelen dogumun adi "acil dogum" olmus.. Yav, 20 sene sonra Turkiye'de hastanelerin geldigi yer bu mu sahiden? Insani korkutuyorsunuz.

Ne güzel anlatmışsın,hamile kalırsam eğer senin bu yazdiğini hergün okuyacağım inan:) insanı rahatlatıyor. İşte bizim milletimiz böyle insanın anca gözünü korkutur.Evlendiğimdede çok kötü senaryolar duyuyordum evliliktende korkuyordum aynen böyle.
Ben bebeğimi karnımda çok büyümeden kaybettim, doğum esnasında kaybetmek elbette daha acıdır ama aynen dediğin gibi bende çok üzülmüştüm. Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim çok sağol

kaldıı ki sezaryen olma zorunluluğu varsa bile anne bebek dostu sezaryen diye bir şey var.
kasılmalar ve doğum başladıktan sonra sezaryene alınıyor.
mesela bebek makat geliştir, plesante previa vardır filan.
randevu nedir ya?
acil sezaryen de mesela plasenta dekolmanı olur, onda hiç düşünmeden alırlar sezaryene.

Sen de sagol canim, korkacak birsey yok.. Dunya nufusu 6 milyar, hepimizi bir kadin dogurmus, hatta bir tane ile kalmamis, kardes de dogurmus. Dogum o kadar korkunc olsa idi birinciyi yapan ikinciyi asla yapmaz, herkes tek kardes olurdu, degil mi.. Hele burada benim yasimin biraz ustundeki, benden onceki kusagin buyuk cogunlugu 7-12 kardes.. Savas ve buhran senelerinde iyice azalan nufusu yukseltmek kadinlara dusmus, dogurabilen durmadan dogurup acigi kapatmaya calismis.. "BAby Boomers"lar diyorlar onlara bugun..

Sezeryanda da genellememek lazım, bende sezeryanla doğdum 44 yıl önce, ki o zamanlar sezeryan çok daha zor bir işlemmiş, çok şükür hiçbir sağlık sorunu yaşamadım bugüne kadar, kızımda sezeryanla doğdu, onda da şimdilik bir sağlık problemi yok, ilerde babasından dolayı kalıtsal alerji sorunları yaşarsa bilemem ama maalesef alerji olursa da sorumlusu babası zira adam ayaklı alerji mıknatısı.
Doğum yaptığım anda da sütüm geldi tabiri caizse tazyikli Çeşme gibiydim

Yine de sezeryana en iyisi bu diyemem, anne ve Bebek için en iyisi, en sağlıklısının kararını doktor vermeli çünkü ama bebek ya da anne sütüyle ilgili kısım kesinlikle hem beslenme hemde bünyeyle alakalı.

Ben de çok ilginç bir şey okuyacağım sandım. Dikiş açılmasına çok rastladım. Bana ilginç gelen şey, bunun evde yaşanmış olması. Olay nerede geçiyor bilmiyorum da, sezaryen hataları burada 3 gece hastanede tutulur. Bir sorun varsa bu süre içinde, hastane içinde yaşanıyor zaten. Ne var ne yok, belli oluyor. 3 gün içinde dikişlerin tutup tutmadığı belli oluypr, o saatten sonra patlama da olmuyor. Bu kadın çok erken mi taburcu olmuş anlamadım. Sanki ameliyattan sonra eve gönderilmiş gibi.

Bu arada, konu sezeryan mı, normal mi'ye dönmüş galiba. Ona da yazmasam olmaz. Vajinal doğum, anne için de bebek için de her zaman daha sağlıklısıdır. Sezaryen, normal doğumun uygulanamayacağı durumlarda bir cerrahi müdahale olarak kullanılır. Gelişmiş ülkelerde böyle. Ama Türkiye'de galiba kadınların yarısı sezaryen oluyor. Doktorlar bunu tercih olarak kullanıyorlar galiba, bir de bir sürü bahane bulunuyor sezaryene. "Çatı darlığı" denen şey de en popüleri. :) Ben Abd'de yaşıyorum, burada böyle bahaneler yok mesela. Sezaryen sebepleri bellidir.

Yaa ülke ne halde dünya da neler oluyo biz hala sezeryan normal doğumu tartışıyoruz..Bize ne ? Kim nasıl dogurursa dogursun..İsteyen anne sütü versin isteyen mama versin..Önemli olan doğumdan snra olan annelik sorumluluğu..
Ben anne sütü verdim deyip gocunurken 7 -8 aylıktan itibaren tv karşısında bebek büyüten annelerde var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…