Büyük konuşmak istemem de paşa paşa yatıp sezaryan olurum hamile kalırsam. Şimdi normal doğum yapıp da dikişsiz kesisiz olan çok az. Vajinasında 30 dikişi olan arkadaşım var insan işi mi?? Doğuran doğursun tabi ama herkes bir değil kıyas yapılacak konu değil.ha ha canım normal doğurabilen normal doğursun elbette,
doğuramayan da kendini kötü hissetmesin benim derdim bu.
he ben takıyor muyum takmıyorum, doktorum bana sen normal doğum yapamazsın dedikten sonra "aaaa ayşenin gelin normal doğum yapmış kilolu bebeği, sen neden doğuramadın ki" diyenlere gülüp geçiyorum, ama gülüp geçmeyip kendini ve bebeğini hayati tehlikeye sokanların haberlerini de acı şekilde almaya devam ediyoruz...
Normal doğum anne için her zaman daha kolaydır. Doğal olan odur çünkü.
Ama sezaryen bebek için en iyisidir. Sıkıntıyı anne çekse de bebekte komplikasyon olma ihtimali yok denecek kadar azdır.
ha ha canım normal doğurabilen normal doğursun elbette,
he ben takıyor muyum takmıyorum, doktorum bana sen normal doğum yapamazsın dedikten sonra "aaaa ayşenin gelin normal doğum yapmış kilolu bebeği, sen neden doğuramadın ki" diyenlere gülüp geçiyorum, ama gülüp geçmeyip kendini ve bebeğini hayati tehlikeye sokanların haberlerini de acı şekilde almaya devam ediyoruz...
ha ha canım normal doğurabilen normal doğursun elbette,
Dikmemişler teğel yapmışlar ki açılmış dikişlerAnne adayı kızını sezaryenle dünyaya getirdikten sonra olabilecek en kötü şey başına geldi...
Eki Görüntüle 1826705
- Ayağa kalktığı anda karnındaki dikişler patlayan Sam'in bağırsakları bir anda dışarı fırladı. Bağırsaklarını dağılmaması için kendi eliyle tutmak zorunda kalan anne acilen hastaneye kaldırıldı.
Annenin karnına 20 dikiş atıldı ve durumunun iyi olduğu belirtilti.
- Hastane konuyla ilgili aileden özür dilerken geçirdiği travmanın etkilerini hala tam olarak atlatamayan Sam, "Aşağı baktığımda bağırsaklarımın sarktığını gördüm. Hemen eşime seslendim ve bir daha bağırsaklarıma bakmaya cesaret edemeden ambulansın gelmesini bekledim" dedi.
http://www.milliyet.com.tr/sezaryen...-pembenar-galeri-dogumsonrasi-2062343/?PAGE=5
Evde yatar vaziyette 40 dakika ambulans bekleyen kadın sonunda eski sağlığına kavuşmuş- Eki Görüntüle 1826707
Oyle diyenlere pek kulak asmamak lazim. Dogum sancisi goreceli birsey, herkesin agri kaldirma kapasitesine gore degisir, bedenin yapisina gore degisir.. Ben sanci odasinda iken orada, malum SSK hastanesi, odada en az 15 kadin vardi, bir tanesi 24 saattir sanci ceke ceke bagira bagira dolaniyordu ortalikta, digerleri sessizdi, ben ilkinde hic sancisiz dogum yaptim desem yalan soylemis olmam, o derece yani.. Patlayan su kasilmalarin siddetini azaltip her kasilmada su salarak acilmayi sagladigi icin sanci duymani engelliyormus, benim basima gelen o. Ama 24 saat sonra su kalmadiginda dogum zora giriyor diye ben hemsireyi uyarmistim, "23 saat oldu, bende sanci filan yok" diyerek, onlar da bir igne yapti, butun dikkatimi sanciya verdim de azicik hissederek 20 dakika icinde doguma girdim. Ikincisinde once sanci basladigi icin iki saat araliklarla gelip giden sancim oldu, o bile kayda deger birsey degildi. Herkes ayni yasamiyor normal dogumu. Tarlada kendi kendine doguran, tuvalette ikinirken doguruveren kadin var.Yok canım doğumun ta kendisine söylüyorlardı. Bu çektiklerin
Doğum sancısının yanında ne ki vs. Gibi laflar çok duydum hep.
Oyüzden kendimi bildim bileli normal doğum yapamam diyorum acisini bilmediğim halde büyük korkularım var.
Ne güzel anlatmışsın,hamile kalırsam eğer senin bu yazdiğini hergün okuyacağım inan:) insanı rahatlatıyor. İşte bizim milletimiz böyle insanın anca gözünü korkutur.Evlendiğimdede çok kötü senaryolar duyuyordum evliliktende korkuyordum aynen böyle.Oyle diyenlere pek kulak asmamak lazim. Dogum sancisi goreceli birsey, herkesin agri kaldirma kapasitesine gore degisir, bedenin yapisina gore degisir.. Ben sanci odasinda iken orada, malum SSK hastanesi, odada en az 15 kadin vardi, bir tanesi 24 saattir sanci ceke ceke bagira bagira dolaniyordu ortalikta, digerleri sessizdi, ben ilkinde hic sancisiz dogum yaptim desem yalan soylemis olmam, o derece yani.. Patlayan su kasilmalarin siddetini azaltip her kasilmada su salarak acilmayi sagladigi icin sanci duymani engelliyormus, benim basima gelen o. Ama 24 saat sonra su kalmadiginda dogum zora giriyor diye ben hemsireyi uyarmistim, "23 saat oldu, bende sanci filan yok" diyerek, onlar da bir igne yapti, butun dikkatimi sanciya verdim de azicik hissederek 20 dakika icinde doguma girdim. Ikincisinde once sanci basladigi icin iki saat araliklarla gelip giden sancim oldu, o bile kayda deger birsey degildi. Herkes ayni yasamiyor normal dogumu. Tarlada kendi kendine doguran, tuvalette ikinirken doguruveren kadin var.
Bu arada bebegini kabettigine de cok uzuldum, Allah kimseye boyle aci yasatmasin. Teyzemin kizinin ilk bebegi dogumda olu dogmustu, yasadigi travmayi anlatamam. Ama sonradan iki oglu, iki kizi oldu, hepsi normal dogum, hepsi de cok saglikli, buyuduler, evlendiler bile, torunlari var. Darisi basina..
kaldıı ki sezaryen olma zorunluluğu varsa bile anne bebek dostu sezaryen diye bir şey var.Biz burada kimseye "aa, herkes normal dogururken sen neden sezeryan oldun" demiyoruz. Sezeryan bir mecburiyettir, tercih degildir diyoruz. Hakikatten ikisi arasindaki fark anlasilmiyor mu?
Bizim zamanimizda dogum icin randevu sadece normal dogum yapamayacagi rutin kontrollerde anlasilan kadinlara verilirdi. Bakiyorum simdi herkesler doguma randevu ile gidiyor, normal veya sezeryan.. Normal, vadesi beklendiginde gelen dogumun adi "acil dogum" olmus..Yav, 20 sene sonra Turkiye'de hastanelerin geldigi yer bu mu sahiden? Insani korkutuyorsunuz.
Sen de sagol canim, korkacak birsey yok.. Dunya nufusu 6 milyar, hepimizi bir kadin dogurmus, hatta bir tane ile kalmamis, kardes de dogurmus. Dogum o kadar korkunc olsa idi birinciyi yapan ikinciyi asla yapmaz, herkes tek kardes olurdu, degil mi.. Hele burada benim yasimin biraz ustundeki, benden onceki kusagin buyuk cogunlugu 7-12 kardes.. Savas ve buhran senelerinde iyice azalan nufusu yukseltmek kadinlara dusmus, dogurabilen durmadan dogurup acigi kapatmaya calismis..Ne güzel anlatmışsın,hamile kalırsam eğer senin bu yazdiğini hergün okuyacağım inan:) insanı rahatlatıyor. İşte bizim milletimiz böyle insanın anca gözünü korkutur.Evlendiğimdede çok kötü senaryolar duyuyordum evliliktende korkuyordum aynen böyle.
Ben bebeğimi karnımda çok büyümeden kaybettim, doğum esnasında kaybetmek elbette daha acıdır ama aynen dediğin gibi bende çok üzülmüştüm. Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim çok sağol
Bebek icin en iyisi degidir. En basit vajinadan gecerken bebek belirli bakterileri aliyor ve bu bagisikligini güclendiriyor. Sezeryan bebeklerde bundan dolayi cok daha fazla alerrjiler görülür. Ayni sekilde sezeryan sonrasi süt daha zor geliyor ve böyle bircok sey. Yani sezeryan her zaman daha iyi degil.