Sezaryen sonrası olabilecek en kötü şey!

Normal doğumdan korkmuyorum ki ben zaten. Daha kolay diyorum. Ama benim tercihim olmaz.

Ben de 8.5 ayi geciremiyorum. Ikisi de oyle oldu.
Bebeklerin kafasi yumusacik oluyor. Annem beklememis bile zaten, iki uc gun eliyle ovalaya ovalaya duzeltmis benim kafayi..

sezeryan bebekte cıgerdekı suyu cıkarmasalar bebek saglıklı olmaz hepımızın bebegını normal dogum gıbı sezeryandada olması gerektıgı sekılde verdıler
:)
normaldede sezeryandada farkı yok ıkısındede cıgerı temızlıyorlar

iç dikiş diye bir şey yok mu ya? Nasıl yani o dikişli derinin hemen altında mı bağırsaklarımız var

ben ıyıkı sezeryan olmusum dıyenlerdenım
38 cm kıstım varmıs sag yumurtam komple alındı onuda temızledıler
ıyıkı normal dıye cok dıretmemısım doktoruma
dogumun ıkısıde zor ama normal dogumda daha kolay toparlanan sayısı daha fazla tabı
sans meselesı

Siz neden konuyla alakası yokken normalle sezeryanı kıyas ettiniz?

Sezeryan oldunuz sanırım doğumdan sonra normal doğum yapanlar sizi eleştirdi mi " sen de soğum mu yaptın " gibilerinden?

Ben kıyastan nefret ederim. Kimseyle sümük yarıştırmak istemiyorum bana göre değil ama bir arkadaşım sezeryan olacak daha benimkinin nasıl olacağı brlli değilken sen normal doğurursan çatlarım kıskançlıktan diyor... Söylemiyorum ama şimdiden beni bir sinir basıyor o böyle söyleyince

Çok gereksiz değil mi doğumların kıyas esilmesi? En önemli şey bebeğin ve bizim sağlığımız değil mi neden acıları yarıştırıyoruz?

Tırstım vallahi doğum falan Ben hamile kalınca hele bunlar nekiii sen bir doğur hele vs salak salak konuşmalar yüzünden bunalıma girmiştim. Nitekim kaybettim çocuğumu ama çevremizdeki insanların boş lafları normal doğum yapmamaya bir sebep yani.

Ay inanmiyorum Saraylim, bende ilk bebegimi sezeryanla 2.5 kilo ikinciyi normal dogum 3.7 kilo dogurdum. ne tesadüf.

Ayrica fikrimide yazayim suraya. Heriki dogumuda yapmis bir anne olarak, tavsiyem tabiki normal dogum

doğamızda varsa demek :)

canım ben doktorun söylediğine bakarım, diğer tüm alanlarda(gerçekte veya sanalda) yaptığım yorumlar muhabbet olsun diyedir. doktorum normal doğur derse tamam derim, sezeryan ol derse tamam derim.

elbette doktorumu çok araştırarak seçtim, ondan sonrasında ise her şeyi ona bırakıyorum.

yanlıs anladınız sanırım arkadas kıyas etmedı
en bastan yorumları tekrar okuyun bence :)

O cevrendekiler dogumun kendisinden bahsetmemislerdir. Boyle laflari ben de cok duydum. Orada bebegin bakimi filan kastedilir. Sen eger karninda iken sana dogal olarak verdigi ufak tefek rahatsizliklardan soz ettiysen onlar da dogur da ondan sonra gor bebek buyutmek neymis anlaminda soylemislerdir. Yani ne uyku kaliyor ne hayatinin eski duzeni, o bakimdan..

Çok şahane oldu bu haberi okuduğum.
Çocuğu tutabildiğim kadar tutayım bari artık içimde.

çok klişe olacak ama şöyle düşün.. ben ki, belki de şu forumdaki en zor doğumlardan birini yaşadım ama ikinciyi de yaptım o yüzden emin ol çok rahat geçecek, taş çatlasın bir gün sıkıntın olacak ama sonrasında bir şey yok.. Bakma sen bu kadın ya ağır kaldırmıştır, ya başka bir sorun vardır.. yani dantel ipliğiyle de dikmiyorlar hayırlı doğumlar olsun sana şimdiden..

Keşke yorum yaparken daha dikkatli olsak. Herşey yolundayken anne ve bebek için en iyisi normal doğumdur buna rağmen bebek için en iyisi sezaryen diye cümle kurmak yanlış olur. Acil bi durumda ilerlemeyen doğumda yada riskli gebelikte sezaryen hayat kurtarıcıdır. Sezaryen normal doğumun alternatifi değildir. Yeni anneler biraz araştırsınlar yorumlar maalesef yanlış bilgi içerebiliyor.

Açıkçası iki doktora gidiyorum, birisi sezaryen için en iyi doktor olarak tavsiye edilir, birisi de normal doğum için.
Sezaryeni destekleyen doktoru da dinledim, diğerini de. İkisi de inanılmaz mantıklı ve profesyonel çalışıyorlar, doulalar ile çalışıyorlar, yoga vb. meditasyonları kullanıyorlar...

Korku denemez aslında, illaki çıkacak çocuk sonsuza kadar kalamayacağına göre
Ama normal doğum demek, doğumun tüm riskleri almak demek.
Diğeri ise bilindik bir batın ameliyatı riski içeriyor. Üfh... Yine de zor ya :/

NOT:

office bu arada güzel temennilerin için teşekkür ederim, amin herkesin doğumu hayırlı olsun ^_^
Doğum deyince bi noktaya kilitleniyorum, eksik okuyorum, sanki için için tırsıyorum gibi gibi.. Ay ne desem yalan olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğumda önemli olan bebeğinle ve annenin sağlıklı bir şekilde bu Süreci tamamlaması sezeryan yada normal ikiside yorucu ve ayrı komplikasyonları olan Şeyler normal doğumda yorucu sezeryanda yorucu ben normal dogum Yaptım inanılmaz sancılarım oldu arkadasım sezeryan oldu dogum sonrası zorlandı yani ikiside küçümsenemez olay başka boyuta geçmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…