- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
Normal doğumdan korkmuyorum ki ben zaten. Daha kolay diyorum. Ama benim tercihim olmaz.Şimdiden gözünü korkutma sep.
Normal doğum candır.
Bende kavun gibi kafayla doğmuşum annemin kanaması olmuş sakat doğdum diye üzüntüden
Bende normal doğum yaptım ertesi gün normal hayatıma geri döndüm.
Doktor faktörü önemli bence
Ee tabi hangisinde stres yapmıyacaksan o önemli.Normal doğumdan korkmuyorum ki ben zaten. Daha kolay diyorum. Ama benim tercihim olmaz.
Ben de 8.5 ayi geciremiyorum. Ikisi de oyle oldu.Ucuz atlatmışsın o zaman. Bebeği görünce ödüm kopmuştu benim, salatalık gibi olmuş kafası. İki günlük değildi, rahat bir haftalık vardı. Bir arızası yoktur muhtemelen görmedim daha sonra ama yine de korkunçtu. Uzun kafalı bebek istemem ben. Depresyona girerim.
Böyle konuştuğuma bakma mecburi normal doğum yapcam muhtemelen öyle bişey olursa. Ailede erken doğmayan bebek yok. Ablamın iki çocuğuna da sezaryen dedi doktoru, ikisi de 8 aylık normal doğmak zorunda kaldılarben de 8.5 aylık doğmuşum.
Nasil cikartacaklar? Kuvozde kalacak birkac gun, oksijen verecekler. Oksijen az fazla kacarsa bebeklerde goz sinirlerini yakma tehlikesi olan bir madde, yani korluge sebep olabiliyor. Anne ile ilk bag kurulamayacak. Normal dogumda vajinayla temasta karsilastigi bakteriler sayesinde bagisiklik sistemi guclenmeyecek. Sezaryen her acidan risklidir, normal dogumun verdigi avantajlari saglamaz. Mecbur kalmadikca dusunulmemeli.
ha ha canım normal doğurabilen normal doğursun elbette,
doğuramayan da kendini kötü hissetmesin benim derdim bu.
he ben takıyor muyum takmıyorum, doktorum bana sen normal doğum yapamazsın dedikten sonra "aaaa ayşenin gelin normal doğum yapmış kilolu bebeği, sen neden doğuramadın ki" diyenlere gülüp geçiyorum, ama gülüp geçmeyip kendini ve bebeğini hayati tehlikeye sokanların haberlerini de acı şekilde almaya devam ediyoruz...
Ay inanmiyorum Saraylim, bende ilk bebegimi sezeryanla 2.5 kilo ikinciyi normal dogum 3.7 kilo dogurdum.Ben iki dogumumu da 25 sene oncesinin teknolojisi ile SSK hastanelerinde yaptim Turkiyede, ozelde bile degil.. Iki normal dogum, anestezisiz, hic birseysiz. Ilkinde zaten sanci bile baslamadi, dogum emareleri geldigi icin gittim hastaneye, 23 saat sonra suni sanci baslatilarak belli belirsiz bir sanci ile 2.5 kiloluk ilk bebegimi kucagima almistim, dogum esnasinda ebe bebegin boynuna 4 kat dolanmis kordonu acarken bana gosteriyordu bir yandan da sayarak..Ikincisi 3.7 kilo idi ve onda az biraz sanci cekmistim, ama hic abartilacak kadar degildi o da..
Amerikada da mumkun mertebe normal dogum yaptirtmaya ugrasiyorlar, dogru nefes alarak, dogru zamanda ikinarak vajinanin sismesini ve sezeryanin mecburiyete kalmasini onlemek icin durmadan anneyi yonlendiriyorlar dogum esnasinda..
Siz neden konuyla alakası yokken normalle sezeryanı kıyas ettiniz?
Sezeryan oldunuz sanırım doğumdan sonra normal doğum yapanlar sizi eleştirdi mi " sen de soğum mu yaptın " gibilerinden?
Ben kıyastan nefret ederim. Kimseyle sümük yarıştırmak istemiyorum bana göre değil ama bir arkadaşım sezeryan olacak daha benimkinin nasıl olacağı brlli değilken sen normal doğurursan çatlarım kıskançlıktan diyor... Söylemiyorum ama şimdiden beni bir sinir basıyor o böyle söyleyince
Çok gereksiz değil mi doğumların kıyas esilmesi? En önemli şey bebeğin ve bizim sağlığımız değil mi neden acıları yarıştırıyoruz?
Siz neden konuyla alakası yokken normalle sezeryanı kıyas ettiniz?
Sezeryan oldunuz sanırım doğumdan sonra normal doğum yapanlar sizi eleştirdi mi " sen de soğum mu yaptın " gibilerinden?
Ben kıyastan nefret ederim. Kimseyle sümük yarıştırmak istemiyorum bana göre değil ama bir arkadaşım sezeryan olacak daha benimkinin nasıl olacağı brlli değilken sen normal doğurursan çatlarım kıskançlıktan diyor... Söylemiyorum ama şimdiden beni bir sinir basıyor o böyle söyleyince
Çok gereksiz değil mi doğumların kıyas esilmesi? En önemli şey bebeğin ve bizim sağlığımız değil mi neden acıları yarıştırıyoruz?
O cevrendekiler dogumun kendisinden bahsetmemislerdir. Boyle laflari ben de cok duydum. Orada bebegin bakimi filan kastedilir. Sen eger karninda iken sana dogal olarak verdigi ufak tefek rahatsizliklardan soz ettiysen onlar da dogur da ondan sonra gor bebek buyutmek neymis anlaminda soylemislerdir. Yani ne uyku kaliyor ne hayatinin eski duzeni, o bakimdan..Tırstım vallahi doğum falanBen hamile kalınca hele bunlar nekiii sen bir doğur hele vs salak salak konuşmalar yüzünden bunalıma girmiştim. Nitekim kaybettim çocuğumu ama çevremizdeki insanların boş lafları normal doğum yapmamaya bir sebep yani.
Çok şahane oldu bu haberi okuduğum.
Çocuğu tutabildiğim kadar tutayım bari artık içimde.
çok klişe olacak ama şöyle düşün.. ben ki, belki de şu forumdaki en zor doğumlardan birini yaşadım ama ikinciyi de yaptımo yüzden emin ol çok rahat geçecek, taş çatlasın bir gün sıkıntın olacak ama sonrasında bir şey yok.. Bakma sen bu kadın ya ağır kaldırmıştır, ya başka bir sorun vardır.. yani dantel ipliğiyle de dikmiyorlar hayırlı doğumlar olsun sana şimdiden..