Pek birşey bilmiyorum bu konuda sadece gözlemlerine göre doğumdan sonra normal doğum yapan anne bebeğin daha az sorun yaşadığıdırÇıkarırlar ciğerindeki suyu saraylım. Sıkışmasın çocuğum oralarda.. Kıyamam ben.
Hayır normal doğum ne kadar rahat gerçekleşirse gerçekleşsin bebek travma yaşar. Komplikasyon olma ihtimali de çok fazladır. Kordon dolanması, oksijensiz kalma falan filan. Geçenki haberdeki gibi salak bir hemşireye de denk gelip sağlam çocukta hasar oluşmasına sebep olabiliriz. Risk almaya gerek yok. Sezaryen candır.
Nasil cikartacaklar? Kuvozde kalacak birkac gun, oksijen verecekler. Oksijen az fazla kacarsa bebeklerde goz sinirlerini yakma tehlikesi olan bir madde, yani korluge sebep olabiliyor. Anne ile ilk bag kurulamayacak. Normal dogumda vajinayla temasta karsilastigi bakteriler sayesinde bagisiklik sistemi guclenmeyecek. Sezaryen her acidan risklidir, normal dogumun verdigi avantajlari saglamaz. Mecbur kalmadikca dusunulmemeli.Çıkarırlar ciğerindeki suyu saraylım. Sıkışmasın çocuğum oralarda.. Kıyamam ben.
Nasil cikartacaklar? Kuvozde kalacak birkac gun, oksijen verecekler. Oksijen az fazla kacarsa bebeklerde goz sinirlerini yakma tehlikesi olan bir madde, yani korluge sebep olabiliyor. Anne ile ilk bag kurulamayacak. Normal dogumda vajinayla temasta karsilastigi bakteriler sayesinde bagisiklik sistemi guclenmeyecek. Sezaryen her acidan risklidir, normal dogumun verdigi avantajlari saglamaz. Mecbur kalmadikca dusunulmemeli.
evet TR de yaşadığımızı unutmamak gerek.
mesela çok güvendiğim doktorlar (Karatay hocam) mecbur sezeryansa bile doğum sancıları başlasın o şekilde hastaneye gidin diyorlar.
ama tabi bu kişiler Tr deki en iyi hastanelerde doğum yaptıkları için sakınca yok.
ben orta düzey bir özel hastanede yaptım doğumumu, acil sezeryan durumunda hastanede gece anestezi doktoru falan olmuyor, adamı uykusundan uyandırıp getiriyorlar, öyle adama spinal iğnesi kim vurdurur ki...
nitekim şartlara göre doğru-yanlış kolay-zor değişiyor.
Bir arkadaşımın doktoru öyle yaptı. Doğum sancıları başladı, hatta suyu geldi öyle aldılar ameliyata. En güzeli o sanırım.
Nasil cikartacaklar? Kuvozde kalacak birkac gun, oksijen verecekler. Oksijen az fazla kacarsa bebeklerde goz sinirlerini yakma tehlikesi olan bir madde, yani korluge sebep olabiliyor. Anne ile ilk bag kurulamayacak. Normal dogumda vajinayla temasta karsilastigi bakteriler sayesinde bagisiklik sistemi guclenmeyecek. Sezaryen her acidan risklidir, normal dogumun verdigi avantajlari saglamaz. Mecbur kalmadikca dusunulmemeli.
en güzeli o elbette eğer Amerikan hastanesinde doğum yapıyorsan ya da gece doğum ekibi hazır bir hastane ile anlaşmışsan.
Valla gayet sıradan bir hastaneydi aslında. Ama doktoru iyidi sanırım. Biraz daha fazla ücret ödemişlerdi sadece. O da oluversin.
Yav sezeryan dedigin resmenbir ameliyat.. Once derini, sonra icerdeki yaglari, sonra kasini 10-15 santim uzunlugunda kesiyorlar, en son da rahmi kesiyorlar. Cocugu aldiktan osnra once rahmi, sonra sirasiyal kaslari, yaglari, deriyi tek tek dikerek amliyatini tamamliyorlar. Mecbur kalmadikca boyle bir ameliyata gerek yok. Normal dogum o kadar da atla deve degil. Iki gunde normal hayatina donuyorsun, bebek travma filan da gecirmiyor, nerden cikartiyorsunuz boyle seyleri?O zaman sezaryenle doğan bütün bebeklerin kuvozde kalıyor olması gerekirdi. Bana hiç denk gelmedi. Mutlaka kalan da vardır ama çevremde olmadı. Demek ki düşük ihtimal.
Eşimin ablası doğum hemşiresi. İmkanın varsa sezaryen ol diyor. Doktorumla da konuştuk daha ortada fol da yumurta da yokken. Benim için problem değil sen ne istiyorsan o olur dedi.
Sezaryen artık lokal anestezi ile yapılıyor, ilk bağ kuruluyor bebekle. Eskisi gibi saatlerce ayılmayı beklemiyorsun ki.
canım şundan dolayı diyorum, benim kardeş acil sezeryana alındı, mesai saati sonrasında saat 7 falan,
doktoru hastanedeydi, ama diğer ekipler gitmişti,
anestezi hemşiresini zor buldular ki anestezi doktoru yoktu, bir de deneyimsiz bir hemşire, 3 kişi girdi doğuma.
ben planlı sezeryan oldum, bebek doktoru ve hemşiresi hariç doğumuma 5 kişi girdi. ki hasta bakıcıları falan saymıyorum.
ama acil doğum yapsaydım ne ile karşılaşırdım fikrim yok...
gündüz her şekilde yapılır da gece olursa baya sıkıntı yaşanır normal kalite yerlerde.
Yav sezeryan dedigin resmenbir ameliyat.. Once derini, sonra icerdeki yaglari, sonra kasini 10-15 santim uzunlugunda kesiyorlar, en son da rahmi kesiyorlar. Cocugu aldiktan osnra once rahmi, sonra sirasiyal kaslari, yaglari, deriyi tek tek dikerek amliyatini tamamliyorlar. Mecbur kalmadikca boyle bir ameliyata gerek yok. Normal dogum o kadar da atla deve degil. Iki gunde normal hayatina donuyorsun, bebek travma filan da gecirmiyor, nerden cikartiyorsunuz boyle seyleri?
Ben iki dogumumu da 25 sene oncesinin teknolojisi ile SSK hastanelerinde yaptim Turkiyede, ozelde bile degil.. Iki normal dogum, anestezisiz, hic birseysiz. Ilkinde zaten sanci bile baslamadi, dogum emareleri geldigi icin gittim hastaneye, 23 saat sonra suni sanci baslatilarak belli belirsiz bir sanci ile 2.5 kiloluk ilk bebegimi kucagima almistim, dogum esnasinda ebe bebegin boynuna 4 kat dolanmis kordonu acarken bana gosteriyordu bir yandan da sayarak..yok Saraylım ya, ben 2 doğum yaptım, 2 tane de kardeşim yaptı hiç kuvöz de kalmadı bebişler.. inan bana bu ülkede normal yapmayı düşünmek ciddi cesaret.. Sen Amerika ile kıyaslama, keşke doğumumu orada yapsaydım diyorum hep..
Ameliyat olduğunu biz de biliyoruz, ayrıntı vermene gerek yoktu.
Türkiyede yaşıyoruz saraylım, ordan çıkartıyor olabiliriz. Vakumla çekildiği için kafası upuzun bebekler, doğumda oksijensiz kaldığı için özürlü olan bebekler, makatına kadar kesildiği için yürüyemeyen oturamayan kadınlar gördük, görüyoruz.
Normal doğum kolay olan diyorum zaten sabahtan beri farkındaysan.
O vakumla cekilen, kafasi upuzun dogan bebeklerden biri de benim.. Kafa iki gunde normal sekline donuyor, merak etme.. Yani ordan nasil goruldugumu bilemem ama, kendimde bir ariza filan hissetmiyorum yane..
Şimdiden gözünü korkutma sep.Ucuz atlatmışsın o zaman. Bebeği görünce ödüm kopmuştu benim, salatalık gibi olmuş kafası. İki günlük değildi, rahat bir haftalık vardı. Bir arızası yoktur muhtemelen görmedim daha sonra ama yine de korkunçtu. Uzun kafalı bebek istemem ben. Depresyona girerim.
Böyle konuştuğuma bakma mecburi normal doğum yapcam muhtemelen öyle bişey olursa. Ailede erken doğmayan bebek yok. Ablamın iki çocuğuna da sezaryen dedi doktoru, ikisi de 8 aylık normal doğmak zorunda kaldılarben de 8.5 aylık doğmuşum.