- 27 Temmuz 2012
- 6.316
- 85
Sizin yorumunuz üzerinden yazıyorum kusura bakmayın ama bu düşünceyle alakalı genel bir yorumum olacak.O yüzden yazdığınız kısmı baz aldım.
Benim 2 oğlum olsa,ikisine de aynı hazırlığı yapmak isterim.Bir gelinim daha tahsilli diye ona daha fazla özenmem.
Kayınvalide açısından,bitirilen okulun fazla bir önemi yoktur.Oğluna karşı iyi mi,kendisine karşı iyi mi,saygılı mı,ona bakar.
Kayınvalide,gelini işe almıyor,CV si ile işi olmaz :)
Geçenlerde bir tanıdığımız bohça hazırladı.Aynen konu sahibi gibi ve aynı marka...
Fakat tuhaf olan,sözkonusu damat adayı ve tabii kayınvalide,hayatlarında o markadan birşey almış değiller.
Müstakbel çiftin de evlendikten sonra oradan birşey alacaklarını sanmıyorum.
Sonuçta bunlar gereksiz külfet ve gözboyama diye düşünüyorum nacizane.
Ev ve tapu konusundaki sözlerinize katılıyorum.Zaten fikrimi evlat ve gelin ayırmamak yönünde belirttim.
ayrım yapması saçma olurdu zaten, gelinlere göre kendi oğullarına çifte standartmı yapacak, benim eşiminde bi abisi var, kv bana açıkça demişti onada şu kadar ayırdık sizede diye, biz o parayı aldık üstüne yaptığımız herşeyi kendi birikimimizle yaptık benim eltim lise mezunu ben kendimi iyice havalara sokayım o zaman
Kötü cadı falan gibi hakaret edenler terbiyesizdir bu iki iki daha dört neyi hazmedememişim pardon oturdum burada her seviyeden insana cevap yazıyorum yani
İyi bir üniv mezunuyum çok iyi, garanti mesleğim var
Pek çok erkeğin memnun kalacağı türden hem ev hanımı
olacak,çocuğuma bakacak, ev işlerimi aksatmayacak
hem de iyi bir maaşlı çalışan bayanım işte.. Mis yani..
Ama bana da aynen dediğin tarz bir bohça yapıldı
alışverişe çıkalım bile denmedi, düşünülmedi. Çıkmadık..
Eşimin o dönem işi yoktu o da bişey yapamadı ve ben onu
bunlarla hiç üzmedim..
Çevremde ne aldılar,ne yaptılar diye sorduklarında içim biraz burkuldu doğru..
Ama önemli olan aşktı,huzurdu benim için..
Ailesi düşüncesiz diye sevdiğim adamı niye üzeyim dedim
Sonuç herşeyimizi kendimiz yaptık düğün masrafını takılarımızdan ödedik
bana set bile alınmadı 5 bilezik alındı o kadar eltime yapılanın aynısı olacakmış diye
hiç bişey demedim
düşünün benim ailemden bana aynısından 3 bilezik gelmişti zaten
erkek tarafı fazladan 2 tane takmış oldu yani..
Her neyse kavuşmaktı mühim olan..
Allah mutluluk,huzur versin herşeyi kendimiz yaparız kimseye minnet
etmeyiz çok şükür meslek sahibiyiz dedim hep..
Sonuç mutluluk sahibi olamadım
evliliğimde umduğum hiç bişey bulamadım
Eşim evlendikten sonra aile delisi olup çıktı ağzımı açık bıraktı
3aylık evliyken aynen bu derece hatta benim için daha beter kavgalar
yaşadım ailesiyle.. Ve şimdilerde Kardeşi acillik oldu geçmiş olsun demedim demiycem
Sonuç ailesine nefret dolu evliliğinden bi tat almamış yeni gelin olarak yaşıyorum
Bir gün mutlu oluruz belki olur muyuz diyerek
İşte Bu üzücü olayaları yaşadığım zaman bu fedakarlıklarımın hepsi içime oturdu değmezmiş dedim
kızlar.. Gerçekten değmezmiş..
Ama huzuru,mutluluğu yakalasaydım eğer hiç lafını etmezdim,bir çöp istemezdim kimseden
bunları dile de dökmezdim emin olun..
Demem o ki vakkolar,cardinler istemedim istemem
Bana İnsanlık bilen insanlar, Gönlü zengin,haddini sınırını bilen kişiler gerek..
Allah kimseye evliliğinde hayal kırıklığı yaşatmasın.. Amin
Ben ise sizin zeka seviyenizi kimse ile yakın bulamadım..konu sahibi hadi iyisin arkadas buldun kendine tam ayni kafadan bulusun kendinizi ovup durunben sizi zeka seviyesi ,hayata bakis,gorgu ve insaniyet anlaminda cok yakin buldum :))
Ben ise sizin zeka seviyenizi kimse ile yakın bulamadım..konu sahibi hadi iyisin arkadas buldun kendine tam ayni kafadan bulusun kendinizi ovup durunben sizi zeka seviyesi ,hayata bakis,gorgu ve insaniyet anlaminda cok yakin buldum :))
konu sahibiii..konunda buram buram kroluk kokuyo birazda .................. görgüsüzlüğü,karışık bişeler işte
Ben ise sizin zeka seviyenizi kimse ile yakın bulamadım..
Yazımın tamamını okudunuz mu.?
Zira yazdıklarımdan bunu mu anladınız gözlerinizle okuyup beyninizle
anlamlandırdığınızdan emin misiniz?
Ben kendimi övmedim tersine iyi özelliklere sahip olmanın
maddi beklentilere girmeyi gerektirmeyeceğini anlatmak istedim..
Ama zekamız ve ifade ediş tarzımız uyuşmuyor olsa gerek..
sekerim iq um 152 zekas eviyemi kimseye yakin bulmaman normal zira dunyanin %1lik orani :) senin zekami olcmeye kalkman dibini goremedigin kuyuya bodozlama atlaman gibi olur
Ben kendimi övmedim tersine iyi özelliklere sahip olmanın
maddi beklentilere girmeyi gerektirmeyeceğini anlatmak istedim..demissin bunun icin sadece iyi ozelliklere sahip olmak maddi beklentiye girmeyi gerektirmez demeyi dusunebildin mi? hepimiz boyle soyledik oturup iyi yanlarimizi saymadik senin gibi..zekamizin uymadigi asikar tatlim hemfikiriz :)) yoksa siz baska yerlerinizle mi okuyup anlamlandirirsiniz genelde arada kullanin paslanmasin opuyorum :)
faat adlı üyeye niye sataştınki sen konu sahibiyle aynı kafadan demişsin alakası yok, onun konusu benim içimi burktu zerre kadarda kibir yoktu ama senin bu yorumun konu sahibine ne kadar yakın olduğunu gösteriyo,madem çok zekisin dünyanın %1 senin kulvarında, bişeyler icat etsene