Seyren resmi görünce aaa dedim yoğurtlu mantar ne değişikmiş.Ama sonradan anladım mantıymış o.Mantının hastasıyım. Eline koluna sağlık.
Mantarıda hafif kavurup sarımsaklı yoğurtla deneyim bakalım olursa buradan paylaşırım.Arada mutfakta değişiklik lazım canım.
canım, ben onu yapıyorumdeneyince buraya yazarım,yazamazsam olmamış demektir
canım, ben onu yapıyorumzeytinyağında kavurup, ılındıktan sonra sarmısaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine kırmızı biber ve zeytinyağı gezdiriyorum. Süper olur tadı
MALZEMELER
1 hazır kek ( pandispanya )
2,5 bardak süt
1 Paket puding
SÜSLEME MALZEMESİ
1çay bardağı süt
1tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta.
YAPILIŞI
2,5 su bardağı süt ve pudingi karıştırarak hazırlayalım ..2 parçaya bölünmüş hazır keki tekrar 2 ye bölüp her araya hazırladığımız pudingi sürelim..
ÜST SÜSLEME MALZEME VE YAPILIŞI
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
Süt nişasta ve şekeri kızık ateşte karıştırarak pişirelim .. bir poşetin köşesine küçük bir kesik açıp hazırladığımız kremayı poşete dolduralım ... dairesel hareketlerle örümcek ağı gibi şekil çizelim ... bir kürdan yardımıyla şeklimizi tamamlayalım ... 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ... afiyet olsun ..
MALZEMELER
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
içi:1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
şurubu:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu
Kalbura bastı Tatlısı tarifi
Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökünüz.Afiyet olsun.