Malzemeler
1 kilo un(200 gr lık bardakla 5 bardak)
250 margarin(tereyağı kullandım)
yarım su bardağı tahin
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
bir çimcik tuz
arasına istediğiniz kadar ceviz(1 su bardağı kullandım)
Şerbet malzemesi
Tarifi
3 su bardağı şeker( ben bu şerbetin 1 su bardağı(240 gr ) kadarını kullanmadım)
3,5 su bardağı su( 200 gr lık bardak)
Önce şerbetin malzemesini koyup kaynattım soğumaya bıraktım.
Tereyağını erittim ,bütün malzemeleri un hariç yoğurma kabıma alarak karıştırdım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumu hazırladım,hamurumuz turta hamuru kıvamın da elde ufalanan sert bir hamur oluyor.
Hamurumu ikiye böldüm yuvarlak borcam tepsiyi yağladım, hamurun yarısını tepsiye serdim.
Cevizi iri olarak dövdüm hamurumun ortasına eşit şekilde yaydım.
Kalan diğer hamurumu cevizin üzerine serdim, çatalla şekil verip baklava dilimi gibi kestim.
Önceden ısıttığım 180° C fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim.
Fırından çıkarıp ilk harı geçince soğuyan şerbetimin yarısını sıcak hamurun üzerine döktüm.
Şerbetini çekince servis yaptım.Afiyet olsun.
Malzemeler
2 bayat ekmek
2 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
100 gr kaşar peyniri
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Islatmak İçin
1 çay bardağı süt
Su
Garnitür İçin
Çeri domates
Marul
Yapılışı
Karıştırma kabına suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıyoruz ve avuç içimizde iyice sıkarak başka bir kaseye koyuyoruz. Ekmeklerin üzerine soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz, ilave ediyoruz.
Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Kaşar peynirini de rendeliyoruz. Kıvamı cıvık olursa galeta unu ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız köfte harcından cevizden büyük parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerlerine elimizle basıyoruz ve yassı köfteler hazırlıyoruz.
Hazırladığımız köfteleri de galeta unu serpilmiş tabaklara diziyoruz. Üstüste koymamaya dikkat ediyoruz. Üzerlerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabında dinlendiriyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz tavada köfteleri kızartıyoruz. Servis tabağına marul ve doğranmış çeri domates koyuyoruz. Kızarmış köfteleri de yanına koyarak servis ediyoruz.
Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 350. gr. Kıyma
- 2 adet büyük domates
- 3 adet biber
- 3-4 adet domates
- 3 diş sarmısak
- yarım demet maydanoz
- Tuz, kimyon, karabiber
Karnıyarık nasıl yapılır- Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
- Soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymayı ilave edin.
- Kıymada biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
- Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
- İçini hazırladığınız içle doldurun.
- Tepsiye 1, 1.5 su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
- Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.
- Yanına pilav ve cacık.daha ne olsun? Afiyet olsun.
PANDİSPANYA KEKİ İÇİN MALZEMELER
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu
ARASI İÇİN
EV YAPIMI KREMA MALZEMELERİ
*4 Su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*5 yemek kaşığı şeker
*1 Paket (isteğe bağlı)Vanilya
ÜZERİ İÇİN
*Beyaz Çikolata Sos
*1 pk damla çikolata
YAPILIŞI
*Öncelikle pandispanyamızı yapıyoruz.
*Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.
*28 cm ebatında yağladığımız vetabanına haşhaş serptiğimiz bir borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mümkünse fırın kapağını açmıyoruz.
*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.
*Soğuması için bir kenarda 10 dk kadar beklettiğimiz kekimizi(pandispanya)ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.
ARASI İÇİN KREMANIN YAPILIŞI
*Tenceremize 4 su bardağı sütü,şeker,nişasta ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını yakalım.
*Sürekli karıştırarak üzerin göz göz olana kadar pişirelim.
Tüm malzemeleri soğuk süt ile karıştırıp önce çırpıp sonra ocağın altını yakarsanız hem topaklanmasını önlersiniz hemde piştikten sonra tekrar robot veya blendırdan geçirmenize gerek kalmaz.
*Kremamızı da soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
*Beyaz çikolata sosumuzu paketin üzerindeki gibi hazırlyalım.
PASTANIN YAPILIŞI
*İkiye kestiğimiz pandispanyamızın tabanını çembere yerleştirelim,arasına yaptığımız kremayı dökelim üzerini diğer pandispanya ile kapatalım.
*En üste beyaz çikolata sosu döküp damla çikolata ve haşhaş serpip 2 saat kadar dolapta bekletelim.
*2 saat sonunda pastamız hazır.
*Afiyet olsun.
Larisyacım güzel yorumların için teşekkür ederim canım şimdiden yapacakların için ellerine sağlık afiyetler olsun
ama yaaaaa çok güzel görünüyorlar maşallah döktürmüşsün.tüm sayfayı yarın bakacağım her sayfada zannedesem tariflerin var.
hemsom nerelerdesin sen,mutfagini bizi unuttun
Canııım özlemişim kız muhabbetini ama organik pazar açınca vede işe başlayınca ben evde kendime yemek yapamaz oldum bekleyen tariflerim var 1-2 tane ama inan ev iş çocuk okul yemek bulaşık kargo derken yatakta dinleniyorum desem yeridir
ALLAH yardimcin olsun hemsom,iyi bilirim calisirken ev islerinin yemek yapmanin zorlugunu
bende yeni istifami verdim ciktim
Zor valla kuzum o kadar yoğun oluyorum ki başımı kaşıyorum fırsat bulursam.Sen neden istifanı verdin ne oldu hayırdır inşallah.:26:
eve zaman ayiramiyorum diye cikmisdim hemsom ama yeniden basladim isci olmadi icin
evimde yine dinlemedim
Aman Allahim acep ne yesem diye dusunurken karsima bu cikti
Ellerine saglik canimmmm super olmus
bizde de ıspanaklı lorlu börek varTeşekkür ederim Bitanem,bende şimdi ne yesem ne yesem derken ıspanaklı börek yapmıştım atıverdim ağzıma. Ah birde suçluluk duymasam bu saatte atıştırdıklarımdan süper olacak ama.Valla keki aceleyle yaptım tarifi bile (ç)aldım yazdım
bizde de ıspanaklı lorlu börek var
masamda duruyor, canım sıkıldıkça agzıma atıyorum