Seyren merhaba,su corbalik icin yaptiginiz Hamur kizartmasini kis icin mi yaptiniz.bu arada tariflerinizi inceluyorum,en cokta.ter sofrararina bayildim :)) cocuklugumun o bir arada oturulan ter sofralarinin yerini Hic bir seye degismem
Evet canım bende aynen öyle yapıyorum bakalım azimliyimBekliyorum dört gözle pastanı pastalara ayrı bir iştahım var ama kaçınılmaz İnşallah paşanın sorunuda çabucak çözülür afacan
merhaba erik marmelatınızı denemeyi düşünüyorum iki gün güneşte beklettikten sonra tüketene kadar buzdolabında mı saklayacağız?
Azmimize kuvvet bu mutfaklar varken hayatım nasıl yapacaksak
Pastamı sunucam ama düğün var şimdi 2 saatliğine yokum.Gelince inşallah.
Seyren o börek ne kadar güzel çıkmış.Bayıldım bayıldım. Elinize sağlık.
kıyamam kızzzzzzzabooooovvv yüreğim cos etti kızzz.Anaaam sonunu okuyunca su serptin yüremee inecedi
Beğenmene çok sevindim canım,valla çok kortum nasıl olur diye
Kocişin bayılmışsa yap yenisinide ayılsın adamcağız.
Ben teşekkür ederim hayatım ne güzel beğenilmek en büyük yorgunluk alıcı şey beğenileriniz.Allah razı olsun.Vallaha bende öpcem ahanda böyle...
kıyamam kızzzzzzz
evet ya bilirim yaptığın bi şeyin beğenilerek yenmesi yorgunluğu unutturan şeydir
iyiki buldum seni
seyrencim sana bişi sorcam
dün kek yaptımda çok güzel oldu
ama minyatür kek oldu yani kabarmadı
malzemeleri hepsini birden karıştırdım ondan mı kabarmaz kek
kabartma tozunu sonamı bırakmak lazım:26:
merhaba samimiyetine dayanarak sana bişi söylemek istiyorum tatlım
o avatarındaki adamın böylee sakalsız ve bakımlı olanı yokmu
Teşekkür ederim canım,böreği bacım Hatice ile yaptık onun el lezzeti daha bir farklı.
PANDİSPANYA KEKİ İÇİN MALZEMELER
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu
ARASI İÇİN
EV YAPIMI KREMA MALZEMELERİ
*4 Su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*5 yemek kaşığı şeker
*1 Paket (isteğe bağlı)Vanilya
ÜZERİ İÇİN
*Beyaz Çikolata Sos
*1 pk damla çikolata
YAPILIŞI
*Öncelikle pandispanyamızı yapıyoruz.
*Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.
*28 cm ebatında yağladığımız vetabanına haşhaş serptiğimiz bir borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mümkünse fırın kapağını açmıyoruz.
*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.
*Soğuması için bir kenarda 10 dk kadar beklettiğimiz kekimizi(pandispanya)ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.
ARASI İÇİN KREMANIN YAPILIŞI
*Tenceremize 4 su bardağı sütü,şeker,nişasta ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını yakalım.
*Sürekli karıştırarak üzerin göz göz olana kadar pişirelim.
Tüm malzemeleri soğuk süt ile karıştırıp önce çırpıp sonra ocağın altını yakarsanız hem topaklanmasını önlersiniz hemde piştikten sonra tekrar robot veya blendırdan geçirmenize gerek kalmaz.
*Kremamızı da soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
*Beyaz çikolata sosumuzu paketin üzerindeki gibi hazırlyalım.
PASTANIN YAPILIŞI
*İkiye kestiğimiz pandispanyamızın tabanını çembere yerleştirelim,arasına yaptığımız kremayı dökelim üzerini diğer pandispanya ile kapatalım.
*En üste beyaz çikolata sosu döküp damla çikolata ve haşhaş serpip 2 saat kadar dolapta bekletelim.
*2 saat sonunda pastamız hazır.
*Afiyet olsun.
senin kek tarifinde önceden ısıtılmamış fırına veriyorum dediğini hatırlıyorum sanki yoksa yanlış mı hatırlıyorum:44:Evet canım yaptıklarının beğenilmesi kadar güzel birşey yok valla
Hayatım kekin kabarması için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpman lazım.Sonra diğer malzemeler ve en son un ile beraber kabartma tozunu eklersen ve 150 derecede önceden ısıtılmış fırına koyarsan içini çeke çeke kabararak pişer.Fırın ayarını yükseltirsen kekin içi pişmez ne kadar kısık ısı o kadar iyi sonuç demektir.Yemekleri pişirirken ki durumu göz önünde bulundur.Kısık ateşte pişen her yemek çok daha lezzetli olur biliyorsun.Ha birde sen hazır un kullanıyorsundur muhtemelen.Hazır unlarda kek hamuru akışkan olmalı unutma.Sevgiler canım.
Çok güldüm canım mesajına.Sakalsız hali var da ben o avatarla bütünleştim ve sakallı halini beğeniyorum da ondan değiştirmiyorum.
Saat 3.30 da ne işin var baktım senınhiç uyumuyormusun yoksa arkadaşım. Bak yorgun düşersin sonra ...pastalar siparışler .... Sağlık en önemlisi cnm .... Dikkat et
senin kek tarifinde önceden ısıtılmamış fırına veriyorum dediğini hatırlıyorum sanki yoksa yanlış mı hatırlıyorum:44:
dur bi daha bakayım
bilgiler için teşekkürler canım
çok itici geldi de bana görünce
bakımsız falan
tabiiki sen bütünleştiysen yapacak bişi yok
saygılar
Beyaz çikolata soslu pasta aman Allahımnefis görünüyor canım sen yakınlarda degildin dimi yemem gerek pasta yemem gerek bunu gördükten sonra duramam ben
Maşallah gerçekten çok uğraştırıcı tariflerde var içlerinde ellerinize sağlık
kolay olanları deneyebilirimçorbalar baya uğraştırıcı diyetteyim bir de oldu mu şimdiii