Sey_ren'in Mutfağı

Seyren merhaba,su corbalik icin yaptiginiz Hamur kizartmasini kis icin mi yaptiniz.bu arada tariflerinizi inceluyorum,en cokta.ter sofrararina bayildim :)) cocuklugumun o bir arada oturulan ter sofralarinin yerini Hic bir seye degismem

Merhaba canım,kış içinde yaptım canım attım buzluğa evet ama sen de istersen 15 dk fırınlayıp 2 günde havadar bir yerde kurutursan bez torbalarda saklarsan birşey olmaz.
Yer sofrası bizim için vazgeçilmez öyle daha mutluyuz,masamız var ama sadece süs niyetine duruyor bir köşede
Yerde yemek yemek ne bileyim anlatamıyorum da sevdiklerinde olunca ayrı bir güzel oluyor canım

Evet canım bende aynen öyle yapıyorum bakalım azimliyimBekliyorum dört gözle pastanı pastalara ayrı bir iştahım var ama kaçınılmazİnşallah paşanın sorunuda çabucak çözülür afacan

Azmimize kuvvet bu mutfaklar varken hayatımnasıl yapacaksak
Pastamı sunucam ama düğün var şimdi 2 saatliğine yokum.Gelince inşallah.

merhaba erik marmelatınızı denemeyi düşünüyorum iki gün güneşte beklettikten sonra tüketene kadar buzdolabında mı saklayacağız?

Güneşte bekledikten sonra bozulması uzun zaman alıyor canım,ama sen uzun süreli yemeyecek kışlık için saklayacaksan pişirdikten sonra hemen kavanoza koyup azını kapatıp ters çevirip kavanoz soğuyana kadar ellemez isen kışlık dolapta olmasa bile ağzı açılana kadar birşey olmaz.Ama hemen tüketeceksen bile dolapta saklarsan uzun süre birşey olmaz.Güneşte beklemesi bu konuda marmelat ve reçellerin saklama ömürlerini uzatıyor.Sevgiler canım.

Azmimize kuvvet bu mutfaklar varken hayatımnasıl yapacaksak
Pastamı sunucam ama düğün var şimdi 2 saatliğine yokum.Gelince inşallah.

Aynen canım bu yemekler bu kadar lezzetli olmak zorundamı ya da ben bu kadar yemek yemegi sevmek zorundamıyım İnşallah canım git eglen tabiki

Seyren o börek ne kadar güzel çıkmış.Bayıldım bayıldım.Elinize sağlık.

merhaba samimiyetine dayanarak sana bişi söylemek istiyorum tatlım
o avatarındaki adamın böylee sakalsız ve bakımlı olanı yokmu

kıyamam kızzzzzzz
evet ya bilirim yaptığın bi şeyin beğenilerek yenmesi yorgunluğu unutturan şeydir
iyiki buldum seni

seyrencim sana bişi sorcam
dün kek yaptımda çok güzel oldu
ama minyatür kek oldu yani kabarmadı
malzemeleri hepsini birden karıştırdım ondan mı kabarmaz kek
kabartma tozunu sonamı bırakmak lazım:26:

Evet canım yaptıklarının beğenilmesi kadar güzel birşey yok valla
Hayatım kekin kabarması için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpman lazım.Sonra diğer malzemeler ve en son un ile beraber kabartma tozunu eklersen ve 150 derecede önceden ısıtılmış fırına koyarsan içini çeke çeke kabararak pişer.Fırın ayarını yükseltirsen kekin içi pişmez ne kadar kısık ısı o kadar iyi sonuç demektir.Yemekleri pişirirken ki durumu göz önünde bulundur.Kısık ateşte pişen her yemek çok daha lezzetli olur biliyorsun.Ha birde sen hazır un kullanıyorsundur muhtemelen.Hazır unlarda kek hamuru akışkan olmalı unutma.Sevgiler canım.

merhaba samimiyetine dayanarak sana bişi söylemek istiyorum tatlım
o avatarındaki adamın böylee sakalsız ve bakımlı olanı yokmu

Çok güldüm canım mesajına.Sakalsız hali var da ben o avatarla bütünleştim ve sakallı halini beğeniyorum da ondan değiştirmiyorum.

PANDİSPANYA KEKİ İÇİN MALZEMELER

*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 Paket kabartma tozu

ARASI İÇİN

EV YAPIMI KREMA MALZEMELERİ

*4 Su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*5 yemek kaşığı şeker
*1 Paket (isteğe bağlı)Vanilya

ÜZERİ İÇİN

*Beyaz Çikolata Sos
*1 pk damla çikolata

YAPILIŞI

*Öncelikle pandispanyamızı yapıyoruz.
*Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
*Pandispanya hamurumuz hazır.
*28 cm ebatında yağladığımız vetabanına haşhaş serptiğimiz bir borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına koyuyoruz.Ve pandispanyamız pişene kadar mümkünse fırın kapağını açmıyoruz.
*Yaklaşık 30 dk sonunda pandispanyamız pişmiştir.
*Soğuması için bir kenarda 10 dk kadar beklettiğimiz kekimizi(pandispanya)ortadan eşit şekilde kesiyoruz.Ve bir kenarda bekletiyoruz.

ARASI İÇİN KREMANIN YAPILIŞI

*Tenceremize 4 su bardağı sütü,şeker,nişasta ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağın altını yakalım.
*Sürekli karıştırarak üzerin göz göz olana kadar pişirelim.

Tüm malzemeleri soğuk süt ile karıştırıp önce çırpıp sonra ocağın altını yakarsanız hem topaklanmasını önlersiniz hemde piştikten sonra tekrar robot veya blendırdan geçirmenize gerek kalmaz.

*Kremamızı da soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
*Beyaz çikolata sosumuzu paketin üzerindeki gibi hazırlyalım.

PASTANIN YAPILIŞI
*İkiye kestiğimiz pandispanyamızın tabanını çembere yerleştirelim,arasına yaptığımız kremayı dökelim üzerini diğer pandispanya ile kapatalım.
*En üste beyaz çikolata sosu döküp damla çikolata ve haşhaş serpip 2 saat kadar dolapta bekletelim.
*2 saat sonunda pastamız hazır.
*Afiyet olsun.

Eklentiler

• $1.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 56
  • $2.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 56
  • $3.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 58
  • $4.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 50
  • $5.jpg
    89,1 KB · Görüntüleme: 59
  • $6.jpg
    94,9 KB · Görüntüleme: 75
  • $7.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 60
  • $8.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 80
  • $9.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 60
  • $11.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 47
  • $12.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 57
  • $13.jpg
    69,9 KB · Görüntüleme: 49
  • $14.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 52
  • $15.jpg
    91,3 KB · Görüntüleme: 61
  • $16.jpg
    86,9 KB · Görüntüleme: 56
  • $17.jpg
    95,3 KB · Görüntüleme: 58
  • $18.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $19.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 68
  • $21.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 55
Saat 3.30 da ne işin var baktım senın hiç uyumuyormusun yoksa arkadaşım. Bak yorgun düşersin sonra ...pastalar siparışler .... Sağlık en önemlisi cnm .... Dikkat et

Beyaz çikolata soslu pasta aman Allahım nefis görünüyor canım sen yakınlarda degildin dimi yemem gerek pasta yemem gerek bunu gördükten sonra duramam ben

Maşallah gerçekten çok uğraştırıcı tariflerde var içlerinde ellerinize sağlık

kolay olanları deneyebilirim çorbalar baya uğraştırıcı diyetteyim bir de oldu mu şimdiii

senin kek tarifinde önceden ısıtılmamış fırına veriyorum dediğini hatırlıyorum sanki yoksa yanlış mı hatırlıyorum:44:
dur bi daha bakayım
bilgiler için teşekkürler canım
Çok güldüm canım mesajına.Sakalsız hali var da ben o avatarla bütünleştim ve sakallı halini beğeniyorum da ondan değiştirmiyorum.

çok itici geldi de bana görünce
bakımsız falan
tabiiki sen bütünleştiysen yapacak bişi yok
saygılar

Saat 3.30 da ne işin var baktım senın hiç uyumuyormusun yoksa arkadaşım. Bak yorgun düşersin sonra ...pastalar siparışler .... Sağlık en önemlisi cnm .... Dikkat et

Doğru söylüyorsun canım,hem yemek hem sipariş ev iş çocuk derken sanırım günde 4-5 saat ancak uyuyorum :)

Yanlış yazmışım sanırım canım.Fırın önceden ısıtılmış 150 derece olmalı özür:26:Ama daha fazla ısı ayarını yükseltme kek piştikten sonra üzerini kızartmak için 170 derecede bir kaç dakika kalması yeterli.

Maşallah gerçekten çok uğraştırıcı tariflerde var içlerinde ellerinize sağlık

kolay olanları deneyebilirim çorbalar baya uğraştırıcı diyetteyim bir de oldu mu şimdiii

Teşekkür ederim canım sağol.Diyeti arada bir tatile yolla

sey_ren bana tam adresini verir misin kesin kararlıyım komşu olucam sana bu kadar şeyi yersen tek başına kilo alırsın zaten seni düşünüyorum bak kendimi değil bundan sonra sana takılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…