Ay çok utanıyorum ama sormam lazım birine ben yeniyim ablacım biliyorsun bu işlerde
Hani pizza tarifi vermişsin ya canım ben de bugün pizza yaptım ama mayalanmasını falan beklemedim direkt olarak aldım hamuru açtım öyle yaptım mayalandığını nerden anlıyoruz ki hamurun o kısmı anlayamadım ne kadar koyuyoruz mesela içine
Bu arada elmalı etimek tatlısını denemeyen herkes denesin, yaptım herkes bayıldı bayıldı
Ne utanması canım benim
Hamurun mayalandıgını anlaman için koydugun ( kışsa ılık yazsa serince ama dolapta degil)kapta kabarmış olur zaten,anlarsın o zaman birde hamurdan bir parça koparırsan sünger gibi olur yani mayalanmış demektir
Ama beklemek istemiyorsan hamuruna maya yerine kabartma tozu ve bir silme tatlı kaşıgı karbonat eklersen hamurun tam pizza hamuru gibi olur
MAYALI HAMUR GÖRÜNTÜSÜ
Örnek Tarif
5 bardak un
Aldığı kadar su veya süt
1 pk kabartma tozu-1 silme tatlı kaşığı karbonat yoğur tepsine yay pizza malzemeni koy ve pişir.
Bu kadar.
TATLIYI YAPMIŞ OLMANA VE BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM HAYATIM
Ama bana getirmemişsin
Ay demek ondan ekmek gibi oldu benimki yeterince kalın olmadı bak sinirlenmiştim
Neyse öğreniyoruz yavaş yavaşİleride anlatıp gülerim bunları kızıma
Ama hakikaten tariflerini çok pratik buldum gözümde büyüyen yemek işini aşmamda çok faydaları oldu sayfa 30a kadar topladım uygun ve kolay gördüklerimi daha da toplayacağım
Yiyip bitirdiler valla o kadar beğendiler ki dedim bir ablamızın tarifi andım yani seni
Allah mutfağından evinden bereketi eksik etmesin canım çok işime yaradı cidden tariflerin
Topicin belalı sapığı gibi oldum yapıştım buraya
Seyren eline sağlık.Çorbada gözüm kaldı.Çorbaları çok severim.Erik marmelatı yapmak kolaymış aslında.Yalnız kabukları ağza gelmiyor mu?Robotta da ezilse sanki biraz gelir gibi.Biz daha çok meyve suyunu yapıyoruz.Üzüm de üzüm yani.
Seyren eline sağlık.Çorbada gözüm kaldı.Çorbaları çok severim.Erik marmelatı yapmak kolaymış aslında.Yalnız kabukları ağza gelmiyor mu?Robotta da ezilse sanki biraz gelir gibi.Biz daha çok meyve suyunu yapıyoruz.Üzüm de üzüm yani.
Mamelat zor değil elbette canım önemli olan kaynatmak.Çorba gelirsen ısmarlarım
Düdüklüde pişirdikten sonra robottan geçiriyorsun ya yaklaşık 2 saat kadar kaynatıyorsun,birde yayla eriği olduğundan buraların erikleri gibi kalın kabuklu değil zar gibi kabuğu var.Konsantre olarak yapıp kış için saklayabilirsin canım onunda tarifini vereceğim yakında ama eriklerle boğuşmaktan bir hal oldum
Üzüm gerçekten üzüm tadı mis mis ama kalmadı koca ramazandan beri her akşam yedik desek yeridir.
Kısmet hiç belli olmaz dimi.
Annem yapmıştı geçen gün de ben pek sevmediğim için ilgimi çekmedi:)Erikleri,vişneleri dondurucuya atar canımız isteyince meyve suyu yaparız.Bizde normal buzdolabının no frostu dışında büyük no frostumuz da var.Bezelye,fasülye,bamya,vişne,erik daha çok şey olunca o bile yetmiyor.
Üzüm daha yemedim bu yaz.Pazarda çok yok heralde.Bu pazar kesin aldırmalıyım.
seyencim merhaba canımm yine güzel tarifler eklemişsin ,ama sana birşey dicektim canım ilk sayfaya yazdığın tariflerinn sayfaları yanlış olmuşş tarifler dediğin sayfada yoklar
yemek adını yazıp hangi sayfada is o sayfayı yazman gerkiyordu canımm ulaşmamm çok zor oluyor sayfaları karıştırırken bulamıyoumm sonra canımm farkettinmi bilmiyrumm canımm
Seyren abla istekte bulunabiliyor muyuz :)
Beyaz peçete üzerine 'bir gun kabak mücveri yapıp resimleyebilir misin ?' yazdım yolladım sana :)
Sabah kahvaltımdan bir kaç kare
Kahvaltı en sevdigim ögün ellerine sağlık canım harika görünüyor yumurtaya bayılırım özellikle patatesliyse yemede yanında yat
Seyren eline sağlık.Kahvaltı benim de en sevdiğim öğündür.Omlet çok lezzetli duruyor.Kabak mücverine de bayıldım.Yeşil yeşil rengi çok güzel görünüyor