Sey_ren'in Mutfağı

Ne utanması canım benim
Hamurun mayalandıgını anlaman için koydugun ( kışsa ılık yazsa serince ama dolapta degil)kapta kabarmış olur zaten,anlarsın o zaman birde hamurdan bir parça koparırsan sünger gibi olur yani mayalanmış demektir
Ama beklemek istemiyorsan hamuruna maya yerine kabartma tozu ve bir silme tatlı kaşıgı karbonat eklersen hamurun tam pizza hamuru gibi olur

MAYALI HAMUR GÖRÜNTÜSÜ

Örnek Tarif

5 bardak un
Aldığı kadar su veya süt
1 pk kabartma tozu-1 silme tatlı kaşığı karbonat yoğur tepsine yay pizza malzemeni koy ve pişir.
Bu kadar.

TATLIYI YAPMIŞ OLMANA VE BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM HAYATIM
Ama bana getirmemişsin

Ay demek ondan ekmek gibi oldu benimki yeterince kalın olmadı bak sinirlenmiştim
Neyse öğreniyoruz yavaş yavaş İleride anlatıp gülerim bunları kızıma
Ama hakikaten tariflerini çok pratik buldum gözümde büyüyen yemek işini aşmamda çok faydaları oldu sayfa 30a kadar topladım uygun ve kolay gördüklerimi daha da toplayacağım
Yiyip bitirdiler valla o kadar beğendiler ki dedim bir ablamızın tarifi andım yani seni
Allah mutfağından evinden bereketi eksik etmesin canım çok işime yaradı cidden tariflerin
Topicin belalı sapığı gibi oldum yapıştım buraya

İnşallah evlatlarına hep gülersin canım benim,öğrenilmeyecek zor diye birşey yok canım.Sen heves ediyorsan herşeyi yapabilirisn.Ben hayatta yaş pasta yapamam diyordum ama şimdi yapıp satıyorum bile
Elimden geldiğince pratik evde yapılabilecek şeyler yapmaya özen gösteriyorum ki zaten çok çok lükse gidecek durumumda yok yani
Ne güzel demekki benim tarif ve senin elinin mükemmel lezzeti buluşunca işlem tamam.Yiyenlere afiyet olsun.Seninde ellerine sağlık.
Allah cümlemizin evinden bereketi huzuru sağlığı eksik etmesin gülüm.Bu güzel duana yürekten AMİN diyorum.

''Sapığım sen ol anam''derler bizim buralarda laf attıkları kızlara erkekler...

.Ahahah sende benim sapığım ol anam

Son düzenleme:

Malzemeler

2 Su bardağı aşurelik buğday
500 gr sulu yoğurt veya 6-7 kaşık süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
Kuru nane-tuz-sıvı yağ-biber salçası

YAPILIŞI

-Bir gece önceden yıkayıp ılık suya buğdayları ıslatın.
-Tencereye sarımsakları ezin.Sıvı yağ nane ve salçayı ekleyip kısık ateşte kavurun.
-Bir başka kapta yoğurdu ılık su ile seyreltip tencereye boşaltın.
-Karıştıra karıştıra yoğurdu kestirmeden kaynatın.
-Kaynayan tencereye ıslattığınız ve yumuşamış olan buğdayları ilave edin 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.
-Çorbamız mis gibi tadı mükemmel.Biraz ılıyınca tuzunu da ekleyip servis edin.

Afiyet Olsun

Eklentiler

• $23.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 63
  • $24.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 71
  • $25.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 54
  • $29.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 58
  • $q.jpg
    69,4 KB · Görüntüleme: 71
Veee eşimin teyzeoğlunun asmasından tamamen ilaçsız gübresiz yetişmiş siyah üzümleri.Her bir salkımı maşallah 1,5-2 kg yakındı.

Malzemeler

2,5 kg siyah veya kırmızı erik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

YAPILIŞI

-Erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.
-Düdüklü tencereye atıp üzerine şeker ve suyu ilave edip yaklaşık 20 dk pişirin.
-20 dk sonunda pişen erikleri robota atıp pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
-Tekrar tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatın.
-Eğer hemen tüketmeyecekseniz sıcak sıcak bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın.
-Hemen tüketecekseniz geniş bir kaba marmelatınızı boşaltıp üzerini temiz bir tülbentle kapatıp 2 gün boyunca gündüzleri güneş gören bir yerde bekletin
-Akşamları buzdolabına veya klima çalıştırdığınız bir ortamda ağzı kapalı saklayabilirsiniz.
-Görüntüsü matlaşacak ve marmelat biraz daha koyulaşacaktır.
-Tadı güneşte bekleyince bana göre çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

i

Son düzenleme:
Seyren eline sağlık.Çorbada gözüm kaldı.Çorbaları çok severim.Erik marmelatı yapmak kolaymış aslında.Yalnız kabukları ağza gelmiyor mu?Robotta da ezilse sanki biraz gelir gibi.Biz daha çok meyve suyunu yapıyoruz.Üzüm de üzüm yani.

Mesaj tekrarı-Mesaj tekrarı

Son düzenleme:

Mamelat zor değil elbette canım önemli olan kaynatmak.Çorba gelirsen ısmarlarım
Düdüklüde pişirdikten sonra robottan geçiriyorsun ya yaklaşık 2 saat kadar kaynatıyorsun,birde yayla eriği olduğundan buraların erikleri gibi kalın kabuklu değil zar gibi kabuğu var.Konsantre olarak yapıp kış için saklayabilirsin canım onunda tarifini vereceğim yakında ama eriklerle boğuşmaktan bir hal oldum
Üzüm gerçekten üzüm tadı mis mis ama kalmadı koca ramazandan beri her akşam yedik desek yeridir.

Kısmet hiç belli olmaz dimi.

Annem yapmıştı geçen gün de ben pek sevmediğim için ilgimi çekmedi:)Erikleri,vişneleri dondurucuya atar canımız isteyince meyve suyu yaparız.Bizde normal buzdolabının no frostu dışında büyük no frostumuz da var.Bezelye,fasülye,bamya,vişne,erik daha çok şey olunca o bile yetmiyor.

Üzüm daha yemedim bu yaz.Pazarda çok yok heralde.Bu pazar kesin aldırmalıyım.

seyencim merhaba canımm yine güzel tarifler eklemişsin ,ama sana birşey dicektim canım ilk sayfaya yazdığın tariflerinn sayfaları yanlış olmuşş tarifler dediğin sayfada yoklar
yemek adını yazıp hangi sayfada is o sayfayı yazman gerkiyordu canımm ulaşmamm çok zor oluyor sayfaları karıştırırken bulamıyoumm sonra canımm farkettinmi bilmiyrumm canımm

Konsantresini seviyoruz biz ama ben kaynatırken içine bu üzümlerden atıyorum 1 salkım hem tadı hem rengi harika oluyor ama zevk meselesi canım elbette
Şu büyüklerden bende istiyorum ama kısmet bakalım ne zamana olacak,ben bezelyeyi dondurucuda sevmiyorum konservesi daha güzel oluyor sanki:26:

Üzüm yemek için tam zamanı şu an artık bol bol güneş yemiş üzümler tadından yenmiyor
Annenin ellerinden öperim canım

Sen nerelerdesin canım benim yaaa özlemiştim seniii,
Hayatım ben sayfa sayfa bakıp yazıyorum üye girişi yapmadan evet sayfalar çok farklı güzküyor ama giriş yapınca yazdıgım sayfalarda çıkması lazım da hemen kontrol edeyim
Eger yanlışsa desene bir sürü iş çıktı bana

:26:Karabiberim canım baktım sayfa 13-17 yazdıklarımla kontrol ettim ama yazdıklarım sayfalarda gözüküyor,acaba senden neden öyle çıktı ki şimdi:44:

Seyren abla istekte bulunabiliyor muyuz :)
Beyaz peçete üzerine 'bir gun kabak mücveri yapıp resimleyebilir misin ?' yazdım yolladım sana :)

Canım senin için dün gece bu saatlerde Kabak Mücveri yaptım resimledim.Ama sen yoksun.İnşallah çabuk dönersin de mücveri beğenirsin.İnşallah istediğin gibi olmuştur.

MALZEMELER

*3 Adet kabak
*3-4 adet yeşil soğan
*6-7 dal dereotu
*yarım demet maydanoz
*6-7 dal taze nane
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un(tepeleme)
*Tuz,karabiber
*Kızartmak için sıvı yağ

Bir dahakine omlet şeklinde yapacağım bu mücveri)

TARİFİ

*Yeşillikler yıkanıp kıyılır.Rendelenmiş kabağın suyu el ile sıkılıp yeşilliklere eklenir.
*1 yumurta kırılıp un eklenir karıştırarak kıvam aldırılır çok cıvık olursa biraz daha un eklenebilir.Ama benim ölçüm tam geldi.
*Kaşık yardımı veya el ile şekil verilip (çok kalın olmasın içi pişmez)kızarmış yağa atılır.Arkalı önlü çok yakmadan kızaran mücverler tavadan alınır.

Afiyet olsun.

Eklentiler

• $1.jpg
    65,8 KB · Görüntüleme: 76
  • $2.jpg
    64,1 KB · Görüntüleme: 62
  • $3.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 77
  • $4.jpg
    65,4 KB · Görüntüleme: 71
  • $5.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 94
  • $6.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 80
  • $7.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 86
  • $8.jpg
    65,4 KB · Görüntüleme: 68
  • $9.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 67
  • $11.jpg
    66,3 KB · Görüntüleme: 76
  • $12.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 92
  • $13.jpg
    80,3 KB · Görüntüleme: 80
  • $22.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 72
Sabah kahvaltımdan bir kaç kare

Eklentiler

• $2.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 106
  • $3.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 69
  • $4.jpg
    66,7 KB · Görüntüleme: 80
  • $5.jpg
    64,2 KB · Görüntüleme: 81
Seyren eline sağlık.Kahvaltı benim de en sevdiğim öğündür.Omlet çok lezzetli duruyor.Kabak mücverine de bayıldım.Yeşil yeşil rengi çok güzel görünüyor

Kahvaltı en sevdigim ögün ellerine sağlık canım harika görünüyor yumurtaya bayılırım özellikle patatesliyse yemede yanında yat

Bir süre izledim hayatım sonra şöyle üçgen üçgen kestim mmmmhhhh götürdüm yanında yatmaya hiç ömrü olmadı omletimin

Seyren eline sağlık.Kahvaltı benim de en sevdiğim öğündür.Omlet çok lezzetli duruyor.Kabak mücverine de bayıldım.Yeşil yeşil rengi çok güzel görünüyor

Teşekkür ederim canım,kahvaltı benimde en sevdigim ögündür ama her daim yapamıyorum koşturmadan
Mücveri bir dahaki sefere omlet gibi deneyecegim bakalım olursa paylaşırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…