- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
Bir süre izledim hayatım sonra şöyle üçgen üçgen kestim mmmmhhhh götürdüm yanında yatmaya hiç ömrü olmadı omletimin
Malzemeler
2,5 kg siyah veya kırmızı erik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
YAPILIŞI
-Erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın.
-Düdüklü tencereye atıp üzerine şeker ve suyu ilave edip yaklaşık 20 dk pişirin.
-20 dk sonunda pişen erikleri robota atıp pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
-Tekrar tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatın.
-Eğer hemen tüketmeyecekseniz sıcak sıcak bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın.
-Hemen tüketecekseniz geniş bir kaba marmelatınızı boşaltıp üzerini temiz bir tülbentle kapatıp 2 gün boyunca gündüzleri güneş gören bir yerde bekletin
-Akşamları buzdolabına veya klima çalıştırdığınız bir ortamda ağzı kapalı saklayabilirsiniz.
-Görüntüsü matlaşacak ve marmelat biraz daha koyulaşacaktır.
-Tadı güneşte bekleyince bana göre çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
i
Seyren abla ellerine saglık mücver lezzetli görünüyor
kıvamı koyu olmuş, kabagın da suyunu süzmüşsün, bunlar benim için püf nokta.
Bol yagda kızartmışsın, çok yag çekmedi mi öyle ? Ben az yagda teflon tavada kızartayım dedim ama şekilleri güzel olmadı, parçalandı, bir de içi pişmedi :))
erik marmelatını yapmayı mutlaka düşünüyorum çok güzel görünüyor eline sağlık
merhaba seyren hanım
sizin topiğinizi arada takip eden biriyim. Oğlumun diş buğdayı partisinde neler yapabilirm diye düşünürken sizin verdiğiniz irmik tatlısı tarifinizi denemeyi düşündüm.
kalabalık bayan topluluğuna ilkkez yapacaktım ve nasıl olacağını bilmiyordum
partimiz dündü ve dün tatlıyı yaptım keşke yapmasaydım dedirtti bana o tarif bence bir daha kimseye önermeyin
şööyle bir şaka yapayım dedim ilkkez denedim açıkçası nasıl olacak diye korkuyordum ama harika oldu yiyen bi daha istedi bayıldılar akşam kocamda bayıldı daha yokmu dedi bi daha yap dedi
ayrıca tavsiye ettiğiniz erişte salatasınıda yaptım onada bayıdılar
harika oldu
teşekkürü bir borç b,ildiğim için yazmak istedim
tarifinize sağlık
mesafeden hoşlanmam öpcem ayol gel
Off Offf Offffff
Seyren seni merak ediyorum nasil bir canlisin sen diye :))
Harika hepsi yaaa
Valla bayildim ne guzel seyler yapiyorsun sen yahu ellerine saglik masallahh Allah seni cocuklarina esine sevdiklerine bagislasin
Ellerin dert gormesin
Bu güzel dilek ve duana yürekten kocaman AMİN diyorum canım.Rabbim hepimize güzel günler nasip etsin.Senin o kadar güzel bir yüreğin varki canım seninde yüreğin dert görmesin.Benden sana
Bugün teyze oğlun da misafirdik ve misafir soframızdan bir kaç kare.Veee günün güzeli ıspanaklı börek.Yapımı gayet kolay ve mayalı hamurdan 3 kat yaptık.Sanki 6-7 kat gibi kabardı.Süzüm süzüm süzülerek kızarıp mis gibi pişti
Yemeyen izlesin bence.Menümüzde kolay tarhana çorbası ve mis gibi dolma vardı.Resimde en soldaki minik canavar benim paşam.Yanındaki eşimin t.oğlunun oğlu (inşallah doktor olacak oğlumuz)ve bizim doymayan canavarımız Mehmet abimiz
Bayılırım ıspanaklı börege nefis görünüyor canımpaşanda çok yakışıklı maşallah bahtıda güzel olsun
Bende bayıldım zaten 3 kilo vermiştim börek olunca kaçırdım ipin ucunu
Paşam ölürüm ben ona yaaa sıpa bozuk 10 kuruş yuttu popişini bekliyoruz
Güzel duana herkes için yürekten AMİN canım benim.
Bende Ramazanda kaçırdım ipin ucunu canım aldıgım 2 kiloyu vermeye çalışıyorum verirsin birşeycik olmazyerim ben onu inşallah sorunsuz geri gelir
Ramazanı hatırlamak bile istemiyorum yeme konusundakaçırdığım ipin ucunu tuttum ben canım.Artık dikkat etmem lazım malum önümüz kış :)
Paşayı bekliyorum hala yaa bişe yok pazartesi doktora götüreceğim bakalım durum nedir ne değildir.Öptüm canım.Yarın kısmetse güzel bir yaş pasta tarifim var oğlumun doğum günü için yapmıştım :)