Sey_ren'in Mutfağı

Seyren abla ellerine saglık mücver lezzetli görünüyor

kıvamı koyu olmuş, kabagın da suyunu süzmüşsün, bunlar benim için püf nokta.
Bol yagda kızartmışsın, çok yag çekmedi mi öyle ? Ben az yagda teflon tavada kızartayım dedim ama şekilleri güzel olmadı, parçalandı, bir de içi pişmedi :))

erik marmelatını yapmayı mutlaka düşünüyorum çok güzel görünüyor eline sağlık

merhaba seyren hanım
sizin topiğinizi arada takip eden biriyim. Oğlumun diş buğdayı partisinde neler yapabilirm diye düşünürken sizin verdiğiniz irmik tatlısı tarifinizi denemeyi düşündüm.
kalabalık bayan topluluğuna ilkkez yapacaktım ve nasıl olacağını bilmiyordum
partimiz dündü ve dün tatlıyı yaptım keşke yapmasaydım dedirtti bana o tarif bence bir daha kimseye önermeyin
şööyle bir şaka yapayım dedim ilkkez denedim açıkçası nasıl olacak diye korkuyordum ama harika oldu yiyen bi daha istedi bayıldılar akşam kocamda bayıldı daha yokmu dedi bi daha yap dedi
ayrıca tavsiye ettiğiniz erişte salatasınıda yaptım onada bayıdılar
harika oldu
teşekkürü bir borç b,ildiğim için yazmak istedim
tarifinize sağlık
mesafeden hoşlanmam öpcem ayol gel

Off Offf Offffff
Seyren seni merak ediyorum nasil bir canlisin sen diye :))
Harika hepsi yaaa
Valla bayildim ne guzel seyler yapiyorsun sen yahu ellerine saglik masallahh Allah seni cocuklarina esine sevdiklerine bagislasin
Ellerin dert gormesin

Bebeeem ben organik ürünlerle uğraşırken mutfağı unuttum.Beğendiğine sevindim.Özellikle beyaz peçetede isteyişinin sebebi yağ olayımıydı
Hayatım kabağın suyunu süzmezsen(bir püf kesinlikle kabağın kabuğunu soyma veya ince de olsa alma öyle kabuklu renedele.Çünkü dışı soyulan kabak sulanırda sulanır.Ki asıl lezzet kabuktadır zaten) onu toplaman çok zor.Mutlaka süzdürmek lazım.Süzdüğün halde beklesen bile hemen sulanıyor.Kıvam şekil verebilirim ve kısık ateşte beklerim içini çeke çeke pişsin dersen cıvık olabilir ama insanın ömrünü bitiyor :)
Bilmem ben kızarttım ama öyle aman aman yağlı olmadı canım.İstersen bir peçeteye çıkar sonra servis esnasında başka peçeteye al..O zaman daha az yağ kalmış olur.

Canım az yağda yaparsan sıkıntı yaşarsın.Kıvam koyu olsun ben ilk etapta elimle şekil verdim o mücverlere senin için resimlerken kaşıkla döktüm tavaya ve hemen üstüne olabildiğince bastırdım ki içi pişsin ve çabuk kızarsın diye.Bastırdıktan sonra bırak yanlardan kızarıklık gözükene kadar yakmadan yön değiştirme.

*Kızartma yapmanın püf noktası.Bizler genelde bir alt bir üst ederiz kızartma tarzı şeyleri ama asla,kızartma yaparken kızartılan şeyin diğer yanı kızarıp pişene kadar asla çevrilmez.

Neyse yakında snein için birde kabaklı omlet yapacağım bekle beni.Siparişlerimi halledeyim biraz.

erik marmelatını yapmayı mutlaka düşünüyorum çok güzel görünüyor eline sağlık

Teşekkür ederim canım.Yaparsan şimdiden ellerine sağlık,resim ve yorum beklerim o zaman.Birde erik fazla sulanırsa tüm suyunu marmelat yapımında kullanma canım.
Ve marmelatını yaptıktan sonra yazdım mı hatırlayamadım ama mutlaka iki gün bol güneşli bir yerde üzerine tülbent tarzı bez örterek koyulaştırırsan tadında ki değişikliği anlayabilirsin ve katkısız olduğu için daha geç bozulur.

abooooovvv yüreğim cos etti kızzz.Anaaam sonunu okuyunca su serptin yüremee inecedi
Beğenmene çok sevindim canım,valla çok kortum nasıl olur diye
Kocişin bayılmışsa yap yenisinide ayılsın adamcağız.
Ben teşekkür ederim hayatım ne güzel beğenilmek en büyük yorgunluk alıcı şey beğenileriniz.Allah razı olsun.Vallaha bende öpcem ahanda böyle...

Son düzenleme:

Bu güzel dilek ve duana yürekten kocaman AMİN diyorum canım.Rabbim hepimize güzel günler nasip etsin.Senin o kadar güzel bir yüreğin varki canım seninde yüreğin dert görmesin.Benden sana

Bugün teyze oğlun da misafirdik ve misafir soframızdan bir kaç kare.Veee günün güzeli ıspanaklı börek.Yapımı gayet kolay ve mayalı hamurdan 3 kat yaptık.Sanki 6-7 kat gibi kabardı.Süzüm süzüm süzülerek kızarıp mis gibi pişti
Yemeyen izlesin bence.Menümüzde kolay tarhana çorbası ve mis gibi dolma vardı.Resimde en soldaki minik canavar benim paşam.Yanındaki eşimin t.oğlunun oğlu (inşallah doktor olacak oğlumuz)ve bizim doymayan canavarımız Mehmet abimiz

Eklentiler

• $1.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 76
  • $2.jpg
    118,1 KB · Görüntüleme: 80
  • $3.jpg
    90,9 KB · Görüntüleme: 103
  • $4.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 65
  • $5.jpg
    97,9 KB · Görüntüleme: 74
  • $6.jpg
    59,9 KB · Görüntüleme: 73
  • $7.jpg
    78,8 KB · Görüntüleme: 73
  • $8.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 75
  • $9.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 65
Bu güzel dilek ve duana yürekten kocaman AMİN diyorum canım.Rabbim hepimize güzel günler nasip etsin.Senin o kadar güzel bir yüreğin varki canım seninde yüreğin dert görmesin.Benden sana

Cook ama çok tesekkur ederim bu guzel GüL için Sagolasin Guzel insan
Rabbim kimsenin yuvasindan huzuru eksik etmesin insAllah..
Birbirinden guzel yemeklerle migdeden kalplere yol almak dilegiyle

Bayılırım ıspanaklı börege nefis görünüyor canım paşanda çok yakışıklı maşallah bahtıda güzel olsun

Bayılırım ıspanaklı börege nefis görünüyor canım paşanda çok yakışıklı maşallah bahtıda güzel olsun

Bende bayıldım zaten 3 kilo vermiştim börek olunca kaçırdım ipin ucunu
Paşam ölürüm ben ona yaaa sıpa bozuk 10 kuruş yuttu popişini bekliyoruz
Güzel duana herkes için yürekten AMİN canım benim.

Bende Ramazanda kaçırdım ipin ucunu canım aldıgım 2 kiloyu vermeye çalışıyorum verirsin birşeycik olmaz yerim ben onu inşallah sorunsuz geri gelir

Bende Ramazanda kaçırdım ipin ucunu canım aldıgım 2 kiloyu vermeye çalışıyorum verirsin birşeycik olmaz yerim ben onu inşallah sorunsuz geri gelir

Ramazanı hatırlamak bile istemiyorum yeme konusundakaçırdığım ipin ucunu tuttum ben canım.Artık dikkat etmem lazım malum önümüz kış :)
Paşayı bekliyorum hala yaa bişe yok pazartesi doktora götüreceğim bakalım durum nedir ne değildir.Öptüm canım.Yarın kısmetse güzel bir yaş pasta tarifim var oğlumun doğum günü için yapmıştım :)

Seyren merhaba,su corbalik icin yaptiginiz Hamur kizartmasini kis icin mi yaptiniz.bu arada tariflerinizi inceluyorum,en cokta.ter sofrararina bayildim :)) cocuklugumun o bir arada oturulan ter sofralarinin yerini Hic bir seye degismem

Evet canım bende aynen öyle yapıyorum bakalım azimliyimBekliyorum dört gözle pastanı pastalara ayrı bir iştahım var ama kaçınılmazİnşallah paşanın sorunuda çabucak çözülür afacan

merhaba erik marmelatınızı denemeyi düşünüyorum iki gün güneşte beklettikten sonra tüketene kadar buzdolabında mı saklayacağız?

Seyren o börek ne kadar güzel çıkmış.Bayıldım bayıldım.Elinize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…