Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 paket margarin(125gr)
1 paket vanilya,
1 kâse ceviz
1 kâse Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Margarin ile unu kavurun, üzerine sütü ve şekeri ilave ederek çırpıcı ile karıştırın. Sonra tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi pişince 1 paket vanilya ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın.
Fırın tepsisini ıslatın, (yapışmaması için ben altına hindistan cevizi de serptim,artı dala çikolata serpiştirdim) muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta dökün. Biraz soğuyunca buzdolabına koyun. Muhallebiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Tatlıyı 20 eşit kareye bölün. Bir tabağa hindistan cevizi dökün, üzerine spatula yardımıyla çıkardığınız muhallebiyi koyun. Hindistan cevizine bulanan muhallebinin içine ceviz koyduktan sonra rulo yapıp servis tabağına alın.
Not: muhallebiyi uzun süre dolapta bekletirseniz sertleştiği için muhallebiyi kaldırmak daha kolay oluyor.
Muhallebiyi tepside içine malzeme koyup rulo yaptıktan sonrada hindistan cevizine bulayabilirsiniz…
ellerıne saglık tatlımmm döktürmüşsün yine :)
Kelle paça çorbasının seveni kadar sevmeyenide çoktur.Derileri yüzülen kelle ve bacaklar iyice tüyleri yakılarak büyük bir tencerede ıslatılır.Hayvanın dili sürtülerek iyice üzerleri temizlenir.Bolca yıkandıktan sonra haşlanırlar.Etleri ve kemiklerin ilikleri çıkarılır.Bol sarımsak ve sirke ve limon suyula kaynatılır.İsteğe bağlı içine unda katanlar oluyor.Ben annemden gördüğüm ve tatdığım vaz geçemediğim lezzeti yazıyorum.
Herkes bunun sıcak çorbasını sever.Tıpkı benim gibi.Bol acı ve ekşi
MALZEMELER
*1 adet kuzu kelle
*5 adet kuzu paça(ayak)
*1 adet orta boy kuzu boyun
*7-8 diş sarımsak
*Nane
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet limonun suyu(ben ekşi ve bol acılı seviyorum)
Kilomu merak eden arkadaşlarım var(mış)
Bunca şeye rağmen boyum 1.69 kilo 73
Şişko değilim zayıf hiç değilim.Sanırım balığım balık
YAPILIŞI
*Öncelikle kelle ve ayakları güzelce yıkıyoruz.
(Ben odun ateşinde tütsü (bizim buralarda ürttük derler)yaptığımdan kellenin derisini yüzmedim.)
*Tertemiz yıkadığımız kelleyi ortadan ikiye ayırabilirseniz ayırın veya aldığınız yerde bu işlemi yaptırın.
*Düdükü tencereye yıkadığımız boyun ile beraber paçaları ve kelleyi yerleştirip üzerine sıcak su koyalım.
*Bu suyun içinde 10-15 dk kalan malzemelerin suyunu döküp tekrar üzerine su çıkana kadar sıcak su ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz atıp düdüklünün ağzını kapatalım.
*Yaklaşık 1,5 saat sonunda paçamız pişmiş olur.Ocağı söndürüp havasını alalım ve soğumaya bırakalım.
*Soğuyan boyun etlerimizi paça ve kellemizi güzelce ayıklayalım.
*Bir başka tencereye sarımsakları ezip yağı salça ve naneyi ekleyip 2 dk kavuralım.
*Kavrulan malzemelerin üzerine,haşlanmış paça suyumuzun yarısını ekleyip kalan yarısına sıcak su ekleyelim.
*Bu çorbamıza yaklaşık 1,5 litre su ekleyebilirsiniz.Bunu da paça ve kaynamış su ile yarı yarıya ayarlayabilirsiniz.
*Çorbanın tamamına paça suyu koyarsanız hem acı hem de lezzeti beklediğiniz gibi olmaz.
*Suyumuz kaynayınca içine ayıkladığınız boyun etini(boyun ufrası derler bizim buralarda)paça ve kellemizi ilave edip yaklaşık 15 dk kadar kaynatalım.Limon suyunu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp ocağıda söndürelim 10 dk kadar dinlenen paçamız hazır.
AFİYET ŞİFA OLSUN
KELLE PAÇANIN FAYDALARI
1-Kuzu ve keçi ayağından elde edilen özellikle çorbası kırık,çıkık,kemik erimesi gibi başlıca sorunlara şifadır.
2-Zaafiyetin en iyi ilacı, nezleye, baş ağrısına, kan tükürmeye kuru öksürüğe hatta ve hatta idrar zorluğuna bile iyi gelir.
Ve Daha Neler Nelermiş
En bilinen özelliklerinden bir tanesi insan kendisini halsiz hissettiği zaman paça çorbası tüketimi sonrasında kendine geldiğidir. Bunun sebebi ise paçanın kaslara ve kemiklere kuvvetlendirici bir etkisinin olmasıdır. Bu sayede insan kendisini daha dinç hissedecektir.
Çok ilginç bir şekilde paça çorbasının baş ağrısı üzerinde çok etkili olduğu da saptanmıştır. Başınız da dayanılmaz bir ağrı varsa çıkın dışarıya hem hava almış olursunuz hem de çorbacıya giderek sıcacık bir çorba içmiş olursunuz.
Erkekler de sıkça görülen bir hastalık olan idrar zorluğunun en büyük savaşçılarından bir tanesi tabi gene paça çorbası oluyor. İdrar sökücü etkisi olduğu bilinen paça çorbasını bu rahatsızlığı olan erkeklere kesinlikle öneriyoruz.
Kış aylarında en çok yakalanılan hastalıklardan olan grip, nezle ve öksürme üstünde gene tahmin ettiğiniz gibi paçanın güçlü bir etkisi olmakta. Sıcak sıcak içeceğiniz bir paça çorbası sizi bu kışın en zalim hastalıklarına karşı koruyacaktır.
ölürüm ben bu çorbayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ölme bebeeem 1 kase var yarın atla gel
MALZEMELER
*3 Adet köy kabağı
*1 adet orta boy soğan
*3 diş sarımsak
*Tuz
*5-6 dal yeşil nane (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nanede olur)
* Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Göz kararı sıvı yağ
*1 Su bardağı su
YAPILIŞI
*Kabakları dilim dilim kesip iç çekirdekli kısmını bıçak ile alalım ve doğrayalım.
*Bir tencereye sıvı yağ soğan ve sarımsakları doğrayıp salçayı da ilave edip çok az kavuralım.
*Kavrulan bu karışıma kabakları tuzu ve 1 su bardağı suyu ilave edip pişmeye bırakalım.
*15 dakika sonunda pişen yemeğin altını kapatıp kıyılmış taze naneyi de ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
*Yaklaşık 10 dk dinlenen yemeğimizin üzerine yoğurt ilave edip servis edelim.
AFİYET OLSUN
Malzemeler
*6 su bardağı beyaz un
*2 su bardağı kepekli un
*1 paket kuru instant maya
*Tuz,su
İç malzemesi
*1/2 kg.ıspanak(kıyma,patates,lor,peynir,pazı arzuya göre dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz)
*1 adet iri kuru soğan
*1 yemek kaşığı silme biber salçası
*Tuz,karabiber,pulbiber
*Zeytinyağı
*Biz Ispanaklı ve Lor peynirli yaptık.
YAPILIŞI
*Bir su bardağı ılık suda mayayı eritelim.
*Hamur yoğurma kabına unları alalım,tuz ekleyelim,ortasını havuz gibi açıp suda erittiğimiz mayayı dökelim.
*Elimizle karıştıralım,yavaş yavaş su ilave ederek,çok yumuşak olmayan ele de yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
*Hamuru iyice yoğuralım,üzerini nemli bezle örtüp en az yarım saat ılık ortamda dinlendirelim.
*İç malzemesi için ıspanakları yıkayıp iri doğrayalım.
*Kuru soğanı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında sarartalım.
*Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
*Bu karışım soğuduktan sonra ıspanakların üzerine ekleyip karıştıralım.
*Tuz,karabiber ve pulbiberi de ilave edelim.
*Hamurumuzdan yumurtadan iri parçalar koparıp unladığımız ekmek tahtamızda oklava ile servis tabağı genişliğinde açalım.
*Açtığımız hamurun bir yarısına iç malzemesini yayalım,diğer yarısını için üzerine kapatalım.
*Böreğin kenarlarını kesme aparatı veya bir tabakla düzeltelim ve pişerken açılmaması için parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
*Ve sac ile buluşma zamanı.
Bu börekleri yaparken ben açtım annem içledi canım babam da pişirdi.
RABBİM BANA ONLARIN YOKLUĞUNU GÖSTERMESİN...AMİN.
MALZEMELER
8 adet orta boy patates
200 gr. az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
3 diş sarımsak
SOSU İÇİN
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salça
2 bardak su
YAPILIŞI
Öncelikle patatesleri fırçalayarak yıkayın.Patatesler taze ise kabuklarını soymayın.
Patateslere eninden istediğiniz aralıklarla kesikler atın ama patateslerin tamamen kesilmemesine dikkat edin.
Patatesleri derin bir kaba alıp üzerine çok sıcak su dökün ve yumuşamaları için köfteyi hazırlayana kadar bekletin.
Köfte harcına baharatları atıp soğan ve sarımsakları doğrayıp 3-4 dakika boyunca yoğurun.
Patatesleri sudan çıkarın. (Patatesler suda bekleyince elastikiyetleri artıyor. Köfteleri arasına koyarken parçalanmıyorlar.
Köfte harcından küçük parçalar alıp elinizde yassıltın ve patateslerin kesik aralarına sıkıştırın.
Bütün patatesleri bu şekilde hazırlayın.
SOSUN YAPILIŞI
Domatesi ister minik minik doğrayın isterseniz su haricindeki bütün malzemeleri robottan geçirin ve üzerine suyu ilave edip karıştırın.
Sosu cam veya fırın tepsisine döküp üzerine patatesleri yerleştirin. İsterseniz aralarına acı biber de yerleştirebilirsiniz.
Üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırına sürün.
Yaklaşık 45 dk pişen yemeğin üzerini açıp 10 dakika daha kızarması için bekletin ve fırından alın.
Yemeğimiz hazır,yanında pilav ve cacık da ne güzel gider
Tarif;Cahide Sultan
AFİYET OLSUN
Kelle paça çorbasının seveni kadar sevmeyenide çoktur.Derileri yüzülen kelle ve bacaklar iyice tüyleri yakılarak büyük bir tencerede ıslatılır.Hayvanın dili sürtülerek iyice üzerleri temizlenir.Bolca yıkandıktan sonra haşlanırlar.Etleri ve kemiklerin ilikleri çıkarılır.Bol sarımsak ve sirke ve limon suyula kaynatılır.İsteğe bağlı içine unda katanlar oluyor.Ben annemden gördüğüm ve tatdığım vaz geçemediğim lezzeti yazıyorum.
Herkes bunun sıcak çorbasını sever.Tıpkı benim gibi.Bol acı ve ekşi
MALZEMELER
*1 adet kuzu kelle
*5 adet kuzu paça(ayak)
*1 adet orta boy kuzu boyun
*7-8 diş sarımsak
*Nane
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet limonun suyu(ben ekşi ve bol acılı seviyorum)
Kilomu merak eden arkadaşlarım var(mış)
Bunca şeye rağmen boyum 1.69 kilo 73
Şişko değilim zayıf hiç değilim.Sanırım balığım balık
YAPILIŞI
*Öncelikle kelle ve ayakları güzelce yıkıyoruz.
(Ben odun ateşinde tütsü (bizim buralarda ürttük derler)yaptığımdan kellenin derisini yüzmedim.)
*Tertemiz yıkadığımız kelleyi ortadan ikiye ayırabilirseniz ayırın veya aldığınız yerde bu işlemi yaptırın.
*Düdükü tencereye yıkadığımız boyun ile beraber paçaları ve kelleyi yerleştirip üzerine sıcak su koyalım.
*Bu suyun içinde 10-15 dk kalan malzemelerin suyunu döküp tekrar üzerine su çıkana kadar sıcak su ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz atıp düdüklünün ağzını kapatalım.
*Yaklaşık 1,5 saat sonunda paçamız pişmiş olur.Ocağı söndürüp havasını alalım ve soğumaya bırakalım.
*Soğuyan boyun etlerimizi paça ve kellemizi güzelce ayıklayalım.
*Bir başka tencereye sarımsakları ezip yağı salça ve naneyi ekleyip 2 dk kavuralım.
*Kavrulan malzemelerin üzerine,haşlanmış paça suyumuzun yarısını ekleyip kalan yarısına sıcak su ekleyelim.
*Bu çorbamıza yaklaşık 1,5 litre su ekleyebilirsiniz.Bunu da paça ve kaynamış su ile yarı yarıya ayarlayabilirsiniz.
*Çorbanın tamamına paça suyu koyarsanız hem acı hem de lezzeti beklediğiniz gibi olmaz.
*Suyumuz kaynayınca içine ayıkladığınız boyun etini(boyun ufrası derler bizim buralarda)paça ve kellemizi ilave edip yaklaşık 15 dk kadar kaynatalım.Limon suyunu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp ocağıda söndürelim 10 dk kadar dinlenen paçamız hazır.
AFİYET ŞİFA OLSUN
KELLE PAÇANIN FAYDALARI
1-Kuzu ve keçi ayağından elde edilen özellikle çorbası kırık,çıkık,kemik erimesi gibi başlıca sorunlara şifadır.
2-Zaafiyetin en iyi ilacı, nezleye, baş ağrısına, kan tükürmeye kuru öksürüğe hatta ve hatta idrar zorluğuna bile iyi gelir.
Ve Daha Neler Nelermiş
En bilinen özelliklerinden bir tanesi insan kendisini halsiz hissettiği zaman paça çorbası tüketimi sonrasında kendine geldiğidir. Bunun sebebi ise paçanın kaslara ve kemiklere kuvvetlendirici bir etkisinin olmasıdır. Bu sayede insan kendisini daha dinç hissedecektir.
Çok ilginç bir şekilde paça çorbasının baş ağrısı üzerinde çok etkili olduğu da saptanmıştır. Başınız da dayanılmaz bir ağrı varsa çıkın dışarıya hem hava almış olursunuz hem de çorbacıya giderek sıcacık bir çorba içmiş olursunuz.
Erkekler de sıkça görülen bir hastalık olan idrar zorluğunun en büyük savaşçılarından bir tanesi tabi gene paça çorbası oluyor. İdrar sökücü etkisi olduğu bilinen paça çorbasını bu rahatsızlığı olan erkeklere kesinlikle öneriyoruz.
Kış aylarında en çok yakalanılan hastalıklardan olan grip, nezle ve öksürme üstünde gene tahmin ettiğiniz gibi paçanın güçlü bir etkisi olmakta. Sıcak sıcak içeceğiniz bir paça çorbası sizi bu kışın en zalim hastalıklarına karşı koruyacaktır.
Malzemeler
Acı pulbiber için: İstediğiniz kadar süs biberi (tercihen kırmızı olanları)
Tatlı pulbiber için: Etli kırmızı biberler
Yağ ve tuz
Pul Biber nasıl Yapılır?
Tatlı pulbiber yapacaksanız, kırmızı salçalık biberlerin tohumlarını ayıklayın. Bol güneş alan bir yere, bir bez üzerine serip kurutun. Annem salça yapacağı zaman, salçalık kırmızı biberleri ortadan ikiye kesip, bahçede bir bez üzerine serer. Sabaha kadar karıncalar bütün tohumları çeker
Acı pulbiber için bulabilirseniz kırmızı olanlarını, bulamazsanız yeşil arnavut biberlerinden alıp sap kısımlarını çıkarın. (Sebze ve meyvelerin yenilebilir her yerinin yenmesi taraftarıyım. Hiç bir şey boşa yaratılmamış. Biber tohumlarının da ağrı kesici özelliği varmış. Bu yüzden ben, biberlerin tohumlarını ayıklamıyorum.)
Uçlarına bıçakla çizik atın, hava alarak çabuk kurumasını sağlayın. Yine aynı şekilde güneşe serin.
Güneşte kupkuru olan biberleri, mutfak robotuna atıp çekin.
Pul bibere her yerine nüfuz edecek şekilde zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip karıştırın. (Bunu güvelenmemesi için yapıyoruz.)
Ağzı kapalı kavanozlarda saklayın.
TARİF CAHİDE JİBEK
işyerim olmasaa direkk damlardım vala
bizim burda günesde yok hep yagmur
İşyerinde çalışıyomusun yoksa sanamı ait canım.