Sey_ren'in Mutfağı

Teşekkür ederim canım..Amin...Allah babacığına rahmet etsin.Merhametinden geri koymasın.Gideceğimiz yer hep aynı.Rabbim bizleri efendimizin şefaat ettiği kullardan olarak Cennete buluşmayı nasip etsin.
Teflon tavada da lezzet vardır canım elbette ama o sac ateş kokusu ayrı birşey
Canım özelden yazdım sana internetten bak bizim buralarda hala var nasipse sana SÖZÜM var unutmadım söz verdimmi Allah nasip ederse yaparım.Sana yollayacağım ben canım benim.
Kepekli un ile karıştırmasanda sorun değil canım.Ben kepekli unu neden diyorum diğer işlenmiş beyaz unlara nazaran daha sağlıklı,midede öğütülmesi ve hazmı çok daha kolay.Hazır unlarda lastik gibi ağzında gevelemiyorsun ağzına alırken beraber dağılmaya başlıyor ben o açıdan dedim.Bulursan yaparsın bulamazsan sade un ilede yapabilirsin.Çok öptüm canım.

Yelizcim yüreğine sağlık canım.Sende Akdeniz insanısın hemşom sayılırsın.Mersin artık Adanaya göre daha gelişmiş tatil ve liman kenti olduğundan pek yapılmıyordur haklısın.Ama daha 15 gün oluyor benim arka komşum sac kurdu ekmek yaptılar.Yani o manzarayı görmeniz lazımdı.Kabaklısınıda deneyeceğim canım en kısa zamanda.Biz ıspanak,peynir,lor,lahana,patlıcan,kurutulmuş kabuklu fasulye,çiriş otu ile biliyorduk ama kabaklı inan hiç denememiştim.Köy kabağım var en kısa zamanda deneyeceğim.

memleketimin has hatunlarındandın sey_ren...seviyorum seni..ellerinize sağlık...bi dahakine ben acarım onlar yorulmasın

Adanamın en güzel hatunlarından canım arkadaşım.Sana bu hafta sonu uğrayacaktım ama köy işi olunca kaldı canım.Kısmetse bir sarılalım şöyle buluşupta

Teşekkür ederim canım.Yer soframız bizim vazgeçilmezimiz canım ya.Hani çocuklu falanda olunca hem rahat ediyoruz hemde ne bileyim yanlış anlaşılmasın ama masada misafir olsun kendimiz olalım yemek yiyince pek bir resmi oluyoruz sanki.
Alışmışız biz helede ramazan sofralarımız ayrı bir güzel.
Canım ya ne maydanozu kilo sorunumu var.Öylede olsa azar azar herşeyin tadına bak gülüm.Birde sana bulabilirsen biberiye çayını taze taze demleyip içmeni tavsiye ederim.Çok güzel idrar söktürüp,kilo vermene yardımcı oluyor.Benim 10 kilo fazlam vardı 2 haftada 2 kilo verdim çok yüklenmiyorum oğlum küçük ve emziriyorum o yüzden aşırı diyet yapmıyorum.Canım ne isterse yiyorum.Şu an bile sana yazarken ağzımda bir parça ekmek geveleyip duruyorum
Allah nasip ederse paylaşımlara devam etmeye çalışıcam canım takipte kalın.

Evet modernlik adı altında öz değerlerimizi ahlaki kimliğimizi kaybediyoruz aslında.Görüşler farklı olsada adet gelenek ve göreneklerde duruşlarımızın aynı olmasını ne çok isterdim bazı insanlarla.Ama kimseyide eleştirme hakkımız yok işte.Herkesin yolu çizgisi belli canım.
Oğlan bugün daha iyi dün burada idik tabi çok serindi birde suyun içine girince üşüttü biraz.Resimdekilerde cadı kızım yaramaz oğlum ve erkek kardeşim.

http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/623861-adana-catalan-2-kopru-barajdan-goruntuler.html

masallah allah bagıslasın kuzucuklarını cok tatlılar :) cok guzel bı yermıs yaaaa ınsan gelmek ıstemez ordannn :) inşallah iyileşir hemen yaramazz

Şu an iyi maşallah canımda 3 gündür hiç iştahı yok ne yapacağımı şaşırdım.Güya köyden getirdiğim görselleri paylaşacaktım bu saate kaldı.
Şimdi upload edip atıcam canım.Azıcık müsade

tamam canımmm :) görüşürüzz :)

İşteee bunlarda köyümün lezzetleri.Herşey doğal organik ve mis gibi yayla havasında yetişiyorlar.
Neler yokki,kuru incir reçelinden,köy karpuzuna,kurutulmuş naneden,ev yapımı erişteye(bizim buralarda kesme derler),keçi peynirinden,erik pestiline......Köy yumurtası ile bizim şehirli sosyetik yumurtalar bile yan yana gelince durumdan utandılar.Lezzetini anlatmama gerek yok herhalde.Hele nane kokusunu buradan alabilmenizi ne çok isterdim.Karpuzun tadını sadece yiyen bilir diyebiliyorum...Yufka ekmğinden,köy bulguruna,buğdayından(döğme deriz biz,aşurelik buğday)kendi yapımımız siyeh zeytine.
Pazarı kurdum bu yaza ev yapımı salça bulgur buğday siparişi alıyorum kızlar

Eklentiler

• $91.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 106
  • $92.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 150
  • $93.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 150
  • $94.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 127
  • $95.jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 129
  • $96.jpg
    96,5 KB · Görüntüleme: 132
  • $97.jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 122
  • $98.jpg
    62,5 KB · Görüntüleme: 105
  • $100.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 135
  • $101.jpg
    50,8 KB · Görüntüleme: 124
  • $102.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 158
  • $103.jpg
    30 KB · Görüntüleme: 109
  • $104.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 135
  • $105.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 142
  • $106.jpg
    53,7 KB · Görüntüleme: 137
  • $107.jpg
    66,6 KB · Görüntüleme: 126
  • $108.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 135
  • $109.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 100
  • $111.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 137
  • $112.jpg
    31,8 KB · Görüntüleme: 138
  • $114.jpg
    85,9 KB · Görüntüleme: 138
  • $115.jpg
    54,4 KB · Görüntüleme: 112
  • $116.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 87
  • $117.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 121
  • $119.jpg
    80 KB · Görüntüleme: 118
  • $121.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 89
  • $1188.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 114
  • $solyumurta.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 151

canım erişte çektiii...

allahım sana geliyorum o tandır yufkası mı yaaaaaa

Evet canım bizde sac yufkası olur ahanda böyle pişer.(tam Adanalı ağzı ile konuştum sanırım.

Eklentiler

• $1.jpg
    5,8 KB · Görüntüleme: 62
  • $2.jpg
    226,8 KB · Görüntüleme: 119
  • $3.jpg
    33,4 KB · Görüntüleme: 61
  • $4.jpg
    27,1 KB · Görüntüleme: 64
  • $5.jpg
    19,5 KB · Görüntüleme: 60
  • $6.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 79
aynennnn bizde de böyle pişer çocukluguma döndümm

Değilmi canım ya ayy ne dönerdik sac etrafında bazlama sıkma börek alacağız diye.Okula gitmek istemezdim sabahçı olduğum zamanlarda.Hele ekemt atımı bittikten sonra arkadan babagannuşlar yapılırdı köpüklü ayranlar değme mis gibi.
Nerde şimdi margarinler kullanmazdık hiç ya tereyağı yada iç yağ olurdu ekmeğimizi yağlar yerdik.Bence en sağlıklı(MAŞALLAH diyim nazar değmesin)nesil 2000 li yıllara kadarki zamanlardı..20.yy girdik herşey bozuldu.
Sacın altından pişmiş patates biber patlıcan(balcan) kapmak için ne beklerdik.Birde YAĞLI BALLI yaparlardı.Yada ŞEKERLİ EKMEK.Off off tarifini vereyim bari onlarında.Çocuklar için doğal olur en azından.Hemde kan şekeri düşük olana,sütü olmayan annelere,kışın aşırı üşüyenlere YAĞLI BALLI ne güzel gider.

mahallede kımın sacı yanıyorsa yumurta peynır patatesler kapılırr gidilirdiii yaglı yapılsın diee hey gidi günlerr....sırayla kısa gırmeden herkesınnn ekmegı yapılırrdı kışlık....hele o tereyagınınnn tadıı hıbıryerdee yokkkk ....anılarıma dokundun dagıttın benıı yaa :)

Adanamın en güzel hatunlarından canım arkadaşım.Sana bu hafta sonu uğrayacaktım ama köy işi olunca kaldı canım.Kısmetse bir sarılalım şöyle buluşupta

oyyy canım benim bulusuruz inş....ben burdayım sen burda....kısmet diyelim...

yağlı ballı mı dedi biri.....annem yapardı biz küçükken...cok güzel olurdu yaaa....

Malzemeler

1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 paket margarin(125gr)
1 paket vanilya,
1 kâse ceviz
1 kâse Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Margarin ile unu kavurun, üzerine sütü ve şekeri ilave ederek çırpıcı ile karıştırın. Sonra tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi pişince 1 paket vanilya ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın.

Fırın tepsisini ıslatın, (yapışmaması için ben altına hindistan cevizi de serptim,artı dala çikolata serpiştirdim) muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta dökün. Biraz soğuyunca buzdolabına koyun. Muhallebiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Tatlıyı 20 eşit kareye bölün. Bir tabağa hindistan cevizi dökün, üzerine spatula yardımıyla çıkardığınız muhallebiyi koyun. Hindistan cevizine bulanan muhallebinin içine ceviz koyduktan sonra rulo yapıp servis tabağına alın.

Not: muhallebiyi uzun süre dolapta bekletirseniz sertleştiği için muhallebiyi kaldırmak daha kolay oluyor.

Muhallebiyi tepside içine malzeme koyup rulo yaptıktan sonrada hindistan cevizine bulayabilirsiniz…

Eklentiler

• $1.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 58
  • $2.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 60
  • $3.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 53
  • $4.jpg
    81 KB · Görüntüleme: 64
  • $5.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 57
  • $6.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 57
  • $7.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 57
  • $8.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 47
  • $9.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 50

Ben kendi terayagımıda kendim yapıyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…