Sey_ren'in Mutfağı

sey-ren tariflerinin hepsini okudum, bayıldım yemeklerine. Ellerine sağlık, çok becerilki hatunsun maşallah. Sırayla ben de yapmaya başlıycam. Çalıştığım için sadece pazarları denemeler yapıyorum, ama evlendikten sonra sözlüme de yaparım inşallah.

Teşekkür ederim canım mutfağıma hoşgeldin.Seninde yüreğine sağlık Allah razı olsun.Hamaratlıksa eh işte birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Zor değil canım zamanla yaptıkça alışırsın evlenince kocanla güle eğlene yaparsın inşallah canım
Sevgiler

MALZEMELER

*3 Adet köy kabağı
*1 adet orta boy soğan
*3 diş sarımsak
*Tuz
*5-6 dal yeşil nane (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nanede olur)
* Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Göz kararı sıvı yağ
*1 Su bardağı su

YAPILIŞI

*Kabakları dilim dilim kesip iç çekirdekli kısmını bıçak ile alalım ve doğrayalım.
*Bir tencereye sıvı yağ soğan ve sarımsakları doğrayıp salçayı da ilave edip çok az kavuralım.
*Kavrulan bu karışıma kabakları tuzu ve 1 su bardağı suyu ilave edip pişmeye bırakalım.
*15 dakika sonunda pişen yemeğin altını kapatıp kıyılmış taze naneyi de ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
*Yaklaşık 10 dk dinlenen yemeğimizin üzerine yoğurt ilave edip servis edelim.

AFİYET OLSUN

Eklentiler

• $k1.jpg
    116,9 KB · Görüntüleme: 62
  • $k2.jpg
    120 KB · Görüntüleme: 64
  • $k3.jpg
    110 KB · Görüntüleme: 57
  • $k4.jpg
    113,5 KB · Görüntüleme: 56
  • $k5.jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 63
  • $k6.jpg
    99,7 KB · Görüntüleme: 52
  • $k7.jpg
    136,3 KB · Görüntüleme: 54
  • $k8.jpg
    106,1 KB · Görüntüleme: 69
  • $k9.jpg
    128,3 KB · Görüntüleme: 57
  • $k11.jpg
    119,3 KB · Görüntüleme: 71

köy kabagını bizde bulabılsek keske heyyyeeeeee...

Malzemeler

*6 su bardağı beyaz un
*2 su bardağı kepekli un
*1 paket kuru instant maya
*Tuz,su

İç malzemesi

*1/2 kg.ıspanak(kıyma,patates,lor,peynir,pazı arzuya göre dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz)
*1 adet iri kuru soğan
*1 yemek kaşığı silme biber salçası
*Tuz,karabiber,pulbiber
*Zeytinyağı
*Biz Ispanaklı ve Lor peynirli yaptık.

YAPILIŞI

*Bir su bardağı ılık suda mayayı eritelim.
*Hamur yoğurma kabına unları alalım,tuz ekleyelim,ortasını havuz gibi açıp suda erittiğimiz mayayı dökelim.
*Elimizle karıştıralım,yavaş yavaş su ilave ederek,çok yumuşak olmayan ele de yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
*Hamuru iyice yoğuralım,üzerini nemli bezle örtüp en az yarım saat ılık ortamda dinlendirelim.
*İç malzemesi için ıspanakları yıkayıp iri doğrayalım.
*Kuru soğanı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında sarartalım.
*Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
*Bu karışım soğuduktan sonra ıspanakların üzerine ekleyip karıştıralım.
*Tuz,karabiber ve pulbiberi de ilave edelim.
*Hamurumuzdan yumurtadan iri parçalar koparıp unladığımız ekmek tahtamızda oklava ile servis tabağı genişliğinde açalım.
*Açtığımız hamurun bir yarısına iç malzemesini yayalım,diğer yarısını için üzerine kapatalım.
*Böreğin kenarlarını kesme aparatı veya bir tabakla düzeltelim ve pişerken açılmaması için parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
*Ve sac ile buluşma zamanı.

Bu börekleri yaparken ben açtım annem içledi canım babam da pişirdi.
RABBİM BANA ONLARIN YOKLUĞUNU GÖSTERMESİN...AMİN.

Eklentiler

• $11.börek.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 73
  • $12.jpg
    123,4 KB · Görüntüleme: 62
  • $13.jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 54
  • $14.jpg
    151,8 KB · Görüntüleme: 71
  • $15.jpg
    126,7 KB · Görüntüleme: 74
  • $16.jpg
    137,7 KB · Görüntüleme: 73
  • $17.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 67
  • $18.jpg
    134,9 KB · Görüntüleme: 65
  • $19.jpg
    182,2 KB · Görüntüleme: 59
  • $20.jpg
    182 KB · Görüntüleme: 68
  • $21.jpg
    156,9 KB · Görüntüleme: 72

ananemın köydekı evınde tandır varr her bayram sabahı erkenden kalkar bayram çöregı gözlemeler yapardı böylee o geldı aklıma sımdı yaslandı yapamıyor ama ben o bayram sabahlarını cok özledımmmmm

Haklısın canım biz de her bayram yapardık ama artık yapmıyoruz.Eskş bayramlarda eski tatlarda yok malesef.Artık tatlı falan yapıyoruz.Keşke o günlere dönme şansımız olsaydı.

saol canımmm söylemen bıle yeterr :) benım yerıme guzel guzel yemekler yap böyle :)

Sende sağol canım.

Zaman gectıkce herseyın tadı kacıyor bee ozamankı kadarr anlamlıı guzel gelmıyor herseyy..artık bayramlarda bıle ınsanlar bırbırını zıyaret etmıyorrr tatıle gıdıyorr unuttuk degerlerımızııı kımsenın kımseyı görmeye sıhbet etmeye tahammulu bıle yokkk..keske dönebılsek o gunlereee ..

Haklısın canım,şimdilerde mesaj at ara iyi bayramlar de insanlar böyle avutuyorlar büyüklerini.Eskiden bayramlarda büyükler ziyaret edilir el öpülür,sevdiklerimizle beraber olurduk.Gerçi biz hala büyüklerimize gideriz,ama tadı varmı malesef yok.
Geri dönme gibi bir imkanım olsa 1 dk beklemezdim herhalde
Çocukluğumuzda koştura koştura mezarlığa giderdik kapı kapı el öper şeker toplar sonrada Adana Huzur evine kendimizi zor atardık yaşlıların elini öper vakit geçirir şekerlerimizi birlikte yerdik.Birde bizi içeri almadıklarından yaşlıların odalarına binanın arka bahçesinden dalar pencereden girerdik.Hey gidi günler hey..

Şimdi sırada köyümüzün organik lezzetlerinden sunum var.Hoş fotoğraf makinemin şarjı bitince tüm resimleri evde cepten çekmek zorunda kaldım.

bayramın kutlu olsun yaz rehberdekı herkese gönder de bi tıkla al sana bayrammm aman ne bayram ıste!!!

Aynen dediğin gibi malesef.Yozlaştık,değer bilmez olduk,örf ve adetlerimize sahip çıkılmıyor dediğimizde bizler eleştiri alıyoruz.Çocuklarımız bizim beklentilerimiz karşısında anlamsız tavırlar sergiliyorlar.En azından benimkiler öyle değil ama kardeşlerim de dahil olmak üzere bakıyorum da 15-25 yaş arası bayramdan seyrandan geçmişten değerlerimizden bi haberler.

Bu arada oğlum ateşleniyor biraz kalanları yarın sunarım kısmet olursa hayırlı sabahlar canım.

Senin,annenin ve babanın ellerine sağlık Benim canım babam vefat edeli koca 9 sene oldu Ne mutlu sana.. Allah sağlıklı uzun ömür versin ikisine de ve sana da unutmadığın için çok teşekkür ederim. Umarım teflon tavada da hemen hemen aynı lezzeti yakalayabilirim. Burada küçük sac satan yerler buldum ama tüplüleri kalmış kafama koydum, internetten satın alacağım,şart oldu da, kepekli un karıştırmasam olur mu sey-renciğim? Bizim marketlerde hatta Migros'ta bile -ki ben genelde Migros sanal market'ten alışveriş yaparım; bu unu bulamadım

memleketimin has hatunlarındandın sey_ren...seviyorum seni..ellerinize sağlık...bi dahakine ben acarım onlar yorulmasın

Ellerine sağlık canım bende mersinliyim bizim burada çok yapılır saç böregi ve sıkması ama artık saç olmadıgı için tavda yapılır bunun birde kabaklısını dene canım muthteşem oluyor kabak sevmeyenler bile artık seviyor

Seyren abla
şöyle bir bakayım dedim, 35 sayfaya kadar geldim
ellerine dillerine sağlık, çok begendim yemeklerini
yer sofranız çok yöresel, resimlere bakarken, bundan dolayı da olabilir, çok keyif aldım

Ben yorgun geldim bugün eve, maydonoz yıkadım onu yiyordum
maydonoz yerken de senin tarfilerini görünce niye yaşıyorum ki ben yea dedim

aynen devam et seyren ablacım

sözde modernleşiyoruz canımmmm birbirinden koparak saçmalıkları normalmıs gıbı görerek ıstee...maalesefff bu hale gelen bır toplum oldukk....mesajını sımdıokudummm iyi geceler :) oglunacok cokgecmısolsun ınsalahhhh ciddi bişey yokturr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…