bütün tarifleriniz birbirinden harika,yapılmak üzere tarifleri aldım,ellerinize sağlık,çok teşekkürler
Yarın kısmet olursa SADE DONDURMA TARİFİ var sırada
sey-ren topiğini baştan sona okudum... Harika tarifler var. Belki beni Ersağ'dan aylar öncesinden senin ilk yazdığın dönemlerden hatırlarsın. O zaman 2 aylık hamiştim ve bir ürünü kullanabilir miyim diye sormuştum. Şimdi 5 aylık hamileyim. Tariflere baktıkça karnımda bebek zıplayıp durdu Ben de dayanamadım, kalktım çiğ köfte tarifini denedim ve ayıla bayıla yedim Sırada halka tatlısı var; onu da yarın yapacağım
Çok şanslısın çünkü yanlış anlamadıysam annen sanırım köyde... Köy unu, köy bulguru ohhhh... İmrendim
Senden iki ricam var: Peynir yapabiliyormuşsun, tarif; bir de birkaç yerde gözleme yapmışsın, tarif
Yoğurdumu ben de kendim yaparım. Hele ki bahar ayında sütçülerin sütleri o kadar lezzetli oluyor ki! Tabi bende seninki gibi bakraç yok
Bundan sonra takipçinim, bilesin...
Hatırladım elbette canım hatırlamazmıyım.Mutfağıma hoşgeldin.Ne güzel maşallah hamişliğin sorunsuz geçer umarım.
Allah tamamına erdirsin canım.
İyi bak yeğenime köfteler tatlılar gelsin kilolar
Köfteyide yedinse ve beğendinse sorun yok demektir :) bugün benimde arkadaşım vardı bizde yaptık.
Annem köyde değil ama köyden gelir birçok şeyimiz,ekmek süt peynir un bulgur :)
Yoğurt için o bakraçlar çok güzel oluyor.Yoğurt yapacağım sütümü ben mutlaka aliminyum kapta pişrir hemen emaye tencereye veya bakraca alırım hem yıoğurdu çok güzel oluyor hemde kaşık kaşık oluyor.
Hep takipte kal canım ama resim ekleyemiyorum sinir bozucu bir durum olmuş bu son ayarlar
Hemen peynir ve gözleme tarifi geliyor canım.
Hamişliğim çok şükür sorunsuz geçiyor. Zaten bir oğlum vardı, bir oğlan daha geliyor hayırlısıyla... Dedim ya, çok çok şanslısın. Oh ne güzel olur o bulgurlar, unlar...
Bende alüminyum tencere bile yokEmaye bilirsin içi çabuk patlıyor, onun için tercih etmiyorum, bana da kala kala çelik ama hani şu dibi kalın olan çelik tencere kalıyor Malum şimdi böyle dibi kalın çelik tencere bulmak bile zor artık. Ama bakraç bulabilsem hemen alırım da, bizim buralarda yok maalesef... Farklı ve oldukça uzak semtlere gitmem gerekiyor ama bu sıcakta ve bu göbekle bi de 3 yaşında bir çocukla çoookkk zor
Resim eklemesen de tarif ver mutlaka valla bu halimle çok çok makbule geçerSabırsızlıkla peynir ve gözleme tarifi bekliyorum.. Bizim yazlığımız Silifke-Susanoğlu'nda ve oraya Adanalılar çok gelir, muhabbetimiz de koyu olur Severim Adanalılar'ı yani
Maşallah aman sorunsuz geçsin canım.İçimden hep kızıma iyi bak ye tatlıları yazacaktım ama nedense bir ses oğlan yazacaktın sanki deyince cinsiyetini yazmadım :)
Allah sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsin.Ömrü bereketli olsun yeter gülüm.
Birazdan yazıcam canım.Hafta sonu annemde falan yaparsamda yine resimlerim yollayabilirsem resim yollarım yinede inşallah.Evet eskiden kalma anneminde tabanları kalın çelikler var yani birinin kafaya indirsen komaya girer.
Bakraç ben sana söz vermeyeyim ama bulursam yada yolum düşerse diyim alıyımda yollayayım sana
Susanoğluna Zeytinbeline Erdemli Kız Kalesine çok giderler evet.Yolumuz düşerse karşılaşırız belkim :)
Tarifleri yazıcam canım ama oğlum izin verirse geç saatte olsa yazarım sana.
Peynir için annem mayasını kendi yapıyor ama senin yapman zor o yüzden hazır peynir mayası alırsın olurmu canım.
s
Doğru söylüyorsun, doğal peynir mayasını yapamam
Tarifin hiç acelesi yok. Evlatlar daha önemliSen oğlunla ilgilen...Zaten herşeyi onlar için yapmıyor muyuz? Ben de birazdan yatarım, malum hamilelik insanın uykusunu getiriyor
Valla bakraç için ne yalan söyleyeyim, sevindim:) Bayılırım böyle geleneksel şeylere. Zaten senin topiğini de sırf bu sebepten çok beğendim.. Yoksa öbür türlü siteler o kadar çok ki! Ama yöresel lezzetler yapan çok azBu arada bakraç bulabilirsen bana fiyatını ve hesap numaranı, hesap numaran yoksa hangi ptt'ye göndereceğimi yazarsın olur mu?
Bebeğe gelince, belki bir umut kız olur diye beklemiştik ama kendisi zaten davetsiz misafir olduğu içino kadar da üzülmedim doğrusu. Var bunda da bir hayır, dünyaya gelmeyi kendisi istedi sonuçta
Sağol canım bu saate kaldım bak işte.Kuzenimin sıkıntıları var biraz tam 55 dk telefonda konuşmuşuz şu radyasyon denen meret hakikaten çok rahatsız edici.Başım o kadar ağrıyorki anlatamam.Yinede senin için bu peynir tarifini yazmadan yatmak istemedim :)
Bakraç Allah izin verirse bakırcılar çarşımız var bizim.Benimde oğlumla gitmem bazen sıkıntı olsada arada mutlaka yolum düşer oralara.Bizim burada bazı züccaciyelerdede bulunur canım.Bulursam mutlaka yollarım sana inşAllah.
Ben sana hediye yollamak isterim canım.Hatıra olur.Şimdi hediye etmek istediğim şeyin senden parasınımı isteyeceğiz.Aşkolsunsen kargoyu ödersin olur.
Kız olsun olmasın sorun değil canım.Elbette kız olsa gerçekten bir yerde eline yapışıyor denilsede evladı hayırlı yetiştirirsen kız erkek farketmiyor her daim sana yoldaş oluyor.Erkeğide yeri geliyor annem sen bırak ben yemeğini yaparım diyenide çıkıyor.Rabbim evlatlarımıza sağlıklı imanlı hayırlı ve bereketli ömürler nasip etsin iyilerle karşılaştırsın bizlere acılarını göstermesin yeter.
Şimdi geçelim senin için peynir tariflerimize,
Birebir ölçülerde denersen bir sıkıntı olmaz canım inşAllah.
*5 kg süt(kutu süt olmayacak)
*Yarım çay bardağı elma veya üzüm sirkesi
*Salamuraya özel kaya tuzu veya turşuluk tuz.(iyotlu rafine tuz değil)
Peynirin Yapılışı
*Sütü ocağa alıp kaynamaya başlayınca içine sirkeyi dök.
*Üzerine kesmik parçaları çıkıp, altında yeşil suyu belirene kadar kaynatıp altını kapat. (yaklaşık 1-2 dk.)
*15-20 dakika kadar bu şekilde beklet.İçine 1,5 tatlı kaşığı veya tuz yeme oranına göre iri tuzuda ilave et.
*Sonra tülden veya pamuklu sık bezden yapılmış bir süzeği başka bir tencerenin içine yerleştir.
*Peynir kesmiğini süzeğe dök.
*Süzeğin Ağzını dolayıp bastır. Üzerine bir ağırlık koyup 3-4 saat boyunca beklet.
*Ve suyu süzülen peynirin hazır.Dilimleyip afiyetle yiyebilirsin.Fazlasını kavanoza koyup saklayabilirsin.
*Bu arada hamişsin yaPeynir yaptığımız süt kaynadığı için brucella gibi bir riski yok.
5 kg sütten yaklaşık yarım kg peynir çıkıyor.
demek bebiş erkek olacakhayırlısı olsun, ikinci erkeğin tadı da başkadır sanırım
seyren ben de boreasın reklamvari yazılarıyla bu başlığa abone oldum, belki beceriksizliğime beceri katarım
boreas09, siz benim için güvenilir bir referans olduğunuz için direk ilgimi çekiyor yazdığınız yazılar
Kız sen vampirella mısın? Kaçta yatıyorsun, kaçta kalkıyorsun öyle? Helal valla! Ha bir de Güzin Abla olmuşsun. Kuzenin umarım sıkıntısını atlatır; bu dünyada sıkıntısı olmayan yok
Çocuk konusunda kız istememin sebebi gerçekten de bana yoldaş, arkadaş olur düşüncesiydi ama okuduklarım, televizyonda izlediğim programlar maalesef günümüz gençliğinin hiç de düşündüğümüz gibi olmadığını gösteriyor maalesef... Onun için aman aman dedim, hayırlı evlat olsun da farketmez.. Ben de senin gibi düşünmeye başladım.. Öyle kız çocukları var ki, ailesine karşı ilgisiz, sorumsuz,saygısız... Neyse, Allah herkese hayırlı evlat, o evlatlara da güzel arkadaşlar ve güzel bir gelecek versin...
Bakraç için de beni gerçekten de mahçup ettinumarım pahalı birşey değildir, üzülürüm gerçekten de! Şimdiden teşekkür edeyim o zaman
demek bebiş erkek olacakhayırlısı olsun, ikinci erkeğin tadı da başkadır sanırım
seyren ben de boreasın reklamvari yazılarıyla bu başlığa abone oldum, belki beceriksizliğime beceri katarım