Sey_ren'in Mutfağı

Vayyy; gururum okşandı:KK16: ne mutlu bana:KK30: Krizsavar, sen de biliyorsun ki, uzun zamandır sitede yoktum, daha doğrusu ilgimi çeken bir yazı yoktu ta ki dün nasıl daha doğal yaşarız topiğinden mail gelip de sey-ren'i okuyana kadar:KK16: linki tıklayınca da üşenmedim, bütün yazıları okudum, çok hoşuma gitti. Bak, başka topikte aradığımız peynir tarifini de vermiş sağolsun...

Tarifleri güzel, ekonomik ve kolay... Sağolsun

:KK54: sağol canım her işte bir hayır vardır.Yazılarımıda hiç üşenmeden okuduğun için ayrıca çoook mersii.

Bakracı yazmayı unuttum,pahalı olupta herhalde bir otobüs parası değildir:KK76:(annemin pahalı anlayışı bu canım;birşeyin fiyatını sorunca böyle der,kadına pahalı olan bir otobüs parası:KK1:,hediyeleşmeyi çok sever banada öğretti sağolsun)hele bakracı bulalımda ondan sonrası kolay.

merhaba sey-ren konuyla alakalı degıl ama msj hakkım daha olmadığı ıcın buraya yazıyorum benım bı açtığım konuya muhteşem yorum yapmssınız dıger konumla ılgılıde fıkırlerınızı verırmısınız cok teşekkür derım sımdıden terk edılmem le ılgılı konum

Nikim tamam canım bakıyorum konuna.Fakat konu Dini içeriğe kayınca tartışmalar çok olduğundan kapanıyor.Gerçi konunda tartışma olmamıştı ama haklı olarak site yönetimi bu tür üzücü durumlara mahal vermemek için kapatmışlar.Konuna bakıyorum gerekirse özelden ben sana yollarım canım.Birde mesaj hakkını şurada doldurabilirsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/denem...i-doldurmaya-calisiyorum-15.html#post30278939

*5 litre süt (mutlaka çiğ olmalı)
*1 tatlı kaşığı peynir mayası(büyük market ve eczanelerde satılmaktadır)
*Salamura için rafine edilmemiş kaya tuzu(uzun süreli saklama için)
*Üzerinde mikrobiyel yazanını tercih etmeliyiz

PEYNİRİN YAPILIŞI

*5 litre taze çiğ sütü süzüp yoğurt mayalanacak ısıda olana kadar ısıtıyoruz.
*Sütü kaynatmıyoruz sadece ısıtıyoruz yoksa peynirin mayalanmasına vesile olan bakteriler ölüyor.
*Daha soğuk olursa mayalanma süresi uzuyor.
*1 tatlı kaşığı mayayı bir bardağın içinde 3 kaşık kadar sütle karıştırıp beklemeden süte dökün ve hızla karıştırın.
*Mayanın sütün her yerine karıştığından emin olun.
*Peynirin üzerini yoğurt mayalar gibi sıkıca kapatın.
*Yoğurt mayalama ısısındaki süt en fazla 2 saatte mayalanır.
*Peynirin üzerini açıp baktığınızda çok iyi tutmuş yoğurt kıvamında ve biraz peltemsi olması gerekir.Bu oluşuma teleme denir.
*Bu saat sonunda bir tahta kaşık veya oklava ile ile tencerenin içinde peynire dibinden itibaren enine ve boyuna çizikler atın. *Tekrar üzerini örtüp yarım saat daha bekletin.
*Yarım saat sonunda ocağın altını açıp dilediğiniz miktarda tuzunuda ilave edip yaklaşık 15 dk kadar pişirin.
*Bir süzgecin içine sıkı bir bez torba gerin.Kalın tülde olabilir.
*Süzgeci daha geniş bir kabin içine oturtun.Bir Kevgir yardımıyla peyniri bu torbanın içine alın.
*Ağzını bağladığınız torbayı bir yere suyu süzülene kadar yaklaşık 2 saat asın.
*Daha sonra suyunun iyice süzülmesini sağlamak için, torbanın ağzını kıvırarak toparlayıp süzgecin içine ters çevirin ve üzerine bir ağırlık koyun.1 saatte böyle beklesin.
*Bu süre sonunda ev yapımı peynirimiz hazır.
*Zor gelmesin ilk etapta yapacak olanlar için biraz uzun süre gibi dursada sütü ısıtıp mayalayıp,pişirme,suyunu süzdürme sonunda evde yaptığınız peynirin tadını hazır olanlarda bulamayacaksınız.:KK56:

NOT:Eğer peyniri hemen tüketmeyecekseniz salamura su ile kavanozda dolapta saklayabilirsiniz.

SALAMURA SUYUN YAPILIŞI

*Öncelikle peynir ölçümüze uygun cam kavanoz tedarik etmemiz gerekir.
*Ve daha sonra da peyniri uygun büyüklükte bölüp, kavanoz içerisine yerleştirmeliyiz.
*Sonra yapmamız gereken, bir su bardağına doldurduğumuz kaynamış soğumuş suyu peynirlerin üzerine dökmek.
*Peynirlerin üzerini kapatacak miktarda su salamura hazırlamamız için yeterlidir.
*Bu suyun içine 1 su bardağı kadarda iri kaya veya salamuralık tuz koyalım.(Rafine tuz peynirin yumuşamasını sağlar)
*Yine Bu suyun içine yıkanmış çiğ yumurtayı koyalım.Yumurta suyun yüzünde kalıyorsa içine attığınız tuz miktarı tamam demektir.

:KK54: sağol canım her işte bir hayır vardır.Yazılarımıda hiç üşenmeden okuduğun için ayrıca çoook mersii.

Bakracı yazmayı unuttum,pahalı olupta herhalde bir otobüs parası değildir:KK76:(annemin pahalı anlayışı bu canım;birşeyin fiyatını sorunca böyle der,kadına pahalı olan bir otobüs parası:KK1:,hediyeleşmeyi çok sever banada öğretti sağolsun)hele bakracı bulalımda ondan sonrası kolay.

Gerçekten de 48 sayfayı okudum ve içlerinde beğendiğim tarifler çok çok fazla:KK16: Bu arada mutfakta da halka tatlısı kızarıyor:KK56: nefis oldular ama belimi de ağrıttılar:KK50:

Senin 13 yaşında bir kızın varmış maşallah. İnşallah ömür boyu senin yoldaşın ve hayırlı bir evlat olur. Tabi ki bu dileklerim oğlun için de geçerli:KK34::KK54:

Senden hala gözleme bekliyorum bilesin... Otobüs de çok iyiymiş bu arada:KK9::KK9:

*5 litre süt (mutlaka çiğ olmalı)
*1 tatlı kaşığı peynir mayası(büyük market ve eczanelerde satılmaktadır)
*Salamura için rafine edilmemiş kaya tuzu(uzun süreli saklama için)
*Üzerinde mikrobiyel yazanını tercih etmeliyiz

PEYNİRİN YAPILIŞI

*5 litre taze çiğ sütü süzüp yoğurt mayalanacak ısıda olana kadar ısıtıyoruz.
*Sütü kaynatmıyoruz sadece ısıtıyoruz yoksa peynirin mayalanmasına vesile olan bakteriler ölüyor.
*Daha soğuk olursa mayalanma süresi uzuyor.
*1 tatlı kaşığı mayayı bir bardağın içinde 3 kaşık kadar sütle karıştırıp beklemeden süte dökün ve hızla karıştırın.
*Mayanın sütün her yerine karıştığından emin olun.
*Peynirin üzerini yoğurt mayalar gibi sıkıca kapatın.
*Yoğurt mayalama ısısındaki süt en fazla 2 saatte mayalanır.
*Peynirin üzerini açıp baktığınızda çok iyi tutmuş yoğurt kıvamında ve biraz peltemsi olması gerekir.Bu oluşuma teleme denir.
*Bu saat sonunda bir tahta kaşık veya oklava ile ile tencerenin içinde peynire dibinden itibaren enine ve boyuna çizikler atın. *Tekrar üzerini örtüp yarım saat daha bekletin.
*Yarım saat sonunda ocağın altını açıp dilediğiniz miktarda tuzunuda ilave edip yaklaşık 15 dk kadar pişirin.
*Bir süzgecin içine sıkı bir bez torba gerin.Kalın tülde olabilir.
*Süzgeci daha geniş bir kabin içine oturtun.Bir Kevgir yardımıyla peyniri bu torbanın içine alın.
*Ağzını bağladığınız torbayı bir yere suyu süzülene kadar yaklaşık 2 saat asın.
*Daha sonra suyunun iyice süzülmesini sağlamak için, torbanın ağzını kıvırarak toparlayıp süzgecin içine ters çevirin ve üzerine bir ağırlık koyun.1 saatte böyle beklesin.
*Bu süre sonunda ev yapımı peynirimiz hazır.
*Zor gelmesin ilk etapta yapacak olanlar için biraz uzun süre gibi dursada sütü ısıtıp mayalayıp,pişirme,suyunu süzdürme sonunda evde yaptığınız peynirin tadını hazır olanlarda bulamayacaksınız.:KK56:

NOT:Eğer peyniri hemen tüketmeyecekseniz salamura su ile kavanozda dolapta saklayabilirsiniz.

SALAMURA SUYUN YAPILIŞI

*Öncelikle peynir ölçümüze uygun cam kavanoz tedarik etmemiz gerekir.
*Ve daha sonra da peyniri uygun büyüklükte bölüp, kavanoz içerisine yerleştirmeliyiz.
*Sonra yapmamız gereken, bir su bardağına doldurduğumuz kaynamış soğumuş suyu peynirlerin üzerine dökmek.
*Peynirlerin üzerini kapatacak miktarda su salamura hazırlamamız için yeterlidir.
*Bu suyun içine 1 su bardağı kadarda iri kaya veya salamuralık tuz koyalım.(Rafine tuz peynirin yumuşamasını sağlar)
*Yine Bu suyun içine yıkanmış çiğ yumurtayı koyalım.Yumurta suyun yüzünde kalıyorsa içine attığınız tuz miktarı tamam demektir.

Süperrrr! Çok teşekkür ederim, zahmet oldu sana ama işte budur:KK56:

Gerçekten de 48 sayfayı okudum ve içlerinde beğendiğim tarifler çok çok fazla:KK16: Bu arada mutfakta da halka tatlısı kızarıyor:KK56: nefis oldular ama belimi de ağrıttılar:KK50:

Senin 13 yaşında bir kızın varmış maşallah. İnşallah ömür boyu senin yoldaşın ve hayırlı bir evlat olur. Tabi ki bu dileklerim oğlun için de geçerli:KK34::KK54:

Senden hala gözleme bekliyorum bilesin... Otobüs de çok iyiymiş bu arada:KK9::KK9:

:KK54: Beğenmene çok sevindim canım halka tatlının resmini paylaşlsaydın canım yaa nasıl oldu.Kıyamam yakın olsak ben yapardım sana canım.
Kızım 13 yaşında oğlumla anlaşamıyorlar ki.Oğlum çok fenaaa çokkkkk:KK76:
Dularına yürekten amin.Allah cümlemize nasip etsin canım.

otobüsmü :KK52::KK52:tabi canım atla devemi otobüsmü yani annem için bunlar ufak şeyler.Kıyamam yaaa gönlü kocaman ve zengin anneciğimin.

:KK54: Beğenmene çok sevindim canım halka tatlının resmini paylaşlsaydın canım yaa nasıl oldu.Kıyamam yakın olsak ben yapardım sana canım.
Kızım 13 yaşında oğlumla anlaşamıyorlar ki.Oğlum çok fenaaa çokkkkk:KK76:
Dularına yürekten amin.Allah cümlemize nasip etsin canım.

otobüsmü :KK52::KK52:tabi canım atla devemi otobüsmü yani annem için bunlar ufak şeyler.Kıyamam yaaa gönlü kocaman ve zengin anneciğimin.

Canım fotoğrafı çekmek aklıma geldi ama o sıra annem yeğenim gelip de yemeğe oturunca unuttum. krema torbasının duyu küçük olduğu için orta boy oldu ama tadı gerçekten de nefisti 😊 yeğenim hem yedi, hem sen 1 numarasın dedi😄 sen de dolaylı yoldan 1 numara oldun yani:KK66: emeğine sağlık 😊 :KK54:
Oğlun konusunda da Allah ikinize de kolaylık versin. Oğlan da farkında herhalde seneler sonra buldumcuk olduğunun; bunu da sonuna kadar kullanıyor😄 bakalım benimki de 3 yaşında kardeş gelince 3,5 ay sonra ne olacak?😊

Oooh ellerine sağlık afiyet olsun canım :)
Ne güzel hem iltifat aldık hemde ev yapımı lezzetli doğal birşeyler yaptık değilmi.Ellerin dert görmesin.Bu arada gözlemeyi unuttum sanma annemdeyim o yüzden fırsat bulamadım canım.Çook öptüm seni.

Sonunda EV YAPIMI DONDURMA TARİFİNİDE eklemiş bulunuyorum..:KK76::KK76:

Eklentiler

• $11.jpg
    $11.jpg
    38,3 KB · Görüntüleme: 148
  • $12.jpg
    $12.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 122
  • $13.jpg
    $13.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 89
  • $1.jpg
    $1.jpg
    29,4 KB · Görüntüleme: 121
  • $2.jpg
    $2.jpg
    25,7 KB · Görüntüleme: 121
  • $3.jpg
    $3.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 106
  • $4.jpg
    $4.jpg
    32,5 KB · Görüntüleme: 141
  • $5.jpg
    $5.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 128
  • $6.jpg
    $6.jpg
    19,8 KB · Görüntüleme: 139
  • $7.jpg
    $7.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 148
  • $8.jpg
    $8.jpg
    40,9 KB · Görüntüleme: 75
  • $9.jpg
    $9.jpg
    35,8 KB · Görüntüleme: 169
  • $10.jpg
    $10.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 104
  • $14.jpg
    $14.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 78
Sade demiştik ama oy çokluğu ile ev ahalisi ÇİKOLATALI DONDURMAYI seçti :)

Buyrun tarife

ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ

Süt reçeli için

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Ayrıca

200 ml. lik 1 kutu süt kreması
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı süt

YAPILIŞI

SÜT REÇELİ

*5 Bardak sütü genişçe bir tencereye alıp şekerini ilave edin.
*Kaynayınca silme bir çay kaşığı karbonatı ilave edin.(Dikkat edin hemen kabarıp taşıyor)
*Yaklaşık 25 dk kadar pişirin.Bu arada çikolatayıda içine atıp erimesini sağlayın.
*Süt reçelinin kıvamı koyu şerbet kıvamını alınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
*Daha önceki verdiğim SÜT REÇELİ TARİFİM deki gibi koyulaşana kadar pişirmeyin.Ben onu ekmek üstü sürmek için o kadar kaynatmıştım :)

DONDURMANIN YAPILIŞI

*Kremayı mikserle kabarana kadar çırpın.
*1 Bardak Sütü de ekleyip malzemelerin hepsini bir kapta homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
*Karışımı donduracağınız kaba boşaltın. Üzerini kapatıp buzluğa veya derin dondurucuya koyun.
*Yaklaşık 6 saat sonra dondurma yenmeye hazır. Afiyet şeker olsun.

Seyren dondurma nefis görünüyor.Eline sağlık.Ayrıca anneler gününü de kutlarım.:KK71:

Teşekkür ederim canım.Tadıda çok güzeldi.Limonlu yaptım ama misafir gelince resim çekemedim.Hazır dondurmadan çok daha güzeldi.
Bende tüm annelerin anneler günün kutlarım canım..

Sey_ren konuna bastan sona baktim. Tariflerine bayıldım =) birçoğunu not aldım. Eşim şu an yurt dışında bende anne babamin yanindayim. Gelince kendi evime gecip yaparim inşallah. Cok heveslendim =)

Sizin kadar hamarat olamayiz belki de hiç yoktan ogrenirim zamanla. Cok tesekkurler tarifler için =)

Bir de sizden biliyorsaniz bir tarif soracam. Adana kozanda oturan bir arkadaşım vardi. Üniversitede ev arkadaşımdi. Annesi bize kuru incir reçeli gonderirdi. Bayılirdim bu reçele. Receli bal gibi cok hafif tadda harika birseydi. Tarifi arkadaşimdan sordum yillar sonra. Annesinden ogrenip anlatti ama ölçüyle yapmadiklari icin tutturamadim. Bir defa denedim. Anlattığı kadariyla serbet yapılıp icine kuru incir atiliyormus. Dinlenincr bal gibi oluyor receli. Fakat benim yaptigim olmadi tatsız birsey oldu attim. Siz biliyor musunuz bu tarifi. Biliyorsaniz yazarsaniz cok sevinirim.

merhaba seyren hanım.
bu süt kreması yerine kullanabileceğim alternatif bir ürün var mıdır, kremaya temkinli yaklaşıyorum zira.
ya da evde yapabilir miyiz bu kremayı?
çok sağolun, hakikaten enfes duruyor :KK16:

merhaba seyren hanım.
bu süt kreması yerine kullanabileceğim alternatif bir ürün var mıdır, kremaya temkinli yaklaşıyorum zira.
ya da evde yapabilir miyiz bu kremayı?
çok sağolun, hakikaten enfes duruyor :KK16:

Merhaba canım.Ya ayıp olmazsa şu hanımı kaldırsak olmazmı.Hanımlık kiim biz kim diyelim.Seyren desen yeter bana canım :)
Beğenin için teşekkürler,süt kreması yerine doğal süt kaymağı kullanabilirsin canım.Bulunduğun semte sütçüler geliyorsa 5 kg süt alıp üzerindeki kaymağı 2 defa alsan dondurma için sana yetecek krema çıkmış olur.Hem daha doğal olur.Ben limonlu dondurmayı süt kaymağı ile yaptım ama malesef misafirim gelince resim çekemedim.
Kalan sütü ise süt reçeli yapıp artanı içebilir veya ev yoğurdu yapabilirsin.

Ev yoğurdu yemiyoruz dersen peynir veya çökelek yaparakta değerlendirebilirsin.Yadaaa farklı dondurmalar için süt reçeli yapıp kullanabilirsin.Kahveli,çilekli,limonlu,muzlu,maraş dondurması tarifimde gelecek yakında.Fırsat bulamıyorum malesef ev işlerine gidince vaktim kalmayabiliyor bazen.Gittiğim evlerdede tariflerden isteyenler oluyor sipariş veriyorlar yapıyorum.Maraş dondurmasını istediler yapıp resimleyeceğim inşallah.

Sey_ren konuna bastan sona baktim. Tariflerine bayıldım =) birçoğunu not aldım. Eşim şu an yurt dışında bende anne babamin yanindayim. Gelince kendi evime gecip yaparim inşallah. Cok heveslendim =)

Sizin kadar hamarat olamayiz belki de hiç yoktan ogrenirim zamanla. Cok tesekkurler tarifler için =)

Bir de sizden biliyorsaniz bir tarif soracam. Adana kozanda oturan bir arkadaşım vardi. Üniversitede ev arkadaşımdi. Annesi bize kuru incir reçeli gonderirdi. Bayılirdim bu reçele. Receli bal gibi cok hafif tadda harika birseydi. Tarifi arkadaşimdan sordum yillar sonra. Annesinden ogrenip anlatti ama ölçüyle yapmadiklari icin tutturamadim. Bir defa denedim. Anlattığı kadariyla serbet yapılıp icine kuru incir atiliyormus. Dinlenincr bal gibi oluyor receli. Fakat benim yaptigim olmadi tatsız birsey oldu attim. Siz biliyor musunuz bu tarifi. Biliyorsaniz yazarsaniz cok sevinirim.

Mutfağıma hoşgeldin canım.Beğenin için teşekkür ederim.Allah eşine en kısa zamanda kavuşmak nasip etsin.Bende 2 yıl bekledim bilirim eş yolu gözlemenin ne demek olduğunu:KK16:Annen ve babanında ellerinden saygıyla öperim canım.
Hamarat olmak zor değil tatlım ya ölçülere uydunmu 1-2 defada yanıldınmı :KK1:3.de artık sende becerikli bir hatun olup çıkarsın.Zor değil :)

Bahsettiğin bizm meşhur Kuru İncir Reçelimiz canım.Buda resmi sanırım :)
Zira benimkinin rengi koyu çünkü içine siyah incir kurusuda koydum daha sağlıklı ve kan yapıyor diye.Sen rengini beğenmezsen tamamen beyaz (ak derler bizim burada)incirden yaparsan inşallah yediğin lezzeti tekrar tatma şansına nail olursun.
En sağdaki resim netten alıntı içine siyah incir koymadığımızda görüntü böyle ve bahsettiğin gibi yapılmış hali.
Tarifinide hemen altta veriyorum canım.

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 63
  • $2.jpg
    $2.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 50
  • $3.jpg
    $3.jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 71
MALZEMELER

Ölçüler Yarım Kg (500gr)için

*3,5 Su bardağı su
*3,5 Su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
*500 gr kuru incir
*1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

*Su ve şeker derince bir tencereye konur kaynamaya bırakılır.
*İncirler hafifçe ılık suda yıkanır.(Çok fazla yıkamaya gerek yok)
*Şerbet kaynadıktan yaklaşık 10 dk sonra incirler içine atılır.
*15 dk kaynadıktan sonra bir incir çıkarıp hafifçe yumuşamış mı bakılır.
*Yumuşamışsa 1 yemek kaşığı limon suyu eklenip 2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
*Soğuduktan sonra reçelimiz hazır.Yiyeceğiniz kadarı alınıp kalan reçel cam kavanozda muhafaza edilir.

AFİYET OLSUN...

Eklentiler

• $4.jpg
    $4.jpg
    122,1 KB · Görüntüleme: 57
  • $5.jpg
    $5.jpg
    120,9 KB · Görüntüleme: 48
Malzemeler

*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1,5 su bardağı şeker
*1 pk kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*5 su bardağı un, çok cıvıksa biraz daha ilave edilebilir
*Toz şeker

YAPILIŞI

*Bir kaba un konup tüm malzemeler eklenir.
*Ele yapışan ama yuvarlerken şekil vermekte zorluk çekilmeyen bir hamur olmalı.
*Şekil verirken yanınızda çok az miktarda sıvı yağ bulundurun elinizi yağ ile ovalayınca şekil vermek daha kolay olur.
*Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bastırın ve fırın tepsisine dizin.
*Kurabiyelerin üzerine toz şekeri susam serper gibi serpin.
*Önce 170 sonra 150 derecede rengi sarraıp kızarmaya dönük şekle gelene kadar pişirin.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN:KK16:

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    47,6 KB · Görüntüleme: 67
  • $2.jpg
    $2.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 72
  • $3.jpg
    $3.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 44
MALZEMELER

Ölçüler Yarım Kg (500gr)için

*3,5 Su bardağı su
*3,5 Su bardağı şeker
*Yarım limon suyu
*500 gr kuru incir
*1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

*Su ve şeker derince bir tencereye konur kaynamaya bırakılır.
*İncirler hafifçe ılık suda yıkanır.(Çok fazla yıkamaya gerek yok)
*Şerbet kaynadıktan yaklaşık 10 dk sonra incirler içine atılır.
*15 dk kaynadıktan sonra bir incir çıkarıp hafifçe yumuşamış mı bakılır.
*Yumuşamışsa 1 yemek kaşığı limon suyu eklenip 2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
*Soğuduktan sonra reçelimiz hazır.Yiyeceğiniz kadarı alınıp kalan reçel cam kavanozda muhafaza edilir.

AFİYET OLSUN...

bunu annemde cok yapar ufakken bayila bayila yerdim :KK1: ellerine saglik hemsom :KK56::KK56:

X