Sey_ren'in Mutfağı

ilk kez duyduğum bi reçel türüydü ve merak etmiştim tekrardan yazdığın için teşekkür ederim canım ellerine sağlık

Rica ederim canım.Tadını genelde soruyorlar şöyle tarif edeyim KARAMEL tadını sevenler için bir fark yok.Metro yada KARAMİO çikolatasının içindeki akışkan karamel varya işte o tat ötesi yok :)

Rica ederim canım.Tadını genelde soruyorlar şöyle tarif edeyim KARAMEL tadını sevenler için bir fark yok.Metro yada KARAMİO çikolatasının içindeki akışkan karamel varya işte o tat ötesi yok :)

hııııı anladım canım denediğim zaman paylaşırım burada

Hosbulduk canmm , bende kenan evrende oturuyorum.. Yuregır bıraz uzak kalıyor bze .

hemsom bayildim bayildim sofrada banada yer acin geliyorum

ellerine saglik hemsom

Hosbulduk canmm , bende kenan evrende oturuyorum.. Yuregır bıraz uzak kalıyor bze .

Ailem metronun son durağında onlara daha yakınsın genelde hafta sonları oradayım canım.Birde actrestim vardı oda hasan usta civarında idi malsef ban yemiş yeniden isim alıp geldimi bilmiyorum.Birgün geçerken cee demek isterdim açıkçası :)
Bu hafta sonu kızımın kursu var gelemeyeceğim ama haftaya kısmetse giderim.Allah ömür verir 2 hafta sonrasını görürsek.

hııııı anladım canım denediğim zaman paylaşırım burada

Hadi bakalım en kısa zamanda bekliyorum canım.

Ins canmm fırsat olursa gorusuruz bıle neden olmasn :) Ben ogretmenm cnm mersıne atandgm ıcın hafta ıclerı burdayıım hafta sonları adanaya aılemın yanına gdyrm

Mersin Adana zor olmuyormu canım.Orada kalacak yerin varmı yoksa o bile sorun
Bugünde üst komşumun kızı ile bu konu hakkında konuşmuştuk.Oda Din Kültürü Öğretmeni.
Evi burada okulu Seyhan da 2 dolmuş veya 1 dolmuş 1 metro yapıyor.Hayıflandık.Öğretmenin gideceği okul kendine en yakın okul olmalı değilmi.Öğrenciyi bir alt sokaktaki okula sirf mahalle adı farklı diye almayıp uzak okula kabul ediyorlar.İkamet o mahallede olduğu için.Şimdi senin yakınında hiçmi okul yoktu ki taa Mersine gidiyorsun.Allah yardımcınız olsun canım.Şu dünyada en sevap kazanan insanlar siz olmalısınız.Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyorsa hz.Ali binlerce cümle öğrenmemize vesile olan sizlerin duacısı olmamız lazım.Allah yokluğunuzu göstermesin zorlukları aşmanızda her daişm yardımcınız olsun canım.

Canmm ben Mersın'e atandıgım ıcın buradayım.. Burada ev arkadaslarımla kalıyorum gidiş geliş yapmıyorum.. gidiş geliş yapmayı düşündüm ama cok yorucu olurdu , okuldan gelince kendımı dırek yataga atıyorum.. Okul öncesi öğretmeniyim ben ve cocuklarla ugrasmak öyle zor ki..Güzel dileklerin için saol canm..

Kalacak bir yerlerinin olması güzel canım yoksa kalacak yer bile ayrı bir sıkıntı.Gidiş geliş yapsan zaten çok daha zor olurdu yorgunluk birde dediğin gibi çocuklarla uğraşmak zor Allah her daim yardımcın olsun inşallah.Okul öncesi dahada zor :) haya bile edemiyorum çok sevimli oluyorlar ama laftan anlamıyorlar bizde zamane çocukları vay halimize :)

Malzemeler

*1 Paket margarin (tereyağı olursa daha sağlıklı aslında)
*1 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 çay bardağı damla çikolata

Tarifi

*Margarin oda sıcaklığında yumuşamış olmalı eritmeden kullanacağız.
*Damla çikolata hariç olmak üzere diğer bütün malzemeleri derin bir yoğurma kabının içine boşaltın.
*10 dakika güzelce yoğurun.
*Ardından fırın tepsisini yağlayın.
*Yoğurduğunuz kurabiye hamurundan ceviz kadar parçalar koparın ve yuvarlayıp fırın tepsisine güzelce dizin.
*Damla çikolataları fırın tepsisindeki kurabiyelerin üzerine çok az bastırarak yerleştirin.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yarım saat pişecek şekilde sürün.
*Renkleri değişip pişen damla çikolatalı kurabiyeleri fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.. :)

Resim Cahidemin.Ben misafir gelince pişmiş halini çekemedim :)

MALZEMELER

*1 kg. Patlıcan(Şimdi topak patlıcan bulmak biraz sor olduğundan ben kemer patlıcan ile yaptım.)
*2 adet soğan
*4-5 adet domates
*3-4adet biber
*4-5 diş sarımsak
*Biraz zeytinyağı, Tuz, çok az karabiber

YAPILIŞI

*Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Üzerine tuz atıp en az 30 dakika bekletin.
*O arada domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
*Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp biraz irice dörde bölüp doğrayın.

*Tencereye soğanları doğrayıp yağı ve salçayı ilave edip altını kısıp kavrulmaya bırakın.

*Patlıcanları yıkayıp süzün.
*Kavrulan soğanların üzerine ekleyip alt üst harmanlayın.

*Patlıcanları güzelce düzenleyip üzerine sarımsakları biberleri en üste de domatesleri yayın.Hiç su katmadan altı kısık şekilde pişirmeye bırakın.

*Ocağın altı kısık olursa yemek daha lezzetli pişer.
*Yaklaşık 40 dakika sonra yemeğimiz pişmiş demektir.Bu süre 30 dakikada olur.Eşim biraz çok pişmiş sevdiğinden ben 40 dakika kadar ocakta tuttum.

ellerine saglik hemsom patlicanli yemekleri severim

Malzemeler

*4-5 dilim bayat ekmek
*4 adet yumurta
*1 adet yeşil soğan
*8-10 dal maydanoz
*1 çay bardağı dolusu beyaz peynir veya kaşar peyniri
*Varsa çok az sucuk
*Biraz karabiber
*Arzuya göre pulbiber
*1 tatlı kaşığı tereyağı,
*1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bayat Ekmekli Omlet Nasıl Yapılır?

*Bayat ekmekleri küp küp doğrayın.

*Derin bir kaba peyniri rendeleyin, maydanozu doğrayın. Sucuğu küçük küçük doğrayın. Baharatını ekleyin.
*Yumurtaları kırın ve karıştırın.

*Doğranmış bayat ekmekleri ekleyip karıştırın.
*Yağı yapışmaz tavaya koyup eritin. Karışımı döküp yayın.

*Kısık ateşte ve ağzı kapalı olarak altı kızarana kadar pişirin.
*Omleti bir servis tabağına kaydırarak alıp ters yüz edin.

*İki tarafı da kızarınca servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edin.

Ellerine sağlık canım
Kahvaltılık ekmekli omlete bayıldımDeneyeceğim

cok güzel görünüyor ellerine saglik hemsom

ayyyy çok leziz görünüyor ellerinize sağlık evde olsam hemen yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…