Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ellerine sağlık canım
Kahvaltılık ekmekli omlete bayıldımDeneyeceğim
cok güzel görünüyor ellerine saglik hemsom
ayyyy çok leziz görünüyor ellerinize sağlık evde olsam hemen yapardım
tok olmama rağmen, yakın çekim fotolar ve üstüne de alıntı yapılarak yazılan msjlarla aynı görüntüleri tekrar tekrar görmek....yutkunuyorum şu an:s
ellerinize sağlık...çok marifetlisiniz belli ki:))takipteyim sizide artık....
Cnm sabah bayat ekmekli omlet yaptum gece gormustum evde olan malzemelerke esim bayildi bide kendisi sef ahci
Her sabah istiyorum dedi bende cok begendim cnm
Esimle sadece kahvakti yapabikiyoruz kahvalti da guzel tarifleriblni merakla bekliyorum cnm
Ellerine saglij
Beğenmene sevindim canım.Kısa zamanda yapmanı tavsiye ederim :)
Takipte kal canım :) Yeni tarifler gelir inşallah.Kısa zamanda denemelisin sende
Bu ne güzel mesaj ya yaptığım birşeyleri denemeniz ve memnun kalmanız gerçekten çok güzel canım.Eşinin sevmesi ayrıca güzel.Hemde bir şef aşçıdan bunu duymakselamlarımı iletirsin.
Kahvaltılık başka tariflerimde var vakit buldukça ekleyeceğim canım sevgiler.
evet cnm ya cok begenıyorum tarıflerı hemde ıkı cocuklu olarak kolay anlayabılecegım yapabılecegım cok lezzetlı yıcekler
bu arada esım caktırmadan tarıfı sordu
emınım guze tarıfler gelıcek bızde esımle ııyetle yıcez cnm
Birde bu ot için kullanıcı yorumu yazıp tarife geçelim..
c.alper keleş
çiriş otunun pek çok bilinen faydaları vardır.
en önemli faydası ise.yaraların tedavisidir.Kapanmayan yaraların üzerine uygulandığında,bir gün içinde etkisini gösterir ve mutlaka tedavi eder..arkadaşımın parmağı kopmuştu.. yerine diktiler,fakat olmadı .kesmeye kara verdiler.Yaraya çiriş otdoğüp sardılar..bir gün sonra itihaplanma gitti..Şimdi ise hızla iyileşiyor..
dün aldım bende pazardan bugün yapacaktım,bende hem böyle hemde suyunu biraz daha fazla koyup bide limon sıkıyorum.ıspanak çorbası görüntüsü oluyor.tadı güzel gerçekten seninde ellerine sağlık[SUB]ÇİRİŞ OTUnun kokusunu pek beğenen yok.Pazarlarda gördüğünüz bu otun tadı gerçekten çok güzel.Öyle çiğ halde aldığınız koku falan yok.Hem diyet sayılabilecek hemde gerçekten çok doyurucu bir tarif.Çiriş otunun faydalarınıda sayalım ve tarifmize geçelim inşAllah..
[/SUB][SUB]
Basur ( hemoroid ): Çiriş otu kaynatılıp basur memelerine sürülür. Balla tatlandırılarak aç karnına içilir.
- Romatizma: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Adet söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- İdrar söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Saçkıran: Çiriş otu sirke ile kaynatılıp saçlar sık sık yıkanır.
- Süt arttırıcı: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Egzama: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
- Sivilce: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
- Çıban: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
Eski bir şifa kaynağı
Çiriş, birçok bölgede “şifalı ot” olarak tanınır. Nerdeyse her hastalığa derman olduğuna inanılır. Erzurum’da pazarda çiriş satan yaşlı bir köylü şunları söylemişti: “Ne hastalığınız olursa olsun, çiriş pişirip yediğinizde hiç birinden eser kalmaz.” Çiriş bitkisi çok eskiden beri tedavi amacıyla da kullanılmaktadır. Eski zamanlada çiriş köklerinden hazırlanan merhemler uyuz ve frengi hastalıklarının tedavisinden kullanılırmış. Dahilen idrar artırıcı özelliği de vardır. Ayrıca bazı türlerinin köklerinden elde edilen kök ekstraktlarının (glukomannazlar) anti-tümör etkisi olduğu tespit edilmiştir.
[/SUB]
[/SIZE][/COLOR]
Malzemeler
Yarım kg. Çiriş otu
1 küçük çay bardağının üçte ikisi kadar pilavlık bulgur
1 iri soğan
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz, 1 silme çay kaşığı karabiber
Bulgurlu çiriş yemeği nasıl yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
Yağı ekleyip hafif sararana kadar pişirin. Salçayı ekleyip onu da hafif kavurun.
İri iri doğradığınız çiriş otlarını ve bulguru ilave edin. Tuzunu atın.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip ağzını kapatın.
Bulgurlar yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir. Karabiberi atıp karıştırın ve altını kapatın.
10-15 dakika kadar dinlenen yemeğimiz servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Cahide Sultan
Benimde iki evladım var Rabbim onları bize bağışlasın canım.Öpüver yerime yavrularını.
Elimden geldiğince bende kolay tarifler yapmaya çalışıyorum malum çocuk ile zor oluyor birde basit böyle doyurucu şeyler yapmak daha keyifli.Arada ağır menüler onlarda misafir falan olursa.
Eşin tarifi sordu demek şef aşçının bilmediği birşey yapmak ne güzel.Vermeseydin tarifimerak etsin azıcık.Yakında bir kahvaltılık tarifim daha var.İnşallah onu yapacağım.Ama ondan önce hem doyurucu hem tok tutucu hemde şekeri dengeleyerek tatlı isteğini azaltan diyet sayılabilecek tarifim var.Birazdan oda gelecek.
[SUB]ÇİRİŞ OTUnun kokusunu pek beğenen yok.Pazarlarda gördüğünüz bu otun tadı gerçekten çok güzel.Öyle çiğ halde aldığınız koku falan yok.Hem diyet sayılabilecek hemde gerçekten çok doyurucu bir tarif.Çiriş otunun faydalarınıda sayalım ve tarifmize geçelim inşAllah..
[/SUB][SUB]
Basur ( hemoroid ): Çiriş otu kaynatılıp basur memelerine sürülür. Balla tatlandırılarak aç karnına içilir.
- Romatizma: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Adet söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- İdrar söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Saçkıran: Çiriş otu sirke ile kaynatılıp saçlar sık sık yıkanır.
- Süt arttırıcı: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Egzama: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
- Sivilce: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
- Çıban: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
Eski bir şifa kaynağı
Çiriş, birçok bölgede şifalı ot olarak tanınır. Nerdeyse her hastalığa derman olduğuna inanılır. Erzurumda pazarda çiriş satan yaşlı bir köylü şunları söylemişti: Ne hastalığınız olursa olsun, çiriş pişirip yediğinizde hiç birinden eser kalmaz. Çiriş bitkisi çok eskiden beri tedavi amacıyla da kullanılmaktadır. Eski zamanlada çiriş köklerinden hazırlanan merhemler uyuz ve frengi hastalıklarının tedavisinden kullanılırmış. Dahilen idrar artırıcı özelliği de vardır. Ayrıca bazı türlerinin köklerinden elde edilen kök ekstraktlarının (glukomannazlar) anti-tümör etkisi olduğu tespit edilmiştir.
[/SUB]
[/SIZE][/COLOR]
Malzemeler
Yarım kg. Çiriş otu
1 küçük çay bardağının üçte ikisi kadar pilavlık bulgur
1 iri soğan
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz, 1 silme çay kaşığı karabiber
Bulgurlu çiriş yemeği nasıl yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
Yağı ekleyip hafif sararana kadar pişirin. Salçayı ekleyip onu da hafif kavurun.
İri iri doğradığınız çiriş otlarını ve bulguru ilave edin. Tuzunu atın.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip ağzını kapatın.
Bulgurlar yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir. Karabiberi atıp karıştırın ve altını kapatın.
10-15 dakika kadar dinlenen yemeğimiz servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Cahide Sultan
ciris otunu ilk defa duyuyorum ama yemek harika görünüyor ellerine saglik hemsom
oh neguzel cnm rabbım uzun omur versın
esım sordu cnm soylemedım ancak ben yaptıgım zama yesın dıye cunku cok begendı bu durum koz olarak kullanılabılrı haha
ama beyımız yedıkce anladı malzemelerı
bu sabah yınıe ıstedı yaptım
yenı tarıfını sabırsızlıkla beklıyorum cnm
bugun ablamada anlattım yarında tatıl bende yapayım dedı
sanırım yakında tum aıleye yayılıcak
Bayat ekmekten omleti en kısa sürede deneyeceğim.Yumurtalı helvayı da ilk defa duydum.Hangi birini söylesem ki hepsi çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.