Sey_ren'in Mutfağı

tok olmama rağmen, yakın çekim fotolar ve üstüne de alıntı yapılarak yazılan msjlarla aynı görüntüleri tekrar tekrar görmek....yutkunuyorum şu an:s

ellerinize sağlık...çok marifetlisiniz belli ki:))takipteyim sizide artık....

Cnm sabah bayat ekmekli omlet yaptum gece gormustum evde olan malzemelerke esim bayildi bide kendisi sef ahci
Her sabah istiyorum dedi bende cok begendim cnm
Esimle sadece kahvakti yapabikiyoruz kahvalti da guzel tarifleriblni merakla bekliyorum cnm
Ellerine saglij

ayyyy çok leziz görünüyor ellerinize sağlık evde olsam hemen yapardım:KK56:

Beğenmene sevindim canım.Kısa zamanda yapmanı tavsiye ederim :)

tok olmama rağmen, yakın çekim fotolar ve üstüne de alıntı yapılarak yazılan msjlarla aynı görüntüleri tekrar tekrar görmek....yutkunuyorum şu an:s

ellerinize sağlık...çok marifetlisiniz belli ki:))takipteyim sizide artık....

Takipte kal canım :) Yeni tarifler gelir inşallah.Kısa zamanda denemelisin sende:KK56:

Cnm sabah bayat ekmekli omlet yaptum gece gormustum evde olan malzemelerke esim bayildi bide kendisi sef ahci
Her sabah istiyorum dedi bende cok begendim cnm
Esimle sadece kahvakti yapabikiyoruz kahvalti da guzel tarifleriblni merakla bekliyorum cnm
Ellerine saglij

Bu ne güzel mesaj ya yaptığım birşeyleri denemeniz ve memnun kalmanız gerçekten çok güzel canım.Eşinin sevmesi ayrıca güzel.Hemde bir şef aşçıdan bunu duymak:KK76:selamlarımı iletirsin.
Kahvaltılık başka tariflerimde var vakit buldukça ekleyeceğim canım sevgiler.

Beğenmene sevindim canım.Kısa zamanda yapmanı tavsiye ederim :)

Takipte kal canım :) Yeni tarifler gelir inşallah.Kısa zamanda denemelisin sende:KK56:

Bu ne güzel mesaj ya yaptığım birşeyleri denemeniz ve memnun kalmanız gerçekten çok güzel canım.Eşinin sevmesi ayrıca güzel.Hemde bir şef aşçıdan bunu duymak:KK76:selamlarımı iletirsin.
Kahvaltılık başka tariflerimde var vakit buldukça ekleyeceğim canım sevgiler.

evet cnm ya cok begenıyorum tarıflerı hemde ıkı cocuklu olarak kolay anlayabılecegım yapabılecegım cok lezzetlı yıcekler
bu arada esım caktırmadan tarıfı sordu
emınım guze tarıfler gelıcek bızde esımle ııyetle yıcez cnm

evet cnm ya cok begenıyorum tarıflerı hemde ıkı cocuklu olarak kolay anlayabılecegım yapabılecegım cok lezzetlı yıcekler
bu arada esım caktırmadan tarıfı sordu
emınım guze tarıfler gelıcek bızde esımle ııyetle yıcez cnm

Benimde iki evladım var Rabbim onları bize bağışlasın canım.Öpüver yerime yavrularını.
Elimden geldiğince bende kolay tarifler yapmaya çalışıyorum malum çocuk ile zor oluyor birde basit böyle doyurucu şeyler yapmak daha keyifli.Arada ağır menüler onlarda misafir falan olursa.
Eşin tarifi sordu demek :KK1:şef aşçının bilmediği birşey yapmak ne güzel.Vermeseydin tarifi:KK1:merak etsin azıcık.Yakında bir kahvaltılık tarifim daha var.İnşallah onu yapacağım.Ama ondan önce hem doyurucu hem tok tutucu hemde şekeri dengeleyerek tatlı isteğini azaltan diyet sayılabilecek tarifim var.Birazdan oda gelecek.

[SUB]ÇİRİŞ OTUnun kokusunu pek beğenen yok.Pazarlarda gördüğünüz bu otun tadı gerçekten çok güzel.Öyle çiğ halde aldığınız koku falan yok.Hem diyet sayılabilecek hemde gerçekten çok doyurucu bir tarif.Çiriş otunun faydalarınıda sayalım ve tarifmize geçelim inşAllah..

[/SUB]
943665_340762892712547_1882889332_n.jpg
[SUB]

Basur ( hemoroid ): Çiriş otu kaynatılıp basur memelerine sürülür. Balla tatlandırılarak aç karnına içilir.
- Romatizma: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Adet söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- İdrar söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Saçkıran: Çiriş otu sirke ile kaynatılıp saçlar sık sık yıkanır.
- Süt arttırıcı: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Egzama: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
- Sivilce: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.
- Çıban: Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerlere pansuman yapılır.

Eski bir şifa kaynağı

Çiriş, birçok bölgede “şifalı ot” olarak tanınır. Nerdeyse her hastalığa derman olduğuna inanılır. Erzurum’da pazarda çiriş satan yaşlı bir köylü şunları söylemişti: “Ne hastalığınız olursa olsun, çiriş pişirip yediğinizde hiç birinden eser kalmaz.” Çiriş bitkisi çok eskiden beri tedavi amacıyla da kullanılmaktadır. Eski zamanlada çiriş köklerinden hazırlanan merhemler uyuz ve frengi hastalıklarının tedavisinden kullanılırmış. Dahilen idrar artırıcı özelliği de vardır. Ayrıca bazı türlerinin köklerinden elde edilen kök ekstraktlarının (glukomannazlar) anti-tümör etkisi olduğu tespit edilmiştir.

[/SUB]
Birde bu ot için kullanıcı yorumu yazıp tarife geçelim..
c.alper keleş

çiriş otunun pek çok bilinen faydaları vardır.
en önemli faydası ise.yaraların tedavisidir.Kapanmayan yaraların üzerine uygulandığında,bir gün içinde etkisini gösterir ve mutlaka tedavi eder..arkadaşımın parmağı kopmuştu.. yerine diktiler,fakat olmadı .kesmeye kara verdiler.Yaraya çiriş otdoğüp sardılar..bir gün sonra itihaplanma gitti..Şimdi ise hızla iyileşiyor..

Malzemeler

168835_340762549379248_527569048_n.jpg

Yarım kg. Çiriş otu
1 küçük çay bardağının üçte ikisi kadar pilavlık bulgur
1 iri soğan
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz, 1 silme çay kaşığı karabiber

Bulgurlu çiriş yemeği nasıl yapılır?

935016_340762579379245_1704476945_n.jpg

Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.

68501_340762659379237_1587666259_n.jpg

Yağı ekleyip hafif sararana kadar pişirin. Salçayı ekleyip onu da hafif kavurun.
İri iri doğradığınız çiriş otlarını ve bulguru ilave edin. Tuzunu atın.

942897_340762749379228_1565711855_n.jpg

Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip ağzını kapatın.
Bulgurlar yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir. Karabiberi atıp karıştırın ve altını kapatın.
10-15 dakika kadar dinlenen yemeğimiz servise hazır. Afiyet şifa olsun.

225652_340762792712557_1626427890_n.jpg

Cahide Sultan :KK66:

21167_340762966045873_2029095354_n.jpg

[SUB]ÇİRİŞ OTUnun kokusunu pek beğenen yok.Pazarlarda gördüğünüz bu otun tadı gerçekten çok güzel.Öyle çiğ halde aldığınız koku falan yok.Hem diyet sayılabilecek hemde gerçekten çok doyurucu bir tarif.Çiriş otunun faydalarınıda sayalım ve tarifmize geçelim inşAllah..

[/SUB]
[SUB]

Basur ( hemoroid ): Çiriş otu kaynatılıp basur memelerine sürülür. Balla tatlandırılarak aç karnına içilir.
- Adet söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- İdrar söktürücü: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Süt arttırıcı: Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Eski bir şifa kaynağı

Çiriş, birçok bölgede “şifalı ot” olarak tanınır. Nerdeyse her hastalığa derman olduğuna inanılır. Erzurum’da pazarda çiriş satan yaşlı bir köylü şunları söylemişti: “Ne hastalığınız olursa olsun, çiriş pişirip yediğinizde hiç birinden eser kalmaz.” Çiriş bitkisi çok eskiden beri tedavi amacıyla da kullanılmaktadır. Eski zamanlada çiriş köklerinden hazırlanan merhemler uyuz ve frengi hastalıklarının tedavisinden kullanılırmış. Dahilen idrar artırıcı özelliği de vardır. Ayrıca bazı türlerinin köklerinden elde edilen kök ekstraktlarının (glukomannazlar) anti-tümör etkisi olduğu tespit edilmiştir.

[/SUB]

[/SIZE][/COLOR]
Malzemeler

Yarım kg. Çiriş otu
1 iri soğan
1 tatlı kaşığı salça

Yağı ekleyip hafif sararana kadar pişirin. Salçayı ekleyip onu da hafif kavurun.

Bulgurlar yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir. Karabiberi atıp karıştırın ve altını kapatın.

dün aldım bende pazardan bugün yapacaktım,bende hem böyle hemde suyunu biraz daha fazla koyup bide limon sıkıyorum.ıspanak çorbası görüntüsü oluyor.tadı güzel gerçekten seninde ellerine sağlık:KK56:

Afiyet olsun canım şu an hamilesinde şekerini dengeleyip mide kazıntını geçirebilecek bir besin,Allah ne güzel nimetler veriyor bize

Benimde iki evladım var Rabbim onları bize bağışlasın canım.Öpüver yerime yavrularını.
Elimden geldiğince bende kolay tarifler yapmaya çalışıyorum malum çocuk ile zor oluyor birde basit böyle doyurucu şeyler yapmak daha keyifli.Arada ağır menüler onlarda misafir falan olursa.
Eşin tarifi sordu demek :KK1:şef aşçının bilmediği birşey yapmak ne güzel.Vermeseydin tarifi:KK1:merak etsin azıcık.Yakında bir kahvaltılık tarifim daha var.İnşallah onu yapacağım.Ama ondan önce hem doyurucu hem tok tutucu hemde şekeri dengeleyerek tatlı isteğini azaltan diyet sayılabilecek tarifim var.Birazdan oda gelecek.

oh neguzel cnm rabbım uzun omur versın
esım sordu cnm soylemedım ancak ben yaptıgım zama yesın dıye cunku cok begendı bu durum koz olarak kullanılabılrı haha
ama beyımız yedıkce anladı malzemelerı
bu sabah yınıe ıstedı yaptım
yenı tarıfını sabırsızlıkla beklıyorum cnm
bugun ablamada anlattım yarında tatıl bende yapayım dedı
sanırım yakında tum aıleye yayılıcak

[/SUB]
[SUB]

Eski bir şifa kaynağı

[/SUB]

[/SIZE][/COLOR]
Malzemeler

Yarım kg. Çiriş otu
1 iri soğan
1 tatlı kaşığı salça

ciris otunu ilk defa duyuyorum ama yemek harika görünüyor ellerine saglik hemsom :KK56:

oh neguzel cnm rabbım uzun omur versın
esım sordu cnm soylemedım ancak ben yaptıgım zama yesın dıye cunku cok begendı bu durum koz olarak kullanılabılrı haha
ama beyımız yedıkce anladı malzemelerı
bu sabah yınıe ıstedı yaptım
yenı tarıfını sabırsızlıkla beklıyorum cnm
bugun ablamada anlattım yarında tatıl bende yapayım dedı
sanırım yakında tum aıleye yayılıcak

Ne güzel her sabah işmi açtık ne başına canım,kalplerine giden yol midelerine hakkaten ugruyor sanırım bu beylerin
Diğer tarifim inşallah gelecek canım oğlanla ev işi ile ara verdim ama en kısa zamanda gelecek bakalım.
Ne güzel ya abla eş birilerinin senin yaptığın birşeyleri beğenmesi ve sevilmesi oooh yarasın afiyet olsun banada ayırın bir porsiyon bende geliyorum size:KK55::KK55:

71425_591302647555657_103712622_n.jpg

Malzemeler

1 kg.çilek
2 Su bardağı şeker
Yarım limon suyu

TARİFİ

*Çilekleri yıkayıp ayıklayın

317344_591300750889180_928827915_n.jpg

*Geniş bir tencereye alın,üzerine şekerini ilave edin.

528406_591300850889170_1515643697_n.jpg

*Yaklaşık 7-8 saat kadar tencerenin ağzını kapatıp sulanmasını bekleyin.
*Ocağa alıp,Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra üzerinde iri gözenekler oluşmaya başladığı zaman limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
58166_591303460888909_1276424648_n.jpg

9973_591303737555548_1798457438_n.jpg

*Soğumadan bir kavanoza koyun,soğuduktan sonra ağzını kapatın ki terleme yapmasın.

44785_591303824222206_15359678_n.jpg

541430_591303787555543_1795308506_n.jpg

2s6sozl.jpg

MALZEMELER

*270 gr ılık su 2,5 su bardağı-Unun cinsine göre bu miktar yarım bardak azalıp çoğalabilir)
*500 gr un
*2 çay kaşığı instant maya
*2 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağı su
*2 su bardağı beyaz veya kırmızı susam

YAPILIŞI

*Tuz,şeker ve maya ile un harmanlanır ve hamur yoğurulur.
*Ele yapışmayan mantı hamuru kıvamında olmalı. Un az gelirse eklenebilir.
*20 dk hamur üzeri kapalı bir kapta dinlendirilir.
*Dinlenen hamur 8 bezeye alınır.
*Bezeler tezgah üzerinde ince uzun yuvarlanır ve ikiye katlanır.

34p1b2r.jpg

*Ortadan kesilir ve orta kalınlıkta yuvarlanarak inceltilir.
*Sonra aksi yönlere burularak iki uç birleştirilir ve simit şekli verilir.

345fm0n.jpg

*Bir kapta pekmez ve su karıştırılır başka bir kaba da susam konur.

2lazepe.jpg

*Simitler önce pekmezli suya her tarafı batırılır ve bu esnada esnetilip büyütülür.
*Sonra susama bulanır .Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

24wr5za.jpg

*170 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. :KK56:

4js0hc.jpg

25ev98w.jpg

AFİYET OLSUN

Son düzenleme:
mny9u.jpg

Malzemeler

125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
yarım paket k. tozu
vanilya

1tu449.jpg

İÇ MALZEMESİ

4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

1pcieo.jpg

YAPILIŞI

Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
Yoğrulan hamur 10-15 dk dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine elmalı harcı koyup dilediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin.
170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN

DEĞİŞİK ŞEKİLLER İSTEYEN CAHİDEYE BAKSIN YETER :)

6475985093_55380da485_z.jpg

GÜLÜMDE KURUDU ARTIK :KK14:

33eh35i.jpg

Son düzenleme:
480641_594824077203514_949406025_n.jpg

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı un
50 gr. tereyağı
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 avuç badem veya şam fıstığı (ben fındık koydum )

941097_594824093870179_1864089003_n.jpg

Yumurtalı un helvası nasıl yapılır?

İlk olarak fıstığı veya bademi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla beraber kavurun. Yağın içinden alıp kenara bırakın.(Bu yağı ben ölçü şaşmasın diye helvaya katmadım. Daha sonra pilava kullandım)
Yağı tencereye alın. (Ben seramik tencere kullandım)
İçine unu ekleyin ve kısık ateşte sütlü kahve rengi olana kadar kavurun.
Ayrı bir yerde yumurta, şeker, tuz ve sütü iyice karıştırın. Bunu el blenderi veya mikserle çırparsanız daha iyi olur.
Bu karışımı kavrulan una yavaş yavaş ekleyerek hızla karıştırın.
Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca helva toparlanacaktır.2-3 dakika da bu şekilde pişirin. İçine kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
10 dakika kadar dinlenen helvadan küçük bir kasenin yarısına kadar doldurun. Hafifçe bastırıp servis tabağına ters çevirin. Çok bastırınca kaseden çıkmıyor. Ya da kâsenin içine streç film serip o şekilde şekillendirin ki, kaseden kolay çıksın.
Üzerini isterseniz biraz tarçın ve fıstıkla süsleyin ama en güzeli kendi doğal tadı.

Tarif tamamen Cahide Sultana ait.Ben sadece yapıp yedim :)

Bayat ekmekten omleti en kısa sürede deneyeceğim.Yumurtalı helvayı da ilk defa duydum.Hangi birini söylesem ki hepsi çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

Bayat ekmekten omleti en kısa sürede deneyeceğim.Yumurtalı helvayı da ilk defa duydum.Hangi birini söylesem ki hepsi çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

:KK16: Daha denemdinmi canım,geç kalma
Yumurtalı helvayı yumurta kokar diye düşünme yerken agzında dagılıyor ve yumurta kokusuda almıyorsun tavsiye ederim
Begenmene ayrıca sevindim canım teşekkür ederim:KK36:

X