Sey_ren'in Mutfağı

hmmm turunç reçeli hediye gelmişti bize bir kere ordan biliyorum acımsı oluyor biraz reçelindeki meyveleri yiyince
ama bu şekil portakaldan da yapabiliyoruz demek ha

turuncun suyunu sürekli değiştirir acısını alırsan bilmeyen birine ver hayatta onun turunç kabuğu reçeli olduğunu bilmez canım.Hafif acımsı kalırsa keskin bir koku ve tat bırakır dilde,ama yenilebilir yinede.Ben bugünde değiştiriyorum suyunu Allah kısmet ederse yarın akşama hazır olur reçelim.off bak benimde canım çerkti şimdi şişecek bir yerlerim.Baksana şunun güzelliğine.Cahide hanımda dibine vurmuş bu güzelliğin.İnsan bu kadar güzel resim çekermi ya.

8585474825_53c09e7512_z.jpg

SON YÜKLENEN YEMEKLERE YİNE BAYILDIM,hepsi birbirinden nefisolmuş
çiğ köftedki isot çok acı olmuyormuu 1 buçuk su bardağı koyulmuşş yoksa renk vermesi içinmii
ben internetten bulduğum içli köfteyi denemiştimm su koymadan domatesle yaptımm ama 1 domatesle yapmaya çalıştımm olmadı tutmadı bir türlüü
birdaha ki sefer bu tarif denenecek canımm

İlk etapta yiyene acı olur ama hakiki isot ise ne mide rahatsızlığı verir nede hemoridi olana sıkıntı yaratır canım.Rahatlıkla yiyebilir yani.Benim 3,5 yaşındaki oğlum bile götürüyor.
''Anne adı ommuş,üffe üffe ah ah aydan ver annee'' Anne çok güzel olmuş ah ah ayran ver anne (TÜRKEÇSİ):KK3::KK1:
Sonra yine atıyor ağzına ''anne dok düdel ommuş'' diyor..Anne çok güzel olmuş...anladınız sanırım.:KK76:

Tarifimi deneyebilirsin canım rahatlıkla,domatesi ekleyince cıvık bile olsa yoğura yoğura zaten bulgur çekiyor onu.Yani cıvbık oldu deyip tekrar bulgur eklemene gerek yok.Sadece sıvı yağı ısıtırken verilen ölçüden biraz kısabilirisn.

o kaddar TARİF DENENECEK biberim benim.Ahh ahh sende olmasan benim yemeklerin lezzeti olmuyor.Çok seviyorum karabiberi yahu:KK1:

İlahi arkadaşım ya valla çok güldürüyorsun sen beni canım ya Allah da seni güldürsün :) "Korkma şişmez artık" deseydin ya teyzene :) Üniversitede bir arkadaşım vardı kanıma girerdi bi onunla böyle sohbetler ederdim özlemişim valla sağolasın sey_ren :)

:KK1::KK1:Allah her daim cümlemizi güldürsün canım.Teyzemin pimpirkli bir yapısı var bir sivilce görse hastayım ölüyom der.Şişsin zaten kocada beğenmez olmuş yaş 60 iş bitmiş nolcak bu saatten sonra şişsin anasını satım:KK1::KK1::KK76:
Bende yeni yeni açıldım böyle sohbetleri bende pek etmem kız napım işte senide benim kan çekti sanırım içimizde var bunlar:KK47:
ha bu arada bana kısaca Seyren demen yeterli aradaki çizgi için uğraşma gülüm:KK54:

Gece gece nasıl yemeklerdi onlar :KK53:
Hele o halka tatlısı :KK31: Hem gece yarısı hem diyetteyim :KK50:
Elleriniz dert görmesin inşallah :KK56:

''Anne adı ommuş,üffe üffe ah ah aydan ver annee''
''anne dok düdel ommuş'' :)) seyren ben o ağzı yerim yutarım inan :) ah maşallah ona

Edaa teşekkür ederim canım diyeti bırakan yanıma gelsin diyecegim ama bende yavaş yavaş diyet moduna giriyorum eşime çocuklara yapıyorum;(

Mirket canım benim oglanın bazen agzından öpüyorum bana
üff anne pis odu diyor
sıpa yarın elin kızını öperken öyle dermi acaba:KK1:

Son düzenleme:
Seyren mutfagini yeni goruyorum ya valla ne cok sey kaciriyorum ben be :)
Hayirli olsunn hamarat hatun seni :KK16:
Cok guzel seyler vardir eminim inceliycem teker teker..
bu arada Tantuninin tadi harikaydi hepsi oyleyse denemesi bedava :KK70:

Edaa teşekkür ederim canım diyeti bırakan yanıma gelsin diyecegim ama bende yavaş yavaş diyet moduna giriyorum eşime çocuklara yapıyorum;(

Mirket canım benim oglanın bazen agzından öpüyorum bana
üff anne pis odu diyor
sıpa yarın elin kızını öperken öyle dermi acaba:KK1:

tabiisiii elin kızını şapır şupur öpecek o dudaklarıyla
sana öptürmediği dudaklarıyla hemde öptürmek için bin taklalar atacak:KK53:azıcık kıskandırayım bari:KK9:

Son düzenleme:
Hafta sonlarını çok seviyorum.Eşim ve çocuklarımla aynı masada buluşmak vede bahçemizde kahvaltı etmek ayrı güzel.Allah bizi ve sizleri ayırmasın inşallah.

Masamızda ne yoktu ki.Rabbim nimetlerinden kimseyi mahrum etmesin.

*Krem peynirimiz,köy tereyağı,ev yapımı vişne reçeli,çayımız,peynirli ve patatesli poğaçamız,peynirli pita,domatesimiz salatalığımız

Kahvaltı en sevdiğim öğündür.Ben de yazın balkonda yapmaya bayılıyorum.Masanız harika görünüyor.Elinize sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek tek inceledim sayfaları ve şu an çok açım.:84:Bu kadar güzel yemekleri görüp de acıkmamak mümkün mü?Süt ve karbonatla yaptığın tatlı çok dikkatimi çekti.Çok ilginç çünkü.Eline koluna sağlık herşey çok güzel.:81:

Seyren mutfagini yeni goruyorum ya valla ne cok sey kaciriyorum ben be :)
Hayirli olsunn hamarat hatun seni :KK16:
Cok guzel seyler vardir eminim inceliycem teker teker..
bu arada Tantuninin tadi harikaydi hepsi oyleyse denemesi bedava :KK70:

:KK16:Afiyet olsun canım.Kaçırmadın bak nasıl yakalamışsın.Çok fazla paylaşım yapamıyorum bu aralar resim çekme imkanım sadece akşamları olduğundan bazı şeyleride üşeniyorum ama bekleyen 2 tarifim var.Onları paylaşırım inşallah :KK76:
Bahçemin bahar tacı giymiş halleri gelecek yakında
Çok şey varda vakit işte.
Herşey bedava bu sayfada giren çıkamıyor:KK16:

Kahvaltı en sevdiğim öğündür.Ben de yazın balkonda yapmaya bayılıyorum.Masanız harika görünüyor.Elinize sağlık.

Teşekkür ederim canım.Bende severim kahvaltıyı ama kimi zaman vaktim olmuyor işte.Eşim ve çocuklaırmla ancak hafta sonu yapıyoruz.
Kızın okulu iş derken zaman akıp gidiyor

Süt ve karbonat ile reçel yaptım adı reçel ama tadı bildiğin karamel.Oğlum çikolata manyağı olunca sağlık açısından en makulu bu oldu.Ekmek üstü falan gayet lezzetli.Yaptığın kurabiyelerde falanda iç malzeme olarak gayet şık ve leziz denemeni tavsiye ederim canım.

tabiisiii elin kızını şapır şupur öpecek o dudaklarıyla
sana öptürmediği dudaklarıyla hemde öptürmek için bin taklalar atacak:KK53:azıcık kıskandırayım bari:KK9:

bende sana verecek oğlan yok
pardon bende seni alacak erkek yok anacım ben çok pis kaynana olurum ona göre uzak dur oğlumdan geliiin geliiin:KK52::KK76::KK33:

Teşekkür ederim canım.Bende severim kahvaltıyı ama kimi zaman vaktim olmuyor işte.Eşim ve çocuklaırmla ancak hafta sonu yapıyoruz.
Kızın okulu iş derken zaman akıp gidiyor

Süt ve karbonat ile reçel yaptım adı reçel ama tadı bildiğin karamel.Oğlum çikolata manyağı olunca sağlık açısından en makulu bu oldu.Ekmek üstü falan gayet lezzetli.Yaptığın kurabiyelerde falanda iç malzeme olarak gayet şık ve leziz denemeni tavsiye ederim canım.

Ben de çalıştığım için sadece izin günlerimde yapıyorum balkon keyfini.

Evet gerçekten çok ilginç.Bu tarif sizin yöreye ait birşey mi?İnşallah denemek isterim en kısa sürede.

:KK16:Afiyet olsun canım.Kaçırmadın bak nasıl yakalamışsın.Çok fazla paylaşım yapamıyorum bu aralar resim çekme imkanım sadece akşamları olduğundan bazı şeyleride üşeniyorum ama bekleyen 2 tarifim var.Onları paylaşırım inşallah :KK76:
Bahçemin bahar tacı giymiş halleri gelecek yakında
Çok şey varda vakit işte.
Herşey bedava bu sayfada giren çıkamıyor:KK16:

Ellerine saglik canim,paylasimlarin guzel gercekten.. Seni tatli kategorisinde de gormek isterdim ben :KK34:
Bekliyorum o zaman bahcenin bahar tacli halini :)

Ben de çalıştığım için sadece izin günlerimde yapıyorum balkon keyfini.

Evet gerçekten çok ilginç.Bu tarif sizin yöreye ait birşey mi?İnşallah denemek isterim en kısa sürede.

Bizim yöre demeyelim canım ama genelde yaparlar.
Bu tarif çok denenmiş birşey değil ama yapanlarda az değil.Tam olarak nereye ait inan bimiyorum.
Ben çalışmıyorum ama çalışmanın ne olduğunu bilirim.Bende ev işlerine falan gidiyorum canım iş oldukça.

Ellerine saglik canim,paylasimlarin guzel gercekten.. Seni tatli kategorisinde de gormek isterdim ben :KK34:
Bekliyorum o zaman bahcenin bahar tacli halini :)

Elimden geldiğince işte canım.İnan oğlumla çok vakit bulamıyorum vede resim çekmek için eşimi bekliyorum doğal olarak yapım aşamaları falan kaçıyor.
Tatlı yarışmasına girmek isterdim ama olmadı kısmet değilmiş.Yoksa midye baklava veya gazete baklavası yapacaktım.
bahçemin halleride gelecek inşallah.

Veee reçelimde pişti bitmek üzere bile
Görselleri kalmıştı paylaşayım bari

Son düzenleyen: Moderatör:
X