Sey_ren'in Mutfağı

lida niyeyse kacti

Canım mesaj kutun dolmuşİnşallah annende birşey çıkmayacak,güzel haberlerini vermeni bekliyorum..

bir hemso daha yakaladik

nickden anlaşıldığı üzere sen de Adanalısın galibaa ben de yarı heşonuzumm.

Ben teşekkür ederim ablacım. yemeklerde bol salça ve baharat olmazsa hiç yenmiyor ki yavv ben de Rize'de okuyorum yaptığım yemeklerle biber salçasını sevdirdim onlara yesinler caanımm ne o öyle hep karalahana hep karalahana

lida niyeyse kacti

buradayımm o an çıkmak zorunda kalmıştımm canımm :26:

seyrenciğim yoğurt yaptım dün akşam
ilk denemem olduğu için çok heyecanlıydım ya müthiş bişi kendi yapımım olduğu için çok zevkli
bütün gece gidip gidip baktım oldu mu acaba diye
sabah uyandığımda kahvaltıda bütün aileme tattırdım bayıldılarr bayıldılarrrrrrrrrrr tadı aynı hazır yoğurt gibi oldu ama biraz cıvık oldu benim yoğurdum:26:

Canım Adanada isen hemen haberleşelim gel yapayım ne demek.Baş göz üstüne.

Almor çok sağol canım beğenmenize sevindim.

oy oy adanalımısın nasıl sevindim
bende tam etsiz çiğ köfte tarifi araştırıyordum internetten ,buraya öylesin bakayım dedim ve senin tarif çok güzell

hemsom artik takipciniz güzel tariflerini merakla beklicem
bende bendeeeeee varım hemşolarr

sen kadirli,osmaniye yada bahçelimisin çünkü oaralar yapar tırşıyıı
benim komşum kadirlili yaptımı gönderir ayıla bayıla yerim tırşıkı

HemşommBu arada tirşiği adanada çok bilmez diye biliyorum sen yoksam benim gibi osmaniye taraflarındanmısın:26:Çok severim tirşiği bayılırım şimdi de içeceğim hatta
evet adanalılar pek bilmez,komşumuz osmaniyeli ve ben onlarda yemiştim sevdiğimide bilince gönderir hep sağolsun

karaisalısın demek bende kozanlıyımm

çok çok güzel anlatmışsın benim bile cesaretim geldi yapmak için

bunuda yaptım demeeeee ay bayılacamm çok güzel bayılırım ben bunu sıcak yemeye
nasıl kolaymı

Kızlarr Merhaba Hepinize
ADANA'yı duydum Son soluğu burda aldım.
Bende Adanalıyım

Bak canım bende sana bir tarif vereyim dün yaptım eşim ve ben çok seviyoruz ama ben diyette olduğum için yiyemedim
Ciğeri aynı böyle kavur,
ben sıkmalar açıyorum ,onun içine peynir yerine ciğerleri koyuyorum sonra üstüne bol soğan salatası koyup sarıyorum ,inan okadar güzel oluyorkii
denersen resim paylaşırmısın canım

helke dersem inşallah bilirsinn hanii demir helkelerin küçüğü diyimmm
helke ne dersende naylon kovaların demir olanı ama bu minik yoğurt çalmalık

Bende herşeyimi bimden alırım,bazıları nedense çok kötüymüş gibi yaklaşıyor ama kesinlikle değil
kk,da bim hakkında okadar yazışmışlarki hepsinii okudum gerçekten kaliteli yerlere yaptırıp ucuza bize satıyorlar
meyve suyu,yoğurdu,sütü,peyniri,loru herşeyi güzel

Canım mesaj kutun dolmuşİnşallah annende birşey çıkmayacak,güzel haberlerini vermeni bekliyorum..

Hemen boşaltıyorum canım.

Evet biz bol salça ve baharata alışmışız bitanem ya.Başka sofralarda olunca herşeyin tadı yavan kalıyor.Ama damak tadı herkese göre farklı elbette.Aramıza hoşgeldin canım.İyiki geldin mutfağıma renk verdin.

Bebekimm maşallah ellerine sağlık.Bende yeni resimler çektim biraz karanlık oldu ama daha iyisinide çekerim inşallah kısa zamanda.Ailen parmaklarını yemedilşer demi millet eksik parmakla gezmesdinler kız
Cıvık olması yaptığın yoğurdu ertesi gün kesmiş(yani bozmuş olman hayatım)Yaptıktan sonra bir gün bekler ertesi gün yersen daha iyi olacaktır.İlk demene ve ellerine sağlık daha ne olsun.Bimin sütünden aldın değilmi canım.

oy oy adanalımısın nasıl sevindim
bende tam etsiz çiğ köfte tarifi araştırıyordum internetten ,buraya öylesin bakayım dedim ve senin tarif çok güzell

Oyy karabiberim hemşehrim hoşgeldin tarifim işine yaramışsa bir kat daha sevindim canım.Yapıp yediysen afiyetler olsun.

bende bendeeeeee varım hemşolarr

sen kadirli,osmaniye yada bahçelimisin çünkü oaralar yapar tırşıyıı
benim komşum kadirlili yaptımı gönderir ayıla bayıla yerim tırşıkı

Canım ben Adana Karaisalı tarafındanım.Bunları annemler yaklaşık 40 yıldır bilirler ve yerler ama daha merkezlere bu lezzetler yeni yeni indi.Köylü daha çok bilir şehirli 2-3 yıldır yapıyor artık diyebilirim.
Sen Adana da mısın canım.Canın sağolsun bende yollarım yersin.Anneciğimle kazanda odun ateşinde veya sobada yaparız biz.

çok çok güzel anlatmışsın benim bile cesaretim geldi yapmak için

Bunda önemli olan o acı yeşil suyunun gitmesi ve kaynaması canım.Yerken birazda sıcak oldumu tamamdır.

bunuda yaptım demeeeee ay bayılacamm çok güzel bayılırım ben bunu sıcak yemeye
nasıl kolaymı

Malzemelerini hazırladıktan sonra sıkma aparatın varsa hiçte zor değil canım.İşin püf noktası şerbetin soğuk bayağı soğuk tatlını da kızarınca hemen çıkarıp şerbete atmak bütün mesele bu şerbette bekletmicen 2 ters 1 düz hesabı 1 dk kalıcak çıkar afiyetle ye malzemlerin içine istersen çekilmiş fıstık atıyorsun ben bizim teyze kızı ile yaptık canım.Bazen yapıp satıyoruz işte.Ev işi olunca birde mısır şurubu değilde direkt şeker kullanınca rağbet görüyoruz

Karambiberim canım tarifin için teşekkürler.Kısa zamanda yapıp resimlerim inşallah.Bende bunu ev yapımı tavuk dönerde yapıyordum.Yani bazlamalarımı kendim açıyordum ama ciğer de de deneyeceğim.mmmmmhhh nefis olmuştur eminim.Kısa zamanda ev yapımı döner tarifide vericem yapan yiyen bir daha dışardan almayacak eminim.

Canım ilk zamanlarda bilmediğimden dolayı aynı düşüncelere bende sahiptim.Hani ucuz ya kaliteli değildir sağlıksız olduğunu düşünüyordum.
Tuvalet kağıdı çocuk bezi havlu peçete aldım ilk etaplarda hani yiyecek pek sıcak bakmıyordum.
Ama arkadaşımın babası kalite kont.lab.çalışıyor ürün kontrolü yapıyor ve adam bimin ürünleri şu an sorunsuz gelen nadir markalar içinde deyince 3-5 tüketmeye başladım.Sonra yan komşum bime işe girdi ürünlerini bilindik fabrikalarda üretiliyor deyince artık hiç düşünmeden alıyorum ve gerçekten aldığım hiçbir şeyden memnuniyetsiz kalmadım.Etleri mısırı özellikle sütü çok çok memnunum.

http://www.kadinlarkulubu.com/poll.php?pollid=5026&do=showresults

Yarışmadan haberdar olmayan kk kızları buraya da bakar mısınız.
Bu arada benim menüme de yorum yaparsanız iyi yada kötü sunum anlatım aşamasında eksiklerimi görebilirim.Oyunuzu da kime dilerseniz verebilirsiniz.Dostluk başka hesabı hepinizi çook seviyorum.
Benim menüm Çıtır Soğan Ve Roka eşiliğinde Çipura

hihi yok yok yemediler çok şükür parmakları yerinde hepsinin
kız bir gün bekletmem mi gerekiyor babam sabahına namaza kalkınca hemen almış içindne yoğurt ondan belkide
bir de annem çok sarmamışsın yoğurdu diyor,hazır içim kova yoğurt kutusuna mayaladım yoğurdu sonra işte sofra beziyle sardım ama annem çevresini de sarmadığından böyle cıvık oldu dedi:26:
yok şekerim bimin sütü değil normal marketten aldığım sütten yaptım yarım yağlı
bir de benim yaptığım yoğurt uzuyor du böyle o neden onu anlamadım:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…