- 23 Ağustos 2012
- 49.774
- 231.020
Çoğu şeyi yalnız yapıyorsanız evliliğin ne anlamı kaldı ki evet kendi alanımız olmalı ama bu kadar da değil kavganın küçük olduğuna emin misiniz şöyle bı düşünce oldu bende eşiniz içine kapandikca siz hakaretlerin boyutunu mu arttdiniz ne bilim hiç iş hayatin da ki sorunlardan bahsetmez miMerhabalar.. 27 yaşındayım, eşimle 2,5 yıldır evliyiz, sevgililik nişanlılık vs derken de 5 yıldır da bir ilişkinin içindeyiz. Bu 5 yılda her ilişkide olduğu gibi bizim de oldukça kötü kavgalarımız oldu, kavga ettiğimizde içine kapanmayı tercih ederdi, yumuşadığında da ne yazık ki sorun neyse üstünü kapatıp devam ederdik, çok nazik merhametli düşünceli bir adamdı, sevildiğime kalpten inanıyordum, özel günlere dikkat etmese bile sık sık romantik jestler yapardı, fakat kariyerine çok önem verirdi bu yüzden de bana fazla zaman ayırmazdı, genelde yalnız vakit geçirip dışarıya çıkacaksam yalnız sosyalleşirdim buna da karışmazdı. 2 ay önce basit bir sebepten kavga ettik, ben kavga esnasında çabuk parlayıp çabuk sönerim kırıcı laflar ettiğim olur. Bu kavgadan sonra günlerce benimle konuşmadı içine çekildi, sonra da birden bire boşanmak istediğini, artık bu çatışmalara tahammül edemediğini açıkladı, artık beni sevmiyor benimle aynı çatı altında yaşamak istemiyormuş, başta anlayamadım çok çabaladım ama olmadı, ev tuttu kendine yakında da evden ayrılıyor, yine de benim alışmam İçin bir ay kadar daha kaldı evde. Bu süreçte de hep nazik davrandı. Ama ben onu hala çok seviyorum ve özlüyorum. Yakında süreci başlatacağını söyledi. Ama çok zor toparlanmak çok zor, Rabbime sığınıyorum, uzman desteğine de başladım, ama sizin desteklerinizi de almak isterim, hala severken bu süreç nasıl atlatılır..
Kariyeriyle o kadar meşgul ki, evden çalışma odasından hiç çıkmayan bir insan, üstelik sorguladım da, oldukça eminim başka biri olmadığına, haklısınız insanın aklına ilk bu geliyorBenim arkadaşım da böyle demişti. Adam bir anda senden soğudum dedi evden çıktı gitti. O dönemde iyi davrandı. Meğerse başkası varmış hayatında
Haklısınız, yalnız olmak İçin evlenmiyoruz ama insan yanılıyor işte.. sevdikten sonra da olur sanıyorAblacım kendini suçlama. Küsen insandan hele ki küsen erkekten bir halt olmuyor. Neyse derdin çıkar yetişkin gibi konuşur halledersin. Bu küsen tipler ömür yiyor, ne iletişim kurmaya çalışıyorlar ne sorun çözmye, öylece çıkıp gidiyorlar senin de arkasındna koşmanı bekliyorlar. Valla kanser olursun gidiyorsa bırak gitsin ne hali varsa görsün.
Evet bu süreçte bişeyler okumaya çalıştım, 5 Sevgi Dili isimli kitapta geçiyor, şelale ve Ölüdeniz kavramı. Şelale sürekli aktaran içini döken, Ölüdeniz de hep içinde biriktiren, bizi mükemmel tanımlıyor. Ama bu kararından sonra o kadar yapıcı oldum ki anlatamam süreci yönetmeye çalıştım, uzmana gittim tavsiyeler dinledim onu da anlamaya çalıştım, ama kararında bir değişime sebep olamadım.. sevdiğim adamı bu halde görmek- artık beni sevmeyen gözleriyle- beni mahvediyor. Hayal kırıklığı içerisindeyim, onlarca ilişki onlarca problemlerle devam ederken, ben evliyken içinde bulunduğum yalnızlığımdan ötürü ettiğim kavgalardan, yalnızca bu sebepten boşanmaya mahkum oluyorum ve tercih hakkım bile yok, sen ne düşünüyorsun diye fikrim bile alınmadı hayatımı bu kadar değiştirecek bir karar hakkında
Evet doğru söylemişsiniz, herkesin özel alanı var ben de hep saygı duydum buna, fakat onun özel alanı bir oda boyutunda, çalışma odasına girerken hep makama giriyormuş gibi hissederdim, rahatsız hissedip çıkardım hemen. İçine kapandıkça daha ileri gitmedim aslında eskiye göre daha iyiydim bana kalırsa, ama onun tahammülü tükenmiş, son kavgamız da temizlikle alakalı basit bir kavgaydı ama onun son damlası olmuşÇoğu şeyi yalnız yapıyorsanız evliliğin ne anlamı kaldı ki evet kendi alanımız olmalı ama bu kadar da değil kavganın küçük olduğuna emin misiniz şöyle bı düşünce oldu bende eşiniz içine kapandikca siz hakaretlerin boyutunu mu arttdiniz ne bilim hiç iş hayatin da ki sorunlardan bahsetmez mi
Evet ne kadar üzülsem de yorumunuzun oldukça doğru olduğunu kabul etmek zorundayım, o bu kararı bir anda vermiş gibi duruyor ama yılların birikimi, kendisi de söyledi. Ve evet hiç ardına bakmıyor.. İki taraflı hatalar da olsa bilemiyorum.. ben farklı davransaydım ne olurdu bilemiyorum, o kadar yalnızlığı sineye çekebilir miydim.. 2,5 yıllık evliyiz ama akşamları oturup 50 kez çay içmemişizdir biliyor musunuzEsinizin gözlerinden baksak duruma senelerdir biriktirmis ve muhtemelen su anda size inanmiyor. Normalde burda erkeklerin herseyi yapip sonra kadinlar bosanmaya karar verdiklerinde sözler verdigini okuyoruz, ama bu iste pek samimi olmuyor o kirilan insanin gözünde. Esiniz hep gereken tepkiyi size vermemis ve durumu örtbas edip gecmissiniz. Isin en kötü tarafi sevdiginiz ve sayilmak istediginiz kisi tarafindan hakaretler duyup, eski hatalarinizla vurulmak. Siz aslinda tüm bu sürecte onun gereken tepkisini koyamamasindan faydalandiniz. Tahmin ettigim bir kisilik ise sabreder, sabreder ama vazgecti mi de arkasina tekrar bakmaz. Su anda tek yapabileceginiz kendiniz üzerinde calismak. Bu evliligi kurtaramazsaniz bile ilerde yasayacaginiz iliskileriniz icin iletisim dilinizi iyilestirmeniz lazim
Evliliğin 5 senesi kimisinde çok olaylar olabiliyor aile büyüklerinizle de konuştunuz mu
Adınıza çok üzüldüm siz suan bekleme kalinEvet doğru söylemişsiniz, herkesin özel alanı var ben de hep saygı duydum buna, fakat onun özel alanı bir oda boyutunda, çalışma odasına girerken hep makama giriyormuş gibi hissederdim, rahatsız hissedip çıkardım hemen. İçine kapandıkça daha ileri gitmedim aslında eskiye göre daha iyiydim bana kalırsa, ama onun tahammülü tükenmiş, son kavgamız da temizlikle alakalı basit bir kavgaydı ama onun son damlası olmuş
Aynısı başıma geldi eşime olmadik laf söyledim avukata gitmiş hemen yanı erkeklerin de bı tahammül noktası var oKulandığınız kelimeleri hayatınıza sokarsınız bunu sakın unutmayın.
Bu platforma çoook kişi evli kendimden örnek vereyim kavga anında eşime hakaret, küçük düşürücü konuşmalar sarf etsem ertesi günü boşanma davası açar.
Çünkü eşim hayatımda tanıdığım en seviyeli konuşmasını oturmasını kalkmasını bilen bir adam ve böyle adamlar asla seviyesi düşük konuşma ve ortamlarda bulunmaz.
Bizler karşımızdaki insanlar neyi hak ediyor ise o degerde davranmak zorundayız.
Ne tür hakaretler mesela?Siz rahatsız olduğunuz şeyleri direkt söylemek yerine geçmişe takılıp sürekli bunu önüne getirip,hakaret ederseniz nasıl yapıcı bir ilişki kurabilirsiniz?Geçmişte yaptığı hatalardan dem vurmak, yeri gelince hakaret etmek gibi.. 5 dk sonrasında pişman olduğum cümleler hep yani
Evet öyle bir insana bu tarz konuşunca sonuç bu oluyor sanırım, o her zaman seviyesini bozmadan kalbimi çeşitli şekillerde kırmıştırKulandığınız kelimeleri hayatınıza sokarsınız bunu sakın unutmayın.
Bu platforma çoook kişi evli kendimden örnek vereyim kavga anında eşime hakaret, küçük düşürücü konuşmalar sarf etsem ertesi günü boşanma davası açar.
Çünkü eşim hayatımda tanıdığım en seviyeli konuşmasını oturmasını kalkmasını bilen bir adam ve böyle adamlar asla seviyesi düşük konuşma ve ortamlarda bulunmaz.
Bizler karşımızdaki insanlar neyi hak ediyor ise o degerde davranmak zorundayız.
Şundan diyorum başka biri varsa davayı ona göre açarsınız. Arkadaşın eşi de asosyal biriydi. Evden dışarı çıkmazdı. Kız arkadaşı bırak erkek arkadaşı bile yoktu doğru düzgün. Kız kocası evden çıkmadığı için bizi eve çağıramazdıKariyeriyle o kadar meşgul ki, evden çalışma odasından hiç çıkmayan bir insan, üstelik sorguladım da, oldukça eminim başka biri olmadığına, haklısınız insanın aklına ilk bu geliyor
Elbette şikayetlerimi sitemlerimi doğrudan da dile getirdim, ben bir sorun olduğunda konuşmaya çalışan türden bir insanım fakat karşıdaki duvarı oynuyorsa, yanıt alamıyorsanız ne kadar sakin kalabilirsinizNe tür hakaretler mesela?Siz rahatsız olduğunuz şeyleri direkt söylemek yerine geçmişe takılıp sürekli bunu önüne getirip,hakaret ederseniz nasıl yapıcı bir ilişki kurabilirsiniz?
Aslında tavsiye sayılır mı bilmiyorum içinizden hakaret edin.Eşinizin üstüne gitmeyin artık.Ama sakince konuşabilirsiniz.
Evet oldukça benzer özellikler taşıyormuşŞundan diyorum başka biri varsa davayı ona göre açarsınız. Arkadaşın eşi de asosyal biriydi. Evden dışarı çıkmazdı. Kız arkadaşı bırak erkek arkadaşı bile yoktu doğru düzgün. Kız kocası evden çıkmadığı için bizi eve çağıramazdı
Hakaret dediğiniz için sordum yani kimi insan kaldıramaz.Ne tarz hakaretler?Elbette şikayetlerimi sitemlerimi doğrudan da dile getirdim, ben bir sorun olduğunda konuşmaya çalışan türden bir insanım fakat karşıdaki duvarı oynuyorsa, yanıt alamıyorsanız ne kadar sakin kalabilirsiniz
Arkadaş ihaneti ıspatladı ve yüklü tazminat alarak boşandı eşindenEvet oldukça benzer özellikler taşıyormuş
İnşallah öyle birşey yoktur bu daha ağır olurArkadaş ihaneti ıspatladı ve yüklü tazminat alarak boşandı eşinden