Sevsem de boşanıyoruz.. desteğinizi bekliyorum..

Sonra erkekler yasaklansın deniyor ama gayet belli baştan beri eşinizin iletişime kapalı biri olduğu. Evlilik sürecinde başka etkenlerde olmuş olabilir ama sürprizli bir durum olmamış. Kariyerine odaklanıp sizi yalnız bırakacaksa hiç evlenmeseydiniz.
Bundan sonrası için sevseniz bile boşanmayı istemiyor pozisyonunda olmayın. İstemiyorsa zorlamanın manası yok.

Boşuna kendinizi suçlamayın.Esiniz muhtemelen başka birini bulmuş.Hatta boşanınca hemen evlenecek bile olabilir.Üzgünüm ama erkekler yatırım yaptıkları evliliklerini ancak başka bir yatırım için bitiriyorlar.Takip ettirip kanit toplayin, telefonu vs bakın.

Her ayrılık zor, hele ki boşanma bir sürü değişikliği beraberinde getiriyor, ev düzeni değişiyor bir sürü millet dahil oluyor, vs.

Ama bana kalırsa siz de pek mutlu değilmişsiniz bu evlilikten zaten. Hazır çocuk yok, yaşlar gençken, hayatınıza bakın derim.

Ben olsam çok da uzatmazdım çünkü sizin de “ben çok mutluydum, niye ayrılıyoruz” hüznünüz yok. Bazen sevsek de anlaşamayabiliriz.

Merhabalar.. 27 yaşındayım, eşimle 2,5 yıldır evliyiz, sevgililik nişanlılık vs derken de 5 yıldır da bir ilişkinin içindeyiz. Bu 5 yılda her ilişkide olduğu gibi bizim de oldukça kötü kavgalarımız oldu, kavga ettiğimizde içine kapanmayı tercih ederdi, yumuşadığında da ne yazık ki sorun neyse üstünü kapatıp devam ederdik, çok nazik merhametli düşünceli bir adamdı, sevildiğime kalpten inanıyordum, özel günlere dikkat etmese bile sık sık romantik jestler yapardı, fakat kariyerine çok önem verirdi bu yüzden de bana fazla zaman ayırmazdı, genelde yalnız vakit geçirip dışarıya çıkacaksam yalnız sosyalleşirdim buna da karışmazdı. 2 ay önce basit bir sebepten kavga ettik, ben kavga esnasında çabuk parlayıp çabuk sönerim kırıcı laflar ettiğim olur. Bu kavgadan sonra günlerce benimle konuşmadı içine çekildi, sonra da birden bire boşanmak istediğini, artık bu çatışmalara tahammül edemediğini açıkladı, artık beni sevmiyor benimle aynı çatı altında yaşamak istemiyormuş, başta anlayamadım çok çabaladım ama olmadı, ev tuttu kendine yakında da evden ayrılıyor, yine de benim alışmam İçin bir ay kadar daha kaldı evde. Bu süreçte de hep nazik davrandı. Ama ben onu hala çok seviyorum ve özlüyorum. Yakında süreci başlatacağını söyledi. Ama çok zor toparlanmak çok zor, Rabbime sığınıyorum, uzman desteğine de başladım, ama sizin desteklerinizi de almak isterim, hala severken bu süreç nasıl atlatılır..
Senin hikayen çok. Tanıdık geldi bana . Üniversite arkadaşım böyle bir evlilik yapmıştı.. kız çok zor bir kızdı çocuğu inanılmaz kırar bir de geceleri ağlardı ona göre olağan kavgalar kibar ve nazik olan arkadaşım için biriken su damlalarıydi.. çocuk çok aşıktı ama 2 yil sonra bir anda pat diye boşanma kararı aldı kız çok yalvardı yakardı araya tüm sülaleyi soktu ama nafile cocuk karar vermişti artık çünkü o son damla ile bardak taşmisti.. bazen kadınlar her kavgada olur öyle şeyler diyor ama böyle yıkıcı kavgaları emin olum kimse etmiyor sizin bahsettiğiniz kavgalar gözümde canlanıyor parlar sonerimler de öyle onlar inanılmaz can yakıcı ve kalp kırıcı oluyor.. eğer gerçekten değişecekseniz bir yolunu bulun ikna edin kanıtlayin ona..ama ilk kavgada ağzına s.cacaksaniz adamın bırakın gitsin ikinize de yazik

Merhabalar.. 27 yaşındayım, eşimle 2,5 yıldır evliyiz, sevgililik nişanlılık vs derken de 5 yıldır da bir ilişkinin içindeyiz. Bu 5 yılda her ilişkide olduğu gibi bizim de oldukça kötü kavgalarımız oldu, kavga ettiğimizde içine kapanmayı tercih ederdi, yumuşadığında da ne yazık ki sorun neyse üstünü kapatıp devam ederdik, çok nazik merhametli düşünceli bir adamdı, sevildiğime kalpten inanıyordum, özel günlere dikkat etmese bile sık sık romantik jestler yapardı, fakat kariyerine çok önem verirdi bu yüzden de bana fazla zaman ayırmazdı, genelde yalnız vakit geçirip dışarıya çıkacaksam yalnız sosyalleşirdim buna da karışmazdı. 2 ay önce basit bir sebepten kavga ettik, ben kavga esnasında çabuk parlayıp çabuk sönerim kırıcı laflar ettiğim olur. Bu kavgadan sonra günlerce benimle konuşmadı içine çekildi, sonra da birden bire boşanmak istediğini, artık bu çatışmalara tahammül edemediğini açıkladı, artık beni sevmiyor benimle aynı çatı altında yaşamak istemiyormuş, başta anlayamadım çok çabaladım ama olmadı, ev tuttu kendine yakında da evden ayrılıyor, yine de benim alışmam İçin bir ay kadar daha kaldı evde. Bu süreçte de hep nazik davrandı. Ama ben onu hala çok seviyorum ve özlüyorum. Yakında süreci başlatacağını söyledi. Ama çok zor toparlanmak çok zor, Rabbime sığınıyorum, uzman desteğine de başladım, ama sizin desteklerinizi de almak isterim, hala severken bu süreç nasıl atlatılır..
Adam kendine ev tutmuş, artık ne sevmesi..

Halının altına süpürülen sorunlar, bi süre sonra dağ olup karşınıza dikiliyor.
Sizde de aynısı olmuş.

Benim de aklıma o geldi ilk.Konu sahibi başkası olmadığına eminim dedi.
Diyorum ya biz de emindik. İlk onu sordum hatta biri mi var diye kız güldü onun mu dedi.
böyle çat diye ayrılıklara hep altından bir şey çıkar

Evet bu süreçte bişeyler okumaya çalıştım, 5 Sevgi Dili isimli kitapta geçiyor, şelale ve Ölüdeniz kavramı. Şelale sürekli aktaran içini döken, Ölüdeniz de hep içinde biriktiren, bizi mükemmel tanımlıyor. Ama bu kararından sonra o kadar yapıcı oldum ki anlatamam süreci yönetmeye çalıştım, uzmana gittim tavsiyeler dinledim onu da anlamaya çalıştım, ama kararında bir değişime sebep olamadım.. sevdiğim adamı bu halde görmek- artık beni sevmeyen gözleriyle- beni mahvediyor. Hayal kırıklığı içerisindeyim, onlarca ilişki onlarca problemlerle devam ederken, ben evliyken içinde bulunduğum yalnızlığımdan ötürü ettiğim kavgalardan, yalnızca bu sebepten boşanmaya mahkum oluyorum ve tercih hakkım bile yok, sen ne düşünüyorsun diye fikrim bile alınmadı hayatımı bu kadar değiştirecek bir karar hakkında

Evlilik kararı ortak alınır; her 2 tarafında rızası gerekir. Ayrılıklar da ise tek tarafın isteği yeterlidir; karşı tarafında onaylaması ve kabul etmesi gerekmez.

Evet öyle bir insana bu tarz konuşunca sonuç bu oluyor sanırım, o her zaman seviyesini bozmadan kalbimi çeşitli şekillerde kırmıştır
Kimsenin evliliği 4 4 lük değil.
Dün bende çok sinirlendim oğlumla ilgili bi konuya eşimi çağırdım. Fakat yapması gerektiği konuyu söyledim ağzımdan farklı yerlere gidecek kelimeler kullanmadım ki inanın sinirden gözüm dönmüştü.

Benim eşimde konumu gereği çok yoğun ve işinden dolayı resmi görüşmeleri de çok fazla. Eğer ben eşimle kavga etsem bütün gün keyifsiz ve dalgın olacak. Bunlarıda düşünmek gerekiyor.
Zor oluyor ama kendimizi tutmamız gerekiyor.

Siz bence evliliğinizi kurtarırsınız.
Bu süreçte sakin olun, konuşur iken ılımlı ses tonu ile mesafeli ama duruşunuzun ikinizden yana olduğunu hissettirin. Kararlarına saygı gösterin ayrılıyor iseniz ok tamam nasıl yol izleyelim seklinde konusup ayrılığı kendisi istediği için süreci onun yönetmesini isteyin.

Eger baktiniz olmuyor, taleplerinizi saygılı bi sekilde sunarsınız.

Geçmişte yaptığı hatalardan dem vurmak, yeri gelince hakaret etmek gibi.. 5 dk sonrasında pişman olduğum cümleler hep yani
Söz ağızda iken sahibinin esiridir, ağızdan çıktıktan sonra sahibi onun esiri olur. Hz.Ali

Birde üstüne şark kurnazlığı yapıyor alıştırıyor ayrılığa,ne kadar düşünceli ve nazik bir koca🤷🥉🏆🎖️
Bizimki aldattığını ispatlayınca adam bir de dedi ki sana geri döneyim ama şartlarım var. Kız aldı tazminatı tek celsede boşadı

ben kavga esnasında çabuk parlayıp çabuk sönerim kırıcı laflar ettiğim olur. Bu kavgadan sonra günlerce benimle konuşmadı içine çekildi, sonra da birden bire boşanmak istediğini, artık bu çatışmalara tahammül edemediğini açıkladı, artık beni sevmiyor benimle aynı çatı altında yaşamak istemiyormuş,

Benimde ilk aklımdan geçen buydu,yoksa basit bir sorunda evden ayrılmak nedir🤔

Konu sahibi kendi ağzıyla neler olduğunu yazmış. Forumda aynı durumun tersinden anlatıldığı onlarca konu mevcut. Bu tür konularda kadınlar : Kocalarının her kavgada kendilerine hakaret ettiğini, sonra 2 güleryüz gösterince herşeyin yoluna girmesini beklediklerini anlatıyorlar. O kadınlara boşanmaları tavsiye edilirken; burada hakaretleri işiten adam boşanmak istediği için neden yadırganıyor ? Neden adamın aldattığı ve sadakatsiz olduğu varsayılıyor ?

İnsanların ilişkilerinde huzur ve mutluluk istemesi çok mu garip ?

Bende onu soruyorum ama hakaretlerin içeriğini söylemiyor.
Konu sahibi kendi ağzıyla neler olduğunu yazmış. Forumda aynı durumun tersinden anlatıldığı onlarca konu mevcut. Bu tür konularda kadınlar : Kocalarının her kavgada kendilerine hakaret ettiğini, sonra 2 güleryüz gösterince herşeyin yoluna girmesini beklediklerini anlatıyorlar. O kadınlara boşanmaları tavsiye edilirken; burada hakaretleri işiten adam boşanmak istediği için neden yadırganıyor ? Neden adamın aldattığı ve sadakatsiz olduğu varsayılıyor ?

İnsanların ilişkilerinde huzur ve mutluluk istemesi çok mu garip ?

Adsm sabır etmiş etmiş birden bitirmiş.
Bende böyle yaptığım için anlıyorum onu.
Sinirlenince kırıcı konuşurum neden peki?
Bir insan bir insanı gerçekten sevse zaten sinirlenince bile kırıcı konuşmaz.
Bir yerlerde birşey kırılır birikir birikir ve artık onu görmek bile istemezsin.

Evlilerde gördüğüm çok önemli bir sorun var. Aralar düzelince eskiyi unutup üstünü kapatmak. Aslında tam tersi olmalı sorun neyse iyi olunca daha çok konuşmalı çözümü için daha çok çabalamalıyız.
Bir diğer sorun son dakika da artık her şey elden gidince destek almaya başlamak.
yıllardır kızgınlık anında hakaret eden yada geçmişe takılan biriyseniz bunu eşiniz ayrı ev tutana dek çoktan çözmüş olmalıydınız. Bu aranızda bir sorun neticede. Ancak bizde böyle bir sorun olsa bile öteleniyor ve ne zaman iş evliliğin bitme noktasına geliyor işte o zaman destek almaya başlanıyor. Yada hadi evlilik terapistine gidelim deniyor.

Konu sahibiyle aynı süreçten geçiyoruz benim eşimde sıkıntı duyduğu bir sorun olduğunda direk iletişimi keser ve benim de iletişim kurmama asla izin vermezdi. Ben karşılık olarak son dönemde hiçbir. Şekilde tartışmamaya onun sakin zamanında durumu konuşmaya başlamıştım ve evliliğimizin son 3 yılında hiç tartışma yaşamadık. Şimdi ise bu durumun bizi monotonlaştırdığını tutkusunun bile kalmadığını söyleyerek ayrılmak istiyor. Yani inanın kendinizi suçlamayın sonuç değişmeyecekti. Bu tarz adamlar hayattan ne istediklerini bilmiyorlar düzende giden şeylerden sıkılıp, atraksiyondan da kaçıyorlar ben daha çok hayattan keyif almayı bilmediklerini düşünüyorum. Akademik başarı iyi hoş ama sosyal hayatıda beraberinde yürüten insanlar şu hayatta başarılı oluyorlar. Ben de sizin gibi isyan ettim olmaz dedim şimdi kabullendim durumu hatta hayatımın öncesinde yapmadığım gitmediğim herşey için de pişmanım kendilerinden çok onlara adapte olmak için hayattan çekilen bizlere de iyilik yapıyor olabilirler

X