Seviyorsunuz ama birlikte olmamanız gerek..

telefonunu değiştir ..sosyal ağlardan engelle .. face indeki ayarlarda arkadaş dışında msj almama seçeneği var onu işaretle .. demek istediğim olmayacak işe dua etme ve sıyır kendini bu depresif halden..yazık değilmi sana bir daha bu gençlik bu yıllar geri gelmeyecek..burda okumuyormusun tüm üyeler yazıyor ne aşklar yaşadık olmadı iyiki olmamış eşimi tanımışım çok mutluyum diye .. hadi canım kardeşim sen önce karar ver acı çekmeye devam mı ? yeni bir hayat mı?

Son düzenleme:
Artık farklı mezhepten ayrılık olması bana sacma gelıyor bu dönemde ..Bence aılelerınızı ıkna etmeye calısmanızı tavsıye ederım..Cunkı bu sekılde aılesı tarafından engellenerek sevdıgıyle evlenemeyıp bekar kalan bırcok tanıdıgım var..50lı yaslarına geldıler ve aılelerının bu hareketıne ınat bı daha sevemeyen ınsanlar var.Yapma bunu kendıne.

3 sene gecmis. Hala sevdigini sanmiyorum.Sogumustur sizden. Sabah aksam sizi düsünmemistir yani. Bu saatten sonra olmaz en iyisi iletisimi kesmeniz tam olarak.

mezhep ne yaa? geri kafalı insanların ayrım yapması...kusura bakma ailende geri kafalı..mezhepi bırak çoğu farklı dinlerle evlenip mutlu oluyorlar..dünya yüzünde hepimiz insanız..bu ayrımcılığa bir son vermek gerekir..televizyonda bir hoca konuşmuştu..bunu ayıranda insanlar..karşındaki insan mı? insan...eğer gerçekten seviyorsanız birbirinizi..birer yetişkin insanlarsınız..sırf bu yüzden neden ayrılıyorsunuz?..ailenin düşüncesi resmen geri kafalık..bu durumda ciddiyseniz ailenizi dinlemek zorunda değilsiniz..sevgilin kumar oynar..alkolik olur..bu durumda onay verilmez..mezhep olayı bana saçma geliyor..boşunada ayrılmayın derim..acı çekmene ailen nasıl rahat ediyor..benden bu kadar..

haklısınız ne acılar var. Ölüm acısıda gördüm. Ama buda çok canıım acıtıyor.

mezhep ne yaaaa? kusura bakma ailende geri kafalı..sırf bu yüzden ayırmaya değmez..eskiden kendini bilmez insanlar tarafından ayrılma olmuş..yalan yanlış devam ediyor bu..yeryüzünde hepimiz insanlarız neden bu ayrımcılık..eğer birbirinizi seviyorsanız..kalbinizi dinleyin...nasıl bir ailen var..senin acı çekmene sehirciler..gerçekten seviyorsanız..ailenide dinleme..sonuçta yetişkin insanlarsınız..kötü biri olur aile onaylamaz..ama bu durumda düşünceleri saçma geliyor bana..

Mezhep yuzunden istenmemesi nedir ya ?

Katil sapik namussuz olacagina benimle farkli mezhepten olsun adam gibi adam olsun.

Ex askiniza gelince bence sizin icin cabalamiyor ve boyle devam etmek anlamsIz.

Ben de 3.5 yillik sevgilimden ayrildigimda telefonumu degistirdim sosyal medya hesaplarimdan da engelledim ve bana ulasamiyor cunku arkadasim olmayan kisilerin mesaj atmasina kadar engelledim. Isterseniz olur yani...

haklısınız ne acılar var. Ölüm acısıda gördüm. Ama buda çok canıım acıtıyor.

mezhep ne yaaaa? kusura bakma ailende geri kafalı..sırf bu yüzden ayırmaya değmez..eskiden kendini bilmez insanlar tarafından ayrılma olmuş..yalan yanlış devam ediyor bu..yeryüzünde hepimiz insanlarız neden bu ayrımcılık..eğer birbirinizi seviyorsanız..kalbinizi dinleyin...nasıl bir ailen var..senin acı çekmene sehirciler..gerçekten seviyorsanız..ailenide dinleme..sonuçta yetişkin insanlarsınız..kötü biri olur aile onaylamaz..ama bu durumda düşünceleri saçma geliyor bana..

saçma sapan sebeplerle çocuğunun hayatının orta yerine eden bir aile daha..Hakkınızda hayırlısı olsun

Mezhepler sonradan çıkmış şeyler siyasi parti gibi yani benim bildiğim böyle yanlış biliyor da olabilirim.neyse problem bu değil zaten.bu saatten sonra olmaz ikiniz içinde zaman kaybı. Olsaydı her şeyiyle kabul ederdiniz birbirinizi mesela eşim ve ben gibi bizimde istemedi ailemiz kesinlikle olmaz da demediler ama biz evlendik Allaha Şükür gayet iyiz farklılıklar deneyim ve yeni şeyler öğretiyor eğer saygı ve hoşgörü olursa

Ben bazen anlamıyorum aileler için böyle tak diye ayrılmayı, ben olsam sevdiğimi seçerdim belki yaşımdan, belki bilmediğimden ama şuan benim sevdiğim kişi bi mezhebe mensup ve ben mezhepsizim yani müslümanım ama sadece tek mezhep tek Kitap diye düşünen biriyim , sevdiğim kişiyle çok ters bir durum evet ama o ilerde evlenme teklifi etse tabi ki kabul ederdim. Herkesin dini kendine siz birbirinize saygı duyarsanız mezhebi aynı olanlardan bile daha rahat olabilirsiniz iş saygıda bitiyor. Aileniz de size saygı duymalı aşık olmuşsunuz ciddiye ilerleyebilir olaylar ama aileler neden böyle karşı çıkar anlamıyorum, sizin mutluluğunuz eninde sonunda onları da mutlu eder, kendi mutlu olacağınız yolu seçin derim, ilerde tüm çevreniz sizi mutlu gördüğünde kendisi de mutlu olur sizi takdir ederler..

Cevap veren arkadaşlar teşekkür ediyorum düşünceleriniz paylaştığınız için. Ben kesinlikle mezhep ayrımı yapan biri değilim aklımın ucundan bile geçmedi. Ve sırf mezhep yüzünden ayrılmamız onu da çok etkiledi aşağılanmış hissetti bunuda biliyorum. Ama ailemin benim üstümde emeği o kadar çok ki onlara karşı çıkamıyorum çıkamam.

Sosyal medyadan engelle numaranı değiştir vs. demişsiniz. Ben ondan haber almadan duramadığım için hiçbirşeyimi değiştirmedim. Evet belki evlenseydik çok mutlu olacaktık. Şimdi bendede o inat oluştu. Onu unutana kadar başka kimseyle olmuyorum kimseye ilgi dahi duymuyorum.

Bende çok karşıyım sırf farklı düşünceler inançlar yüzünden aileler yüzünden sırf onlar istiyor diye ayrılmalara. Ama benim başıma geldi. Ben ailemi seçtim eğer onu seçseydim ailem beni silecekti. Ve günün birinde gideceğim bir kapı kalmayacaktı.

Herkes Allahın bir kulu. Hatta o bana ilk başlarda değiştiriliyorsa değiştereyim diye bile teklif etti. Ama sonra aylar geçti yıllar oldu oda yoruldu artık. Ama bana kendini unutturmuyor. Hem o hem de ben.
Annem olmaz bu iş dedi. Şimdi bendede dediğiniz gibi bir inat oluştu. Kimseyle olmak istemiyorum. Benim mutluluğum engellenmiş gibi hissediyorum. Şimdi sırf onlar mutlu olsun diye sevdiğim adamdan vazgeçtim. Şimdide onlar mutlu olsun bakalım. Benim mutsuzluğumla mutlu olsunlar.

Şimdi kendime telkinler veriyorum,3 senedir kendime telkinler veriyorum. Unutman lazım diye. Ama biliyorum ki birkaç ay sonra yine birşey olacak mesaj atacak yada dayanamayıp ben atacağım. Ve böyle sürüp gidecek ta ki benim canıma tak edene kadar. Şu an yaşımın genç olmasından dolayıda seversin başkasını diyorum ve zamana bırakıp bekliyorum.

Baştan bu kadar sorun oluyorsa, sonradan o damat melek olsa yaranamaz ailenize zaten, hep bir şeyi göze batar ve bence bu durumda yapılacak en doğru şey yine de ailenizi seçmenizdir çünki evliliğiniz süresince iki arada bir derede kalırsınız.

Ailenizin bu kadar karşı çıkmasında ki sebeb mezhep farklılığı mı ? Bu istenmeyen genc hangi mezhepten ?

ayyy üzüldüm bizimde bi komsu vardı.
mezhep sorunu yüznden aileler görüşmüyodu kadının 2 de cocugu oldu zor ya Allah kolaylik versin canm ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…