- Konu Sahibi yesilmavigri
-
kızın yazdıklarını bi oku yahu, ben böyle bi kızım olsun isterim şahsen, ne kadar mantıklı yazıyo
çok doğru düşünüyosun güzelim, 18 yaş hafiften asilikle harmanlanmış cıvıl cıvıl bi yaş, ailen sana baskıda yapmıyo eğitimli anlayışlı insanlar, sakın ola sevgilinin aklına uyupta ben artık 18 oldum havalarına girme onlar zaten senin büyüdüğünün farkında, ama tatile gitmek başka mesele, sevgilin kaç yaşındada seni tatile götürcek, biz çalışan insanlardık paramızı kendimiz verdik adam akıllı otellerde konakladık kafa dinledik, ama sevgilin bu tatile cinsellik falanda yüklemiş galiba, hani uzaklaşırsak bişeyler yaşarız gibi
Pardon da bunu isteyen ben değilim, erkek arkadaşım. Bunun olmayacağını ben de söyledim zaten ona ve o yüzden de konuşmuyorum iki gündür, özür dilemesini bekliyorum. Bence yazdıklarımı dikkatli okuyun.
Ben sevgilimle tatile çıkmazdım çünkü benim kendi değer yargılarım var. Kendi doğrularım var ona göre yaşıyorum ve sevgilimle başbaşa tatile çıkmam bu doğrularıma ters. Benim gözlemlediğim kadarıyla erkek gizemi sever. Gizemli kadını sever. Onda keşfedeceği şeyler olduğunda peşinden koşar ona ulaşmaya çalışır. Eğer bu gizi onun eline verirsen , bazı şeyleri çabuk harcarsan ilişki tükenir çıkmaz bir yola girer ayrılık kaçınılmaz olur. Tamamen kendi doğrularım arkadaşlar yani ben böyle düşünüyorum kimseyi yargılamak adına yazmıyorum. Ama bence konu sahibi sanki bu kişi sizi zorluyor bir şeylere gibi... Bence kalbinizin sesini dinleyin o doğru yolu gösterir.
Bilemiyorum açıkçası o kadarını, zaten fikrinizi öğrenmek için buraya yazmayı seçtim. Bu arada acaba ben ondan ayrıldım sonra barıştım, o yüzden mi bana karşı sabrı yok diye düşünmüyor da değilim bazen ama bu şekilde hiç bir yere varmayacağını da biliyorum. Sonuçta ne olursa olsun bana saygı duyması lazım, ben ona nasıl duyuyorsam.
güzelim ben senin üzülmeni istemen erkekler kızlardan farklı düşünür ,zaten duygusalsın bu erkek arkadaşın seninle herşey yapacağını sanıyor onun kafasında bir plan var , ama rengini belli etmiyor ,dikkatli olmakta fayda var
Bak canım bende 20 yaşındayım. Haftasonu sevgilimle Uludağ'a gittik bizde. Anneme dedim ki babamla gidiyoruz tatile, babama bir şey demedim zaten. Gittim eğlendim ettim ne güzel. Pazartesi günü hastaneye gittim ameliyat günü aldım. Uzak bir tarih de değil. Annem de gelecek, babam da gelecek, sevgilim de gelecek. Yani annemle babamın hiç karşılaşmayacağını düşünerek, ortaya çıkmayacağına emin olduğum bir yalan söyledim ama ortaya çıkarsa yandığımın resmidir. Kimse beni dövmez, eve kapatmaz, ceza vermez ama annemin güvenini kaybederim. Bence özellikle aileye yalan söylerken dikkatli ol, sonunda güvenlerini kaybedebilirsin. Boşver gitmeyiver sen. Bu sebeple senden uzaklaşacaksa uzaklaşsın gitsin. İnsan 18 yaşındayken tamam oldum, büyüdüm ben tribinde oluyor ama yok öyle bir şey. Aferin sana ki çok mantıklısın, mantığından azıcık da bende olsaydı keşke.
Bak canım bende 20 yaşındayım. Haftasonu sevgilimle Uludağ'a gittik bizde. Anneme dedim ki babamla gidiyoruz tatile, babama bir şey demedim zaten. Gittim eğlendim ettim ne güzel. Pazartesi günü hastaneye gittim ameliyat günü aldım. Uzak bir tarih de değil. Annem de gelecek, babam da gelecek, sevgilim de gelecek. Yani annemle babamın hiç karşılaşmayacağını düşünerek, ortaya çıkmayacağına emin olduğum bir yalan söyledim ama ortaya çıkarsa yandığımın resmidir. Kimse beni dövmez, eve kapatmaz, ceza vermez ama annemin güvenini kaybederim. Bence özellikle aileye yalan söylerken dikkatli ol, sonunda güvenlerini kaybedebilirsin. Boşver gitmeyiver sen. Bu sebeple senden uzaklaşacaksa uzaklaşsın gitsin. İnsan 18 yaşındayken tamam oldum, büyüdüm ben tribinde oluyor ama yok öyle bir şey. Aferin sana ki çok mantıklısın, mantığından azıcık da bende olsaydı keşke.
Kendi doğrularından fikirlerinden bir baskası için sakın taviz verme,bu senin için doğru değil dimi tamam ötesi yok bunun ya anlayıs gösterir ya da keyfi bilir...
aynen öyle, parmağını verirsen elini, elini verirsen kolunu ister erkek milleti :)
daha çok vaktin olacak tatil için, yıllar sonra bu erkek hayatında olmayabilir hatta büyük ihtimal olmıcak ama sen bu olgun duruşunu hep koru tatlım, insanı insan yapan değerleridir doğrularıdır, herkes kendi bildiği gibi yaşar, başkaları istedi diye bişeyler yaparsan nasıl kendin olabilirsin ki?
İstersen bir mesaj atabilirsin hani düsüncelerini ona da söyle şuan için böyle bir şeyin uygun oldugunu düsünmüyorum senden de anlayıs beklıyorum gibi.ters bir cevap verirse bir daha hiç arama bence.
canım özgür iraden dahilinde içine ne yatıyorsa ne siniyorsa o konuda fikrine müdahele edilmesine izin verme. 18 yaşındasın ve öyle güzel düşünüyorsun ki... her şeyi geçtim yani ayıpmış günahmış diye değil "ailene ve kendine olan saygından" dolayı bu şekilde düşünmeni çok taktir ettim.
Düşüncenden taviz verme sakın...
19 yaşımdayken yaşadığım bir anımı anlatayım; ozamanlar bazı konularda esnetemeyeceğim kurallarım vardı. erkek arkadaşımın beni öpmesine bile izin vermiyordum. sonra benim gözlerimde bir rahatsızlık oldu, erkek arkadaşım (ilk erkek arkadaşımdı, büyük aşkımdı) istanbulda abimin hocaları var ona gösterelim seni dedi (abisi istanbulda tıp fakültesinde öğrenciydi). 1 gün kalıp ertesi gün döneriz dedi.
Bende tamam ama oraya gittiğimizde nerde kalcaz dedim, abimlerde dedi. ben başka yatakta yatarım dedim
Bunun üzerine " ozaman gitmiyoruz" dedi. Ben sinirden çıldırmıştım. benim sağlığım içinmi götürüyorsun beni yoksa aynı yatakta yatmak içinmi filan diye büyük bir kavga etmiştik.
neyse istanbula gittik, aynı yatakta yattık tabi bişeyler yaşandı, ileri gitmesekte.
o erkek arkadaşımla 4 yıllık bir beraberliğim oldu, dünya iyisi de bir insandı.
Fakat; ben o gün kendimden nefret ettim, kendime göre doğru olmayan şeyler yaşamıştım ve bu "ben istemediğim bir zamanda ve şekilde olmuştu".
Karşındaki insan dünya iyisi de olsa, düşüncelerinden taviz verme...vicdanını iyi hissettirmeyecek şeyler konusunda, düşüncelerinden taviz verme
Birşeyler sen istediğin zaman,sen istediğin için olsun... hele ailen bukadar iyi niyetliyken, onlar bukadar saygıyı hak ederken, onlara bir başkasının saygısızlık yapmasına izin verme. gerçi vermiyorsun zaten yazdığına göre ve bu çok hoşuma gitti.
sen en iyisini bilirsin. erkek arkadaşına verdiğin tepki gayet normal. üslubunu güzelce kullanarak açıklamışsın. Seni seviyorsa anlayışlı olup beklemeyi bilecektir.
Şunu unutma seni gerçekten seven ve kendine saklamayı isteyen erkek sana dokunmamayı bile göze alarak 'beklemeyi bilir'. buda bizim tecrübelerimizden bir cümle sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?