• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizle Tatile Çıkar mısınız?

Konunun içeriğini okumaya gözüm yemedi
Başlığa cevap yazıyorum:
Hayırrrrrrrrrrr!
Çıkmam.
22 yaşındayım 44 olsam yine çıkmam.
sevgilim bu kocam değil...

Benden zar zor özür diledi. Şimdi de 'beni ailenin kurallarından haberdar etmediğin için ısrar ettim, bunu kabul et, sen de hatalısın diyor. En sonunda da hatanı madem kabul etmiyorsun, konuşmak istemiyorum, yeter' yazdı.

Haklısınız, inandığınız şeyler hakkındaki tavrınızıda çok olgunca buldum. Bu konuda tebrik ediyorum sizi.

'' Evlenene kadar bir yerlere çıkmazsak ne olacağını sen düşün artık'' yanılmıyorsam buna yakın bir cümle kurmuştu arkadaşınız, arka sayfaya dönemedim şimdi..

Bu cümleye nasıl cüret etmiş anlayamadım.. Bu bir tehdit mi ?
Hem evlenmeden çıkmak, bir yerde kalmasındaki kasıt ne ki ? Ne amaç güdüyor? Bu cümle masum kurulmuş bir cümle değil, dikkatinizi çekerim.

Ayrıca ailenizin kurallarını yadırgaması, size 18 yaş sınırını geçtin, haydi demesi v.s hepsini hadsizlik olarak görüyorum..

Ben olsam bende çıkmazdım.Çıkmadım.

Bu kadar kolayda söylediklerini, bana saygı duymamasını affetmezdim hemen.
.......

Bu arada ''moder bir aileyiz '' cümlesini her gördüğümde atlıyorum, yine balıklama dalış yapacağım ; neye kime göre modernlik, modern olmanın sınırları nelerdir, herşeyden önce modernlik nedir ?

Erkek arkadaşın eve gelmesi, aile konusunda rahat olmak modernlik sınırları içine mi giriyor ?

Bunun adı; rahatlıktır modernlik değildir.

Son düzenleme:
Haklısınız, inandığınız şeyler hakkındaki tavrınızıda çok olgunca buldum. Bu konuda tebrik ediyorum sizi.

'' Evlenene kadar bir yerlere çıkmazsak ne olacağını sen düşün artık'' yanılmıyorsam buna yakın bir cümle kurmuştu arkadaşınız, arka sayfaya dönemedim şimdi..

Hem evlenmeden çıkmak, bir yerde kalmasındaki kasıt ne ki ? Ne amaç güdüyor? Bu cümle masum kurulmuş bir cümle değil, dikkatinizi çekerim.

Ayrıca ailenizin kurallarını yadırgaması, size 18 yaş sınırını geçtin, haydi demesi v.s hepsini hadsizlik olarak görüyorum..

.......

Bu arada ''moder bir aileyiz '' cümlesini her gördüğümde atlıyorum, yine balıklama dalış yapacağım ; neye kime göre modernlik, modern olmanın sınırları nelerdir, herşeyden önce modernlik nedir ?

Erkek arkadaşın eve gelmesi, aile konusunda rahat olmak modernlik sınırları içine mi giriyor ?

:46::46::46::46::46::46::46:

Eğer bu senin ve ailen için önemli bir değer yargısıysa üzerinde tartıştırmayacaksın bile. Erkek arkadaşın sende biraz ışık görmüş, yani senin hayırını evete çevirebileceğini düşünmüş ki bu konu uzamış bu kadar. Eğer gerçekten önem verdiğin değer yargıların varsa hiç kimseye bunlar üzerinde tartışma hakkı vermemelisin ve insanlar senin hayır dediğin şeyi evete çeviremeyeceklerini anlamalılar.

Erkek arkadaşınınki saygısızca, seninki kendini beğenmişçe bir tutum. Ben 26 yaşında biri olarak 18 yaşında belli ilkelerin olmasını, ödün vermemeni takdir ettim ama bence biraz abartmışsın. Sen de o da. Özellikle "Bnim gibi kız bul öp başına koy" gibi bir şey demişsin herhalde bunu yadırgadım kendini bu kadar üstün görmen sorunu çözümsüzleştirmekten başka işe yaramaz diye düşünüyorum, nacizane fikrim. Bir de Birkaç arkadaşa verdiğin cevapları gördüm evet 18 yaşındasın olgun düşünüyorsun ama cevaplar gerçekten 18 yaşında ergenlikten yeni çıkmış bir genç kız cevaplarından farksız, yapılan yorumlar hoşuna gitmese de yorumların faydalı yanlarını görmeye çalışmanı öneririm. Umarım sorununuzu çözersiniz erkek arkadaşınla.

.......

sadece şunu merak ettim , erkek arkadaşın eve gelmesi ve aile konusunda rahat olmanın nesi kötü ?

sadece şunu merak ettim , erkek arkadaşın eve gelmesi ve aile konusunda rahat olmanın nesi kötü ?

Dikkat ettiyseniz kötü demedim, bunun adı modernlik değil, modernliğin sınırları böyle konularla çizilmiyor dedim..

Bunun adı rahatlıktır. Rahatlık kötü bir durum değildir.. Akıllı ebeveynler olduğu sürece bu rahatlık iyi sonuçlar doğurabilir.

seni tebrik ediyorum canım..
kararının arkasında dur..aileni ezme sakın bu konuda..çünkü haketmeyecek kadar mukemmel bir aileye sahipsin...

Dikkat ettiyseniz kötü demedim, bunun adı modernlik değil, modernliğin sınırları böyle konularla çizilmiyor dedim..

Bunun adı rahatlıktır. Rahatlık kötü bir durum değildir.. Akıllı ebeveynler olduğu sürece bu rahatlık iyi sonuçlar doğurabilir.

Ben yanlış yorumlamışım, detaylı anlatımınız için teşekkürler

bence haklısın,çünkü erkek arkadaşının bu konuda anlayışlı olması gerekirdi.ailende haklı benimde ailem erkek arkadaşımla görüşüyor,annemi kendi annesinden daha çok görüyor.:) tatil olayına gelince bizde beraber tatile çııkmak istedik ama ailem izin vermedi,halbuki 3 seneden beri çıkıyoruz seneye okul bitince söz kesilecek ailelerimz bile tanışıyor herkes ciddi olduğumuzu biliyor ama ailem evlenmeden olmaz dedi,ortak bi yol bulduk,ben ailemle aynı evde kaldım oda bize en yakın otelde kaldı böylece hem ailemle iyice kaynaştı dayımlarla kuzenlerimle,hemde beraber tatil yapmış olduk. gerçekten çok eğlenceliydi :) erkek arkadaşın hatalı ama belkide bianda sinirlendi bence herkes azcık anlayışlı olmalı heleki söz konusu aile olunca...

Seviyorsa sınırlarına saygı duyar, bu kadar basit. Ayrıca "18 yaşını doldurdun, ailene karşı kendi kararlarını al, vs. vs." gibi tabiri caizse dolduruşları çok hadsiz buldum...

.......

Erkek arkadaşıyla gizlice görüşmesi, arkadasıma kalmaya gidiyorum diyerek tatile çıkması daha mı iyi? Bunun adi güven demektir.
Gördüğünüz gibi yasına gore gayet aklı basında. Neden? Çünkü ailesiyle arasında gizli saklı isler yok.

açıkcası konuyu okumadım sadece soruya cevap veriyorum suan eşim olan kişiyle flört asamasında tatile gittim balayında bile o kadar eğlenmemiştim hala o tatili anarız...

Back