Sevgilinin/eşin annesine anne demek

3 koca değiştirsem toplamda 4 annem olacak yani çok çok saçma ve gereksiz ben teyze diyorum eltim anne diyo ama en laçka en düşük muhabbetleri kavgaları da onunla etti aylarca küs kaldılar saygı olsun yeter

Bende nişanlıyım diyemiyorum nişanlım bi iki defa tlfda demişti benim anne babama benden de dememi bekliyor (bekliyor derken sıkıştırmıyor ama dememi beklediğini biliyorum) ama yapamıyorum çok zorlanıyorum akrabalık var bizde eskiden nişan falan yokken x abla diyodum onu da diyemiyorum çünkü o da anne dememi bekliyor bakalım yarın anneler gününde diyebilecek miyim :)

4 senelik evliyim geçen seneye kadar anne diyemiyordum siz diyordum. Çok zor oluyordu. Sonra X anne demeye çalıştım uzun geldi. Önce sessiz sessiz anne demeye başladım şimdi 'anne nabıyon be ya.'

Bence de baskasinin annesine anne demek dunyanin en sacma seyi ilerdeki esim de benim anneme babama oyle seslenmesin x teyze x amca bence en guzeli ve her zaman siz diye hitap etmek boylece ilerde diger konu acanlarin %90 i gibi kaynana problemi diye konu acilmaz arada hep bir resmiyet saygi ve mesafe olur :) ayrica evlenince kardes mi oluyoruz esimle niye birbirimizin annesine anne diyelim tovbe tovbe :) bana gore sacma

bende 2 haftalık nişanlıyım
hala X teyze diyorum
sanki anne- annecim-teyzecim gibi hitaplar yalakalıkmış gibi geliyor. en azından nişanlılık döneminde
ama evlendikten sonra derim anne diye
şimdi çok gereksiz

isim uzunsa x anne çok zor gelir söyleyene kadar kadın gider zaten

Hayatımda kimseye abla, teyze, amca diye hitap etmedim. Hep isimle ya da kendi uydurduğum lakapla seslendim. Anneme bile çok nadir anne derim. Buna rağmen keşke eşimin annesi babası yaşasaydı da ağız dolusu anne baba diyebilirdim onlara diye düşünüyorum.

Fikrim; Sevgilimin annesine asla anne demem, daha sevgiliyken anne diyen kizlarida çok ucuz bulurum yakisiksiz bulurum nahos bulurum itici bulurum nefret. Meraklı gibi o ne densizlik yani. Nisanlimin annesine anne demesemde olur x teyze diyebilirim ama anne diyeni garipsemem kesinlikle. Uygundur. Eşimin annesine mutlaka anne derim ve eşim de anneme anne demez x teyze der yada x anne derse aramızda sorun Bile çıkabilir. Çünkü bana göre benim annem artık onun annesidir o nokta dan sonra anne demek bi saygı ifadesidir, bende aynı tavrı onun annesine gösteririm. Netim bu konuda. (Doğulu kafası, aksi kabul edilemicek kadar tartışmaya kapalı nezdimde)

Henüz kv adayım.
Aileler tanıyor birbirlerini. Sevgilim anneme X teyze der.
Bende annesine hitap ta bulunmam siz falan derim yalnız kalmamaya çalışırım. Anne demeyi bırak kadına teyze bile diyemiyorum.

Valla sevgiliyken anne denmez de evlenince bi sekilde diyorsun.
Demeyenler tabi vardir, keske demesek ama toplum olarak kaliplasmis dusunceleri kolay kolay birakamiyoruz.
Ben evlenene kadar teyze dedim. Evlendikten sonra anne dedim. Fakat kendi anneme soyledigimde olusan hisler olusmadi hic bir zaman icimde...

bende nişanlandığım zaman anne baba dedim ... Ama şu an denmelimi bilmiyorum ben babamla annemi 7 ay önce 45 gün arayla kaybettim O günden beri eşimin anne babasına anne baba derken çok zoruma gidiyor kendimi çok kötü hissediyorum çok üzülüyorum

Henüz kv adayım.
Aileler tanıyor birbirlerini. Sevgilim anneme X teyze der.
Bende annesine hitap ta bulunmam siz falan derim yalnız kalmamaya çalışırım. Anne demeyi bırak kadına teyze bile diyemiyorum.

Eğer anne demeye niyetin varsa hiç teyze deme zira değiştirmek daha zor olur sonra gibi geldi bana

bende hep x teyze diyodum. hatta bende senin gibi diyemem diyodum. ama sözlüm askere gitti gittiği 2. günü aradım benle konuşunca ağlamaya başladı. ağlama annem dedim içimden geldi bi anda o günden beri hep anne diyorum.

tabi bazen ilk başlarda bi teyze bi anne diyodum karışıyodu ama şimdi tam anlamıyla alıştım . Allah ıma şükür çok tatlı bi kayınvalidem var anne gibi davrandığı için çok zor olmadı benim için

sevgiliyken öyle bir zorunluluk yok ama nişanlı ve evliyken demek iyi olur gibi çünkü herkes böyle yapıyor
ama bence saçma yani dünyada herkesin bir anne ve babası vardır
hatta anneanne babaanne kelimeleri bile saçma herkesin bir tane annesi vardır ve ona anne demeli baba da aynı şekilde

erkek arkadasımın annesine ayse teyze diyordum yani eski erkek arkadasımın diyim ama ayşe anne derdim herhalde evlenseydik ama nişanlıyken de derdim herhalde ama nişanlılığı da uzun tutmazdım aaaah keske diyebilseydim ona anne

Başınız sağolsun, Allah sabır versin

İnsanın içinden ne geliyorsa öyle hitap etmeli bence.. Zorunluluktan falan dolayı dendiğinde iki taraf için de bi anlamı kalmaz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…