Sevgilinin/eşin annesine anne demek

valla benimki nişanın oldugu an anne demişti benim anneme:) e bende nişandan sonra anne baba demeye başladım.zaten kendi annene der gibi olmuyo yaaa...insanın kendi annesine anne diyişiyle kaynanasına anne diyişi arasında fark oluyo :) yani ben kendmde onu hissediyorum.ama cok severim kaynanacıgımıııı kendi annemden ayırmam.......eger anne demezsen bu eşini yada nişanlını incitebilir.alışırsın zamanla...illa diyemiyosan XXanne de...ayşeanne fatma anne gibiii

Ben ztn zor bela anne derken annecim demedigim icin sikayet etti beni esime ...
Esimde sen annecimi hakedicek bisey yapmadin dedi yüzüne oda bundan sonra anne demesin bana dedi...bende siz bilirsiniz bnm annemde var babamda ddm..
Iste o gün bu gundür ne diye mi hitap ediyrm hic bisey demiyorm muhattap bile olmuyorum kendisiyle...
Ztn dinen böyle bisey yok hatta kendi annenizin babanizin zoruna gidiyorsa hoslanmiyorsa onlarin yaninda kullanmayin bile deniliyor...
ztn banada bir el öpme iki bu anne baba deme cok sacma gelmisti hala da geliyor..
Esimde arkalarinda x anne x baba yuzlerine anne baba diyo bnm aileme ama demesede muhim dgl hic sevmiyorum bu sekilciligi ...
Kız nisanlandı mi dicek illa...
Evlendi mi sevgi görmesede saygı gösterecek mecbur gelin o aaaa kocasini buyutup beslemisler kolay mi buyudu o koca...
sen cunku dunyaya gelirken yetiskin dogdun hatta dogdun ertesi gun evlendin senn annen olmadi seni kimse buyutmedi buyüten cile cekmedi ..
Büyüttükleri oglanlarda hani sorunsuz ya hani mukemmel ya...
Anneside bana saygi gostersin artik bnde buyutuyorum 3 yıldır bnm kocayi ...
Aldigimda 25 ti suan 3 yasinda kendisi anca büyüyo...
Deme icinden gelmiyorsa arkadslarn dedigi gibi x anne de y anne de ama anne deme bak :):)
Not:Bana da hic samimi gelmiyor anne anne diyenler (mecburi diyenler harichele annecim demiyolar mii

asla zorunda degilsin tabiki.. ben anne diyorum icimden geldigi icin ama bu durum mecburi kilinsaydi asla demezdim. bazi seyler gonulden yapilmali

Ben şuan siz diye hitap ediyorum evlenince nasıl olur bilemem ama anne veya x anne diye hitap ederim gibi..

X anne ..

Bende senin gibi düşünüyordum. .

Nişanlıyken ben elin adamına '

baba demem yakışıklım varken diyordum..

Başka konuya da yazdım bugün 10 yıl oldu evleneli anne demedim

X teyze y hanım falan da

Zaten hitaplı konuşmayı sevmem kendi anneme de çok anne demem yani

Çocuk olunca da bir şey yapıyorsa ya da diyorsa babaannesi şöyle yap vs dedim hep

Bence sorun değil

Eşimi merak edenler olabilir o da benim anne babama bir şey demiyor

Hani benim eşim de benim anne babama anne derse ben de mecbur hissederim, şu an öyle bi durum yok tabi ama ilerisi için tecrübesi olanlara sordum işte bu konuda durumu. İçimden gelmeyen bi şeyi de zorla yaparsam hiç samimi olmaz

Ben ismiyle hitap ediyorum. Kendi tercihi böyle oldu. Demek zorunda kalsam X anne derdim sanırım.
Ama benim 4 sene önce Türkiye' ye yerleşmiş olan Rus ama kendini Türk sanan kocam kültürümüze çok çabuk uyum sağladığı için anne-baba diyor annemle babama Hiç öyle bir talebim olmadı, kendi istedi anne-baba demek.

Nasıl iletişim kuruyorsunuz peki mesela telefonda aradı, buyrun X hanım demek de çok mesafeli değil mi?

Eşinizin ailesi Türk olsaydı büyük ihtimal problem çıkartırdı vay benim oğlum anne diyor da gelin neden demiyor diye

Ben henüz evli değilim ama evlendigimde anne diyeceğimi düşünüyorum. Çünkü esimin de benim anneme anne demesini isterdim, beklerdim.

Ben anne demiyorum. Pek sorun yasamadik, ya da bana yansimadi bilmiyorum :)
Esimin annesinin ismi biraz uzun ve zor o yuzden x anne de demiyorum ama atiyorum adi Ayse olsa belki Ayse anne derdim.
Pek gorusmedigimiz icin bir sorun yasamadik daha, yuzune bakip soru varsa falan soruyorum anlasiyoruz bir sekilde :)
Daha sık gorussek belki daha kolay olur anne demem

Eşinizin ailesi Türk olsaydı büyük ihtimal problem çıkartırdı vay benim oğlum anne diyor da gelin neden demiyor diye

Olabilir evet.
Ben çok severim eşimin ailesini, sanırım farklı kültürden oldukları için çok uzağım bu kaynana-gelin-görümce vs. sorunlarına

Nasıl iletişim kuruyorsunuz peki mesela telefonda aradı, buyrun X hanım demek de çok mesafeli değil mi?

Yok X hanım falan demiyorum telde çok konuşmayız ama kendi anneme de telde konuşurken anne demem ki sokakta arkasından bağırırsam derim sadece

Nasılsın Napıyorsun ile başlar sonra da muhabbet devam eder

Eşimin annesi de mesela bize geldi hoşgeldiniz nasılsınız vs diyorum

En zoru selam söylemek galiba hani anne ile konuşup babaya selam söylersiniz ya o biraz zor benden selam söyleyin herkese deyip geçiyorum

cevre ülkelerde nasildir bilmiyorum ama bizim ülkede en nefret ettiğim şeylerden biri nerden cikarmislar anne baba demeyi ya sacma geliyor bana, mecburi bisey bi de.. amerika avrupadaki gibi isimle hitap edelim de demiyorum ama abla teyze falan olsaydi keske. Kayinvalidemlerle ilgili bi sorunum yok iyi anlasiyoruz onlarla ilgili de değil yani.
Tuhaf bi yorum oldu belki ama hoşlanmiyorum iste cok zorlanıyorum değişmeli bu durum

İlla anne, teyze vb. sıfatlarla hitap etmek zorunda değilsiniz ki.
Sizli bizli de konuşabilirsiniz.
"Nasılsınız, iyi misiniz, var mı bir isteğiniz?" gibi cümleleri kullanıyorum ben, hiç sorun yaşamadım. Aradaki mesafe daha net belli oluyor, herkes yerini biliyor :))

Valla ben isimleriyle hitap ediyorum önce x anne x baba demeye çalıştım bana çok samimiyetsiz geldi tartıştıgımızda falan anne baba demek gelmiyodu içimden bende öyle açıkcası laf olmasın diye içimden gelmeyen bişey yapamam sonra x demeye başladım kızıda zaten öyle hitap eder 3 senedir evliyim bi sorun yaşamadım

ben sevgiliykende nişanlıykende x teyze dedim.evleneli 1buçuk sene oldu halen x teyze x amca diyorum.anne baba demiyorum.dememde daha doğrusu diyemem.benim bir annem bir babam var.başkasına diyemem.illa de de diyen de yok zaten.

" Anne" derken illa sıfat yüklemeye gerek yok. İşte eşinin teyzesine teyze, ablasına abla, eniştesine enişte , annesine anne deniliyor genelde. Böyle düşünürsen rahat edersin.
Tabi evlendikten sonra söylenmeli bence. Nişanlıyken çok erken.

böyle bir zorunluluk yok bence neden anne diyelim elin kadınına?
tamam eşimizin annesi de benim annem değil. bunca zamandan sonra başkasına anne demek ne saçma.
saygılı şekilde hitab edilir sorun kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…