Sevgilinin/eşin annesine anne demek

Arkadaşım,bunu düşünmek bile ağırlık veriyor Şuan farkında mısın
hiç takmadan Şu modern ve saçma akıma ayak uydurmadan anne de omuzlarında tasidigin yük yok olsun.

Inan istisnalar hariç kimse bayılmaz buna

Herkes içinde kendi annesi 1tane
karşı taraf mutlu olacak ınan sende

ben nisandan sonra dedim teyze derken anne demeye başladım.

Ölmüyorum yalayıp yutmuyorum kadını ama bu da güzelliktir nihayetinde.

Demeye başka boşuna takmışim diyeceksin çünkü içten bir şekilde anne kelimesini karşılamıyor artı bunlar sadece bi sıfat anne baba vs ne hissettigin önemli

Eh onlar da anne sonucta. Hem de sevdigimiz kişiyi dunyaya getiren yetistiren anneler. Ama demek icinizden gelmiyorsa zorla da denmemeli. Ablamin gelini evlendikten sonra bile teyze diyor mesela. Ben kv.mi tanidigim gunden beri siz de benim annemsiniz derim ve oyle hitap ederim hic teyze demedim cunku esimle ciddiydik, aileler tanisinca zaten nişan da olacakti.

Oldukca uyuz oldugum bir konu acikcasi benimde. Bastan gercek yuzunu goremedigimden normal anne diyordum nişan sonrasi fakat dugunden sonra isler degisti. Nasil bir zorladiysam kendimi anlasilmis da karsi taraftan. Esimden duydum anneme anne demiyormussun bir sorunmu var dediginde. Mumkunse uzak bir alandan seslenmemeye calisiyorum yada kizim ordaysa babannesi filan diyorum. telefonda filan konusuluyorsa Iyiyim siz nasilsiniz diye gecistiriyorum. Cok cok zorda kalirsam can cekiserek anne diyorum,ne yapiyim...
Ama bastan alistirilirsa isim+anne seklinde soylemek sanirim daha uygun.

Bana gore bastan beri( nisandan itibaren)" anne " ve ' baba' diye seslenen gelin 1-0 positif baslar ilerisi icin.
Tanisma asamasi cok onemli.
Direkt sicak davranip anne baba demek on yargilarin bi cogunu kiriyor geline karsi.

Bence aşırı derecede sacma bir sey. Turk aile ve toplum yapısına kılım zaten. Geçen halam kayinvalidesine anne çay ister misin diyor. Babannem ordan yok icmicem diyor. Durduk yere karışıklık yaratmaya ne gerek var yani anne bir tane.

Oncelikle "kayinvalide" kelimesinin anlamini bilmek lazim.
Sevgilinin annesi senin kayinvaliden olmuyor. Hic bir seyin olmuyor. Anne demek, gerekliligi birak, absurd bir durum.
Onun disinda, gercek anlamda kayinvalideye anne demek yanlis degil bana gore. Evlenip aile oluyorsun, anne demenin kimseye bir zarari yok, samimi, guzel bir davranis.

Anne demek neden bu kadar zor ? Senin nışanlını/eşini dünyaya getirmiş. En nihayetin de o bir ANNE zaten .. Bence Anne denilmeli. Nişanlıyken de, yarı düğün derler zaten. Evlendiğinde de kesinlikle söylenmeli. Bu benım Fikrim..

sevgilimn annesine demem ama nişanlımın annesine anne derim neden demeyeym ki sonuçta sevdiğim adamı doğurmuş olan kadın olck

Ben de nişanlıyım, 3 ay sonra düğün var ama hala x teyzeden öte gidemedim Nasıl dicem hiç bilmiyorum. . Demek de zor geliyor açıkçası. En güzeli 'x anne' sanırım'. . .

temmuzda 3 senelik evli olucam teyze diyorum ben, eşim de öyle, sorun yaşamadık, kp bahsederken annen şöyle yapar böyle yapar diye beni teşvik etmeye çalışıyo heralde ama hiç üstüme alınmıyorum, anne çok özel bi kelime, 26.yılımda hayatıma dahil olan birine anne demek beni doğuran büyüten besleyen hastalıklarımda başımı bekleyen anneme haksızlık bence, eşim de demez ben de sorun etmem aynı şey onun içinde geçerli çünkü

Erkekler icin sıradan bi durum gibi cnm bu bnm abimin arkadaslari vardi anneme anne derler hala bi de dikkat edersen sizin annenize anne dedgnde babaniza baba dediginde ne anneniz ne babanz ondan evlatlik goreviymis kendileri dogurmus gibi muamelede bulunmuyrlar..Onlar sadece lafta anne baba deyip köseye cekiliyolar...
Ama bizde oyle mi ..Verdigim örnekte nisanda herkesin icinde durduk yere bi suratini asti bzm kv o gun basladi bizim olaylar evlenemeyelim die her turlu sorunu cikardi snrada gelmis beni sikayt ediyo 'annecim' demiyrmusum oyle diyim ki toplumda traji artsin hanfendinin yksa bnmle samimi olmak istediginden dgl..
Surekli bi beklenti icine giriyorlar vallahi ben nisanliyken kk bilmiyordum cevreme sorunlarimi anlatirken hep nisan bozulmasin bakis acisiyla konustular buraya konu acsaydim belki tecrubeli arkadaslarin sayende daha az yara alirdim..En basiti anne demezdim mesela...
ama dedigim gibi mecburiyetten diyordum o yaptiklarindan sonra...Eger ki arada bi sorun yoksa size karsi yaklasimi sizi rahatsiz etmiyorsa huzurunuzu bozabilecek potansiyelde biri dglse dememeniz sorun olusturacaksa deyin ztn..

Evlenmeden once asla hitap vs etmedim kendisine cunku zaten yuzunu bile gormemistim neredeyse evlendik anne demek cok asiri zor geldi o nedenle bir sure yine demedim simdilerde x anne deme taraftariyim ariza vs birsey cikarirsa da kendi bilir bu sefer teyze derim

benim yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var erkek arkadasimla annem anne oğul gibiler gerçekten zaten erkek arkadaşım 2.ayımızda annemle tanışmak istemişti aramıştı falan şimdi de her hafta nerdeyse görüşüyorlar o anneme 1 yıldır anne diyo. Bende arada görüşüyorum ailesiyle bazen mecbur kalıyorum görüşmek için bazı sebeplerden dolayı. Ben teyze diyorum. O bunu hiç bir zaman sorun etmedi.Ama teyze demek daha zor geliyor sanki bana çok kasıyorum kendimi samimi olamıyorum gibi kadın sürekli annecim diye bana seslenirken, bazen icimden geliyor ama nişanı bekliyorum işte en doğrusu bu sanırım.

Seni en iyi ben anlarim. Neden anne denmeli hicbir fikrim yok. Bence dunyanin en anlamsiz ve gereksiz seyi. Niyeyse butun anneler bayiliyor! Anne olursam eger, boyle bir beklentiye girmeyecegim...

İçten yada değil, seviyorsunuz yada sevmiyorsunuzdur ama ben denilmesi taraftarıyım. Haziranda 1 senem dolucak evlilikte. Nişandan sonra anne demeye başladım. Evet zorladım çok ama alıştırmaya çalıştım kendimi. Karşı taraf mutlu oluyordu çünkü. İstemeden sonra bana söyledikleri şey 'iki oğlumuz vardı şimdi 3 çocugumuz var birde kızımız oldu şükür' dediler. Ben buna nasıl mutlu olduysam 'anne, baba' kelimesi de onları mutlu edeceğini düşündüm. Anne baba diyerek hayatımdan birşey eksilceğini hiç düşünmedim

İçten yada değil, seviyorsunuz yada sevmiyorsunuzdur ama ben denilmesi taraftarıyım. Haziranda 1 senem dolucak evlilikte. Nişandan sonra anne demeye başladım. Evet zorladım çok ama alıştırmaya çalıştım kendimi. Karşı taraf mutlu oluyordu çünkü. İstemeden sonra bana söyledikleri şey 'iki oğlumuz vardı şimdi 3 çocugumuz var birde kızımız oldu şükür' dediler. Ben buna nasıl mutlu olduysam 'anne, baba' kelimesi de onları mutlu edeceğini düşündüm. Anne baba diyerek hayatımdan birşey eksilceğini hiç düşünmedim sizde düşünmeyin. Çünkü eşimde anne baba yerine teyze amca diye hitap etmesini istemezdim.

bence bu eşe/nişanlıya saygıdır, "senin annen benim de annem" gibisinden bizimde kv ile çok aman allah bi samimiyetimiz yok ama söylüyorum nişanlımın hatrına, o da anneme teyze yenge dese ben de kırılırım açıkçası.

ben ilk teyze diyodum. sonradan kiz bana anne desene falan dedi sakayla karışık ama zorlamadi. bende zamanla anne dedim ona. esimdr benm anneme anne dedi. demek zorunda degilsin ama bence en uygunu anne demen yani.

İşte tam da bu noktada tıkanıyorum.
Siz nasılsınız şeklinde gayet güzel idare ediyorum kendimce ama o selam söyleme esnasında, eşinize de selam söyleyin diyesim geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…