Ben de teyze diyorum şimdi de ne bileyim ya anne der miyim, anne demesem de ne derim :)Şimdilik abla diyorum,evlenince de X anne diyeceğim :)
isminin yanına anne koy ayşe anne meselaBen de teyze diyorum şimdi de ne bileyim ya anne der miyim, anne demesem de ne derim :)
bugün zahide yetiş de bu konu vardı. ordan mı aklına geldi acabaMerhaba sevgili kk kullanıcıları. Benim şöyle bir düşüncem var, sevgilinin ya da nişanlının ya da eşin annesine yani kayınvalideye anne demek zorunda mıyız? Sonuçta ne kadar da olsa kendi annemiz değil başkasının annesine de anne demek istemiyorum açıkçası. Bunun için problem yaşayan oldu mu kayınvalidesiyle? Bir de anne demeyenler varsa hitap olarak neyi kullanıyorlar?
Anne diyenler için de sorum ise ne zaman anne demeye başladılar, nişandan sonra mı?
Yok valla tv izlemiyorum hiç sadece aklıma geldi birden :) baya mesafeli davranıyorlarmış size de, insan aile gibi hissedemiyodur tabiibugün zahide yetiş de bu konu vardı. ordan mı aklına geldi acaba
ben de düşündüm konu açmayı.
aynı sorun bizde de var.2 yıllık evliyim bi kere anne dedim zorladım kendimi.olmadı. çıkmadı ağzımdan. adeta midem bulandı. neden dersen...aramızda normal anne kız samimiyetini bırak sıradan bir gelin kaynana samimiyeti bile yok. ayda 2-3 kez görüşüyoruz. telde hiç konuşmuyoruz. eşim de "anneci" olmadığından hiç baskı yapmadı bana. ama ben bu durumdan rahatsızım bana bir kere "yavrum" veya "kızım"deseydi anında anne derdim. kayınpederim hala "siz" diye hitap ediyor bana. acayip bir aile. biz babanemlerle yaşadık ben ufakken. anneme hep sen bizim gelinimiz değil, kızımzsın dediler. ben de öyle gördüm. normali ve olması gerekenin o olduğunu düşündüm. öyle bir hayat yaşamamama rağmen hala öyle düşünüyorum. bu bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. hala beklentilerim bitmiyor...sevgi manyağı bi insan olduğum için. bana sevgi vermediler. ben çok üzgünüm bu konuda. kötülüklerinden değil. sevgi nedir bilmiyorlar...
Ahaha valla başkası olarak derken sonuçta beni bu kadar yıl yetiştiren insan, doğuran insanlar farklı. İnsanlar derken de bir üvey annem var bi de kendi annem, e bir de kayınvalideye anne dersem 3 anne olacak benim iyice aklım karışacak :)Esinizi baskasi olarak gorurseniz otomatik olarak anneside baskasinin annesi oluyo haklisiniz
Ben baslarda hitap etmeden iletisim kurmaya calisiyodum kiyamiyodum kendi anneme onu aldatiyomus hissi veriyoduama sonradan anne diye seslendm nisandan sonra falan. Sizde zorlaniyosaniz x anne bence en iyisi
Sizin durumunuz galiba kayınvalidenizle olan ilişkinizden kaynaklanıyor?Siz diyorum
Çok zorda kalırsam x HANIM Derim sanırım. 3 senedir siz ile idare ettim.
Ama babasına baba diyorum içten şekilde.
Nikahımız kıyıldıktan sonra anne demeye başladım eşimde benim anneme babama anne baba diye hitap ediyor.Merhaba sevgili kk kullanıcıları. Benim şöyle bir düşüncem var, sevgilinin ya da nişanlının ya da eşin annesine yani kayınvalideye anne demek zorunda mıyız? Sonuçta ne kadar da olsa kendi annemiz değil başkasının annesine de anne demek istemiyorum açıkçası. Bunun için problem yaşayan oldu mu kayınvalidesiyle? Bir de anne demeyenler varsa hitap olarak neyi kullanıyorlar?
Anne diyenler için de sorum ise ne zaman anne demeye başladılar, nişandan sonra mı?